Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Nabavih i ja Galaxy :)

Da li se nekome desava da wireless nece da se rekonektuje na AP posle budjenja telefona (tj. unlock-a)? Moram da ugasim pa upalim WiFi, i onda se konektuje.

I primetio sam malo cudnu stvar u vezi ekrana - crna pozadina nije bas uniformno crna u vecini aplikacija (npr. Settings), mogu da primetim nepravilne vertikalne linije, koje podsecaju na teksturu drveta. Sa druge strane, u Shazam aplikaciji pozadina je potpuno i uniformno crna. Isto se desava bez obzira koji brightness nivo stavim. Da li je jos neko primetio ovo?

Poslednja izmena:
GALAXY i7500 - UPDATED OFFICIAL 1.6 DONUT!

GALAXY i7500 - UPDATED OFFICIAL 1.6 DONUT!
Galaxu-Donut-1.6.jpg

. Here's the official communication. While the news is very positive and does not mark the abandonment by Samsung to this terminal, on the other hand, we would expect the upgrade to 2.0 Eclair. Ciò nonostante il nuovo upgrade Donut 1.6 porterà con se il nuovo kernel che permetterà, molto probabilmente, di creare nuovi aggiornamenti con software 2.1. Nevertheless, the new 1.6 upgrade Donut will take away the new kernel that will most likely create new software updates with 2.1. Non è infine da escudere che l'aggiornamento 2.1 previsto per Marzo per Galaxy Lite i5700, possa essere facilmente portato anche su i7500. Nor is that the escudo by 2.1 update scheduled for March for Galaxy Lite i5700, can be easily carried even on i7500.

Da li je moguce podesiti BT headset da prenosi i zvuk zvona pri dolaznom pozivu/SMS? Trenutno cujem samo beep kao upozorenje, telefon zvoni ali ne cujem melodiju i u slusalici.

Jedan od korisnika koji su ga probali kaže (kroz auto prevodilac sa ITA):

I noticed the following things:
- stabilità e velocità discreta - Stability and speed discrete
- assenza di gapps - No gapps
- gps ok - Gps ok
- umts/gprs ok - UMTS / GPRS ok
- wifi ok -> provata con wpa2 - Wifi ok -> Try with WPA2
- problemi con la galleria stile nexus one, ok con l'altra - Problems with the gallery style nexus one, ok with the other
- localizzazione ok - Location ok
- musica e cuffie ok - Music and headphones ok
- bussola ok - Compass ok

non va: wrong:
- sensore luminosità - Light sensor
- bluetooth - Bluetooth
- fotocamera - Camera

Biće tu još mnogo dorađivanja, ali važno je da se nešto dešava, da nećemo zauvek ostati na 1.5.

Imam problem sa WiFi, ne znam od kada, juče sam primetio.

Povremeno uspem da se asociram na mrežu i sve radi OK, ali posle nekog vremena veza jednostavno pukne i više ne mogu da se povežem ni ručno, niti se telefon poveže automatski. Bilo je uključeno da WiFi sleep policy je bio na "When screen turns off" i prebacio sam ga na "Never".

Nisam radio hard reset, ali sam isključivao telefon.
Resetovao sam ruter, gasio sam sve vrste zaštite. Nema promene.

Signal je odličan, seo sam na pola metra od rutera. Sad vidim da neće ni na scan listi da mi prijavi AP-ove koje sigurno vidi oko mene.

Ista se dešava i preko settings i kada koristim 3rd aplikaciju poput WiFiScanner.

Imam utisak kao da mu se otkačila antena, pa samo povremno napravi kontakt.

Pristup internetu preko mobilnog operatera radi OK.

Prilozi

• snap20100211_101217.png
    snap20100211_101217.png
    29.1 KB · Pregleda: 97
  • snap20100211_101221.png
    snap20100211_101221.png
    27.7 KB · Pregleda: 102
probaj da manuelno dodelis IP adresu telefonu (npr. 192.168.1.30), meni se to desavalo na par razlicitih uredjaja kada stoji da sami biraju ip a od kad sam im ja dodelio ip nemam nikakvih problema.
Iskreno nemam pojma zasto ali menti jedino tako radi :)

Da, ali onda mogu da se povezujem samo na uređaj koji prihvata tu IP adresu.

Danas sam koristio wireless u više navrata. Od kada sam postovao prethodnu poruku, jednom sam imao problem, posle toga sve OK.

Osnovna zamerka na telefon je što ne znaš šta da očekuješ: nekada sve radi ekstra brzo, a nekada imam utisak da traje čitavu večnost. Desi mi se da pomislim da nije primio klik, pa pozovem opet, onda se zaglupi i kaže ne može dva puta da zove. SMS aplikacija se nekada zalepi na ekran, a nekada je čekam 3 sekunde (nema veze sa brojem topica i poruka u njima)...verovatno bi mu prijao hard reset s vremena na vreme ili ja ne znam da ga koristim :)

Definitivno je SW problem. U WiFi advanced podešavanjima ima mogućnost izbora kada da se gasi WiFi i šta god da stavim i odem na save, on sačuva opciju na neko vreme, a onda je ponovo vrati na ovo kao na sličici.

I kada više puta uključujem/gasim ekran, verovatno se ruter smori i više neće ni IP adresu da mu dodeli. Bez obzira što mu uvek daje istu, koja je vezana za MAC adresu.

Problem je što ne znam šta je trigger za promenu ove opcije da se WiFi gasi sa ekranom.

Prilozi

• snap20100212_094717.png
    snap20100212_094717.png
    32.7 KB · Pregleda: 94
ljudi imam problem imam samsung i7500 galaxy i kada udjem u kameru pise mi: The application Camera (process com.android.camera) has stpped unexpectedly. Please try again .
sta da radim da li je neko imao slican problem
hvala unapred :D

Rešio sam problem sa WiFi. Problem je bila jedna aplikacija, zapravo, jedna od 4, pa neću da licitiram koja bi mogla da bude. S obzirom šta aplikacije rade, gotovo sam siguran da je problem nastao u procesu instalacije, a ne zbog same aplikacije.

Važno je da sada sve radi OK :)

Miloše, jesi li menjao software? Da li je kamera radila od kada imaš telefon? Verujemd a bi hard reset rešio problem, ali onda gubiš sva podešavanja.

da radila je kamera, nisam menjao software... pokusavao sam sve cak i hard resset ali nista :S
a i od skora imam ovaj mob tako da ne bi smeo da cackam software da nesto ne pokvarim...

Hard reset u smislu da ti je pobrisao sve instalirane aplikacije i podešavanja, a kamera se i dalje ubija?

Ne vidim drugi način da se reši nego zamena software-a :(

da sve mi je bio obrisao a kamera i dalje ne radi isto pise ...
a da li postoji negde detaljno obijasnjeno kako se to radi posto sam ja pocetnik ?

ljudi naisao sam na ovaj kod za samsung galaxy.. *#197328640#..
da li postoji mogucnost da se u ovom meniju otkljuca telefon odnosno da se koriste kartice drugog provajdera..

Može, ali ti je potreban i unlock code.

Uzeh ga i ja pre par dana i odmah problemi tj. problem-zakljucao fon,stavio ga na sto,posle par sati da ga otkljucam ono tel ugasen-baterija bila do pola puna pre toga.Pokusao da ga upalim ali samo vrti onaj android bootscreen u nedogled,vadio sam i bateriju i nista.Instalirao sam open home i ostale zayebancije ali je radio sve vreme...Ako je neko imaso slicnih problema ili neki savet/foru kako da ga vratim u zivot neka javi.Tnx

Aj napisi please koje su to 4 aplikacije, mislim da i ja imam slican problem sa Wifi.

Nisam naveo imena, jer nisam siguran da su te aplikaciije u pitanju.
SuperLinijice
Parking (ili kako se već zove ona domaća aplikacija za plaćanje parkinga)
SuperTangas Widget (jedino što izlazi na NET, ali tek kada sam ga instalirao, shvatio sam da traži veliko polje, pa ga nisam uopšte pokrenuo, jer nemam toliko praznog mesta na desktopu, a ne sećam se zašto ga nisam odmah deinstalirao)
Četvrte aplikacije se ne sećam, ali bila je neka sa VIP izazova koja ne izlazi na internet

Sumnjam na ovaj widget, jer jedino on izlazi na NET, ali pošto ga nisam stavio na ekran, dakle nisam ga pokrenuo, nije mi jasno kako je mogao stalno da menja onu opciju. Jedino ako je prilikom instalacije zeznuo neko podešavanje.

Tiosav, pronađi na početku ove teme jedan Banetov kilometarski post sa uputstvom kako flashovati software. Izgubićeš sve podatke, ali bar ćeš vratiti telefon u život. U tom postu je uputstvo, a nekoliko stranica kasnije imaš i linkove za novije verzije software-a.

da li neko moze da mi pomogne u vezi ovog problema evo o cemu se radi:
recfasher-200x300.png

kada sam prvi put to odradio sve je proslo ok juce sam stavljao drakaz img hteo sam da ubacim ovo novo sto radi ali nisam uspeo_Obrisao sam sve podatke i uradio factory reset.I sad sam pokusao ponovo da flashujem nece da prihvati pise failed a i na backup isto mi izbacuje failed..kada postavim telefon u recovery mod ne dobijam ovo
fullb.png

nego mi pokazuje trougao sa znakom uzvicnika

ljudi kako da back-apujem sve , i kad flesujem mob da li radi na sve kartice ili za dekodiranje je potrebno nesto drugo?

^^ BT svejedno ne koristim, ali je ovo prvi mob sa kojim ponekad nešto i fotografišem. Na 2.1 će sada biti verovatno više romova i peglanja.

^ Za backup ti je potreban rootovan mob i aplikacije kao npr My backup pro ili Backup for root ili Titanium.
Za dekodiranje je potrebno nešto drugo.

Posto sam trenutno Android noob :), imam par pitanja:
1. Kako moze da se podesi redial? Ono "user busy, retry?". Nisam video da to ima u podesavanjima ili sam nesto prevideo?
2. Hocu da prebacim kontakte sa SE-a u Galaxy. Kako to najlakse da uradim bez rootovanja i BT FT?

Hvala.

Koji je izvor informacije?

Vrh Dno