onda nediraj nista![]()
![]()
inace dobar ti taj ram![]()
Planiram da pazarim jedan i5 750 koji bi OC na 3.8-4.0Ghz. Prezadovoljan sam Vendettom 2 koja sada imam (bez problema hladi C2D E8500 na 4Ghz), ali nigde ne mogu da nadjem kod nas 1566 mounting kit za Vendettu 2 kod nas. OCZ nije ni izbacio takav kit ali sam video na njihovim forumima da ovaj pasuje savrseno:
XIGMATEK ACK-I5361 Intel Core i7/Core i5 compatible Bracket Set
Sad je samo pitanje da li ovo ima kod nas ili da li postoji neka druga mogucnost koju bi mogao da pazarim kod nas?
Neces ti sa tom Vendetom da se naklokujes na i5.
Pa ja sam video na ovom forumu par korisnika koji voze i5 750 i Vendettu 2 na 4+Ghz, a na netu ima slucajeva i do 4.4Ghz. E sad mozda lazu, to ne znam.
Ali sam u svakom slucaju siguran da bi Vendeta bolje hladila i5 750 od npr. CM Hyper 212 + i slicnih kulera za koje dosta njih navodi da su "best buy" kod OC istog.
Mozda gresim, ali to je moje trenutno licno misljenje a to pokazuju i par testova koje sam nasao online a u kojima je uzeta u obzir Vendetta 2 i ove trenutno aktuelne serije 1156 kulera. Naravno ima i kulera u visem cenovnom rangu koji to mnogo bolje rade...
XIGMATEK ACK-I5361 Intel Core i7/Core i5 compatible Bracket Set
Sad je samo pitanje da li ovo ima kod nas ili da li postoji neka druga mogucnost koju bi mogao da pazarim kod nas?
Ovo ima u benchhouse cenovniku, proveri.
Montaza za 775/1156/1366 Xigmatek I5363 Montage-Kit 4 Heatpipes
Evo i screen-aZnaci H50 sa 2 x Sharkoon Silent Eagle push 1900rpm / pull 1400rpm, pasta Noctua NT-H1
![]()
Zabo sam dobar primerak izgleda, imam osecaj da moze jos ali nemam zaista potrebe, hladi ga onaj univerzalni hyper 212 plus, ovo je prvi klok koji sam probao i odma rock stable!:smoke: Takodje svaka pohvala za ovu plocu, vrlo je jednostavna za podesavanja.
Evo i mog iskustva sa i5-750.
OC & 3800Mh sa malo podignutim naponom. CPU cooler Mugen 2 (skoro necujan), ploca Asus P7P55D.
Jedino imam problem sa malo mesta u kucistu pa sam jedva sve spakovao...
Procesor moze da se potera odma i na 4200Mh (probao iz cuga) ali mi je problem temperatura, koja ide oko 83C, test LinX, pri tom kloku napon je 1.35V.
U neko dogledno vreme cu nabaviti mozda CM 690 Case pa cu probati vise za 24/7. Za sada ovoliko.![]()
Kod mene na 4GHz ide u 100C sa Prolimatech Meghalems i Scythe S-Flex SFF21E (1200RPM max), ne znam gde gresim. Na 3.6GHz temps idu do 72-76C. Ima li neko neku ideju, mozda treba efektivniji fan? Mozda sam preterao sa pastom, prvi put sam montirao kuler ovog tipa?
Evo i mog iskustva sa i5-750.
OC & 3800Mh sa malo podignutim naponom. CPU cooler Mugen 2 (skoro necujan), ploca Asus P7P55D.
Jedino imam problem sa malo mesta u kucistu pa sam jedva sve spakovao...
Procesor moze da se potera odma i na 4200Mh (probao iz cuga) ali mi je problem temperatura, koja ide oko 83C, test LinX, pri tom kloku napon je 1.35V.
U neko dogledno vreme cu nabaviti mozda CM 690 Case pa cu probati vise za 24/7. Za sada ovoliko.![]()
FSB Ratio=20, blck=200, vcpu=1.360V, bios F5, za QPI nisam podesavao bas nista. Pastu sam naneo na CPU i razmazao ravnomerno po povrsini, naneo sam i na dodirnu povrsinu kulera ali mnogo tanji sloj nego li na CPU. Sam hladnjak sam po montiranju pritegao srafcigerom lagano dok nisam osetio otpor, to je sve.
Jos nesto, intel Turbo=off i ostale opcije sto se tice C1 i ostalih stanja su off.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari