Šta je novo?

i3-6100

Mmm da, ne znam da li ne znas da citas ili si slep, ali lepo sam ti napisao da je to iz 2008-9 godine.
Mada nije ni bitno sta ja imam sada ili sta ti imas.
Ali, prvi si se izlozio sa tim budjavim athlonom xD
Da se iole razumes u windowse znao bi kad je vista izasla i zasto mi to i pise u opisu, kao i od kad su ostale komponente u istom.
Nego gde smo stali... i3 6100.
Zanim me samo da li ce samo na As rockovim plocama moci da se OCuje ili je jos neki proizvodjac najavio?
I jel su te ploce izasle ili tek treba da izadju? (gledao samo na It svetu, a tamo ih jos nema...)

Nemoj se zaletati ako razmisljas o kupovini i3 6100 i OC istog prvo pogledaj koje su mane tog OC-a, ima dosta napisano u Temi o SKY procesorima.

I pitaće me zbog čega sam kupio 290X a ne 256-bit GTX970. 😀

Bilo bi super ako bi mogao na nekoj ploci od 50e da se klocne.
Mislim, ne fali njemu nista ni na difoltu, ali kad vec moze 😀

Nisi dobro pratio ranije. Na primer, prosle godine je ovde zasluzio medalju kada vec nije bananu: http://forum.benchmark.rs/showthrea...ili-ipak-RAM&p=4169038&viewfull=1#post4169038
(tih narednih par stranica su teski "biseri", a ljudi mu lepo skretali paznju)

Isto kao u ovoj temi o i3 6100 je trolovao i pricao/postavljao nebuloze. Definitivno weasel-ov najveci propust.
Upravo tako, dovlagenja je istrolovao i upropastio x tema.
Učestvovao sam u jednoj takvoj i stavio ga od tada na ignore listu, nije vredan pažnje.

Što se weasela tiče on ima moj respect kao moderator i to sam mu spomenuo.
Ali je takodje i fakat da "žmuri" na dovlagenju.
Ne bih znao da li zato što su dobri u real lifeu ili zbog nečeg drugog (na benchu su prijatelji, bar tada su bili kada sam otišao na dovlagenjin profil).

Ja lično smatram da si ti moderator koji najviše vremena provodi u moderaciji i koliko sam video imaš najmanje ishitrenih i pogrešnih odluka.
Osim oko člana @dovlagenja, neka mi bude dopušteno i to dodati, da se ne stekne utisak da se uvlačim.

Kakve veze ima sto je onaj test radjen sa Titanom?
Bas je i dobro sto je radjen sa njim kako bi videli koliko ta i3-ka moze.
Mislim stvarno care znas li ti nesto uopste? xD
I ima nas koji hocemo da kupimo nove komponente iz svog nekog razloga ili zbog garancije mozda.
Ti slobodno uzmi FX-8xxx za 122e
A i nemoj da se izvlacis da je i3 6100 samo zbog DDR4 bolji od FX-6300 kad kao sto vidis opet ovde http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-intel-core-i3-6100-review i i3 4130 se lepo snaso sa FX-6300 sa istom memorijom na 1600Mhz.
Ti samo nastavi da gledas opet na game debateu 😉

Kad već pominjete i3 4130 i FX 6300, razlika u gta5 na ovom klipu je dosta veća u korist FX 6300 na grafi srednje klase. FX 6300 radi na 4.5 GHz.

edit; Ne znam zašto ovi sa eurogamera nisu klokovali FX 6300? Mislim da bi tek tako pokazali pravu razliku između tih cpu-ova, a i memorija ne bi morala na 1600MHz.
And finally, we're including AMD's FX-6300, although we could only bench that with 1600MHz memory - our Gigabyte AM3+ motherboard refused to run our 2400MHz DDR3 any faster without overclocking the processor itself.

Poslednja izmena:
Druze, nemoj da se ljutis, nista licno, ne mislim ti nista lose i ja tebi iskreno zelim sve najbolje u Novoj godini kao i svim clanovima foruma, ali pojma nemas o hardveru.

On je to nesto sebi u svojoj glavi dokazao,pokazao i umislio,a ceo forum video da to nije tako kako on prica,kao sto i sad radi...Covek operisan od hardvera 🙂 .NIkad nije ni prosao pored i3 procesora,cita game debate pa pravo nije ni cudo odakle je pokupio svo ovo znanje koje prosipa po forumu.Kakva literatura,takav i strucnjak....Pazi kad mi je produzio zivot koliko se smejem....

Poslednja izmena:
Sad overclocking i3-6100TE i na Supermicro H170 🙂 Nisam ispratio temu do kraja, pa se izvinjavam ako je dupli post 🙂 Mozda ce opraviti situaciju gde je zakljucan samo na turbo frekvenciju i manual napon i da ne moze da se vidi temp

Sad overclocking i3-6100TE i na Supermicro H170 🙂 Nisam ispratio temu do kraja, pa se izvinjavam ako je dupli post 🙂 Mozda ce opraviti situaciju gde je zakljucan samo na turbo frekvenciju i manual napon i da ne moze da se vidi temp

Da te 3 stvari srede ja bi odma uzeo jedan komplet i5 +MBO+DDR4 presao bi na DDR4 cisto reda radi. ali prvo da poprave.
Ocitanje temperature
Da obara taktove
Da obara napon u idle-u
Bez toga nista meni nema smisla OC a da procesor non stop drzi zakucan napon i taktove, a da pri tome nemas pojam koja je temperatura. Svakako dobro bi doslo da puste oC ako nista drugo na H170 ima dobri ploci sa tim cipsetom.

Zato sto ti klipovi koji se vrte po youtubu jednostavno se laziraju, cisti marketing niti je i3 6100 duplo bolji od Fx 6300 niti je FX 6300 duplo bolji od i3 6100, to su sve placene reklame da se klinci pale.
Procesori su pozicionirani onako koliko i kostaju, i3 je malo skuplji malo bolji i to je to sve drugo su lazi.

Zato sto ti klipovi koji se vrte po youtubu jednostavno se laziraju, cisti marketing niti je i3 6100 duplo bolji od Fx 6300 niti je FX 6300 duplo bolji od i3 6100, to su sve placene reklame da se klinci pale.
Procesori su pozicionirani onako koliko i kostaju, i3 je malo skuplji malo bolji i to je to sve drugo su lazi.

U principu se slazem sa ovim. Nije neka velika razlika izmedju tih procesora po pitanju brzine. Ono je bio "glitch".

Cini mi se da intel nikada nije bio jeftiniji ( u relativnom odnosu prema amdu ).

Ranije je intel bio duplo skuplji u odnosu na amd ( za iste performanse )

Jel moze neko da mi objasni zbog cega u C3 izvestan period i3-6100 ima 120 fps a FX-6300 samo 60 fps ?

Ovo je i meni bilo zanimljivo kada sam gledao neke testove. Nisam dugo pratio testove i hardver jer nisam skoro ništa ni kupovao. Sada sam video da u grafikonima pored prosečnog frame rate-a stavljaju i 1% minimalnog fps.

Što mi deluje kao dobra stvar jer mi se sada dešava da u WoT-u imam prosečno preko 45 fps ali mi se i dešava da mi fps padne na oko 20 kada je najbitnije.

Na prethodnim stranama sam kačio link ka nekom review-u gde se to dešavalo često za FX 8350. Ne znam zašto.

Sada smirela inace ce biti poena ko na kosarkaskoj utakmici.

Kakva glupa priča. Postoje sajtovi koji testiraju hardver i gde tačno može da se vidi koliko je koji procesor i u kojim situacijama brz. Stvarno nema potrebe da neko ubeđuje nekoga da je njegov procesor brži. 🙂

http://www.techspot.com/review/1087-best-value-desktop-cpu/

Pejstovaću ovde zaključak:

Za one koje mrzi da otvaraju i da čitaju, rećiću da su testirani i3-6100, i3-4360, i5-4430 i FX 8320E. Ukratko, retko gde je AMD bio bolji. Najviše u programima kao što su WinRAR, Excel, PS... i3 je, mislim, bio bolji u svakoj igri. Da napomenem da je i AMD bio overklokovan.

http://www.techspot.com/review/1087-best-value-desktop-cpu/page4.html

Odlican i realan test...Kad bi pojedinci povremeno gledali ovakve testove verovatno bi i drugacije razmisljali...Takodje ovaj test dokazuje da nema ni velike razlike izmedju I3 4xxx i I5 4430(60) u 80% igara!Verujem da je to vecini clanova bitno,da sa sto manje novca kupi "isplativiji procesor"

Generalno, procesor je odličan, ali...

Koliko para treba za i3-6100 + MB + 8GB 3000 DDR4, a koliko za i5-4460 + H81 + 8GB 1600 DDR3?

I ja sam se nagledao testova (doduse onda nije bilo i3-6100 a vrv ga ne bih ni uzeo) i po meni bese najisplativija kombinacija po tadasnjim cenama (a koliko vidim i sadasnjim) i zato je pao nov i3-4160,nova MB i 750Ti (pucao na 960 ali cena nije opravdavala perf)

Kao sto kolega kaze a i vidi se na nekim igrama na testu da AMD ima tendenciju da na momente drop-uje,to se i meni desavalo u WoT-u i GTA V...

Hvala Gedzi za metlanje,preterasmo...

Konačno se pojavilo nešto povoljno u šta može da se ubode ovaj procesor.
MSI H110M PRO-VD za 6.490 dinara u domaćoj radnji.

Još kad bi i DDR4 memorija bila malo povoljnija.

Poslednja izmena:
@Darkodar

Da, na tu sam ploču mislio.
Deluje skroz pristojno i nadam se da ta fora sa izolovanim audiom ima nekog smisla. Koristila bi mi neka malo bolja zvučna za mikrofon.

Ova memorija ne izlazi kad izaberem DDR4 na sajtu, ne znam kako si je našao. Ja sam gledao da kupim 2x4 GB za oko 7 hiljada i zato sam rekao da je skupa. Ovo je okej cena i verovatno bih je uzeo ako je imaju. Čudno mi nešto jeftina.
Naravno, morao bih i da se izborim sa OCD-om i da kupim single channel memoriju 🙂

A možda mi crkne i ova stara grafika pa moram da koristim integrisanu. 🙂

Nazad
Vrh Dno