Neznam šta je konkrento fora ovog posta ...
- Ako je pitanje da li si bacio pare ?
- Da, bacio si pare ako hoćeš da se baviš OC-om !
Imaš puno GADGET-a da bi to bila prava OC mašina, to je ujedno na neki nacin i odgovor @*******i - kad sam rekao da se trebao posavetovati za komponente sa nekim.
- Ako je pitanje da li je to neki "mother fucker" komp ?
- Da, u principu jeste "mother fucker" komp !
- Ako je pitanje šta si mogao uzeti za te pare ?
- S' obzirom na to da će te mašina izići daleko više nego tih 10K $ (carina itd.) i nevidim što si naručivao iz USA kad sve to imaš i u EU,
Nadješ neku rodbinu drugara negde u EU gde će to sve stići (ovih dana svakako svi dolaze kući za SRB) sedneš u auto (naravno ako ga nisi prodao da bi sve ovo kupio

) dođeš do grane i pokupiš (i na daleko jednostavniji način rešiš carinu, doduše to je prednost nas sa "severa" pošto imamo nekih carinika "starih ratnih drugova" iz ranijih dana

)
*PCI-X SSD je za sada bacanje para pošto izlazi ovih dana duplo brži PCI-X SSD + trenutno nema neku spektakularnu funkciju u citavoj prici OC-a
*NET kartica ti je bacanje para pošto si i sam rekao da se neigraš + za OC ti ta kartica ništa neznači
*3D vision glasses - no comment
Motherboar, CPU, GPU, PSU su u principu OK, ali ako već hoćeš da se baviš OC-om i da "stižeš" neke rezultate onda si trebao uzeti i ATI-a, neki Xeon,
pa čak za ovu lovu koju si dao ostalo bi ti love i za kvalitetnu LG775 ploču i E8600 (pošto za neke score-ove je on i dalje najbolji) i neko kvalitetno vodeno hladjenje (eventualno da kontaktiraš nekog sa benchforuma mislim da bi se za tu lovu uklopuio i u LN2)
Evo ti spisak onako nabrzinu što sam ja pokupio sa net-a i to sa 30" monitorom na kojem će sve to što si kupio imati malo više smisla.
(naravno ovo sve shvati drugarski, jeste da sad ovo nema nikakvog smisla ali eto ipak jedan spisak šta bih ja kupio za tu lovu)
i kao neka zadnja opcija ovog posta
- Ako je fora posta čiji je veći ?
- Pa posle tih prvih testova koje si izvrtio vidiš i sam da je dosta teško da bude baš velik, tako opušteno samo uživaj u svemu tome, i računaj kad malo dublje udješ u svu priču OC-a da će za nekih godinu-dve otići još jedan Golf
PS: 10000$ je otprilike nekih 7200E ako sam ja nekako dobro izračunao, tako da ti ostaje nekih 800-900E za tastaturu, miša, podlogu itd.