Šta je novo?

I5 2500k temperatura!!!

Zavisi u cemu si dobio tih 78C. Ako si u Linxu, sa malo vecom ambijentalnom, OK je.

Gurao sam 3ds max vray render i u tome nagurao 78C. Merio sam sa real temp. Ambijent je bio izmedju 18 i 20C ne preko. Kada sam ukljucio prime najvise mi je nagurao na 75C. A posoto radim u maxu, ne znam koliko je opasno da guram tu temp svakog dana po 4-6 sati u narednih nekoliko godina?

Kupi bolji kuler. Greota da drzis 2500k na stock kuleru. Pogotovo ako planiras da ga opterecujes toliko koliko kazes.

Iskreno, ja ga ne bih držao na tolikoj temperaturi po 6h dnevno. Koliko sam razumeo, to je box cooler?
Možda bi bilo bolje da potražiš neko drugo rešenje za hlađenje. Takođe, napisao si za kućište da je "neki krš". Ako možeš, ispruži se za neko kućište sa pristojnim protokom vazduha, mnogo znači na duge staze.

Definitivno cu uzeti novi kuler, mada ne sad. Sad su druge stvari povukle pare :/ Sa druge strane dobro je da je to ok, da ga mogu gurati na toj temp. Posto to su temp korova ne kompletnog procesora. Koliko mi je poznato veci bi bio problem da je temepratura procesora 78C, ako se ne varam? DA box cooler je u pitanju.

Sto se tice kucista, je ono krsh, mada cu ga modovati u skorije vreme, ukoliko ne kupim novo, a verovatnije da cu ga modovati sa nekoliko 14ica. Tako da protok vazduha verovatno nece biti problem, mada ni sada nije posto imam 1x12 u njemu i nije neka razilka kada je zatvoreno i otvoreno kuciste. Padne stepen ili dva kada otvorim kuciste.

Pa svaki stepen je poboljšanje. Sa tih 78C si na granici, jer bi temperature trebale da budu od 15-20C do Tjmax, a to je 98C za 2500k. Gre'ota je da ga spržiš zbog 20ak € kulera. Inače, package temperatura i temperature za core su vrlo slične, kod mene za package temp u HWmonitoru stoji najviša temperatura (najtoplijeg) jezgra.
A što se tiče tih 14-ica, stavi jednu da uvlači i jednu da izvlači vazduh pa probaj. Biće poboljšanja.

Meni je napr temepratura procesora 68, a jezgara 78, moguce da nisam dobro pricvrljio kuler probacu da ga gurnem jace. Sa druge strane ne gine mi ocigledno da uzmem novi kuler, posebno zbog leta kada temperature skoce na 45C. Onda mu ni tecin azot nece pomoci. U svakom slucaju, 2x14 i neki 212+ ili nesto bolje ako postoji.

212+ će ti vršiti posao sigurno, svako sledeće rešenje je mnogo skuplje (čitaj duplo) a ne donosi toliko hlađenje za te pare. Ako već skidaš kuler i ako imaš malo rezervne paste, obriši procesor i kuler lepo, kani malo nove paste i pobodi to još jednom propisno, nešto mi se ipak čini da su temperature u nebesima.

Imam paste, mada nije toliko kvalitetna kao intelova. Inace kada je idle procesor je na oko 33C.
Inace znas li mozda kakav je contact 21?

Poslednja izmena:
Imam paste, mada nije toliko kvalitetna kao intelova. Inace kada je idle procesor je na oko 33C.
Inace znas li mozda kakav je contact 21?

Ne znam, ko je proizvodi? Mora da ima neki review na netu, ali u suštini, svaka pasta je dobra da se prikrpiš. Temperatura u leru je OK, samo ga taj 3ds pošteno ugreje.

Thermaltake proizvodi taj hladnjak. Mrsko mi je da menjam pastu, sacekacu neko vreme, pa cu mu staviti novi hladnjak, a ovaj cu samo malo jace da probam da gurnem, mada tesko da ce ista pomoci ipak su to plasticne nogice koje ga drze :/

ja planiram da nakacim neki hladnjak na procesor e sada nebih dao vise od 30 evra...ima li neki za te pare a da nije los?

CM 212+ za te pare namas bolji, moze i dobar klok sa njim bez problema.

Jel' ima Antec Kuhlera negde u Evropi? Ovde je 50$. Daleko najbolji kuler za odnos cene/performanse.

CM 212+ za te pare namas bolji, moze i dobar klok sa njim bez problema.
+1

Juce mi stigla nova konfa I5 2500k sa CM 212+ i na idle je 22-29c a na wprime-u nagura na 49-53c, nadam se da ce bez problema moci OC na 4.3 da ne predje 70-75c ali javim kad istestiram.

EDIT:
Digao na 4.3 sa 1.28v
30min Wprime-a i 30min Linx-a srednja oko 59-61c max peak 2sec 65c

Doduse napomenuo bih da imam Fractal design Arc kuciste koje ima prilicno dobar airflow.

Jedino se pitam da li sam malo preterao sa tih 1.28v???
Za sada deluje dobro, mozda ga dignem na 4.8 pa javim testove.

Nisi, to je realni napon za 4.3. Za 4.8 trebace ti minimum 1.38-1.4v i to ako je dobar primerak

Sorry za mali OT, ali kolika je realno (C) razlika 212+ i ovih velikih igracki tipa ProlimaTech i Noctue?

Vala, ako je 212+ 1C losiji od Megahalemsa, onda se pola foruma z@jebalo u kupovini. Bolji je megisa minimum za 4-5C u OC loadu, sumnjam u tacnost tog reviewa

Megahalemsa je kao noctu-a nh-d14 radio je demios test

Evo Wengerija ima bolje temperature sa 212+ od nekih koji imaju Nh-D14 ili Archon/Frio hahahahahahaha

Vala, ako je 212+ 1C losiji od Megahalemsa, onda se pola foruma z@jebalo u kupovini. Bolji je megisa minimum za 4-5C u OC loadu, sumnjam u tacnost tog reviewa

Iskreno i ja sam se jako iscimao...moguce da su fake..pa ne mogu da verujem da je u rangu jedne TRUE, tj. bolji od nje...doduse treba gledati da je vent na 2000RPM i da se verovatno tad cuje kao mlaznjak..dok je kod drugih na 1500RPM...to ti je tih 4-5 stepena..

Ali taj CM 212+ je definitivno best bay..

Poslednja izmena:
Evo Wengerija ima bolje temperature sa 212+ od nekih koji imaju Nh-D14 ili Archon/Frio hahahahahahaha

Pitanje je u kakvim uslovima su radjeni testovi, opet bih napomenuo da imam Fractal Design Arc sa tri 140mm fana i lepim airflow-om i da i to sigurno dosta utice na temp a pitanje je u kakvim su uslovima radjeni njihovi testovi.

Ostavio sam ga na 4.3 1.28v i pustio celu noc prime av/high/temp oko 60-62c ali vidim da je imao max peak na jednom jezgru od 68c dok su ostali max peak na 3 ostala jezgra bili oko 65c.

Veceras cu ga probati na 4.8 sa 1.35-1.4v pa javim temp, cak i ne planiram da idem preko 4.3Ghz i sa ukljucenom Intel speed steping tehn (u prevodu radi na 1.6Ghz dok se ne potera nesto i odma skace na 4.3Ghz) ali cisto testa radi da znam kakav me je CPU zapao :eyebrows:

Koje su ti ambijentalne temperature?
Koja ti je to ploca z69?

Poslednja izmena:
Hm skontao sam sta je problem, intel ne voli svoj turbo mod kada je na stock kuleru, kako sam ugasio turbo temperature ne prelaze 60C. Ocigledno cu ga morati gurati full stock dok ne nabavim novi cooler, a onda moze bost do 4GHz i tu cu verovatno stati, mozda cak i necu dizati iznad 3.7 posto mi je to i vise nego dosta.

Koje su ti ambijentalne temperature?
Koja ti je to ploca z69?

Ambijentalna temp je 20-25c, greska u kucanju u pitanju je asus p8z68-v/gen3

Jos malo testiranja
testli.jpg

Cinebench64 kao sto vidite na 4.3Ghz sam imao skor od 6.75 a na 5Ghz se moze dobiti oko 7.6 - 7.75 dok je na 3.3Ghz score oko 5.5

Wprime za 6min ga ni ne oznoji
test1xp.jpg

ali ga je PRIME95 Torture test bogami razdrmao posle 20-ak min max/aver/temp je bila 65-66c sa max peak 71c

Ono sto je meni najbitnije je 3DS MAX Vray rendering a u njemu su nakon 35-45min rendanja max/aver/temp bile 58-60c sa max peak 67c

Ah moracu i ja uzeti 212+ ko kolega wengerija pa da budem miran kada rendam :)

imao true lapovan i CM hyper 212+,na q6600 koji je se bas grejao,1-2C je bolji bio true,i to jedva...
Fora je sto su oni bolji na visim klokovima i naponima. Recimo na 2500k na 4ghz,razlika bi bila 1-2-3C,dok na 5 ghz linx,hyper bi zakucao preko 100,megahalems i noctua oko 94 C (lupio sam brojke,al tako nekako :))

Na 5ghz I5 u cinebench-u daje ocenu 8. :)

Vrh Dno