Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

jei znas neki i da li ce da pomogne u vezi instalacije?Preko wi-fi sam sa marketa instalirao neke aplikacije i igre ali me buni da ne mogu sa pc-ja nista da instaliram jer sam skinuo dosta toga.Preko odin-a sam fleshovao na h7 a ne mogu da instaliram recovery sa pc-ja?gubim poverenje u sebe.

Instaliraj, npr. Astro file manager.
Pomocu njega cesh naci te .apk fajlove koje si ubacio na sd karticu, i pokrenuti njihovu instalaciju.
(lepo ti ponudi "install" kao opciju)

Instalirao juče. Čini mi se da nema veze sa brzinom roma, već sa brzinom CPU-a :d
Ali opet, deluje mi kao najbolje rešenje za Galaxy, za sada.

Telefon se ponaša mnogo brže, a mali lag koji se povremno javi je definitivno zbog JC6 na kome je Galaxo 1.6.3.1 baziran.

Što se tiče zvuka, smanjiš i sve je OK. Meni više smeta što je suviše agresivan prema apliakcijama u backgroundu, pa ih vrlo brzo ubija. Imam utisak da bi telefon subjektivno delovao mnogo brže kada bi korisnik mogao da napravi whitelist za aplikacije. Ja bih stavio samo 3: Handcent, Operu i SuperDial. Sve ostalo neka ubija.
Jel imas bug koji se pojavio na 1.6 verziji da ti se u listi poziva pojavljuje unknown pozivalac iako ga imas u imeniku ?

Hvala na savetima. skinuo app instaler sa marketa i sada sve radi.

Jel imas bug koji se pojavio na 1.6 verziji da ti se u listi poziva pojavljuje unknown pozivalac iako ga imas u imeniku ?

Nemam.

1.6.3.1 Galaxo je vrlo agresivan po pitanju oslobađanja memorije, pa se dešava da bez posebnog razloga ubija aplikacije u pozadini. Recimo otvorim operu i nekoliko tabova, stigne mi mail, ja ga otvorim i kada krenem nazad u Operu, ona je ugašena (zajedno sa svim tabovima :mad: ). Rešenje je instalirati neki memory manager kao što je
http://www.androlib.com/android.application.com-dustypixels-minfreemanager-wiAA.aspx

I smanjiti hidden apps sa 30 (default) na neku manju vrednost. Online sam našao da je 11MB OK vrednost i stvarno sa tim podešavanjem nemam porblem sa ubijanjem aplikacija.

sto se tice ovog galaxo roma....
znaci skinem sve ovo sto je dato otvorim device manager namestim sve tu kao sto pise i sta dalje ?

sve sam uradio kako pise i kad otvorim cmd i ukucam ono sto pise prijavljuje mi gresku...?

Kakvu grešku ti prijavljuje?
Da li si uspostavio kontakt sa telefonom pre nego što si stisnuo enter u CMD? (podrazumevam da si pravilno otkucao komandnu liniju).

da povezem ga na usb i kad sve uradim pise da treba da ugasim mob ja ga ugasim udjem u cmd sve ukucam kako pise i prijavljuje gresku

Pošto OPET nisi napisa koju grešku izbacuje, mogu samo da predpostavim gde grešiš.

Kada je mob isključen, ukucaš komadnu i NE pritiskaš enter. Uključiš mob u fastboot i kada ga računar prepozna, stisneš enter.

Ako ne uspeš iz prvog pokušaja, u pozadini otvori device manager i prati šta se dešava, može se desiti da ti ne prepozna mob (biće žuti upitnik pored device) i onda imaš 15 sekundi da uradiš update drivera. Vidim da se ljudi žale da im je to malo vremena, ja nisam imao problema.
Kod sledeće bootovanja stisneš enter za onu komandu i trebalo bi da bude OK.

evo ovo mi ispada
znaci udjem u fastboot i udarim enter i ovo mi pise
predhodno sam ubacio ona 3 faila na sd uso u device manager updatovao ono i to je to....

Prilozi

• cmdd.jpg
    cmdd.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Jel ti se folder kako si tu upisao nalazi pod tim nazivom na C ?

prebaci ga direktno na c, a ne na desktop, zato i ne moze da ga nadje ...

Znači da nisi ušao u fastboot mod i/ili nije ti prepoznao telefon.

Ajde radi sve korak po korak, kao u uputstvu i nema šanse da ne uspeš. Prosto sam se iznenadio koliko je uputstvo detaljno i precizno. Kada kažem "korak po korak, kao u uputstvu", onda mislim na SVE. Stavio si SDK u drugi folder, a kucaš komandu kao da je u root-u. Neće da može.

e ovako sve radim po uputstvu ali mi nije jasno kada sve namesim udjem u fastboot i pretisnem enter sta dalje trebe da se radi ?

evo ja cu da napisem sta radim a vi me ispravite gde gresim
ovako skinem ADB drivers,SDK ,Donut firmware (JC6), custom recovery (4.6.3) i Galaxo 1.6.3.1
sve to stavim na c:\\
onda otvorim device manager odpakujem drajvere i instaliram ih odatle.
recovery.img stavim u folder tools u android-sdk-windows
preimenujem “Galaxo_V1.6.3.1.zip” u “update.zip”
odpakujem samsung.tar onda mountujem mob stikliram usb debuging , ovo prekopiram na sd karticu mog telefona “update.zip”, “Samsung.tar” i “RECTOOLS.tar.gz”
ugasim mob
otvorim cmd i kucam “cd C:\android-sdk-windows\tools”
enter
zatim otkucam “fastboot flash recovery recovery.img” i ne pretiskam enter udjem u fastboot i tad pretisnem enter
onda mi pise waiting for device
onda se telefon upali i na dalje ne znam sta da radim.... ???

Telefon nije napravio konekciju sa računarom u fastboot modu.

Otvori device manager u pozadini i kada uđeš u fastboot mod, prati da li ti se pojavio ADB device ili imaš neki device za žutim uzvičnikom. Ako je OK instaliran (imaš ADB device), onda nemam pojma šta je, a ako je ovo drugo, moraš da instaliraš driver. I za to imaš 15 sekudni od trenutka kada uđeš u FastBoot. Zapravo, ne radiš install, već update drivera na device-u koji ima žuti uzvičnik. Stavljaš mu isti onaj drajver koji si na početku instalirao. Ako je instlacija drajvera prošla OK, sledeći put kada uđeš u fastboot, uspostaviće se korektna veza između računara i telefona.

Korak na kome si stao je najproblematičniji i ja sam imao bar jedno 10 reseta, jer nije hteo da uđe u fastboot mod dok je povezan na USB. Na kraju sam to rešio tako što uključim telefon u fastboot, priključim usb, dobijem device sa uzvičnikom, update-ujem driver, telefon se uključi, skinem ga sa USB, isključim, uđem u fastboot, zakačim USB, računar regularno prepozna TV i lupim enter na flash komandu. Sve prošlo OK.

Zato što nisi instalirao Galaxo recevory.

Komandom: fastboot flash recovery recovery.img
To je ovo mesto gde ti se zakuca ceo postupak. Taj deo ne odradiš kako treba i džaba sve ostalo.

Neću. Mislim, nemam MSN, pa ne mogu ;)
A realno, rekao sam sve što sam imao i već se neko vreme vrtimo u krug.

je li neko instalirao igo 1.2.2 sygic, ja sam skinuo ali ima extenziju .ipa , tako da ne znam kako se instalira?

koja je procedura za otkljucavanje ovog fona tj. da li je moguce u kucnoj radinosti?

Poslednja izmena:
Da, moguće je u kućnoj radinosti, ali ti je potreban kod, koji moraš da kupiš. Dakle može, ali ne za džabe.

Nazad
Vrh Dno