- Učlanjen(a)
- 27.06.2009
- Poena
- 199
Odlucio sam da ga ipak ostavim na ravno 4Ghz jer mi je za 4.5 malo 1.33(BSOD u Linx-u) a i tu se vec prilicno greje (80-ak C) tako da cu da ga ostavim na 1.2 i 4Ghz.
Odlucio sam da ga ipak ostavim na ravno 4Ghz jer mi je za 4.5 malo 1.33(BSOD u Linx-u) a i tu se vec prilicno greje (80-ak C) tako da cu da ga ostavim na 1.2 i 4Ghz.
Ostavljen je na 1.28 i 4.3Ghz. Max temp je bila 77C(package) dok je najtoplije jezgro bilo ~70C (cini mi se, nisam odradio printscreen). Zadovoljan sam.
I kod mene je tako setovan 1.28 i 4.3Ghz i isto nagura na ~70C u prime torture test ... kontam da je to neka najbolja varijanta sa hyper 212+ a za 4.5-4.8Ghz ipak bi trebalo imati noctu-u a i moralo bi se ici na 1.35v dok 5Ghz 24/7 tesko da moze da ide bez vodenog hladjenja.
Kazi mi samo da li ti je voltaza na manual i ukljucena intel steping tehnologija tj da li ti ostavlja voltazu na 1.28v kad ga spusti na 1.6Ghz?
Ajde pusti Linx AVX da vidimo koliko ce da ti nagura, bas me interesuje. Pa da, vec preko 1.3 pocinje da se greje prilicno(80C) a i dalje mi je nestabilan na 4.5 tako da je ovo najbolja varijanta.
Nije manual, stavljeno je na offset jer nema potrebe da se przi konstantno na 1.28.
EDIT: Nego, reci mi da li si cackao ona podesavanja ploce (VRM i ostale zezanacije) ili si samo podigao napon na procu i promenio mnozilac?
Aj da ne otvaram novu temu:
u pitanju je isti procesor (i5 2500k) i juce sam stavio AC Extreme Freezer. Sa box kulerom je temperatura isla do 67 u Battlefield 3, a sa AC ide do 61 u Prime95 (tad je u automatskom Turbo rezimu 3.7ghz, nisam se jos zezao sa klokovanjem).
Meni je problem sledeci: koristio sam Real Temp i Asus Fan Xpert (Asusova ploca) i pokazuju iste temperature dok procesor nije opterecen (s' tim sto Real Temp ima neke cudne skokove dok je u idle-u procesor, na primer sa 31 padne na 25 na nekoliko sekundi i onda se vrati na 31), a kad se procesor optereti u Prime95 Real Temp pokazuje 61, a Fan Xpert 42.
Sad ne znam kome da verujem (naravno da vise zelim da verujem Fan Xpert-u, ali to mi izgleda preniska temperatura)
Jel moze objasnjenje sta su GFlopsi :trust:
Moraš da skineš AVX biblioteku za Linx da bi je koristio Linx, samim tim ćeš imati i više GFlopsa a i više će se grejati cpu ovako te moj X6 šiša za 10Ka ako isključiš hyper thread možeš još koji gflops da izvučeš,
a što se mene tiče sat vremena Linxa je sasvim dovoljno za merenje stabilnosti a i nisu to neki klokovi za i5 2500K može se reći skorz bezbedni nisam video i5 koji ne ide opušteno na 4.5ghz+
Da što se tiče svih Cpu power saving opcija ja to uvek ostavljam upaljenim neznam zašto si to i gasio.
Jel moze objasnjenje sta su GFlopsi :trust:
Ovo ti je obican Linx(ne koristi AVX) pa zato imas nize temperature a i manje GFlopsa. Pokreni sa AVX pa da vidis razliku, i u T i u GFlopsima.
Ljudi jel valja TT Frio za i5 2500k?
Dal mogu sa njim na 4.5ghz za 24/7???
Zdravo i ja koristim i5 2500k na defaultu naravo...bar za sada....
Meni su temparature na IDLE 25-29 stepeni na stock kuleru....
Nisam ga kao vi testirao i to,ali na Assasinas Creed dostize do 54 stepena...
Planiram pred ljeto da kupim kuler ,vidim hvale 212+ i 212 evo...pa koji bi mi vi preporucili? NE PLANIRAM DA GA OVERKLOKUJEM za sad....
Kakav crni V8 ako hoces pravi kuler onda uzmi NOCTUA NH-D14 malo je skup al vredi svake pare![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari