Šta je novo?

hub-ovi i dc++

taba je napisao(la):
Hm... Kako se to izvodi?
Pa cim stavis nesto da se download-uje, to ode u download queue. A u settings/advanced imas da cekiras 'Automatically search for alternative download locations'.
Naravno da se desi da mi uleti neko od koga DL ide sporo, ali meni ionako uglavnom ide bar 5 DL-ova uporedo, pa onda drugi povuku i popune link. Ja ne idem na to da skinem nesto sto brze, bitnije mi je da maksimalno iskoristim bandwith.

Hvala puno, otvorio si mi oci (drugi put).

Nego, zasto mi niko (od milion ljudi koje sam pitao kako da tweakujem DC) nije rekao za ovu opciju? Jel moguce da su ljudi toliko sebicni?

Druga stvar. Kad je opcija ukljucena, DC stalno proverava kod korisnika da li imaju fajlove koji su u mom queue-u. Tako da mi, pored mojih downloada, skida i fileliste korisnika. Da mi tako ne usporava download ovih fajlova koje skidam?

Heh jel o toj osobini govori neko ko stavlja upload limit na 1KB/sec?(tako si rekao,nadam se da je sala)Koji li te hub takvog drzi? :D
Stvarno ako vec DC ++ moze da nadje vise izvora tako bi mu odgovarala jedna
opcija tipa disconnect user if speed is below i neki treshold tada bi se on sam
zakacio na sledeceg i tako dok ne nadje pristojnu vezu i tada bi moglo sve lepo
da se zakaze i da se ne mora visiti pored monitora.
Zna li neko za takvu modifikaciju DC++a?

taba je napisao(la):
Druga stvar. Kad je opcija ukljucena, DC stalno proverava kod korisnika da li imaju fajlove koji su u mom queue-u. Tako da mi, pored mojih downloada, skida i fileliste korisnika. Da mi tako ne usporava download ovih fajlova koje skidam?
To proveravanje traje neko vreme od momenta kada ubacis nove stvari u queue i zaista moze da uspori postojeci DL, ali posle se smiri i samo ponekad povuce od nekog novog ko se zakacio na HUB da proveri sta on ima.

novoprepeceni je napisao(la):
Heh jel o toj osobini govori neko ko stavlja upload limit na 1KB/sec?(tako si rekao,nadam se da je sala)Koji li te hub takvog drzi? :D
Stvarno ako vec DC ++ moze da nadje vise izvora tako bi mu odgovarala jedna
opcija tipa disconnect user if speed is below i neki treshold tada bi se on sam
zakacio na sledeceg i tako dok ne nadje pristojnu vezu i tada bi moglo sve lepo
da se zakaze i da se ne mora visiti pored monitora.
Zna li neko za takvu modifikaciju DC++a?

Strongdc++

novoprepeceni je napisao(la):
Ne, nije bila shala... Ne drzhim ja upload limit zato sto ne zelim da sherujem, vec zato sto mi upload gushi download (i to prilicno). Sto se mene tice, ko god zeli nesto od mene, apsolutno nema problema, ali ako ce to da remeti moj download, bash me brige...

A sto se tice hubova, nisam imao nikakvih problema. Cak ima hubova koji dozvoljavaju upload limitere...

misterx je napisao(la):
reci shta hocesh poskidacu ti ja i narezati

Hvala mnogo na ponudi, ali ne bih da te cimam bezveze. Ako mi nesto bas bas bude zatrebalo, znacu kome da se obratim ;)

Dajte neke domace HUB-ove koji sto posto rade...

I posto sam novi u dc++ svetu molio bih za nekoliko DOBRIH hub-ova sa ne velikim share limitom a i one kod kojih je on = 0.

Poslednja izmena:
Sto pitate za hubove? Imate hublist.org, imate tamo search, i to je to...

Geek_master je napisao(la):
Sto pitate za hubove? Imate hublist.org, imate tamo search, i to je to...

Pa u toj listi ima samo jedan jedini "Jugoslovenski" HUB...

Zato u search filter ukucaj srbija, serbia, yu ili balkan i dobices desetak "nasih" hubova. Mislim da je najveci nemacki hub u stvari srpski, samo sto normalno da ovde u Srbiji niko nema dobru internet konekciju da podigne hub, vec to rade nasi ljudi u inostranstvu.

dc++ je za filmove i domacu muziku odlican.
za strane malo potrazite. takodje postoje i odredjeni sajtovi ( forumi) na internetu koji imaju svoje privatne tematske hubove ( to je ono pravo). Inace sto se tice brzine dcc++ je odlican ( nonstop mi je iskoriscen ceo bandwith). Za ogranicavanje uploada : ako je max upload 10KB/s ograniciti na 7-8, to je dovoljno ako je max download 512k . u principu je potrebno ostaviti samo par kilobajta u steku za upload i usporenja downloada nema, ovako namesteno ogranicenje NE ZAHTEVA "use small send buffer" ukljuceno!!!!
Za elektronsku muziku je najbolji Soulseek. Za nove stvari : filmove i igre = Bittorent.

Poslednja izmena od urednika:
Upravo sam hteo da pitam gde moze da se nadje nesto drugo osim muzike.

A zasto kazete da je dc++ na primer dobar za muziku a neki drugi programi za neke druge stvari. Kakve veze ima koji se program koristi jer useri imaju to sto imaju?

Gde mogu da se nadju raznorazni programi i programcici, instalacione verzije?

Da li je BITTORENT program??? Jer, svi pricaju "torenti" , u mnozini , kao da je su to odredjene vrste programa. Molim za objasnjenje. Po cemu se oni razlikuju od ostalih?

Poslednja izmena:
!? Gospode..........

Ok, instalirao sam Bittorent i sta sad' ? Nemam cak ni ikonicu, ni folder, ni help... a rekao mi je da sam uspesno instalirao i kao da idem na stranicu koja ga koristi i da kliknem na "appropriate links" (???) . Kako se koristi?

Poslednja izmena:
Treba da odes na neki torrent sajt, odaberes i skines torrent fajl, reda velicine nekoliko desetina kb, dupli klik na njega i download pocinje.

Laza je napisao(la):
Treba da odes na neki torrent sajt, odaberes i skines torrent fajl, reda velicine nekoliko desetina kb, dupli klik na njega i download pocinje.

Da, ali KAKO to funkcionise? Ako ne mozes/ne umes da mi objasnis, daj neki link. Sta je torrent sajt, sta je torrent fajl?

Torent sajt je sajt na kome su izlistani za skidanje torrent fajlovi.

Torent fajl je fajl sa ekstenzijom .torrent i obicno su veliki 10-100KB i sadrze informaciju za skidanje o "pravom" fajlu.

E onda skines neki torrent klient, npr azureus, bittorrendo itd i ucitas u njega .torrent fajl i on pocne da skida pravi fajl.

papss jel sa tobom sve ok ?
nemoj da glumish debila nego probaj u brownseru da itvorish www.google.com i da na bar 100 000 lokacija nadjesh odgovore na glupa pitanja !

SVRHA JE SKINUTI FAJL !

Takođe, čini mi se da treba gađati 'svežije' torente, pošto neke matorije neće da počne da skida. Takav je fazon sa torentima, neko vreme bude aktivan fajl, ko je skinuo -- skinuo je, i posle mo'š da baciš taj torent (ne valja tracker, nema seedova itd...) Tako sam bar načuo, možda će me neko ispraviti/dopuniti.

Pozdrav

sinisamars je napisao(la):
Takođe, čini mi se da treba gađati 'svežije' torente, pošto neke matorije neće da počne da skida. Takav je fazon sa torentima, neko vreme bude aktivan fajl, ko je skinuo -- skinuo je, i posle mo'š da baciš taj torent (ne valja tracker, nema seedova itd...) Tako sam bar načuo, možda će me neko ispraviti/dopuniti.

Pozdrav

tacno

misterx je napisao(la):
papss jel sa tobom sve ok ?
nemoj da glumish debila nego probaj u brownseru da itvorish www.google.com i da na bar 100 000 lokacija nadjesh odgovore na glupa pitanja !

SVRHA JE SKINUTI FAJL !

:D Vidi ko me pita. Kakav ti je to slepacki avatar? Jos samo malo da si "spustio" sliku...... ;)

Najlakse je reci "potrazi na net-u" . Treba nekada znati preneti svoje znanje na drugoga. Ali to je zaista umetnost. Cenim da bi to neko ko zna mogao da mi objasni u dve recenice.

Sve u svemu, vi ste to tako profesionalno uradili da ja nista nisam razumeo. Kakvo je to objasnjenje "svrha je skinuti fajl" ? Pa upravo mi to i nije jasno, zbog cega bi fajl skidao na taj nacin a ne uobicajeno? Zna se kako se skidaju fajlovi...

Ako te mrzi ili neces da mi objasnis nemoj ni da se javljas. Nema smisla pisati ovakve odgovore kao sto je tvoj. Vidis da i ostali misle da je pitanje glupo pa mi niko ne odgovara, ali ja to cenim, jer ne kake, nego jednostavno ne odgovaraju. Kada bi svi tako radili, ovaj forum bi bio mnogo lepse mesto...

Poslednja izmena:
Ceo torrent sistem je napravljen kako bi se smanjilo leechovanje (download bez sherovanja svojih stvari).
E sad, sta se desava... Kada ti pokrenesh torrent fajl za neki film, pesmu, whatever, ti skidash parchice tog filma od vishe usera. U isto vreme, isto to shto u tom trenutku skidash, sherujesh sa ostalima koji skidaju isti taj fajl. Tako da prakticno svi zajedno razmenjujete parchice jednog fajla izmedju sebe.

A zasto tako? Pa zato sto moze svashta da se nadje. Josh jedna alternativa p2p programima... eto...

Jel sad jasnije?

jelte, a kako ja u DC++ da udjem na hub koji nije na javnoj listi.

Recimo nashao sam neki hub na hublist.org, ali ne znam kako da udjem na njega?

Poslednja izmena:
quick connect

Vrh Dno