Customer ID
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 14.02.2015
- Poena
- 54
Ne razumem ovo da je trol tema? Pa zar nije ovo forum gde treba izneti činjenice i diskutovati?Tema je ocigledno pokrenuta od strane trola kako bi se ljudi upecali i diskutovali.
Ja samo da pitam zasto i3 ima bolji IMC? Valjda si hteo da kazes IPC.
Lepo sam napisao u prvom postu (možda nisam bio najjasniji), da mi je bitno da shvatim praktičnu razliku između ova dva procesora, gde jedan CPU ima 4x više jezgara (makar i u modulima), više keša, čak i malo više fz, dok je drugi sa novijom tehnologijom, 22nm i novim instrukcijama.
Cena je približna pa mi je logički da je FX bolji izbor za neki rad u "normalnim" uslovima za prosečnu srpsku porodicu.
Malo je glupo da samo zbog jedne igre ide na slabiji procesor.
Ljudi, nije WoT jedina namena, nego sam to uzgred pomenuo kao neki max korišćenja.ako je wot jedina namena, uzmi i3 (ili g32xx ) uštedećeš na ploči u sv sl.
ako imaš neke druge ideje za korišćenje kompa, uzmi fx-8 .
Jednostavno treba komp za sve, ali glavno je da to bude što optimalnije - čitaj što manje para (što je u Srbiji uvek slučaj) tako da isključujem i5. Koristio bi se od ofisa do surfovanja, preko malo zahtevnijih aplikacija (malo, možda nekada i mnogo 🙂 ) do nekih igrica (tu sam spomenuo FIFU i WoT kao neko merilo maksimuna)
Ne trolujem, nego mi je potrebno neko praktično iskustvo razlika ova dva CPU.
Nekako mislim da je za taj posao univerzalca bolji bio izbor FX zbog te fizičke superiornosti u odnosu na i3, uz to je FX neki viši (u redu: za AMD, ali ipak viši) nivo, a i3 srednji-niži kako ja to vidim.
Teoretski znam podatk. e, nešto sam malo upućen, ali praktično nisam upućen. Pročitao sam da se npr FX dosta zagreva, pa mi je npr potrebno da neko iz iskustva kaže koliko je to zagrevanje stvarno u realnom korišćenju (eto jedna praktičnost). Bez ikakvih OC i sl.
Prema brojevima, i ja sam tog mišljenja, ali mi je ipak malo čudno da je cenovno takav CPU na nivou i3.pazi, fx-8300 trenutačno košta isto kao i najjeftiniji i3 , a parira i5 procesorima bez problema.
Hvala. normalno da ću raditi mnogo ozbiljnije stvari od igrica, ali su one spomenute kao neki trenutni maksimum.ako imaš neke druge ideje za korišćenje kompa, uzmi fx-8 .
Poslednja izmena: