Šta je novo?

Huawei u8110

Ekran mi nije obecavajuci, ali koliko vidim on ima dve kamere (moze i video call) :D
http://www.huawei.com/news/view.do?id=11162&cid=42
http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=2588&directoryId=2037&treeId=37
http://phandroid.com/huawei-u8110/#specs

Sad vidim da se nigde ne pominje koji proc i koliko memorije ima (ustvari ovde ima: http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2252&c=t-mobile_pulse_mini_huawei_u8110, ovako na prvi pogled ovo je konkurent HTC Tattoo-u (koji je vec zastareo model) i po meni ovaj huawei je bolji (ima android 2.1), e sad ako mu je cena merljiva sa Tattoo-om onda definitivno huawei :)

Inace sad mi zapade jedan interesantan model istog proizvodjaca model U8800 (svidja mi se bas, sa svojih 3.8" mi spada u prihvatljive-za neke i idealne dimenzije ekrana, takodje mislim da ima dobru specifikaciju-ako se ponudi za neku privlacnu cenu)
http://phandroid.com/2010/02/15/huawei-u8800-announced-first-3g-hspa-android/

Baš me je danas drug pitao za njega. Hteo je da kupi ili njega ili LG optimus.
Treba reći da ovo nije huawei ideos o kome su pričali na engadgetu skoro.
U svakom slučaju, on je drugar je otišao da pogleda i uzeo lg. Kaže da je ekran očajan.
Gledao sam malo na youtube-u i vidi se da je poprilično spor i na desktopu.

Ovo je otprilike kao smart samo samo androidom.

Da se nadovežem, stvarno mislim da ovaj telefon i ne bi mogao da se prodaje za više od 1din. Kao što je neko rekao, ovo je htc smart +wifi + android - kvalitet izrade.
Inače, drugar je uzeo onaj lg optimus i malo sam ga koristio. To je već odličan entry level android (jedini minus je res. ekran). Samo mi nije jasno zašto mts nije ponudio optimus S, koji je isto ovo samo sa kap. ekranom, i uveliko se prodaje u svetu.

Da se nadovežem, stvarno mislim da ovaj telefon i ne bi mogao da se prodaje za više od 1din. Kao što je neko rekao, ovo je htc smart +wifi + android - kvalitet izrade.
Inače, drugar je uzeo onaj lg optimus i malo sam ga koristio. To je već odličan entry level android (jedini minus je res. ekran). Samo mi nije jasno zašto mts nije ponudio optimus S, koji je isto ovo samo sa kap. ekranom, i uveliko se prodaje u svetu.
Optimus S nije u prodaji, to je CDMA verzija Optimus One P500 za Verizon mrežu ;).

Ako si mislio na Optimus One P500, on nije dostupan još u mnogim državama, al' uspeli su prodati milion komada za 40 dana (nedavno ovjavljeno). Naročito je bilo "lepo" lansiranje uređaja na Filipinima, o čemu se skoro svaki dan prepucavaju na komentarima na GSM Areni :d.

A rezistivni ekran je mana kako za koga, zar ne ;)?

Poslednja izmena:
Da, da. Mešam im te skraćenice. Mada, mislim da je S za sprint. Nebitno.
U drugoj temi sam napisao, da je to mana jer sam se ja navikao na desire previše.
A pre toga sam 3 godine koristio se m600, čiji touch screen je užasan u odnosu na lg.

Dzaba sam se obradovao ovom malisi, taman sam pomislio da cu za male pare uzeti android... Na vecini testova su ga napljuvali, kazu da je uzasno spor iako su mu specifikacije super, kao i da se cesto zapucava. Trebalo mi je vremena da nadjem testove jer se za t-mobile vodi kao pulse mini. Izgleda da cu ipak ici na gt540 (izasao 2.1, bolja rez ekrana a samim tim i podrska za programe)

Daj neki link ka tim testovima jer kontam da odem sutra do mts-a po njega

Ja imam 8220 aka Tmobile pulse i sve sto mogu da kazem je da je extra poz

Bas me zanima da li su platili licencu na ime Droid Lucasu. :-D

---
Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Da li neko zna neki program za poboljsavanje kamere tj aplikaciju sa vise opcija od ove standardne koji ima instaliran. Naleteo sam negde na neki program ali sad ne mogu da ga nadjem. Inace moji prvi utisci su da za sve pare vredi mada je ovo moj prvi susret sa androidom ali ipak od koga je jako je dobar bar je to moje misljenje.

imam ga malo vise od 1 sedmicu i zasada je dobar, ubacio sam drugi ROM i pomocu app2sd aplikacije sam prebacio na SD karticu tako da sada imam dosta slobodnoga prostora,
GPS radi sasvim dobro - za navigaciju koristim iGO
Radio je takodje dobar, steta samo sto nema aplikacija koje mogu zamniti radio.
SMS je dobar- koristim Handcent SMS
Kamera je katastrofa ziva
itd itd ...

Ako imaš dobar paket (dosta Mb), probaj tuneIn radio.

imam ga malo vise od 1 sedmicu i zasada je dobar, ubacio sam drugi ROM i pomocu app2sd aplikacije sam prebacio na SD karticu tako da sada imam dosta slobodnoga prostora,
GPS radi sasvim dobro - za navigaciju koristim iGO
Radio je takodje dobar, steta samo sto nema aplikacija koje mogu zamniti radio.
SMS je dobar- koristim Handcent SMS
Kamera je katastrofa ziva
itd itd ...

Istina, to mi je ujedno i najveca zamerka.

Evo kako izgledaju slike, jedna na slaboj svetlosti(blic je ukljucen) i jedna na dnevnoj svetlosti. Ali sve u svemu zadovoljan sam telefonom.

Poslednja izmena:
pre nekoliko dana sam uzeo ovaj telefon, i mogu reci da mi se zasad dopada kako radi. inace poseduje sve sto se danas moze ocekivati od telefona, znaci kamera+Gps+Wifi, za male pare
naravno da ovaj model ne moze da se poredi sa nekim modelima koji kostaju 300+ eura. malo sam ga probao na orginalnom romu, ali mnogo se bolji efekat dobija kada mu se ubaci neki od raspolozivih custom rom-ova za ove telefone, po defaultu ovaj telefon radi na 500mhz ali su ljudi otkrili da radi stabilno na 633 sto je sad default na custom Romovima, a uz pomoc aplikacije moze se namestiti i vise, u zavisnosti od konkretnog modela i raspolozenja ljudi. Kamera mu jeste losa, ali realno nisam uzeo ovaj telefon zbog kamere, a osim toga svi znamo da nijedan mobilni ne moze da zameni pravi fotoaparat. pre ovog telefona sam koristio nokiu 6220c sa 5mpix i carl zeiss optikom pa je opet slika losa u poredjenju i sa slabijim digitalnim fotoaparatima. sve u svemu, naravno da svako ima pravo na svoje misljenje, ali za mene ovaj telefon radi za sve pare.

Evo i ja da se upisem, juce sam ga uzeo preko MTS i za ova dva dana konstantnog akanja (a bukvalno ga drndam po ceo dan) zadovoljan sam.
Ovo mi je prvi Android pa mi je sve novo i zanimljivo.
Radi brzo, stabilno, ne glavi, ne zapucava. Wifi radi odlicno, vec sam poskidao brdo stvari, sutra cu probati GPS.
I sve to na stock ROM-u a ovih dana cu probati i neki custom.
Jedino se slazem da je kamera krsh, bar unutra, videcu kako je na dnevnom svetlu.
Sve u svemu telefon nudi dosta za pare koje kosta (pogotovu kad kao u mom slucaju ne kosta nista jer vec od ranije imam postpaid racun).

Kakva je situacija sa dekodiranjem. Uzeo bih ga kao drugi telefon, ali ga ne bih koristio na mts mreži.

koliko ja znam jos nijedan telefon iz telekoma nije bio kodiran, pa ni ovaj, a uzeo sam ga pre nekoliko dana, tako da za dekodiranjem nema potrebe

Evo da i ja iznesem svoje misljenje. Imam ga vec mesec dana i kao sto rece ostres za te pare odlican. Kamera mu jeste losa, ali mu to ne uzimam za manu posto sve ostalo radi odlicno. Nisam menjao ROM radi na fabrickom i to odlicno. Rutovao sam ga i pomocu aplikacije link2sd prebacio aplikacije na sd karticu. Wifi kao i gps rade savrseno. Preporucujem svima koji hoce da se upoznaju sa androidom a nije im bitna kamera i da im telefon izgleda fensi.

Čisto da pitam koja mu je cena u Srbiji? Ovde jedan operater deli besplatno ZTE Racer onima koji potpišu bilo koji postpaid ugovor na godinu dana.

Pre dva dana sam kupila ovaj telefon,to mi je prvi Android pa se malo teze snalazim :D Da li neko moze da mi objasni kako da postavim contact photo, tj. da vidim fotografiju osobe koja me zove?

ako imaš fejsbuk instaliraj i tu aplikaciju, pa će ona sama da spoji osobe iz imenika i sa fejsbuka koje se isto zovu.
A možeš i ručno u imeniku da ideš edit, pa jedan po jedan.

Vrh Dno