Šta je novo?

i3 2100,HT,avx i gaming

S obzirom da je 65W sa sve HT-om 5GHz u glavu garant. Mada dosta je i ovo, ajd da ne budemo toliko alavi :beer:

A ja kad sam prico da je i3 dobar kolko i 955 svi me gledali ko da sam budala xD

@kondenzator Hvala ti na uputstvu. I ja imam Win7 x64 ali nemam SP1. A LinX ne znam da li podrzava AVX ali je verzija 0.64.

E ovako, instalirao sam sve zive updateove, njih 87 koji nisu instalirani. Resetovao, usao u update opet ali nemam SP1 da chekiram. Ali sam ga skinuo sa neta oko 900mb zauzima ako je to to i kad ga pokrenem kaze da ne moze da ga instalira:

"Service Pack installation cannot continue"
"One or more system components that the service pack requires are missing."

A ovo pise na Microsoft Sajtu u vezi ovoga:

"This problem is commonly caused by using third-party products to customize a Windows 7 installation and remove some system components. To fix this problem, follow the steps below to reinstall Windows 7, and then try to install" Windows 7 SP1 again.

Da li je bezbedno instalirati nov Windows 7 X64 SP1 preko ovog Windowsa 7 x64. Da li ce svi programi i podesavanja ostati?

@kondenzator Hvala ti na uputstvu. I ja imam Win7 x64 ali nemam SP1. A LinX ne znam da li podrzava AVX ali je verzija 0.64.

E ovako, instalirao sam sve zive updateove, njih 87 koji nisu instalirani. Resetovao, usao u update opet ali nemam SP1 da chekiram. Ali sam ga skinuo sa neta oko 900mb zauzima ako je to to i kad ga pokrenem kaze da ne moze da ga instalira:

"Service Pack installation cannot continue"
"One or more system components that the service pack requires are missing."

A ovo pise na Microsoft Sajtu u vezi ovoga:

"This problem is commonly caused by using third-party products to customize a Windows 7 installation and remove some system components. To fix this problem, follow the steps below to reinstall Windows 7, and then try to install" Windows 7 SP1 again.

Da li je bezbedno instalirati nov Windows 7 X64 SP1 preko ovog Windowsa 7 x64. Da li ce svi programi i podesavanja ostati?

Imao sam isti problem ranije, probaj sa ovim da popravis nedostatke u samom windows-u http://support.microsoft.com/mats/system_maintenance_for_windows/en-us
Posle toga instaliraj ovaj update http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=20858 i onda tek instaliraj SP1.

Пратио сам помно тему и резултате јер имам овај процесор.Био сам у великој дилеми да ли узети њега или Phenom 955.Толико сам се двоумио да сам на крају бацио коцку, и она је пала на i3 :p. Имам још увек стару графичку, тако да ми је драго да видим да i3 може да се носи са захтевнијим GPU-ом.Код мене лично и са старом графиком осетио се напредак у перформансама.Раније сам имао Core 2 duo 6420. Batman i Skyrim раде скоро на max али са FXAA без АА.NBA на max, FIFA 2X АА, на 4X сецка код прекида.Процесор је заиста брз, а како још увек није неопходан quad овај процесор даје одличне резултате.Поздрав свима.

Poslednja izmena:

...na ovo sam mislio,daj neki screen

PpV5T.jpg

Aha, evo Winrar 4.10 X64

Prilozi

• win rarX64.JPG
    win rarX64.JPG
    20.9 KB · Pregleda: 111
stvarno fino

e3300 na 4.4GHz daje tek 1507Kb/s

jasno je meni to,nego poredim jer se i sam razmisljam da uzmem jedan.

evo mene nazad,probao bf3 sa i3 2100 i veoma sam zadovoljan,doduse graficku koju sam za sada testirao sa bf3 je gts 250.....e sad ovako,sa iskljucenim ht-om procesor je zakucao na 100% i fps koji sam dobijao je bio nekih 25-30 fps,gpu usage oko 60%,e sad,nemojte odma da se razocarate,sa ukljucenim ht-om situacija i vise nego odlicna,cpu usage je bio u proseku 67% na sva "4" jezgra (na slici je malo vise na tasku desno a to je normalno u trenutku SS-a desktopa da skoci cpu usage sa svim djakonijama u pozadini) ,a fps je sa 30 fps skocio na 50-60fps,gpu usage preko 90%-sada jos cekam sindu da opet probamo sa gtx 470 pa da vidimo sta ce onda da se desi,po ovome do sada ja sam prezadovoljan ;)

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    219.2 KB · Pregleda: 91
evo mene nazad,probao bf3 sa i3 2100 i veoma sam zadovoljan,doduse graficku koju sam za sada testirao sa bf3 je gts 250.....e sad ovako,sa iskljucenim ht-om procesor je zakucao na 100% i fps koji sam dobijao je bio nekih 25-30 fps,gpu usage oko 60%,e sad,nemojte odma da se razocarate,sa ukljucenim ht-om situacija i vise nego odlicna,cpu usage je bio u proseku 67% na sva "4" jezgra (na slici je malo vise na tasku desno a to je normalno u trenutku SS-a desktopa da skoci cpu usage sa svim djakonijama u pozadini) ,a fps je sa 30 fps skocio na 50-60fps,gpu usage preko 90%-sada jos cekam sindu da opet probamo sa gtx 470 pa da vidimo sta ce onda da se desi,po ovome do sada ja sam prezadovoljan ;)

Nema shta da se chudite hyper threading chupa taj cpu chim ga ugasis imash odma slabije perfomanse

ima mnogo skeptika oko hiper threadinga,i ja sam bio dok nisam probao,mada prica izmedju i7 i i3 HT-a je veoma razlicita,i3 HT iskoriscava maximalno pa cak i u igrama dok i7 gubi na performansama u proseku 5-10% sto znaci HT i i7 za gaming u danasnjim igricama je promasaj,evo jednog komentara koji sam iscupao sa jednog sajta

Prilozi

• i3 ht.JPG
    i3 ht.JPG
    30.6 KB · Pregleda: 110

Koja rez i detalji? Ispade da i3 i gts250 mogu da izvuku 50-60fps-a u bf3..

Koja rez i detalji? Ispade da i3 i gts250 mogu da izvuku 50-60fps-a u bf3..

rezolucija 1366x768 sve na low 50+ fps i veoma veoma igrivo,gotovo savrseno igrivo,nema padanja fps,testiram za par dana sa gtx 470 i ocekujem po dosadasnjem iskustvu full hd medium preko 50-60 fps

U BF3 moj i3 2100 blago klokovan (auto tune) i Powercolor HD6850 (OC na 800/1100) na HIGH (1080p) izvlače između 35 i 60 fps.
Dakle 35 je minimum koji sam uspeo da uočim i dešava se kada prvi put pogledam ka nekom velikom prostranstvu a 60 se dešava jako retko u malim sobama.
Neka središnja vrednost, ja bih rekao 42-45 fps što je stvarno jako jako lepo za ovu rezoluciju!

U BF3 moj i3 2100 blago klokovan (auto tune) i Powercolor HD6850 (OC na 800/1100) na HIGH (1080p) izvlače između 35 i 60 fps.
Dakle 35 je minimum koji sam uspeo da uočim i dešava se kada prvi put pogledam ka nekom velikom prostranstvu a 60 se dešava jako retko u malim sobama.
Neka središnja vrednost, ja bih rekao 42-45 fps što je stvarno jako jako lepo za ovu rezoluciju!
ne moze ta kartica da gura shadows na high,stavi shadows na low i imaces mnogo bolje performanse,shadows ti na tih minimalnih 35 fps uzima sigurno 5-10 fps,tako da ako stavis na low imaces min oko 45 fps ako ne i vise,i obavezno hbao na off i AA na off,ako si jos to imao upaljeno bez toga ide i na 50+ fps
evo jedan klip sa bc2 u multyplayeru sa fprapsom snimano,fps oko 60 sa frapsom itd sve se vidi na snimku

Poslednja izmena:
Ma daj šta ti je 35 frejmova minimum je sasvim ok, radi sve tečno bez ikakvog zastoja...
Uglavnom je preko 40 a to je po meni sasvim ok...
Isključio sam hbao i AA i to jeste povuklo više frejmova ali izgleda mnogo lošije, tako da sam vratio na preset High i uživancija :D

Ma daj šta ti je 35 frejmova minimum je sasvim ok, radi sve tečno bez ikakvog zastoja...
Uglavnom je preko 40 a to je po meni sasvim ok...
Isključio sam hbao i AA i to jeste povuklo više frejmova ali izgleda mnogo lošije, tako da sam vratio na preset High i uživancija :D
lol al ne kontam kako ti je losije bez hbao jer ja uradim SS sa i bez i ne vidim razliku a AA srce jako puno memorije moja bivsa 470-ka nije mogla da se tera sa AA (govorim o fps-u preko 55) i hbao koji je po meni ne potreban,ali ok je ako si zadovoljan sa 35 min,ja recimo bez 50-60 min ne volim da igram FPS,tako da sva podesavanja stelujem prema tih 50-60 min,a zakljucio sam da HBAO,shadows,AA kada se ugase kartice poput gtx 460 od nvidie i 6850 od ati-ja mogu u full hd-u na nekim mid-high podesavanjima da izbace 50+ fps,e sad takve kartice koje se nadju za 100 i kusur evra sa i3 2100 i 4gb rama bez problema teraju bf3,bez pada fps-a kod explozija itd ;)

hbao se najbolje vidi razlika u zatvorenim prostorijama, obrati pažnju na zidove i senku u uglovima... bez njih izgleda kao counter strike 1.5 :D
AA mi je na high, ali ima još jedna opcija koja može da se izabere 2X ili 4X, to je na off. Sad ne znam u čemu je razlika.
Što se tiče procesora preko BT GO pratio sam mlo magistralu ide od 3190 do 3220 mhz max temp je 54 C... To nisam siguran kako je moguće, možda mi je hladno u sobi ili sam dobio dobar primerak stock kulera lol

Vrh Dno