Šta je novo?

i7 975

Pozdrav i dobrodosao.

Ljudi gdecete veci skor od 10k $ :d .

Merkao sam taj monitor (to je i skoro izaslo) ali sacekacu 24", mogu samo da zamislim kako izgleda slika. Da li je slicno kao i sa 3d filmovima (cvikeri sa crvenom i plavom folijom) slika "izranja" i sl.
Kakava je kompatibilnost sa igrama ili monitor i naocari to sami odradjuju ne mora da se skida za svaku igru nesto posebno (ako me razumes sta sam hteo da pitam :D ).

Cim si ti ovde dosao, spremi jos jedno 2k $ :) .

Pozdrav.

Pozdrav i dobrodosao.

Ljudi gdecete veci skor od 10k $ :d .

Merkao sam taj monitor (to je i skoro izaslo) ali sacekacu 24", mogu samo da zamislim kako izgleda slika. Da li je slicno kao i sa 3d filmovima (cvikeri sa crvenom i plavom folijom) slika "izranja" i sl.
Kakava je kompatibilnost sa igrama ili monitor i naocari to sami odradjuju ne mora da se skida za svaku igru nesto posebno (ako me razumes sta sam hteo da pitam :D ).

Cim si ti ovde dosao, spremi jos jedno 2k $ :) .

Pozdrav.

:)

Ej ovaj 3D je bolji od onoga u 3D filmovima jer je slika uzasno dobra.
Npr World of Warcraft izgleda bukvalno kao da si u svetu warcrafta i nista drugo ti nece dati takav osecam nego 3D. Meni licno se svidja i prosto kada se vratim da igram neku 2D igru vise mi nije to to.

Igre su uglavnom podrzane spisak igara mozes videti ovde
http://www.nvidia.com/object/GeForce_3D_Vision_3D_Games.html

Inace ovaj monitor super izgleda i kad ga koristis u 2D-u. Osvezenje mu je 120 Hz tako da neces pogresiti ako ga uzmes.

Jos nesto slika kada je gledas u 3Du je znatno veca...tako da bukvalno nema potrebe za vecim monitorom.

Posto cu da oborim world record u PC Marku sigurno ce mi trebati jos mnogo vise od 2000$ da ga zadrzim :)))

Poslednja izmena:
Zaboravih da pitam ima li nekih efekata u filmovima sto se monitora tice?

Vrlo ambiciozno, kako sam shvatio do sada nisi radio OC.
Veruj mi na snagu neces nista da uradis (pitaj zajbanog ;) ) i ja sam verovao samo cepaj napon i hladi i neka gori, ali nije tako. Naravno niko nije rodjen naucen pa za par mesec ocekujemo da obaras i sa drugim markovima rekorde.

Lepo je kada euri i dolari nisu ogranicavajuci faktor :D .
:wave:

Respect za masinu.
WR u PC mark i nije bash tako lako oboriti, iskreno bih voleo da ga oborish ali mislim da ce to malo teze ici.
Steta sto se nisi posavetovao sa nekim ko ima malo vise iskustva u OC-u mislim da si mogao uzeti komponente koje su malo vise raspolozene za OC.
Live long and prospper, and gl in OC. Welcome to hell!

sutra bi trebala da mi stigne ta cuvena PCIe SSD kartica (na carinu).
Koja ce da mi popravi rezultat sto se tice HDD-a posto Hard Disk necu ni da koristim.

http://www.photofast.tw/forum/page01.asp?id=81
naravno uzeo sam ovaj model od 128 gb a i ta kosta 1800$ :(
i plus jos nemaju drivere za Windows 7 nego ce pokusati da mi "nabave" neke. Mada kazu da ce kad izadje Windows 7 prepoznavati tu karticu bez drivera.

trenutni skor u PC marku mi je 8451 PCMarks a rekord je 26390 PCMarks.

(a jedan paket na carini mi se vuce vec 10 dana zbog papirnih maramica koje moraju na santirani pregled ???????)

Poslednja izmena:
@hohoya
Covek je uzeo vrhunske komponente bas za extremni overklok, pocev pre svega od ploce, procesor je isto tako kako mi se cini dobra primerak samo bi ga trebalo ispitati u uslovima minusa, cesto procesori koji su dobri za klok 24/7 nisu dobri za postizanje extremnih frekfencija.
Inace da bi bilo sta oborio morace da ide pod LN2 svaka od komponenti, sa vodenim hladjenjem uspece da udje u top 20, barem se nadam, u obadve kategorije sa jednom i sa dve karte. Trebace debelo da ohladi GTX295 da bi postigao klok preko 780mhz samo za test.

Poslednja izmena:
Da li ce racnar imati i drugu svrhu ili ce sluziti samo za OC?

Mali savet (tu sam ja gresio), sad nisam siguran za tvoj novi cooler ali gledaj neko strucniji (posto ti je ovo prva konfiguracija koju ti sklapas) da to ugradi. Kada sam ja montirao vodeno tokom eksperimentisanja 3 ploce sam unistio. Treba biti obazriv da ne napravis neki spoj kod montiranja to je poenta.

Mali savet (tu sam ja gresio), sad nisam siguran za tvoj novi cooler ali gledaj neko strucniji (posto ti je ovo prva konfiguracija koju ti sklapas) da to ugradi. Kada sam ja montirao vodeno tokom eksperimentisanja 3 ploce sam unistio. Treba biti obazriv da ne napravis neki spoj kod montiranja to je poenta.

ah ne brini vec sam nasao pod-izvodjaca :)
naravno zahvaljujuci *******om :)

ps: to sa vodenim hladjenjem mi je stvarno delovalo komplikovano.

Poslednja izmena:
danas su mi ovi sa carine rekli "vruce nam ne mozemo vise da radimo je dodji sutra" :(

smorih se ziv.

a pre toga....previdi racun ...ja prevedem.....daj orginal racun...ja im dam orginal.....
"ima vise od 5 stavki to ne moze FedeX da carini nadji nekog svog speditera"....ja nadjem svog speditera.....ah stigle su ti neke papirne maramice to mora da se posalje u Nis na sanitarni pregled....ja reko ok...ako mora posaljite.....zavrse oni i to...i kao da dodjem po paket...i oni ladno kazu spediteru "vruce nam je dodji sutra"..

Poslednja izmena:
Au, oni su kao panduri. Rade sta hoce,poklanjas im pare i *****avaju te.

Neznam šta je konkrento fora ovog posta ...

- Ako je pitanje da li si bacio pare ?
- Da, bacio si pare ako hoćeš da se baviš OC-om !
Imaš puno GADGET-a da bi to bila prava OC mašina, to je ujedno na neki nacin i odgovor @*******i - kad sam rekao da se trebao posavetovati za komponente sa nekim.

- Ako je pitanje da li je to neki "mother fucker" komp ?
- Da, u principu jeste "mother fucker" komp !

- Ako je pitanje šta si mogao uzeti za te pare ?
- S' obzirom na to da će te mašina izići daleko više nego tih 10K $ (carina itd.) i nevidim što si naručivao iz USA kad sve to imaš i u EU,
Nadješ neku rodbinu drugara negde u EU gde će to sve stići (ovih dana svakako svi dolaze kući za SRB) sedneš u auto (naravno ako ga nisi prodao da bi sve ovo kupio :) ) dođeš do grane i pokupiš (i na daleko jednostavniji način rešiš carinu, doduše to je prednost nas sa "severa" pošto imamo nekih carinika "starih ratnih drugova" iz ranijih dana :) )

*PCI-X SSD je za sada bacanje para pošto izlazi ovih dana duplo brži PCI-X SSD + trenutno nema neku spektakularnu funkciju u citavoj prici OC-a
*NET kartica ti je bacanje para pošto si i sam rekao da se neigraš + za OC ti ta kartica ništa neznači
*3D vision glasses - no comment

Motherboar, CPU, GPU, PSU su u principu OK, ali ako već hoćeš da se baviš OC-om i da "stižeš" neke rezultate onda si trebao uzeti i ATI-a, neki Xeon,
pa čak za ovu lovu koju si dao ostalo bi ti love i za kvalitetnu LG775 ploču i E8600 (pošto za neke score-ove je on i dalje najbolji) i neko kvalitetno vodeno hladjenje (eventualno da kontaktiraš nekog sa benchforuma mislim da bi se za tu lovu uklopuio i u LN2)

Evo ti spisak onako nabrzinu što sam ja pokupio sa net-a i to sa 30" monitorom na kojem će sve to što si kupio imati malo više smisla.
(naravno ovo sve shvati drugarski, jeste da sad ovo nema nikakvog smisla ali eto ipak jedan spisak šta bih ja kupio za tu lovu)

i kao neka zadnja opcija ovog posta

- Ako je fora posta čiji je veći ?
- Pa posle tih prvih testova koje si izvrtio vidiš i sam da je dosta teško da bude baš velik, tako opušteno samo uživaj u svemu tome, i računaj kad malo dublje udješ u svu priču OC-a da će za nekih godinu-dve otići još jedan Golf ;)

PS: 10000$ je otprilike nekih 7200E ako sam ja nekako dobro izračunao, tako da ti ostaje nekih 800-900E za tastaturu, miša, podlogu itd.

Prilozi

• Kesa.png
    Kesa.png
    122 KB · Pregleda: 99
ma ne poznajem nikoga sa carine .... :( danas opet nista ali sam poslao advokata sa spediterima kod njih da sacine zapisnik o tome kako i sta rade pa su se malo pokrenuli sa mrtve tacke valjda cu sutra dobiti.
a ove delove sam uglavnom doneo sa sobom kad sam se vracao iz USA :)
naravno da auto nisam prodao :) mada mozda ga i prodam ali da kupim drugi :)))

Sto se tice PCIe SSD kartice nisi tu u pravu posto nece skoro da izadje brza
ova ti je 1000 Mb/s read and write...tako da moze da uticne na PC MARK rezultate s obzirom da je ovaj moj HDD 100 Mb/s read and write....

za mreznu si u pravu :))))) ali sta cu bilo je jace od mene da probam :)

Poslednja izmena:
Za nekoga je to "bacanje para" a ko ima dovoljno njemu je opušteni luksuz tako da nema potrebe da više kritikujete što je ovo ili ono kupio. Kupio je šta je kupio i nek ispita koliki su dometi te kombinacije hardvera.

PCI-X SSD si imao i onda kad si kupovao i sada od 1500Mb read / 1350Mb write Supertalentov
imash jos dve tri firme koji ce do septembra/oktobra izbaciti 2000Mb read, tako da opusteno samo sto se toga tice

A post je znaci u sustini cak nesto peto od onoga sto sam ja pretpostavio,
Jednostavno si spucao puno love i nama rekao sta si kupio i mi sad treba da venemo
A realnost je u stvari da mi koji smo dali 3-4 puta manje para trenutno imamo bolje skorove od tvoje masine.

Moj zakljucak: Bacio si pare i imash vise GADGET masinu nego OC masinu
/respect jos jednom za masinu and enjoy
Over & out about this post.

PCI-X SSD si imao i onda kad si kupovao i sada od 1500Mb read / 1350Mb write Supertalentov
imash jos dve tri firme koji ce do septembra/oktobra izbaciti 2000Mb read, tako da opusteno samo sto se toga tice

moguce ali ja nisam cuo :)
ajd navedi neki link cisto da i ja pogledam.

A post je znaci u sustini cak nesto peto od onoga sto sam ja pretpostavio,
Jednostavno si spucao puno love i nama rekao sta si kupio i mi sad treba da venemo

ma jok post je u sustini cisto da se vidi da moze neko odavde da izgura dobar rezultat na PC Marku nista drugo :)
Osim toga mislio sam da bi bilo lose zadrzati za sebe tu uber masinu pa sam se ponudio da podelim sa Vama :)

A realnost je u stvari da mi koji smo dali 3-4 puta manje para trenutno imamo bolje skorove od tvoje masine.

Ne bih se slozio. Slazem da da moze i sa 3-4 puta manje novca da se napravi vrlo priblizan skor ovoj masini cak mozda i do 80-90%. (jednom mom drugu bas to i predlazem da tako nesto satavi npr i7 920 processor itd...itd...)
Ova masina mi sluzi cisto da pokusam da oborim rekord na PC Marku i nesto malo Starcraft 2 gaming....surf.....i neke ovako standardne *******cije. Osim toga svaka nova masina je jedno novo iskustvo.....

Moj zakljucak: Bacio si pare i imash vise GADGET masinu nego OC masinu
/respect jos jednom za masinu and enjoy
Over & out about this post.

:) e ovo se slazem...ali sta je tu je :)) hteo sam masinu dobio sam masinu :)

Da li moze da se zna zasto je bitno oboriti PC MARK score i slobodno podeli sa nama predhodna iskustva shto se tiche OC-a.

Mozemo mozhda neshto novo da nauchimo :wave:

Da li moze da se zna zasto je bitno oboriti PC MARK score i slobodno podeli sa nama predhodna iskustva shto se tiche OC-a.

Mozemo mozhda neshto novo da nauchimo :wave:

ma nisam rekao da je bitno oboriti PC MARK nego bih ja voleo cisto za sebe kao hobi. Nekome se to svidja a neko skuplja slicice. Mislim sta je tu je.

huh...

Poslednja izmena:
Dajte bre ljudi, pustite coveka da uziva u mashini... :d
Ako mu se juri PC Mark, neka ga juri...

Verujem da bi svako ko uzme takvu mashinu okacio par slikica i pitao za savet...

Jedini problem je sto je taj Ultra-sega-mega-giga 975 Extreme malo vishe "lenj" proc...
Cak ni Nidza na single stageu i sa eclipse+ nije uspeo da ga poganja kako treba... Mozda bi na Evgi radio kako treba, a mozda i ne bi... bice vremena, videce se... :eyebrows:

A sad "vrhunski", prchkaj tu i zezaj se, pazi da ne preprzis mashinu i to ti je to.. :p

Hej pa ja sam samo pitao da podeli sa nama svoja OC iskustva. Ako nishta barem u toj smo "sobi" ..

Ja retko kada napadam, sem kada se branim :d

Zashto potenciram ovo pitanje. Pa upravo zato shto imamo prilike da vidjamo neke konkretne rezultate sa ovim procesorom od strane ljudi koji su u ovim "vodama" prilichno dugo i ne haju za savet i slichno. Evo bacih pogled pa nisu neki poeni ako se obori pcmark 2005 .. bilo bi pre zanimljivo da se odradi ozbiljna sesija od 10 razlichitih programa i tu da se "ubere" barem 700-800 poena na hwbot-u. Malo tezhe a : )

@hohoya

Mozda coveku novac ne predstavlja problem a 99% onoga sto si ti rekao upravo je vezano za novac i pricu o tome kako je mogao bolje da ga upotrebi i za manje para dobije isto slicno ili nesto sasvim drugacije ako vec hoce da se po prvi put poigra sa overklokom.

Jeste da je kod nas prica o parama na prvom mestu, tako je i u svetu, ali ima ljudi koji zaradjuju vise od proseka radnicke klase i u skladu sa tim se i igraju stvarcicama koje su iznad proseka vecine, to isto tako treba razumeti i uzeti u obzir.

Da me ne shvatis pogresno vec su mnogi prozivali coveka zbog novac i tako tih tripova u ovoj temi, samo se pitam dali je covek zao ako ima ili smo mi malo postali pokvareni zato sto nemamo??? Nisam video da je bilo kome odgovorio na takve prozivke nekim negativnim tonom, zapitajte se malo vi sto prozivate zasto to radite a kad nadjete odgovor na to pitanje pokusajte da zavrnete malo rukave i poradite na tome kako bi ste sebi priustili nesto ovako ili nesto drugo sto zelite da imate.

Covek je resio da juri PC Marku, tako mu se cefnulo, moze mu se i sta sad sa tim? kome to smeta i sta je tu cudno? iz avijona se vidi da mu fali srpskog mentaliteta (onaj pogani deo "da komsiji crkne krava") inace bi se ova tema pretvorila u opste pljuvanje, ovako se pojedinci grudvaju sami sa sobom zato sto ne nailazi na otpor bezobrazluku i provokacijama koje prosipaju.

@Oki
Mogao si da zakljucis da covek nije overkloker vec da se malo zainteresova za OC i sto je nama malo cudno za razliku od vecine nas njegovo interesovanje je dobro finansisiki pokriveno tako da moze da se igra i istrazuje ono sto ga je zainteresovalo na najbolji moguci nacin bez da kavkulise koliko ce za koju komponentu odvojiti novaca. Zeli najbolje i ima najbolje, ono sto je bitno ploca i cpu su vrhunski proizvodi, boljih nema na trzistu, isto tako i GTX295 je trenutno najbrza karta narociti dve u jednij masini. Ostale komponente cak i da je pogresio cini mi se da ga mnogo ne bole te greske:) HWbot mislim da je od skoro naucio sta je uopste i koja mu je svrha, polako videcemo mozda se zainteresuje za overklok na pravi nacin, niko se naucen nije rodio. Onaj ko ima para za ovakvu masinu sigurno ima pameti i da ih zaradi tako da verujem da ako ga zanima imace pameti da ovlada overklokom a sretstva kako vidim nisu problem, sto je slozices se preduslo za vrhunske rezultate;) one od 70-100 poena po rezu ;)

Ovako se stice utisak - e ajde da sada naucim kada imam najbolje komponente i to je ono sto ljudima bode ochi. Mene iskreno ne dotiche

Srpska posla, kako neki pozitivan utisak ne steknu nego bas taj, nama je u genima da prvo sto pomislimo bude nesto ruzno i negativno. Znam da tebe ne dotice ali si ipak malo podlego utisku vecine, ti si dobar i pozitivan momak trudi se da takva ostanes ;)
Mozda si malo ne strpljiv kada kupujes graficku karticu he he, ali staces tako je to kada je kupujes od coveka koji po default-u kasni :)

Poslednja izmena:
Ok, ne smeta mi i nije mi cudno. Samo nije to da mu se cefnulo nego je rekao da ga interesuje OC. Pa sam pitao samo da podeli sa nama iskustva. Ovako se stice utisak - e ajde da sada naucim kada imam najbolje komponente i to je ono sto ljudima bode ochi. Mene iskreno ne dotiche sem shto bih zaista voleo da vidim sve to na gomili kako izgleda i naravno da sam i sam znatizheljan shto se tiche OC dometa svih tih komponenti zajedno :wave:

Nadam se da je moj post jasan, chekam njegov odgovor sa nestrpljenjem. A pa da lik je editovao svoj post kasnije i dodao neshto o slichicama i hobiju.

Poslednja izmena:
Ovo je Srbija, nije USA i sl. .
Tamo je normalna stvar ovo sto je navedeno, uzmes na kredit i otplacujes dok si ziv.

Mi smo navikli na kesijanu, ko je bre lud u kesu da da 10.000$, alo to prvo amer nece da da oni i te kako vrednuju/cene $, mozda je ovo i odgovor zasto roba dolazi iz USA .

90% usera na benchu jos nije preslo na quadove, jel nemaju porebe.

Navikli smo na par usera (mogu da se izbroje na jednoj ruci) koji imaju TOP HW (MB,CPU i GPU), ali ste primetili da to dugo ne stoji kod njih, sto ovde nije primer.

Greska je sto je trebao ranije (mesec dana) da se javi sa zeljom sta zeli i ovde bi dobio i te kako kvalitetne smernice, ali sto nas narod kaze posle ka*anja nema kajanja (daleko od toga da su lose komponente).

Ja ovu temu ne vidim kao neko pljuvanje ili tako ne posmatram.

Ponavljam,obaranje hwbot rekoda nije 3 lopate gpu, kolica memeorije i malo MB i CPU.

Sacekajmo da se sastavi masina i da se pomogne coveku sa predlozima kako da se to najbolje zategne to se za sad i radilo na forumu, e sad sto je user spomenuo pare koje je ulozio to je njegova stvar dao je iz svog dzepa ne naseg, nek je ziv i zdrav i potrosi jos toliko. cheers

Kao i shto reche preseretach : ) Ziv ti nama bio i potroshio josh pet puta toliko. Sve najbolje i lepo bi bilo videti shto bolje zategntu mashinu od par soma kako daje neke lepe cifre. Smernice cje svakako dobiti u to ne sumnjam.

Meni fali 200e da predjem na i7 i zaista gledam kako najbezbolnije to da uradim, mada ni letovanje u Egiptu nije losha solucija :d

@*******i ma ne bih ja bio nestrpljiv nego mi bilo ladno na noge :d

ej dobro polako ko da je bitno meni ne smeta da pisu sta hoce ne ljutim se ja... nisam neki specijalan overkloker ali nije ni bitno nacicu na internetu sve sta me zanima..naucicu itd.....procitacu a za vodeno hladjenje ce mi vec neko pomoci. Osim toga da bi se oborio PC mark vise treba volje i zelje nego sad nekog specijalnog iskustva. Ako nesto ne znam sam nacicu valjda nekoga ko zna :)

Mada realno kad sam ja overklokovao prvi put to je bio 486 ..tada mnogi ovde nisu imali PC :) doduse imao sam posle malo pauzu izmedju ....

a ovo drugo ste me provalili...da budem iskren tek sam dosao iz USA
bicu sada ovde neko vreme...pa eto onda mi je bilo najlogicnije da se druzim sa vama na benchmark forumu :)

Osim toga valjda Vam nece smetati da sutra kad mi stignu paketi podelim zajedno sa Vama sta je stiglo :))

Osim toga da budem iskren neke stvari sam ovde i naucio :)

Sutra mi stizu dva paketa.... nisam racunao samo na to da mora da se ceka na carinu po 10-15 dana.......... inace bih vec do sada nesto sklopio.

Poslednja izmena:
Što bi reko naš narod:"Merak nema cenu."

@vrhunski
Samo napred. Obavezno slikaj celu konfu kada sklopiš sve. Verujem da dobar deo članova foruma želi da je vidi.

Inače kad vidim ovo tvoje, dođe mi da uzmem ovaj moj krš i da ga bacim pod voz.:p

Nazad
Vrh Dno