Jel moguce da i5 760 sa stock coolerom, pet minuta na linX -u dostize i do 85 stepeni u realtempu? I koliko je normalno.. :S
Moguce je, ne znam odakle ti hrabrost da pokusas oc sa stock cooler-om.
Ploca : Asus P7P55D
CPU :Intel I5 750
Memorija : Mushkin Silverline Stiletto (7-10-10-24)
------------------------------------------------------------
Znaci masinu sam OC-ovao na 3.8 Ghz i prosao je LinX.
Kasnije sam opipavao granice CPU-a i dosao do zakljucka da trazi malo vise voltaze za klok od 4.0 Ghz i tako da sam i to podesio po poslednjim setovanjima i LinX i Prime su prosli bez greske..Probao vise puta..
Masina radi kao sat,dok si u win-u sve igre (user je koristi kao gaming setup) rade perfekcija,kretanje kroz aplikacije brzinom munje itd..Nema ni nagovestaja ni trunke o nekoj nestabilnosti..
Posle izvesnog vremena komp je poceo da pokazuje odredjene anomalije tj upucava se prilikom paljenja..Nekad hoce da prodje cekiranje,nekad nece..Kada prodje,odradis test stabilnosti on prodje ali ako ugasis kom iz sistema opet zabode prilikom paljenja (ili crn ekran ili da opcije F1 i F2 ,manuelno i automatski default) - sto mi ovo opet ukazuje na neki vide nestabilnosti ili nekompatibilnosti..Najvece cudjenje jeste to sto LinX prolazi a zabada prilikom paljenja..
Flashovao sam bios ,stavio najnoviji a cini mi se da se to nije desavalo sa starim biosem..Sve sam solucije provrteo kroz glavu i nisam pametan..
Stari bios nisam vratio jer bios ploce ne dozvoljava stare verzije tako da cu morati da se drzim stare metode flopija i afu dos-a i forsiranog biosa (masina nije moja tako da nemam vremena da sve to ispitujem odjednom) ..
Ima li neko ideju sta moze da bude???Da li se susretao sa ovim problemom?
Za sve ove godine OC-a do sad se nisam duze zadrzao sa nekom masinom da pravi ovakav problem..Dajte neke pametne savete ,sve sam resurse potrosio..
P.S.Znam da Asus ume da ukaki sa biosima,ako ovaj put bude to problem zestoko cu da ga napljujem!
BSOD error codes
0x00000050 << Incorrect memory timing/freq or uncore multi
0x00000124 << incorrect qpi/vtt voltage ( to much/not enough)
0x00000101 << not enough Vcore voltage
0x00000109 << Not enough or too Much memory voltage
Sta ce ti toliki PLL !? Na mojoj ploci 1.16v za PLL je dovoljno da bude stabilno na 4GHz. Mislim da preko 1.3v za PLL mu nikako ne bi trebalo.
Ne pitaj me zasto cu ti napisati sledece ..
Probaj da remontiras hladnjak tj. da ga ne stezes previse ako jesi, pa vidi da li nestaju problemi.
P.S znas da trebas da vodis racuna da razlika izmedju PLL i voltaze za RAM mora da bude u granici od 0.3-0.5v ? Ni manje ni vise od toga.
Sta ce ti toliki PLL !? Na mojoj ploci 1.16v za PLL je dovoljno da bude stabilno na 4GHz. Mislim da preko 1.3v za PLL mu nikako ne bi trebalo.
Ne pitaj me zasto cu ti napisati sledece ..
Probaj da remontiras hladnjak tj. da ga ne stezes previse ako jesi, pa vidi da li nestaju problemi.
P.S znas da trebas da vodis racuna da razlika izmedju PLL i voltaze za RAM mora da bude u granici od 0.3-0.5v ? Ni manje ni vise od toga.
komsho mislim da brkash neke voltaze i nije isto na s775 i s1156. pll se na s775 kvadicima kretao oko 1.6v, a to shto ti navodish je fsb termination ili vtt na s775 ~1.3v
i tebi na ud6 p55a treba za qpi/vtt 1.16, pll je defolt 1.8v
P.S.Kako da razmontiram ponovo?Pa vec sam ti rekao da ni sad nije dotegnuto kako treba!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari