Šta je novo?

hub-ovi i dc++

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Da li se svi habovi nalaze na one dve liste u dc++? Kako da trazim po temi odredjene hubove? Do sada samo isao po listi i stavljao u fav neke koji mi izgledaju dobro pa se zakacim na svih recimo 10 pa stavim search. Jel ovako jedini nacin?

I kad trazim neki fajl ja stavim da skida sve fajlove npr. 10-15 istih fajlova pa koji se pri user oslobodi,jel na ovaj nacin usporavam radi( stalno pokusava da nadje slobodne slotove)

Poslednja izmena:
http://www.hublist.org/

Uvek skidaj fajl od samo jednog usera. Eventualno, ako taj user od koga skidas napusti hub, potrazi alternativu ali samo ako si 100% siguran da je fajl istog imena i u bajt iste velicine kao fajl usera od koga si prvobitno skidao.

Ma iznervirao sam se skinuo sam 2 filma do 500mb i sa ti likovi su nestali i ja ga :cigar: .
A jel postoji nacin da se fajlovima koji su skinuti u vise procenata dodeli
veci deo protoka. Npr skida mi na 20kb/s fajl koji sam skinuo 5% a na 3 kb/s fajl koji je goto 75%.

Poslednja izmena:
Znaci, DC++ *****... Zasto se svi lozhe na njega?

vucko83 je napisao(la):
Ma iznervirao sam se skinuo sam 2 filma do 500mb i sa ti likovi su nestali i ja ga :cigar: .
A jel postoji nacin da se fajlovima koji su skinuti u vise procenata dodeli
veci deo protoka. Npr skida mi na 20kb/s fajl koji sam skinuo 5% a na 3 kb/s fajl koji je goto 75%.
Imas u Download Qeued (ili tako nesto izvini ali pisanje engleskih reci mi je ocajno) da postavis priority od highest preko normal do paused
to bi trebalo da je to(bar meni radi otprilike kako treba)
Ako skidas velike fajlove downloaduj samo jedan fajl odjednom
jer ce ti trebati manje vremena i manja je sansa da tvoj izvor napusti hub.
Jedino sto meni nije jasno je ako source ode offline i ti stavis search for
alternate i on nadje odgovarajuci fajl(isti) umesto da nastavi postojeci fajl
on krene download ispocetka!!!! ili ja nesto nisam shvatio

"Znaci, DC++ *****... Zasto se svi lozhe na njega?"

Pa sta koristite za recimo stvari vece od 100mb i filmove.Sta recimo ti koristis?(za kriticara dc++a)
A sto se tice downloada skunuo sam najmanje 8 stvari sve do pola,da poludis.
Sta mu dodje bittorrent,kako naci sajtove za njega? Instalirao sam ga ali sajtove ne nalazim.

taba je napisao(la):
Znaci, DC++ *****... Zasto se svi lozhe na njega?

Kako si to zivota ti zakljucio???

Uopste nije los osim sto sami hubovi postavljaju granice za minimum share i upload
slots number nikakvih vecih ogranicenja nemas tipa sharing level koji odredjuje prioritet
pri cekanju(kao kod eMule )i sl. A i ako te neko otkaci na pola fajla sacekaj doci ce
ponovo vecina ljudi bukvalno svakodnevno visi na nekim hubovima.
Naravno treba izabrati od koga da skidas od usera koji ima sto manji broj slotova i
sto jacu vezu(za ovo oce da lazu koliko li ih samo ima sa 28,8K) da bi ostvario svoj
maksimalni protok.

Takodje, DC++ je vise u nekom community fazonu jer mozes lepo da komuniciras sa ljudima od kojih skidas.

Download queue ti cuva sve nezavrsene downloade i cim se taj korisnik od kojeg si skidao film (ili bilo sta drugo) pojavi nastavice se tvoj download tamo gde si stao.
Sto se tice alternativa ( search for alternative) download ce se nastaviti samo ako se svi podaci o fajlu koji skidas slazu. Sto znaci da mora biti isto ime fajla ista velicina i TTH root.

npetar je napisao(la):
Kako si to zivota ti zakljucio???

-HUBovi smaraju
-Mora da se sheruje, a to znachi da
-moram da uploadujem, shto mi usporava download (ne znam ni ja zashto, ali tako jeste)
-mogu da downloadujem samo od jednog usera, iako sigurno ima nekoliko stotina sa istim fajlom

Ja mislim da je ovo dosta...

Ajde sad ti budi ljubazan, pa mi reci prednosti DC++ :)

Poslednja izmena:
taba je napisao(la):
-HUBovi smaraju
-Mora da se sheruje, a to znachi da
-moram da uploadujem, shto mi usporava download (ne znam ni ja zashto, ali tako jeste)
-mogu da downloadujem samo od jednog usera, iako sigurno ima nekoliko stotina sa istim fajlom

Ja mislim da je ovo dosta...

Ajde sad ti budi ljubazan, pa mi reci prednosti DC++ :)

1. Stvar ukusa, mene ne smara pogotovo sto DC ima chat pa se veoma lako dolazi do trazenih fajlova. Takodje, uvek se i salimo i sl. Znaci, nema smaranja :)
2. Ovo nije tacno, vec obrnuto :) . Kod svih (relativno, nisam probao sve p2p programe) ostalih moras da uploadujes istovremeno dok download-ujes dok je DC izuzetak.
3. To je tacno, znaci nema podrske za multiply download ali ja ovo ne smatram nekim velikim minusom. Ko stalno dolazi na odredjene hub-ove vec zna ko od usera ima dobru vezu i sta sharuje...Ono sto sam vec rekao, community fazon gde mozes lepo da pitas usera od koga skidas kakvu vezu ima, kakav je "kvalitet" fajlova i sl. ;) . Iz tih razloga tesko da ces mozda navuci neki virus sto nije slucaj sa ostalim p2p programima gde skidas od "kurte i murte".

...jos bih i dodao da se nikako ne moze osloniti samo na jedan p2p program. Na srecu, ima ih podosta pa ko kako i sta voli.

Poz!

Ja imam veoma pozitivna iskustva sa DC++, iako sam na modemu. Sa njim sam, za razliku od emule-a, lakse (brze) skidao fajlove od par stotina megabajta. A i lakse mi je ako hocu nesto na brzaka da nadjem i da ga skinem (recimo neki ne mnogo redak fajl od 6-7 mb), odem lepo na one 'no rules' HUB-ove i nadjem za sekund to sto mi treba; lepo vidim brzinu i slotove korisnika na listi koju mi je izbacio search i milina...
A sa druge strane, na nekim tematskim hubovima se nalaze neke stvari koje cu tesko, ili nikako, naci na emule, ili, cak i da ih ima...nikad ih necu zaista i skinuti.

Za skidanje od vise korisnika istovremeno koristite revconnect ili strongdc...

Pozdrav

Boze svasta--dc++ glupost...
RevConnect je odlicna stvar, a sto se tice strongdc++ on je na nekim hubovima zabranjen.
A sto se tice share-a, ( ako neces nista da delish) lepo napakuj 10gb filmova, svaki preimenuj u neki bezveze naziv, i mozes da udjesh na vecinu hubova jer ispunjavash minimum sharea a pri tome niko nece nista da skida od tebe...

Bitna stvar je i da ljude MRZI da se cimaju... te ne znam rules za ovaj hab, rules za onaj... a poenta je da bude sto kvalitetniji i odredjeniji sadrzaj... Jeste malo problem sa ''zongliranjem'' izmedju vise habova sa razlicitim pravilima, ali trud se isplati, svakako.

Jeste fina stvar RevConnect, ali:

Important Notes

* DC++ can't resume RevConnect's unfinished downloads!
* If your download bandwidth is lower than 1 Mbit/s, don't use RevConnect!
* Your temporary download directory should be on the same drive as your download directory
* Don't connect too many hubs and download too many files at the same time, you PC will be flooded with TCP connections
* 'Passive' users can not use Kademlia
* 'Rollback' is disabled, and 'antifrag' is automatically enabled

Ajde sad jedno pitanje za DC++ lovere....

Zasto, zaboga, zasto apsolutno nemam download kada imam upload?? Kao prvo, mislio sam da Upload ne utice na Download?
A i da utice, sigurno ne moze da utice u tolikoj meri da ja dizem fajlove sa 7kb/s a skidam ih sa 500b/s??

taba je napisao(la):

Zasto, zaboga, zasto apsolutno nemam download kada imam upload?? Kao prvo, mislio sam da Upload ne utice na Download?
A i da utice, sigurno ne moze da utice u tolikoj meri da ja dizem fajlove sa 7kb/s a skidam ih sa 500b/s??

1. Setuj download za high priority.
2. Takodje, ako ti je bandwidth 8kB/s, ogranici upload na npr. 1-2kB/s .

Nemoguce da ti je download uvek 500b/s ?(jedino ako user od koga skidas ima popunjen ceo bandwidt za download ili je ogranicio upload ili mu je pak losa konekcija). Pitaj usera od koga skidas ova pitanja pa ces znati sta se desava.

lephafta je napisao(la):
Jeste fina stvar RevConnect, ali:

Important Notes

* DC++ can't resume RevConnect's unfinished downloads!
* If your download bandwidth is lower than 1 Mbit/s, don't use RevConnect!
* Your temporary download directory should be on the same drive as your download directory
* Don't connect too many hubs and download too many files at the same time, you PC will be flooded with TCP connections
* 'Passive' users can not use Kademlia
* 'Rollback' is disabled, and 'antifrag' is automatically enabled
1-Zasto bi mi DC++ nastavljao dwnload od Rev-a, kad koristim samo Rev?
2-Ne vidim razlog zasto ne koristiti ako je skidanje manje od 1mbit!?
3Temporary mi nije na istoj particiji, problema nema!?
4-Uvek sam na 6 hubova u uvek skidam od bar 5-6 ljudi--problema nema:)
5-Pasivan sam
:D samo kad koristim search, inace uvek active...
6-Ovo zadnje ne kapiram sta je :D
Sve u svemu-i na tarabi pishe da je p**** pa nije :)

Sustina je u tome, da vecina ljudi (ovde) nema veliki bandwidth, i ako ima ne moze da bude aktivan (iza gatewaya, mreza npr. kao ja). Ova "temporary dir" stvar je po meni besmislena, al' nema veze. Rollback ti je verifikacija file-ova unazad + vracanje u prethodno stanje valjda, zamisli kad neko kao mi, obicni smrtnici skida neki spot...

npetar je napisao(la):
1. Setuj download za high priority.
2. Takodje, ako ti je bandwidth 8kB/s, ogranici upload na npr. 1-2kB/s .

Nemoguce da ti je download uvek 500b/s ?(jedino ako user od koga skidas ima popunjen ceo bandwidt za download ili je ogranicio upload ili mu je pak losa konekcija). Pitaj usera od koga skidas ova pitanja pa ces znati sta se desava.

Jesi li siguran da prichash o DC++??

Kod njega ne postoji ogranicavanje konekcije covece... Niti ima prioriteta download...

taba je napisao(la):
Jesi li siguran da prichash o DC++??

Kod njega ne postoji ogranicavanje konekcije covece... Niti ima prioriteta download...

Ja jesam siguran, cak sam i op na jednom hubu covece :p

Ogranicenja konekcije nema, to je tacno. Nesrecno sam se izrazio, mislio sam da iskoristis neki bandwidth kontroler.

Prioritet postoji.

taba je napisao(la):

A zašto, zaboga, skoro niko ne čita Help?

I ja sam imao isti problem, da mi download mnogo usporava upload, pogledao sa u Helpu ima li reči o tome i - bilo je!
Settings - Advanced - Use small send buffer (enable if uploads slow downloads a bit)

I sad mi upload guši download, ali samo malo, ne svodi ga na 1 kBps, kao ranije.

npetar je napisao(la):
Prioritet postoji.

Gde se namesta?:))

Nego programi za protok... Hm, pa ako ja ogranicim upload na 2kb/s to znaci da cu ga ograniciti generalno, zar ne? Jel mogu nekako da kontrolishem samo protok koji ce DC++ koristiti, a da ostatak mogu da iskoristim na drugi nacin?

Heh, postovali smo u istom minutu.
Pogledaj moj pretposlednji post.

npetar je napisao(la):
Nesrecno sam se izrazio, mislio sam da iskoristis neki bandwidth kontroler.
Petre, gde da nadjem TO? To mi treba! :banana:
:wave:

Net limiter v1.30 (ogranicava protok po svakoj konekciji koliko zelite, takodje mozete ograniciti i svaki program-servis na koliko zelite; moze se ograniciti nezavisno DL i UL)...pogledajte attachment (veoma se lako koristi program)

@Taba
View>Download queue, desni klik na ono sto skidas pa ispodesavaj.
A moze i desni klik na ono sto skidas u donjem prozoru DC-a (tamo gde ti izlista aktivnosti).
Sto neko rece, postoji HELP :)

Prilozi

• netlimiter.JPG
    netlimiter.JPG
    59.4 KB · Pregleda: 142
Samo kada koristite netlimiter, postoji mogucnost da vam udare ban, privremen ili malo duzi. Bolje je koristiti DU Super Controler, do sada ni jedan hub ga nije detektovao, a upload sam ogranicio na 60kbps, bas koliko i jeste stvarno, i sada vise upload ne utice na download.

DU super controler, naravno moze da ogranici protok za svaki program nezavisno.

taba je napisao(la):
Gde se namesta?:))
Na DC++ panelu imash gumb "download queue" (Zuta fascikla za zelenom strelicom i, rekao bih, satom) Kliknesh na to, otvori ti se spisak stvari koje nisu skinute, desni klik na ono sto zelis i opcija "set priority"...Dalje mozes sam, nisi mali.... :D

kad smo već kod hubova, zna li neko neki dobar francuski hub? Skidam RRRrrr, francusku komediju već 15 dana i nikako da skinem, jer samo tri lika na čitavih 1000 TB imaju taj film, a uvek su im zauzeti slotovi. Probao sam i Goolge i hublist.org, ali nema rezultata.

Nazad
Vrh Dno