Šta je novo?

I5 2500k temperatura!!!

Nije ti dobar Core Temp. Real Temp 3.67 kucaj u Google.

ma iste temperature mi izbacuje ali to je sto mi procesor radi konstantno na 3,4 mgh...trebao bih u biosu da podesim nesto da ga vratim na ono 1600mgh pa kada zatreba da povuce...ili su ovo velike temperature za 3,4 mgh..

Ma 2500K radi na 3.3Ghz, tako da, ili si ti nesto cackao, ili ne prijvaljuje taj SW kako treba. Provjeri u BIOS-u jesu li ti EIST i oni razni C-ovi iskljuceni.

taj eist , gde se nalazi u biosu..hajde da probam da pronadjem..ako ti nije tesko da mi malo pojasnis kao da sam ti ucenik korak po korak...hehehe izgleda da sam nesto zaj...ao!!!

Posto je Asus, pretpostavljam da je isto kao kod mene, dakle Extreme Tweaker/CPU Performance Settings/Enhanced Intel Speedstep Technology iliti EIST, to na enable.

Edit: Ako si skinuo Real Temp 3.67, samo provjeri prvo VID na koliko je. To ti je dugme odmah pored Load, na njega mozes da mijenjas W, VID isl. Ako ti je VID ispod jedan, onda ne moras nista da diras u BIOS-u.

Poslednja izmena:
iscackao sam samo mi onaj vid stoji na 1.19
je li to neki problem!!!

Vcore u idle stanju ne cita nijedan software (makar da ja znam), pa zato rekoh da vidis VID da li se spusta. Trebalo bi da ga obara, evo kako meni stoji:

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    32.3 KB · Pregleda: 179
Mislis CPU-Z? Meni ne cita, nego prikazuje istu kao na load. Makar ova verzija 1.58. Sad cu da provjerim da li ima novija.

Vcore u idle stanju ne cita nijedan software (makar da ja znam), pa zato rekoh da vidis VID da li se spusta. Trebalo bi da ga obara, evo kako meni stoji:

Meni nikako nije jasno kako imaš ovako niske idle temperature sa TRUE black-om? Imam Venomous X sa push/pull kombinacijom i ispod ovoga ne ide.

Prilozi

• real temp idle.JPG
    real temp idle.JPG
    38.3 KB · Pregleda: 132
pa ukljuci C1E, C3, C6, EIST imaces i ti takve temperature u IDLE

Ovo je vjerovatno prilikom paljenja racunara zabiljezen minimum. Negdje oko 35-36 je, ambijentalna oko 20c, TRUE je isto push/pull varijanta. A i ti si, koliko vidim, pogasio ove power saving kombinacije u UEFI-ju.

Kako bi rekli po stranim forumima 'ninja'd' sam od strane ALister-a :).

DAMMIT! Ninja'd
Trwgx.png

taj eist , gde se nalazi u biosu..hajde da probam da pronadjem..ako ti nije tesko da mi malo pojasnis kao da sam ti ucenik korak po korak...hehehe izgleda da sam nesto zaj...ao!!!

Udji u bios, use default vrednosti i podigni win pa ocitaj temperature.

meni sada ne dize temperaturu radi u loadu 35c...a na 3,7mg 50c...hajde jos jednom sta znaci ono vid kod mene je 1,2..

meni sada ne dize temperaturu radi u loadu 35c...a na 3,7mg 50c...hajde jos jednom sta znaci ono vid kod mene je 1,2..

VID je startni napon procesora koje je potreban da se procesor pokrene.
Valjda si me razumeo :D

Koja je funkcija tih nekoliko C ova, jel to treba posključivati, ako je sve ok ili ostaviti ?

da bi eist radio potrebno je i power managment u win namestiti na balanced. na max performance nece nikada smanjiti napon i frekv.

Ovo je vjerovatno prilikom paljenja racunara zabiljezen minimum. Negdje oko 35-36 je, ambijentalna oko 20c, TRUE je isto push/pull varijanta. A i ti si, koliko vidim, pogasio ove power saving kombinacije u UEFI-ju.

Meni je uvek ovakva temperature stavio C1 i eist i ostalo isti djavo.

Od prilike to su normalne temperature i5 2500k, sve zavisi od ambijentalne temperature, npr kod mene je nekih 32~33c, sobna je 22~25c

Pa i meni je sobna tako negde ali je idle 40.

Meni je uvek ovakva temperature stavio C1 i eist i ostalo isti djavo.

Pa, trebalo bi par stepeni da je manje sa ukljucenim EIST i C1. Tako je kod mene makar bilo. Ja sam mislio da ce razlika veca biti i razocarao se:D, ali svejedno nemam nikakvih problema sa svim tim ukljucenim, pa ga tako i drzim.

Ajde probaću i to. Jel' ne utiče na klok?

Ne bi trebalo da utice. Probaj, pa javi ima li kakve veze.:)

Jeste u pravu si padne temperatura na 35-35,ali plavi ekran sa 124 porukom izadje u idle ako namestim offset na -0.010.
Na auto sve šljaka.

Da sada ne otvaram novu temu. Da li je normalna temepratura za 2500k sa stock procesorom kada je na 100% loada 78C? I ako jeste i ako nije, koja je podnosljiva za takve stresove od 100% opterecenja po 4-6 sati?

Vrh Dno