Šta je novo?

i7 975

a kako ces sve te kartice da ubodes u tu plocu i da stavis u to kuciste?

mislim 2 gtx295, promise ssd kartica, 9800gt i mrezna kartica to sve zauzima 8 slotova, kuciste ima 7 a ove kartice su sve pcie 16x osim mrezne koja je 1x

ne razumem zasto nisi uzeo nec 30" imas ga za ~2500$ kao i neko kvalitetnije kuciste tipa silverstone tj07 i kvalitetnije napajanje tipa silverstone zeus 1200W ili enermax revolution 1250W a ne taj cooler master

@vrhunski
"odakle si sele devojano mlada :)" ti ocigledno ne zivis u srbiji, da si kojim slucajem ovde znao bih gde da te uputim da napravis vodeno koje sabija i da hladis te dve karte i cpu i plocu i da te kosta manej nego to sto planiras da kupis. Cena nije toliko bitna koliko je bitna funkcionalnost jednog ovako iz komponenti sklopljenog sistema ;)

Poslednja izmena:
a kako ces sve te kartice da ubodes u tu plocu i da stavis u to kuciste?

mislim 2 gtx295, promise ssd kartica, 9800gt i mrezna kartica to sve zauzima 8 slotova, kuciste ima 7 a ove kartice su sve pcie 16x osim mrezne koja je 1x

ne razumem zasto nisi uzeo nec 30" imas ga za ~2500$ kao i neko kvalitetnije kuciste tipa silverstone tj07 i kvalitetnije napajanje tipa silverstone zeus 1200W ili enermax revolution 1250W a ne taj cooler master

Od gore ka dole na ploci

PCIE 1X slot for EVGA Xeno Card (single slot)
1 x PCI-E 16X for GTX 295 (dual slot)
1 x PCI-E 16X for Dedicated PhysX card (single slot)
1 x PCI-E 16X for the PCI-E SSD (dual slot)

Pa posto nemam ni jedan HDD (tj izbacicu i ovaj sto mi je privremeno tu) ne treba mi bas sad neko bog zna kakvo napajanje :) sto se tice Monitora ...ovaj je jedini koji lepo radi sa NVIDIA 3D VISION naocarima. :)

Poslednja izmena:
@vrhunski
"odakle si sele devojano mlada :)" ti ocigledno ne zivis u srbiji, da si kojim slucajem ovde znao bih gde da te uputim da napravis vodeno koje sabija i da hladis te dve karte i cpu i plocu i da te kosta manej nego to sto planiras da kupis. Cena nije toliko bitna koliko je bitna funkcionalnost jednog ovako iz komponenti sklopljenog sistema ;)

heh sad sam ovde. :)

Od gore ka dole na ploci

PCIE 1X slot for EVGA Xeno Card (single slot)
1 x PCI-E 16X for Dedicated PhysX card (single slot)
1 x PCI-E 16X for the PCI-E SSD (dual slot)

Pa posto nemam ni jedan HDD (tj izbacicu i ovaj sto mi je privremeno tu) ne treba mi bas sad neko bog zna kakvo napajanje :)
a sto se tice Monitora ...ovaj je jedini koji lepo radi sa NVIDIA 3D VISION naocarima. :)
za ovo boldovano... a gde ces onda napajanje da stavis?

i cemu sluze te 3d vision naocare... ako nije tajna koliko godina imas?

za ovo boldovano... a gde ces onda napajanje da stavis?

i cemu sluze te 3d vision naocare... ako nije tajna koliko godina imas?

pa napajanje u ovom kucistu moze da se premesti da bude gore.npr...ali mislim da ima mesta cak i da ga ne premestam.

NVIDIA 3D ... :)
http://www.nvidia.com/object/GeForce_3D_Vision_Main.html
pa sluze da igras igre u 3D-u (osecaj je stvarno cool) do sada sam probao wc3 i crysis i izgleda strava.....
a World of Warcraft je bas impresivan....

ps: mnogo i previse :)

Poslednja izmena:
ne znam meni te naocare izgledaju kao za decu, bolje uzeti vrhunski monitor da barem uzivas gledajuci 2d :)

ne igram se ja toliko na kompjuteru

normalno :)
a i nije tema "for sale" :D

PC izuva kako radi :) a jos imam 5 stvari da ubacim unutra :))

Upravo tako. Tema je overklokovanje procesora i memorije, i ne vidim poentu tvojih postova osim hvalisanja. Kada postignes neki overklok, ili ti treba nesto da pitas, onda otvori temu na ovom podforumu...

Poslednja izmena:
^Mozda tako deluje ali nije mu to sigurno bila namera.

Slozices se da ovoj temi nije mesto ovde ;)

^Slozicu se da je covek postavio temu tako da se ne zna sta je hteo da kaze ili pokusa da postigne sa njom. Postavio je specifikaciju kompa koji ima a nigde nije naveo sta namerava sa tim komponentama da uradi. Tip imam to, hteo bih to, buni me to i to i tako dalje, malo zbunjujuce svakako. E sada sto se razmahao sa para hiljada evra u izlaganju pa to ume da bode ljude sa ovih prostora koji u tome vide odmah hvalisanje, staces, neko bi rekao srpska posla i jedno i drugo :)

u jeee..

ja samo hteo da okacim sliku pc-ija.

ps: mada mozda i jeste hvalisanje :)) posto sam sam samcijat JEDVA sklopio svoj PRVI PC. Tako da posle sve ove muke...(krvarenja jedno dva tri puta) i maltretiranja sa narudzbinama/carinom/uvozom/kreditnim karticama/slanjem/Paypalom (posto ne salju u Srbiju)....i konacnog dovozenja kuci realno ....kad covek pogleda sve to ....vala zasluzio sam i da se pohvalim zato sto se misija uspesno privodi kraju. :))

Uskoro ce biti i neki OC (nadam se)

Poslednja izmena:
^Slozicu se da je covek postavio temu tako da se ne zna sta je hteo da kaze ili pokusa da postigne sa njom. Postavio je specifikaciju kompa koji ima a nigde nije naveo sta namerava sa tim komponentama da uradi. Tip imam to, hteo bih to, buni me to i to i tako dalje, malo zbunjujuce svakako. E sada sto se razmahao sa para hiljada evra u izlaganju pa to ume da bode ljude sa ovih prostora koji u tome vide odmah hvalisanje, staces, neko bi rekao srpska posla i jedno i drugo :)

Znaci, slozices se da svako umesto u profil, svoju specifikaciju treba staviti u novu temu?

Tipa imam to, hteo bih to, buni me to i to i tako dalje
Upravo sam to i rekao. Posto nema toga, temi ovde nije mesto. Dakle nije bilo rezultata, nije bilo pitanja. Tema se sastoji iz copy&paste onoga sto treba da stoji u 'moja masina'. Ako mislis da meni smeta sto je on puko' velike pare, silno gresis. Drago mi je videti vrhunske komponente na okupu. Samo ne znam zasto si mu ti rekao da je bacio pare i da ces da ga smaras svojom 920kom ;)

edit: @vrhunski
Mozda jesi zasluzio, ali si fulao podforum ;) Ili si trebao sacekati i cooler pa onda postaviti i vremenom nadopunjavati rezultatima i overklokom ;)

Poslednja izmena:
edit: @vrhunski
Mozda jesi zasluzio, ali si fulao podforum ;) Ili si trebao sacekati i cooler pa onda postaviti i vremenom nadopunjavati rezultatima i overklokom ;)

Dobro moguce je. Mada nisam mogao da izdrzim vise :)
Kod overclockera se izgleda stalno nesto ceka....a moje stpljenje ..je...:wall:

Kada si vec dao tolike pare, trebao si uzeti bolje air hladjenje, mada ja ne bih pristao ni na sta manje od vodenog za takve komponente... Ali ti se ne zuri ;) Taman mozes malo da se izvezbas i ides do maksimuma na vazduhu pa da predjes na vodeno i povecas overklok. Za tu plocu imas komplet vodeni blok za nekih 100e :) A za dobar setup vodenog jos nekih 200e.

Samo ne znam zasto si mu ti rekao da je bacio pare i da ces da ga smaras svojom 920kom ;)
Bas iz tog razloga da vidim sta mu je bila namera ali nije reagovao ka neka lozana, to ja jako lepo izvalim kod coveka, dali je hepo kockica ili kao u ovom slucaju gde je hteo svoju radost da podeli sa nekim i malo da se pohvali ali ne zlonamerno tako sto ce nam svima pokaze kako on nesto ima sto vecina njih moze u nasim uslovima samo da sanja a bogami i na zapadu:p

Nece se ova tema jos zavrsiti, bice tu overklokovanja i do 5ghz videces;) mozda je nedefinisano pocela ali ce se jako definisano zavrsiti:type:

Poslednja izmena:
^^^
@vrhunski
Ovo je Nikola ;)
Ovaj trinaesti na single card listi je Perica, osamnaesti opet Nikola
Dole na listi multiple cards sedamnaesti Nikola
http://hwbot.org/hallOfFame.do?type=result&applicationId=17
Mozes ih ovde pronaci ;)
http://hwbot.org/hallOfFame.do?type=result&applicationId=12
I ovde u prvih 10 ;)
http://hwbot.org/hallOfFame.do?type=result&applicationId=5
I tako stalno su na toj prvoj strani u nekoj od kategorija najcesce u svim kategorijama, fali im samo Spacemaster, koji je pomogo na svoj nacin da se dodje do ovih rezultata. Svi ostali su boranija sto se tice extremnog overkloka sa nasih prostora (neki koji vred vise nisu aktivni na tom polju), ziveli ovde ili negde van zemlje. Moram da izuzmem dinos22, mada misli da je on covek iz bosne ali i to su nasi prostori bivsa yuga:)

Ljudi vole ovaj sport, neki to razumeju neki ne.

Poslednja izmena:
Napon 1.32v
Processor: i7 975
3.94 GHz

Ove temperature su sa maksimalnim opterecenjem

Sa standardnim Intelovim coolerom dok ne stavim neki drugi. :)

oc6.jpg

Poslednja izmena:
^
Napon ti nije 1.320v vec 1.270v, to je ovaj koji pokazuje CPU-z.
Cisto da znas da imas izvanredan primerak za 24/7 klok. Trebas pravilno podesiti sve opcije u biosu, pre svega iskljuci HT zato sto ti nije potreban, kada ga iskljucis procesor ce traziti manje struje za isti klok.

Nemoj vise da mucis taj procesor dok je na njemu box kuler da ga nebi ostetio. Skoro 100% sam siguran da ces sa tim primerkom i iskljucenim HT imati 4500mhz mozda cak i 4.6ghz, ali ti je za to potrebno dobro vodeno.
Evo da vidis koliko ide moj i7 920D sa dobrim vodenim hladjenjem :)

Poslednja izmena:
mislim da cu sutra konacno sa carine dobiti (mada kod njih je uvek evo sutra cemo videti)
Thermalright "Limited Edition" TRUE Black Ultra-120 eXtreme CPU Heatsink
pa cu ga probati kako radi :)

a nesto kasnije cu probati i vodeno hladnjenje pa cemo videti kako radi.

Poslednja izmena:
^
Ako budes resio da prodajes taj Thermalright "Limited Edition" TRUE Black Ultra-120 eXtreme kada dodjes u posed vodenog hladjenja mene bi zanimalo da ga otkupim, hocu jos jednom da ga uporedim sa ovim titan fenrir kulerom. Nesto mi je neverica da je rezultat kada sam ih zadnji put poredio malte ne bio isti :S:

^
Ako budes resio da prodajes taj Thermalright "Limited Edition" TRUE Black Ultra-120 eXtreme kada dodjes u posed vodenog hladjenja mene bi zanimalo da ga otkupim, hocu jos jednom da ga uporedim sa ovim titan fenrir kulerom. Nesto mi je neverica da je rezultat kada sam ih zadnji put poredio malte ne bio isti :S:

ja ocekujem da sa Thermalright coolerom dobijem slicne rezultate kao sa vodenim hladjenjem ...tako da ... mora da je neka greska :)

Previse ocekujes :p
Mada, zavisi koje vodeno hladjenje. Ako mislis na thermaltake bigwater, onda definitivno da, dobices slicne rezultate :)

Napon 1.32v
Processor: i7 975
3.94 GHz

Ove temperature su sa maksimalnim opterecenjem

Sa standardnim Intelovim coolerom dok ne stavim neki drugi. :)

Ovo slika je sam pocetak testiranja,barem koliko ja kapiram posto tamo u prime-u
stoji starting workers jul 12 04:19 i nije ni jedan krug izvrteo
Moj procesor vrti Prime95 bez problema, a na tim istim voltazama puca LinX
Da bi bio stabilan, potrebno je barem 2 stepenika podici cpu napon da prodje i LinX
2-3 sata da provrti LinX i onda si stabilan (naravno ne pokusavaj sa Intel box cooler-om, prijateljski savet)
Sto se temperature tice, spustice ThermalRight sigurno dosta temperaturu ali opet
4.4GHz stabilno na vazduhu jako tesko

Da se odmah ogradim: one varijante gde se kao ventilatori stavljaju turbine
koje zuje i pored kojih ne moze da se sedi ne priznajem kao vazdusno hladjenje
Za test je OK ali meni racunar sluzi da pored njega sedim a ne da idem na psihijatriju.
Mislim da takvo vazdusno hladjenje gubi svaki smisao.

Poslednja izmena:
Ovo slika je sam pocetak testiranja,barem koliko ja kapiram posto tamo u prime-u
stoji starting workers jul 12 04:19 i nije ni jedan krug izvrteo
Moj procesor vrti Prime95 bez problema, a na tim istim voltazama puca LinX
Da bi bio stabilan, potrebno je barem 2 stepenika podici cpu napon da prodje i LinX
2-3 sata da provrti LinX i onda si stabilan (naravno ne pokusavaj sa Intel box cooler-om, prijateljski savet)
Sto se temperature tice, spustice ThermalRight sigurno dosta temperaturu ali opet
4.4GHz stabilno na vazduhu jako tesko

Da se odmah ogradim: one varijante gde se kao ventilatori stavljaju turbine
koje zuje i pored kojih ne moze da se sedi ne priznajem kao vazdusno hladjenje
Za test je OK ali meni racunar sluzi da pored njega sedim a ne da idem na psihijatriju.
Mislim da takvo vazdusno hladjenje gubi svaki smisao.

e pa to jeste ...priznajem da mi je malo bucan komp vec sada sa HAF 932 i ovom gtx 295 kad je stavis na max zato cu da ga ugradim u poseban box gde se nista nece cuti :)

Nazad
Vrh Dno