- Učlanjen(a)
- 20.10.2007
- Poena
- 955
a kupio si , mani ga mito ! 🙂
I kupujem sve na osnovu cinjenica a vi kupujte na osnovu "testova" (u testovima R 7790 i R7 260 X su jace karte od Geforce 570 i R 6950 i 6970 a da li je to tako)
testovi se i prave nebi li se prodao novi hardwer nekako :lupko:
A cinjenica je FX 8320 i 8350 imaju 3 puta vise L1 cacha, 16 puta vise L2 cacha i 2 i po puta vise L3 cache a od i3 4160 tako da ne cudi sto su bar dva puta jaci procesori od i 3 4160

Mislim da je to suština, pa ako se kojim čudom za godinu optimizuju aplikacije, razlika (drastična) će se pokazati u pravom svetlu.u prevodu haski jezgro na sto vecoj hercazi nema premca danas,najvecom zaslugom cinjenice da i u 2015toj najveci deo vaskolikog softvera nije optimizovan za multithread.DL test gde g3258 se drzi sa najnamunjenijim amd-om je dovoljan pokazatelj.
To i ja mislim oko snage.Nije uopste za porediti ta dva procesora, velika je razlika u snazi, i3 ne moze cestito potjerati gtx 970 u 4+ core optimizovanoj igri dok fx moze potjerati dvije 980-ke bez ikakvih problema, a tebi ako se igra wot i pes kupi pentium i plocu za 100e i naigraces se, smjesne su to igre za danasnji hardver.
Iskreno, nisam ni primetio 8300. Ali eto uzeo sam ga kao najjeftiniji FX (FX8320E). Ali verujem da su razlike između 8320(e) i 8300 minimalne.Zasto 8320 pored 8300 nije mi jasno? FX-8300 moze da ide i najjeftinije ploce bez problema i cak da se fino klokne na istima.
Jeftina ploca za 8300 kosta manje od 40evra.
Nemaju svi para za bacanje za intela pa da daju 200 EUR plus za najgori Quad a uzgred sta dobijate osim da ste bolji u par testova koje plati Intel da bi uvalio "novu arhitekturu" ? al neka plati pa klati
Sta to ne moze FX 83XX a moze i5 4XXX, znam da FX83XX moze da se OC uje (eto zabave) a da bi OCovo intel treba jo 40-50 EUR za model sa 4XXX K pa jos bolji chip-set pa eto
jos 100 EUR vise pa dodjemo da za i5 4XXXK i bolju plocu mozes da kupis dva FX 8XXX (koji po defoltu moze da se ocuje).
I ja sam da se ukine AMD a kolko ce vam onda kostati Intel i 5 ce biti 500 EUR al tako treba, ko veruje testovima novim protokolima itd imas oci al ... nikako da
promislis ,pa ko oce postane Intel believer-siri dalje 😉
Au što volite da dajete pare na to parče hardvera iz 2012-te, čudo jedno...
eto vidis,u neoptimizovanim krsevima g3258 ima prednost,u bar iole smisleno napisanoj igri za danasnje vreme fx.sad zamisli neko se zamlacuje sa npr bf4 i radeonom a neko sa WOT-om,i treba ista preporuka da vazi?ne postoji crno beli svet.
pa i3 ih ima isto koliko i i5. Jes' da je HT nije baš kao fizičko jezgro, ali bitno da skoro svi programi mogu da iskoriste ta 4 thread-a. A za FX nisam rekao da je smeće, već da samo mali broj programa može da ih iskoristi kako treba. I ne mislim da će nove igre potpuno iskoristiti tih 8 jezgara/threadovaAli logicno je da ce nove igre traziti vise thread-ova. Pa konzole ovog puta imaju 8 core procesore.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari