Šta je novo?

Huawei u8110

Prijateljica je juče uzela ovaj telefon preko MTS-a i ima jedan problem - WiFi ne radi. Prilikom pokušaja aktiviranja WiFi telefon daje informaciju da pokretanje WiFi konekcije nije uspelo. U jednoj poslovnici MTS-a su nam rekli da je problem softverske prirode i da je tako sa čitavom serijom koju su dobili i da su zbog toga obustavili prodavanje ovog telefona dok se to ne reši. Međutim, u drugoj poslovnici su nam rekli da WiFi radi bez problema i dali nam telefon, ali izgleda da su ovi prvi ipak bili u pravu.

Ono što mene intersuje je, da li je moguće da se rootovanjem reši ovaj problem i da li se u tom slučaju gubi garancija kod MTS-a. Naravno, i svaki drugi predlog koji će nam rešiti problem je dobrodošao.

Prvo kvar moraju da otklone ima garancija.Rotovanje može da reši problem ako je do softver.Ali ako je do hardvera onda gubiš garanciju ako odradiš rot.
Skini sa marketa neku aplikaciju za wi-fi pa probaj.
Imaš temu ovde na forumu u odeljku
Softver za mobilne telefone huawei u8110 romovipa pročitaj razmisli ....
Evo link
http://forum.benchmark.rs/showthrea...cija-podesavanja-iskustva-sve-na-jednom-mestu

Poslednja izmena:
Garancija na ovaj fon je 2 godine koliko i ugovor i to je pohvalno...moje pitanje je moze li se vratiti taj telekom SW jer bih probao sa onim romovima koji su opisani ovde na forumu ali ne bih da izgubim garanciju?

Garancija na ovaj fon je 2 godine koliko i ugovor i to je pohvalno...moje pitanje je moze li se vratiti taj telekom SW jer bih probao sa onim romovima koji su opisani ovde na forumu ali ne bih da izgubim garanciju?
Pa ubacivanjem custom ROM-a u sustini gudi se garancija, ali ako se pravilno backup-uje ovaj stock(fabricki) uvek ce moci da se vrati na telefon(naravno, ako bas telefon rikne onda mu nema pomoci, ali tad oni i ne mogu da vide koji je ROM dok ga ne poprave ;) )

Vratili mi telefon sa reklamacije, to jest servisa. Kažu da je bio softverski problem. Sada sve šljaka ok.

Vidim da se ne zalite na ovaj telefon, sto me hrabri, jer meni je istekao ugovor pa planiram da uzmem ponovo neki za 1 dinar, do sada sam bio na paketu kontrola troskova, a video sam da ga imaju u ponudi sa tim ugovorom, to sto pricate u vezi brzine procesora mi nije toliko bitno vise me zanima a vec sam procitao da ima android, da mu radi gps, wi fi... A i sve ostale aplikacije sa androida, jel tako?
Pokusali su danas u Lelekomu da mi "uvale" onaj LG optiumus, tj prva droid, ali to mi je preskup paket sa 1500 dindzi mesecno.. No da ne idem u off topic...
Aj ako jos neko ima ovaj howei da podeli utiske...

Vidim da se ne zalite na ovaj telefon, sto me hrabri, jer meni je istekao ugovor pa planiram da uzmem ponovo neki za 1 dinar, do sada sam bio na paketu kontrola troskova, a video sam da ga imaju u ponudi sa tim ugovorom, to sto pricate u vezi brzine procesora mi nije toliko bitno vise me zanima a vec sam procitao da ima android, da mu radi gps, wi fi... A i sve ostale aplikacije sa androida, jel tako?
Pokusali su danas u Lelekomu da mi "uvale" onaj LG optiumus, tj prva droid, ali to mi je preskup paket sa 1500 dindzi mesecno.. No da ne idem u off topic...
Aj ako jos neko ima ovaj howei da podeli utiske...
Uzimaj ga, neces pozaliti.Imam ga oko pola godine i stvarno sam zadovoljan.Uglavnom ces moci da koristis vecinu aplikacija i igara(nece raditi neke koje su bas zahtevne).

Sent from my U8110 using Tapatalk

Ok, sutra cu verovatno otici da ga uzmem, na zalost njega nisam planirao, on mi je alternativa, jer hteo sam xperia X8 ali nema ga u celom Beogradu, pa cu da probam sa ovim, jer je povoljan paket.
Mada ako kazes da ti radi pos'o sto da ne :d

Nemoj prijatelju. Rezolucija mu je duplo manja i nisam siguran ali mozda ima rezistivni ekran, dok X8 valjda ima kapacitivni. Pored toga X8 valjda ima i brzi procesor.

Ima rezistivni.

Ako nishta drugo onda zbog ekrana. Pazi ja imam HTC Tattoo koji je po specifikacijama jako slichan ovom Huawei-u ali kada sam probao ekran na Wildfire-u i Xperia X10 mini jednostavno sam ostao bez rechi. Kapacitivni ekrani su mnogo bolji od rezistivnih.

Znam, ali nema ga u ponudi trenutno. Ima ga u telenoru ali uz neki nenormalni paket :(

Slazem se sa tobom u potpunosti, nema price kapacitivni ekrani su vrh.Ja sam pola dana koristio Iphone i kad sam posle ponovo uzeo Huaweia u ruke morao sam bukvalno da "orem" po ekranu :d

Pa toga se i ja plasim, jer ja imam ipod t. Bojim se da se ne smorim sa tip rezistivnim ekranom, sestra ima neki Lg optimus i ono mi je sto ti kazes kao nebo i zemlja, bukvalno kao da orem po njemu...

Pa ne znam sta da ti kazem, velika je razlika.Sa fabrickim sistemom na huawei-u odziv ekrana je bas los, ali kad se instalira neki custom ROM bude dosta bolje al opet daleko od kapacitivnog.Sam ces morati da odlucis...

E bas sam se smorio danas, otisao sam u telekom na Trgu Nikole Pasica i naostrio se da uzmem Kineza, kad ono neprijatno iznenadjenje, nema vise da se uzme(ili nikad nije ni bilo) da se uzme uz kontrolu troskova, paket od 500 kinti, vec prvi koji ima je Bel 150, tj od 885 dinara, plus 118 dinara za 3G. I ja nisam ni hteo da ga uzimam jer mislio sam da moze uz onaj obican paket kontrole troskova. Kako ovde ljudi pisu da su uzeli za taj paket i da ih izadje tel 7000, jesu li to oni promenili politiku, ovako sa ovim ugovorom izadje bogami 24 meseca po hiljadu tri dinara, uopste nije privlacna ponuda :S

Evo da se pohvalim, ipak sam ga kupio :)
I na prvu loptu nit smrdi nit mirise, doduse smrdeo je, ona memorijska kartica sto daju uz njega odmah moze u djubre, jer telefon pocinje da baguje, zbunjuje se, resetuje se i jos trista cuda...
No to sam resio, sto se tice odziva ekrana nisam bas zadovoljan, mada video sam da imaju update-i za njega tako da cu ga fleshovati sigurno, jer valjda ne moze da skodi, a cim ne skodi koristi ;)
E da, odusevljen sam jacinom zvucnika, cuje se za sve pare, znaci razbija koliko je glasan, jeste da malo zadnji poklopac skripi ali zanemarljivo je za te pare...

Ajde par reci i ja da ubacim...
Posto smo Telekom dileri bas smo dosta ovih modela prodali sa paketima i nazalost,svaki recimo 4 ide za servis.Najcesci kvar je Back taster i to je bas hardverski kvar (iako je touch,po meni je vise taster...),pobrljavi kalibracija,wireless ne radi,BT ne radi...mada je to sve SW,resetuju se,uzasna kamera koja nema veze sa 3MP i sl...
Kad se pojavio i mene je zainteresovao ali ga sada ni u ludilu ne bih uzeo,pogotovo ne sa fabrickim SW koji je bas teski krs...

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa lg gt540? Jel ima dosta reklamacija?

Sent using Tt.

^ Za sada nijedna...

A sa Optimus One P500 modelom? Kad se vec postavljaju tak'a pitanja... :) Sorry za off.

Nesto mi nije jasno, hocu da ga uzmem uz kont. troskova ali me interesuje da li moze na rate tj. dal se onih 6k din moze platiti 12 meseci x 500 din rata I jos 500 pretplata ili mora odma da se da 6k?

Nazad
Vrh Dno