Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

kakav je bre ovo mob kad ni u nis ne znaju da poprave kameru .... :S

Kako da promenim da mi u dialeru izbacuje normalno brojeve, a ne kao sad tipa: 060-555-6666, nerviraju me ove crtice ... nije ih bilo, ne znam kako su se pojavile ???

Nasao sam ... Ako nekome jos zatreba, evo resenja ... Settings > Locale & Text > Select locale > English (United Kingdom) ... Ja sam nesto cackao, pa sam izabrao English (United States) i onda se pojavljuju crtice !

Poslednja izmena:
Citao sam do dvadesete strane i izgleda da nisam nasao.....
gde se ubacuju podesavanja (i koja :)) za gprs za 064 i gde/kako se kasnije bira da li cu na internet da idem preko wirelessa ili preko gprs-a

Settings > Wireless Control > Mobile network settings > Access Point Names.
Podešavanja ne znam, nađi neka na MTS sajtu, pa prekucaj. Sva podešavanja koja ne nađeš, ostavi prazno. Obavezno za GPRS stavi da je AP internet only i za MMS da je MMS only.

Authentification ti je Normal PAP.
Evo kako izgleda za Telenor:
Name: Telenor Internet
APN: Internet
Proxy: 217.65.192.33
Port: 8080
Username: telenor
Password: gprs
Server: not set
MMSC: not set
MMS proxy: not set
MMS port: not set
MCC: 220
MNC: 01
APN type: Internet
Authentification type: Normal(PAP)

Name: Telenor MMS
APN: mms
Proxy: not set
Port: not set
Username: not set
Password: not set
MMSC: http://mms.telenor.rs/servlets/mms
MMS proxy: 217.65.192.33
MMS port: 8080
MMC: 220
MNC: 01
APN type: mms

Ako su ti uključeni i WiFi i GPRS, telefon će uvek davati prioritet WiFi. Ako u dometu nemaš neku mrežu na koju si asociran, izlazi na net prek mobilnog operatera.

Ako nemaš neki internet add on, obavezno instaliraj http://www.androlib.com/android.application.com-camurphy-toggledata-jCE.aspx
To je widget kojim možeš da uključiš/isključiš pristup internetu preko mobilne mreže.

Evo podesavanja za mts:

Name: Telekom Srbija Wap
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
Username: mts
Password: 064
Server: http://wap.mtsmondo.com
MMSC: not set
MMS proxy: not set
MMS port: not set
MCC: 220
MNC: 03
APN type: Internet

Name: Telekom Srbija MMS
APN: mms
Proxy: not set
Port: not set
Username: mts
Password: 064
MMSC: http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131
MMS port: 8080
MMC: 220
MNC: 03
APN type: mms

Poslednja izmena:
Hvala za mms, mada ja nisam ni na gprs stavio "MCC: 220
MNC: 03" i vidim da lepo radi.....'bem li ga

PS.
koji task menadzer da stavim, koji ima mogucnost da ga gasim posebno svaku aplikaciju koju hocu. slicno kao u windowsu.
takodje potreban snimac glasa koji se ukljucuje na neki od tastera.
----

Poslednja izmena:
thnx za link.....
u onoj poruci iznad sam zaboravio sta sam hteo da napisem....sad sam se prisetio. Da li postoji program za "remote desktop", znaci da preko wi-fi telefona vidim desktop na kompjuteru......

Postoji. Većina ima i free i paid verziju. Opet pogledaj gornju temu.
Ili na marketu kucaj VNC ili remote desktom ili rdc (mislim).

Stigoh na 33 stranu i do sad nisam naisao na pomenuti program. Naisao sam na neki program za pustanje muzike i videa na kompjuteru (kao daljinski). Nadam se da cu u sledecim stranama naci nesto, ili pak na marketu......

da li postoji neki original 1.6 firmware ako postoji dajte mi link...
hvala unapred :D

Nisam koristio K4, ali računaj da 1.6 ima lag. U odnosu na H8 voice funkcije rade mnogo bolje, ali PDA (pokretanje aplikacija) ima kašnjenje.

Postoji neki update samo za PDA deo telefona, ali nisam probao da ga primenim.

da li je moguce da prilikom flesovanja telefona izgori SIM kartica?

Promenio sam PDA fajl na JC4. Za sada ne vidim razliku. Možda se malo brže startuje Handcent, ali i dalje je sporije nego na 1.5 verzijama koje sam koristio. Kada ubijem sve aplikacije, bude slobodno preko 40MB, čini mi se da sam video i 45+ jednog trenutka.
Videćemo narednih dana kako će se pokazati.

Phone deo nisam menjao, tako da voice i dalje radi OK.

Zasto kad hocu u Recovery Flasheru da kliknem na BackUp Recovery Image, pise mi BackUp failed ?

Ja resila da ocistim kes,udjem u menage apps,I u svakj aplikaciji izaberem clear kess,ali I clear data...budala,sta cu...posle toga,slike pola sata nisu htele da se otvore,ali su posle proradile.Ali zato nemogu da koristim mail I market jer nece opet da prihvati username I password,izbaci nesto na foru,mozda kartica nije predvidjena za slanje I primanje podataka.zna li neko resenje?I koliku memorisku karticu preporucujete,a da ne uspori fon?

Jel zna neko koji jos model koristi uticnicu za USB tj. za punjenje, kao Galaxy ?

^To je obican microUSB i uskoro ce svi telefoni imati takav konektor za punjac/USB.

Ja resila da ocistim kes,udjem u menage apps,I u svakj aplikaciji izaberem clear kess,ali I clear data...budala,sta cu...posle toga,slike pola sata nisu htele da se otvore,ali su posle proradile.Ali zato nemogu da koristim mail I market jer nece opet da prihvati username I password,izbaci nesto na foru,mozda kartica nije predvidjena za slanje I primanje podataka.zna li neko resenje?I koliku memorisku karticu preporucujete,a da ne uspori fon?

pa treba ponovo da uneses lozinku i username za google nalog ali moras da se ulogujes preko sim kartice,tj. preko gprs-a , ne mozes preko wireless-a.mozda bi morala da napravis apn ponovo , ne znam da li si i njega slucajno obrisala ...
a microsd karticu uzmi sto brzu,nije bitan toliko brand...

da li je tacno da je samsung digao ruke od novog firmwarea? tj. 2.0 verzije androida nece ni biti?

Slucajno,inace sam resetovala fon,izbrisala sve apps I tek sada normalno radi. Kako to mislite "sto brzu memorisku"???

Gledaj da na ambalaži kartice piše class 6.

Da li postoji negde da se ukljuci brojac karaktera pri pisanju sms-a, znaci da vidim da li je sve to stalo u jednu poruku ili je za par slova otislo u drugu poruku.

Ladno nece da prikazuje u lanscape modu :) u portrait (uspravno) prikazuje :sceptic:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno