Šta je novo?

I5 2500k temperatura!!!

Odlucio sam da ga ipak ostavim na ravno 4Ghz jer mi je za 4.5 malo 1.33(BSOD u Linx-u) a i tu se vec prilicno greje (80-ak C) tako da cu da ga ostavim na 1.2 i 4Ghz.

Ili ja ne znam da setujem lepo ili ova ploca nema mogucnost da setujem 1.25, osim da idem na manual voltage ali tada nece da obara voltazu u idle. Mogu jedino da dobijem 1.28 sa offsetom. Pokusacu tako pa cu da vidim moze li 4.3 i sa kojom T pa javljam.

Ostavljen je na 1.28 i 4.3Ghz. Max temp je bila 77C(package) dok je najtoplije jezgro bilo ~70C (cini mi se, nisam odradio printscreen). Zadovoljan sam.

Ostavljen je na 1.28 i 4.3Ghz. Max temp je bila 77C(package) dok je najtoplije jezgro bilo ~70C (cini mi se, nisam odradio printscreen). Zadovoljan sam.

I kod mene je tako setovan 1.28 i 4.3Ghz i isto nagura na ~70C u prime torture test ... kontam da je to neka najbolja varijanta sa hyper 212+ a za 4.5-4.8Ghz ipak bi trebalo imati noctu-u a i moralo bi se ici na 1.35v dok 5Ghz 24/7 tesko da moze da ide bez vodenog hladjenja.

Kazi mi samo da li ti je voltaza na manual i ukljucena intel steping tehnologija tj da li ti ostavlja voltazu na 1.28v kad ga spusti na 1.6Ghz?

Ne spusta se napon, ako se manuelno postavi. To im je, onako, solidna mana.

Pa skontao sam to ali nesto razmisljam koliko mu to smeta tih 1.6Ghz na 1.28v?
Da li je mozda bolje ga drzati onda non stop na 4.3Ghz sa 1.28v i disable-ovati intel steping tehn?

I kod mene je tako setovan 1.28 i 4.3Ghz i isto nagura na ~70C u prime torture test ... kontam da je to neka najbolja varijanta sa hyper 212+ a za 4.5-4.8Ghz ipak bi trebalo imati noctu-u a i moralo bi se ici na 1.35v dok 5Ghz 24/7 tesko da moze da ide bez vodenog hladjenja.

Kazi mi samo da li ti je voltaza na manual i ukljucena intel steping tehnologija tj da li ti ostavlja voltazu na 1.28v kad ga spusti na 1.6Ghz?

Ajde pusti Linx AVX da vidimo koliko ce da ti nagura, bas me interesuje. Pa da, vec preko 1.3 pocinje da se greje prilicno(80C) a i dalje mi je nestabilan na 4.5 tako da je ovo najbolja varijanta.
Nije manual, stavljeno je na offset jer nema potrebe da se przi konstantno na 1.28.
EDIT: Nego, reci mi da li si cackao ona podesavanja ploce (VRM i ostale zezanacije) ili si samo podigao napon na procu i promenio mnozilac?

Poslednja izmena:
Ajde pusti Linx AVX da vidimo koliko ce da ti nagura, bas me interesuje. Pa da, vec preko 1.3 pocinje da se greje prilicno(80C) a i dalje mi je nestabilan na 4.5 tako da je ovo najbolja varijanta.
Nije manual, stavljeno je na offset jer nema potrebe da se przi konstantno na 1.28.
EDIT: Nego, reci mi da li si cackao ona podesavanja ploce (VRM i ostale zezanacije) ili si samo podigao napon na procu i promenio mnozilac?

VRM je na auto i iskljucio sam mu spred spectrum i power saving mode kao i C1,C3 i C6
Radio sam linx test ranije i bio je oko ~65C jedino ga prime torture test digne do ~70C, imas stranicu/2 ranije slike mojih par testova.

Ali meni je kad ostavim voltazu na ofset gurao na 4.3Ghz voltazu i do 1.35v, jesi siguran da ti na opterecenju na pregura tih 1.28v?

Slobodno mu ukljuci te power saving opcije, nepotrebno je da se przi konstantno. ;)
Jesi li siguran da si radio Linx sa AVX-om? Posto meni on najvise ugreje cpu( vise od prime95). Stavljen je offset ali je, cini mi se, stavljeno -0.010(ako se dobro secam, pogledacu posle). Inace pod Linxom je max isla do 1.30.

Aj da ne otvaram novu temu:

u pitanju je isti procesor (i5 2500k) i juce sam stavio AC Extreme Freezer. Sa box kulerom je temperatura isla do 67 u Battlefield 3, a sa AC ide do 61 u Prime95 (tad je u automatskom Turbo rezimu 3.7ghz, nisam se jos zezao sa klokovanjem).

Meni je problem sledeci: koristio sam Real Temp i Asus Fan Xpert (Asusova ploca) i pokazuju iste temperature dok procesor nije opterecen (s' tim sto Real Temp ima neke cudne skokove dok je u idle-u procesor, na primer sa 31 padne na 25 na nekoliko sekundi i onda se vrati na 31), a kad se procesor optereti u Prime95 Real Temp pokazuje 61, a Fan Xpert 42.
Sad ne znam kome da verujem (naravno da vise zelim da verujem Fan Xpert-u, ali to mi izgleda preniska temperatura)

Evo slike posle 3.5h Linx sa AVX-om.
linxt.jpg

Bas cu sada da mu ukljucim power saving da vidim razliku oce li spustati sa 1.28 u iddle.

Moraš da skineš AVX biblioteku za Linx da bi je koristio Linx, samim tim ćeš imati i više GFlopsa a i više će se grejati cpu ovako te moj X6 šiša za 10K :) a ako isključiš hyper thread možeš još koji gflops da izvučeš,
a što se mene tiče sat vremena Linxa je sasvim dovoljno za merenje stabilnosti a i nisu to neki klokovi za i5 2500K može se reći skorz bezbedni nisam video i5 koji ne ide opušteno na 4.5ghz+
Da što se tiče svih Cpu power saving opcija ja to uvek ostavljam upaljenim neznam zašto si to i gasio.

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram novu temu:

u pitanju je isti procesor (i5 2500k) i juce sam stavio AC Extreme Freezer. Sa box kulerom je temperatura isla do 67 u Battlefield 3, a sa AC ide do 61 u Prime95 (tad je u automatskom Turbo rezimu 3.7ghz, nisam se jos zezao sa klokovanjem).

Meni je problem sledeci: koristio sam Real Temp i Asus Fan Xpert (Asusova ploca) i pokazuju iste temperature dok procesor nije opterecen (s' tim sto Real Temp ima neke cudne skokove dok je u idle-u procesor, na primer sa 31 padne na 25 na nekoliko sekundi i onda se vrati na 31), a kad se procesor optereti u Prime95 Real Temp pokazuje 61, a Fan Xpert 42.
Sad ne znam kome da verujem (naravno da vise zelim da verujem Fan Xpert-u, ali to mi izgleda preniska temperatura)

Samo Real temp 3.67+ verzije koje podržavaju Sandy Bridge. Mani se tih Asusovih bezveznih programa->Uninstall.

Ovo ti je obican Linx(ne koristi AVX) pa zato imas nize temperature a i manje GFlopsa. Pokreni sa AVX pa da vidis razliku, i u T i u GFlopsima.

Moraš da skineš AVX biblioteku za Linx da bi je koristio Linx, samim tim ćeš imati i više GFlopsa a i više će se grejati cpu ovako te moj X6 šiša za 10K :) a ako isključiš hyper thread možeš još koji gflops da izvučeš,
a što se mene tiče sat vremena Linxa je sasvim dovoljno za merenje stabilnosti a i nisu to neki klokovi za i5 2500K može se reći skorz bezbedni nisam video i5 koji ne ide opušteno na 4.5ghz+
Da što se tiče svih Cpu power saving opcija ja to uvek ostavljam upaljenim neznam zašto si to i gasio.

i5 2500k kao i ostali i5 nema hyper threading;)

Jel moze objasnjenje sta su GFlopsi :trust:

FLOPS-je skraćenica od FLoating point Operations Per Second što na srpskom znači privremene ili relativne tačke operacije u sekundi što je mera performanse računara.
sad još dodaj taj G(giga)flops to jest:vidi tabelu....

Prilozi

• tabela.jpg
    tabela.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 64
Ljudi jel valja TT Frio za i5 2500k?
Dal mogu sa njim na 4.5ghz za 24/7???

Zdravo i ja koristim i5 2500k na defaultu naravo...bar za sada....

Meni su temparature na IDLE 25-29 stepeni na stock kuleru....
Nisam ga kao vi testirao i to,ali na Assasinas Creed dostize do 54 stepena...

Planiram pred ljeto da kupim kuler ,vidim hvale 212+ i 212 evo...pa koji bi mi vi preporucili? NE PLANIRAM DA GA OVERKLOKUJEM za sad....

Zdravo i ja koristim i5 2500k na defaultu naravo...bar za sada....

Meni su temparature na IDLE 25-29 stepeni na stock kuleru....
Nisam ga kao vi testirao i to,ali na Assasinas Creed dostize do 54 stepena...

Planiram pred ljeto da kupim kuler ,vidim hvale 212+ i 212 evo...pa koji bi mi vi preporucili? NE PLANIRAM DA GA OVERKLOKUJEM za sad....

Ja sam pazario isti processor kao i ti. Takodje ga drzim na basic cooleru i temp. su slicne kao i kod tebe, i kao i ti ne praliram da mu dizem takt,bar ne jos.

A planiram da kupim V8 - Cooler Master. Mere radi, on ce klokovan processor ( bez dizanja voltaze clock je tad @4.6Ghz ) temp na idle drzti oko ~ 30 a u full loadu nece prelaziti 40 stepeni.
Zelis kvalitetno i dobro...V8 jer ja cu najverovatnije to uzeti. V10 jeste mocan ali je mnogo bucan. Kuler prelazi 21dB.

Poslednja izmena:
Kakav crni V8 ako hoces pravi kuler onda uzmi NOCTUA NH-D14 malo je skup al vredi svake pare :)

Kakav crni V8 ako hoces pravi kuler onda uzmi NOCTUA NH-D14 malo je skup al vredi svake pare :)

Noctua je jedan od najboljih ladnjaka na trzistu. Da je vrh jeste...Zasto? Pa zbog "sendwich" dizajna. Ali napisao si kao da je V8 beznacajan...
Ipak je to cooler master...

CM V8 - jeftiniji, lepsi dizajn, vrh cooler
Nocta - skuplji, po nekima ruzan kuler , vrh kuler

Pa kako ko izvoli...

Pa ja ako budem imao tada toliko para koliko kosta noctua dh14 ,naravno da cu nju uzeti...a ako budem imao nesto nize,ici cu,na v8,hyper 212+,212 evo,artic neki i to...uglavnom neki u rangu do 35e....

AL ako neko ima Noctua dh 14 ili je bar guglao o njemu i zna sve.....Posto je on tezak kuler,kolike su vjerovatnoce da moze da se otkaci ili nesto tako....?

Noctua po nekoj mojoj aubjektivnoj proceni NE MOŽE da se otkači. Jeste da ima skoro 1 kilo, ali mehanizam za kačenje kulera je na šrafove i vrlo je solidan tako da otkačenja nema ništa.
U uputstvu su naravno napisali da kuler skineš ako seliš kućište da ne zezneš socket zbog opterećenja. Baš tako piše, socket, ne kuler.

...

Malo sam se zezao i5 2500K @ 4.5ghz, nisam trazio najnizu voltzu jer bash i nemam vremena, kog interesuje neka pogleda screenshot i5 2500K + NH-D14, kratak test Linx_AVX i prime95 SmallFFT

Prilozi

• avx45.jpg
    avx45.jpg
    435.9 KB · Pregleda: 61
  • SmallFFT_2h.jpg
    SmallFFT_2h.jpg
    610.6 KB · Pregleda: 50
Nazad
Vrh Dno