Šta je novo?

Hynix D43/D5 i A64

Lukija je napisao(la):
99.9% da jesu (nisam skidao hladnjake), PCB je BrainPower verzija 808

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=365550

oznaka je PQI3200-1024DBU (kao i kod Ananda), pored BH-5 jedino TCCD ima timinge (2-2-2-5 , by SPD na 200MHz, CPU-Z).

Nisam skidao hladnjake, izgleda da su zalepljeni ili imaju neku lepljivu traku.

Znaci ti i uros ste se probavali o/c domet pqi-a.Pa kako se memorija pokazala? BTW,prema onome sto sam video na netu,nema sumlje da taj pqi koji ste i vi testirali ima na sebi samsung TCCD cipove,a i oznake ukazuju na to.

Uspeli samo da izguramo 275MHz (probali samo GoldMem na brzaka, 3DMark i SuperPi), 2x512MB,tajminzi su 2.5-4-4-11 1T (mozda je bolje da smo stavili 10 ili 8 za Tras). Sandra je dala preko 7200 MB/s, Pi bese 34s (1M). Napon je stavljen na Auto sto mu dodje 2.75V (monitor prikazuje manje, verovatnu undervoltuje). Zanimljivo da na 280 nece da se budi ni na CAS2.5 ni CAS3. Ne znamo da li je limit ploce ili CPU-a ili memorije.

Lukija je napisao(la):
Uspeli samo da izguramo 275MHz (probali samo GoldMem na brzaka, 3DMark i SuperPi), 2x512MB,tajminzi su 2.5-4-4-11 1T (mozda je bolje da smo stavili 10 ili 8 za Tras). Sandra je dala preko 7200 MB/s, Pi bese 34s (1M). Napon je stavljen na Auto sto mu dodje 2.75V (monitor prikazuje manje, verovatnu undervoltuje). Zanimljivo da na 280 nece da se budi ni na CAS2.5 ni CAS3. Ne znamo da li je limit ploce ili CPU-a ili memorije.

Lep rezultat.Pretpostavljam da je memorija probana na kombinaciji winchester i 9nda3+.Ploca jeste dobra,ali verujem da bi memorija mogla vise na nekoj boljoj ploci tipa MSI Neo2.Verovatno si i sam video sta je Mancha postigao na ovoj ploci.Verujem da je ogranicavajuci faktor ploca,i ne bi bilo lose da probate memoriju na nekoj drugoj.Uzgred,MSI sa poslednjim biosem daje 2.85v za memoriju+overvolting do 2.9v+ sto svakako daje dobar o/c potencijal za memoriju,a maksimalni vdimm na 9nda3+ je 2.8v ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Ok,znaci prejaki koraci su bili u pitanju.Cini mi se da je bolja alternativa da ti donesem boostera kada zelis da postignes neki o/c rekord,nego da se ponovo desi nezgoda sa potenciomerima.
U krajnjem slucaju,kada na boosteru previse odvrnes vdimm lako ga vratis,dok sa potenciomerima preveliko odvrtanje moze biti kobno.
Ma, fora je samo u kvalitetnim potenciometrima... oni su bili tezak krsh, ali sta ces kad smo beda, pa tesko mogu da se nadju bolji 🙁

U svakom slucaju hvala na ponudi, cenim to.
Mozemo da se dogovorimo, nije problem... mada, ako mi stigne **OVO**, mislim da za Booster-om uopste nema potrebe... tacnije, gubi svaku svrhu! :smoke:

arch343a.jpg

Pazi deo specifikacija (onaj najinteresantniji :-devil-: ):

"Performance and Stability Enhancement Features"

Boasting the industry’s most complete and advanced BIOS options, the new LANParty and LANPartyUT motherboards raise the bar even further with new additions. For the overclocking minded enthusiasts, both motherboards now support memory voltage from 2.5V to 4.0V, CPU core voltage up to 2.1V, chipset voltage from 1.5V to 1.8V, HTT ranging from 1.2 to 1.5, adjustable multiplier control up to 20x and a large range of Async settings. Combined with DFI’s CMOS Reloaded™ technology, both motherboards enable users to maximize performance potentials while enjoy the convenience of saving all the BIOS settings on the fly, renaming to customize CMOS settings, and recalling using a user-defined hot key.

Solidno, a? 😉
Evo i linka:
http://www.dfi.com.tw/Press/press_h...&TITLE_ID=4839&LINKED_URL=arch343.jsp&SITE=NA
BTW,neko se skorije zalio kako mu ne radi ploca i trazio je telefon lika koji moze da mu uradi servis ploce(zamenu kondenzatora mislim).Ne znam da li si i ti nosio plocu kod njega,vredi pokusati u svakom slucaju pogledaj ovaj tred tu je i telefon coveka http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=58872&highlight=zamena+kondenzatora
Nije to cika Pera, ovo je Vladd sa foruma.
On mi je rekao da nije problem da se to zameni (jeste pipavo, i treba da se fenom skida cip sa ploce), samo treba da se nadju rezervni delovi... jedan je on nasao (neki tranzistor), ja drugi (cip sa NF7, IRU 3037A... inace ga jos ima na 8RDA+, a i ponekim grafickim kartama)

Ali, bio je u nekoj guzvi, nije se javljao... pa je sve to stalo.

Jos jednom, hvala ti :wave:

Lukija je napisao(la):
NewEgg, samo treba da na'vatas nekog da ti donese.
Ma na'vatacemo... 😉

Imam ja jednog *jako dobrog drugara* za to... :smoke:

Nego, na cemu ces ti da vozas te memorije? Neces valjda na AN-u? 🙂
Pazaris A64 (s754/939)?

CAR je napisao(la):
Ma, fora je samo u kvalitetnim potenciometrima... oni su bili tezak krsh, ali sta ces kad smo beda, pa tesko mogu da se nadju bolji 🙁

U svakom slucaju hvala na ponudi, cenim to.
Mozemo da se dogovorimo, nije problem... mada, ako mi stigne **OVO**, mislim da za Booster-om uopste nema potrebe... tacnije, gubi svaku svrhu! :smoke:

Nije to cika Pera, ovo je Vladd sa foruma.
On mi je rekao da nije problem da se to zameni (jeste pipavo, i treba da se fenom skida cip sa ploce), samo treba da se nadju rezervni delovi... jedan je on nasao (neki tranzistor), ja drugi (cip sa NF7, IRU 3037A... inace ga jos ima na 8RDA+, a i ponekim grafickim kartama)

Ali, bio je u nekoj guzvi, nije se javljao... pa je sve to stalo.

Jos jednom, hvala ti :wave:

Kao prvo nema na cemu 😉 moja ponuda stoji,ali opet ako situacija sa tim dfi plocama bude kao i sa dfi lanparty rev b. onda verujem da cemo imati razloga da koristimo boostera.Sto se tice ploca koje spominjes,znam za njih vec izvesno vreme(prati se xtremesystems forum),a ploce cak mogu i da se naruce preko neta(PRE-ORDER) te ce neki likovi sa xtremesystems uskoro i da je testiraju,a rezultati me zaista mnogo zanimaju i jedva ih cekam.Nekako mi je mnogo realnije da ce vecina nas preci na neku abitovu plocu tipa AN8(nforce4 ultra) ili eventualno AN8 SLI,a retki srecnici ce moci da nabave ovu plocu,ako ih uopste i bude kod nas.

BTW,ako vec nisi uspeo da se dogovoris sa vladd-om oko popravke ploce,mozda ne bi bilo lose da pozoves tog coveka i pitas ga da li on moze da ti popravi plocu.Znam da sada NF7-S ne vredi mnogo,ali opet zasto ne popraviti plocu ako je to moguce?Ipak bolje i 50e u dzepu,nego nista.Uostalom ti odluci da li ti je to bitno ili ne 🙂

Poz.

Lep rezultat.Pretpostavljam da je memorija probana na kombinaciji winchester i 9nda3+.Ploca jeste dobra,ali verujem da bi memorija mogla vise na nekoj boljoj ploci tipa MSI Neo2

Da, probana je na 9NDA3+. Anand je na MSI izgurao 285 MHz CAS2.5 na 1T na 298 sa 2T. Iskreno receno 2.8V je sasvim dovoljno za ovu memoriju.

CAR je napisao(la):
Ma na'vatacemo... 😉

Nego, na cemu ces ti da vozas te memorije? Neces valjda na AN-u? 🙂
Pazaris A64 (s754/939)?

AN7. Sto, imas nesto protiv :d Cekam NF4, ne menja mi se ploca svaki mesec.

Lukija je napisao(la):
Da, probana je na 9NDA3+. Anand je na MSI izgurao 285 MHz CAS2.5 na 1T na 298 sa 2T. Iskreno receno 2.8V je sasvim dovoljno za ovu memoriju.

Ma pusti ti Anand,eno ga Mancha vozio MSI na 340.Overklok potencijal ove ploce je dosta veliki i zato sam predlozio da probate memoriju na istoj.Uzgred,TCCD cipovima generalno prija veca voltaza,te bi sa vecim vdimm-om bio moguc i visi klok memorije.Uostalom iskustva ljudi koji su probali ovu memoriju na vecim voltazama govori u prilog ovome.

Kao prvo nema na cemu 😉 moja ponuda stoji,ali opet ako situacija sa tim dfi plocama bude kao i sa dfi lanparty rev b. onda verujem da cemo imati razloga da koristimo boostera.Sto se tice ploca koje spominjes,znam za njih vec izvesno vreme(prati se xtremesystems forum),a ploce cak mogu i da se naruce preko neta(PRE-ORDER) te ce neki likovi sa xtremesystems uskoro i da je testiraju,a rezultati me zaista mnogo zanimaju i jedva ih cekam.Nekako mi je mnogo realnije da ce vecina nas preci na neku abitovu plocu tipa AN8(nforce4 ultra) ili eventualno AN8 SLI,a retki srecnici ce moci da nabave ovu plocu,ako ih uopste i bude kod nas.
Ma ovo ima da porucimo sa neta, definitivno!!! Na pre-order... ili cim se pojavi po nekim evropskim zemljama.

Mislim da ploca vredi te pare, ma koliko velike bile... sa onakvim karakteristikama, ultimativna nF4 ploca.
BTW,ako vec nisi uspeo da se dogovoris sa vladd-om oko popravke ploce,mozda ne bi bilo lose da pozoves tog coveka i pitas ga da li on moze da ti popravi plocu.Znam da sada NF7-S ne vredi mnogo,ali opet zasto ne popraviti plocu ako je to moguce?Ipak bolje i 50e u dzepu,nego nista.Uostalom ti odluci da li ti je to bitno ili ne 🙂

Poz.
Slazem se u potpunosti sa tobom. Videcu nesto, sada sam u frci oko sklapanja svoje masine (ustvari, sklapam burazeru komp... ali generalno, on ce da dobije ovaj moj, a ja sa obnavljam sa A64-kom 😀)
U svakom slucaju, vise bih voleo da mu sklopim komp sa onom ludom NF7-S-icom nego sa ovom bangavim NF7-icom... onu plocu ionako ne bih prodavao, a ovako bih imao burazera laika sa 250 MHz magistralom :d

Pozdrav :wave:

Lukija je napisao(la):
AN7. Sto, imas nesto protiv :d Cekam NF4, ne menja mi se ploca svaki mesec.
Ma jok, nemam nista 😀
Samo, na AN7 ne mozes da isteras ni delic onoga sto ta memorija moze... ali to znas i sam.

Dakle, tek neki s939 CPU... i eto, ta nF4 ploca. A ako pricekas, mozda u isto vreme docekas i nF4 i Venice procesor, tj. TBred B u A64 izdanju 😉

P.S. Nego, jel' bi ti smeo da doneses te PQI-eve na test kod mene ako bi trebali da ih bodemo u ovu DFI plocu? :d:d:d

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Mnogo je to. Nasao sam je za 172 €, sto je 233 $... pre-order, takodje.
http://www.mittoni.com.au/catalog/p..._id=1866&sID=9ed3c308a7a8740245971e24c32cc7d0

Plus, to je za najjacu verziju (nF4 SLi-D). Obicna Ultra ce biti jeftinija, i to mozda i dobrano... a razlika je neznatna, bar meni.

Videcemo vec sta ce biti... u svakom slucaju, plati pa se klati! 😉

Hm,ovi austrijanci kazu da je ta cena od 172€ okvirna i da nemaju pojma kolika ce biti finalna.Mnogo je to malo,pogotovo u pretprodaji.Sigurno ce je dosta povecati kada dobiju plocu.BTW,slazem se da je razlika izmedju nforce4 Ultra i SLI dosta mala,i da je pitanje isplativosti uzimanja sli resenja dosta veliko.

Poslednja izmena:
Hm,ovi austrijanci kazu da je ta cena od 172€ okvirna i da nemaju pojma kolika ce biti finalna.Mnogo je to malo,pogotovo u pretprodaji.Sigurno ce je dosta povecati kada dobiju plocu.BTW,slazem se da je razlika izmedju nforce4 Ultra i SLI dosta mala,i da je pitanje isplativosti uzimanja sli resenja dosta veliko.
Da, to je kao neka preporucena cena. Iskreno, ne verujem da ce biti nesto mnogo veca, ako i bude... ipak, to je Evropa, svet... ne k'o ovi nasi alavi sto svugde hoce po 50% da se ugrade.

Uostalom - kad je bal, nek' je bal! 😉
A to vazi i za SLi plocu :smoke:

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ma ovo ima da porucimo sa neta, definitivno!!! Na pre-order... ili cim se pojavi po nekim evropskim zemljama.

Mislim da ploca vredi te pare, ma koliko velike bile... sa onakvim karakteristikama, ultimativna nF4 ploca.

Slazem se u potpunosti sa tobom. Videcu nesto, sada sam u frci oko sklapanja svoje masine (ustvari, sklapam burazeru komp... ali generalno, on ce da dobije ovaj moj, a ja sa obnavljam sa A64-kom 😀)
U svakom slucaju, vise bih voleo da mu sklopim komp sa onom ludom NF7-S-icom nego sa ovom bangavim NF7-icom... onu plocu ionako ne bih prodavao, a ovako bih imao burazera laika sa 250 MHz magistralom :d

Pozdrav :wave:

Ok,slazem se da je dfi ploca stvarno ekstra,mozda bi vredelo naruciti istu ali u ultra verziji,ipak je sli preskup.

Ako budes dao burazeru stari komp,siguran sam da ce on biti laik sa najacim kompom od svih.BTW,srecno sa popravkom ploce 😉
Poz.

delimir je napisao(la):
Bilo je po Netu informacija da su u pitanju Hynix D5 cipovi i to je, izgleda, tacno. Iako sam u nekim thradovima citao da su i Samsung TCCD cipovi na ovim Kingmax-ima izgleda da to nije tacno.

Kingmax DDR550 se moze naci sa D5 i D43 cipovima, pa su ove prve ustvari malo overklokovane DDR500-tice 😉

dobre fotke, sacuvaj ih za ovaj test na benchu sto radim, da ne moram da skidam ove moje hladnjake...please.

for the record, d43 chipovi se bolje klokuju, iako po specifikaciji nisu predvidjeni za 250 Mhz.

Lukija je napisao(la):
99.9% da jesu (nisam skidao hladnjake), PCB je BrainPower verzija 808

http://forums.pcper.com/showthread.php?t=365550

oznaka je PQI3200-1024DBU (kao i kod Ananda), pored BH-5 jedino TCCD ima timinge (2-2-2-5 , by SPD na 200MHz, CPU-Z).

Nisam skidao hladnjake, izgleda da su zalepljeni ili imaju neku lepljivu traku.

Dobar je PQI, samo je uzasno skup, mozda si trebao da se strpis i sacekas da stigne do nas (ipaq je to PQI). U najgorem slucaju moze se pazariti i nabaviti Corsair XL koji stvarno kida meso, a koristi iste cipove.

BTW terali smo memoriju na 285 Mhz, CAS 2.5, 1T, a mislim da smo prebacili 7.4 GB/s u sandri.

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Pa ta memorija bi bila malo skuplja da su TCCD cipovi na njoj. Corsair XMS4400 kosta 105 eura bez poreza, sa tim istim cipovima.

Ta famozna 4400 serija je inace matora, opremljena je sa Hynix D43 chipovima i namenjena P4 platformi. Corsair cak preporucuje i granatuje tu frekvenciju samo na Asusovoj P4C ploci...Samo Corsair-ova XL serija ima Samsung TCCD chipove. Lepo sam ja jos pre 3 meseca dao editors choise toj memoriji, ali niko to nije konstatovao. Zao mi je sto je sada nema u Imtelu, odmah bi je pazario...

Inace, Kingmax Hardcore je definitivo best buy u ovom trenutku. :wave: 😉

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ma jok, nemam nista 😀
P.S. Nego, jel' bi ti smeo da doneses te PQI-eve na test kod mene ako bi trebali da ih bodemo u ovu DFI plocu? :d:d:d

Sto da ne, samo bez potenciometara i budzenja 🙂

Uzgred,TCCD cipovima generalno prija veca voltaza,te bi sa vecim vdimm-om bio moguc i visi klok memorije.

Odakle ti ovo? Poskidao sam dosta testova ove memorije skro svuda sam nasao da TCCD ne voli visoke napone, samo sam na jednom mestu nasao da neke memorije "reaguju" na visi napon tipa 3.1V. Probao sam je na AN7 koji ima dizanje do 3.2V, na 2.9V nije hteo ni Windows da se podigne, na 2.8V nije bilo problema (isti tajminzi i FSB).

genijalcin@23 je napisao(la):
for the record, d43 chipovi se bolje klokuju, iako po specifikaciji nisu predvidjeni za 250 Mhz.
Da, za te D43 Hynix-e se odavno znalo da "imaju potencijala"... 😉
Dobar je PQI, samo je uzasno skup, mozda si trebao da se strpis i sacekas da stigne do nas (ipaq je to PQI). U najgorem slucaju moze se pazariti i nabaviti Corsair XL koji stvarno kida meso, a koristi iste cipove.
Jesu li to potpuno isti cipovi, identicni ovim... i na istom PCB-u?

BTW terali smo memoriju na 285 Mhz, CAS 2.5, 1T, a mislim da smo prebacili 7.4 GB/s u sandri.
I opet niste ni prisli Manchi sa 272 MHz... 'oce neko to da objasni?
MSI K8N Neo2 Platinum stvarno dosta bolja (daje veci memory bandwith) ili sta?

Lukija je napisao(la):
Sto da ne, samo bez potenciometara i budzenja 🙂
Ovaaaaaj... a jesi li ti procitao deo text-a o ploci koji sam izvukao?
Narocito onaj *boldovani i oversized* deo? :smoke:

Sa takvom plocom, potenciometri uopste nisu potrebni!!! :d:d

CAR je napisao(la):
Ovaaaaaj... a jesi li ti procitao deo text-a o ploci koji sam izvukao?
Narocito onaj *boldovani i oversized* deo? :smoke:

Znas kako, pise i na tarabi ........ dok sam ja tu neces ici preko 3V osim ako nisi spreman da kupujes novu 😛

CAR je napisao(la):
I opet niste ni prisli Manchi sa 272 MHz... 'oce neko to da objasni?
MSI K8N Neo2 Platinum stvarno dosta bolja (daje veci memory bandwith) ili sta?

Zavisi i od krajnje brzine CPU-a, recimo 8x272 i 10x272 se dosta razlikuju (iako je FSB isti). Jedino mi to pada na pamet.

Lukija je napisao(la):
Znas kako, pise i na tarabi ........ dok sam ja tu neces ici preko 3V osim ako nisi spreman da kupujes novu 😛
:d:d:d
A kad te potera, pa odes u klonju na minut... :-devil-:

P.S. Sto se tice ovog tvog i Urosevog testiranja...
Moguce... jedino mi to ima iole logike. Ionako mi se Uros zalio kako ona njegova "puska" i nije neki overkloker 😀

CAR je napisao(la):
:d:d:d
A kad te potera, pa odes u klonju na minut... :-devil-:

P.S. Sto se tice ovog tvog i Urosevog testiranja...
Moguce... jedino mi to ima iole logike. Ionako mi se Uros zalio kako ona njegova "puska" i nije neki overkloker 😀

CARe nijedan od ovih 3000+/3200+ nije neki ultra-turbo overkloker. Moj je stabilan na maximalno 2550 MHz (ne prolazi Prime, ali radi sve ostalo :d ) - drzim ga na 2450 MHz. Mancha je isto tako nesto napisao, a i Urosh ima primerak kao i moj (verovatno se serijski brojevi razlikuju za par brojki)...Mislim da se NewCastle i dalje bolje overklokuje (npr. neki 3500+), ali "brljavi" sa memorijama za razliku od Winchester-a...

Cekamo Venice, a do tada vozimo Winchester :d

Lukija je napisao(la):
Zavisi i od krajnje brzine CPU-a, recimo 8x272 i 10x272 se dosta razlikuju (iako je FSB isti). Jedino mi to pada na pamet.

itekako zavisi...Probao sam gomilu kombinacija rucne promene mnozioca iz Windows-a i transfer se pri FSB 245 krece od ~3000 Gb/s (@ ~900 MHz CPU) pa do ~6800 Mb/s (@ ~2450 MHz CPU). Dual naravno, FSB 245, 1T, CAS2, 3-3-8...

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Odakle ti ovo? Poskidao sam dosta testova ove memorije skro svuda sam nasao da TCCD ne voli visoke napone, samo sam na jednom mestu nasao da neke memorije "reaguju" na visi napon tipa 3.1V. Probao sam je na AN7 koji ima dizanje do 3.2V, na 2.9V nije hteo ni Windows da se podigne, na 2.8V nije bilo problema (isti tajminzi i FSB).

Pa prema iskustvima ljudi sa stranih foruma koje pratim,TCCD cipovima generalno prija voltaza do 3.2v i sa time su postizali odlicne klokove.Opet,mozda su oni imali neke ekstra primerke,a mozda i tvoji PQI Turbo moduli nisu previse raspolozeni za rad na visim voltazama.

Nazad
Vrh Dno