Šta je novo?

Huawei P9

E ako su indenticnog kvaliteta onda ok :d

Druga stvar je recimo sto se tice tih aplikacija tipa WhatApp Viber i tako te stvari meni nisu stizale notifikacije tj moras da podesavas nesto za optimizaciju baterije itd da bi ti poruke stizale i slicno sto je meni potpuno bezveze za tel koji toliko kosta... Neko ce reci sitnica mozda je, ne znam. Ima ljudi koji ne zele da se sa tim bakcu vec da plate tel i sve da radi normalno...

@ hsv Srpski mi nije maternji jezik tako da gresim

Poslednja izmena:
Ok, sori, ipak nesto mi nije mi poznat jezik gde ide to in :D

Evo recimo nakon 4 meseca druženja sa p9 utisci su sledeći:
Fluidnost tj brzina sa kojom obavlja operacije je veoma dobra. Otisak prsta radi bez greške. Jačina signala mu je baš dobra i gotovo da nema mesta gde nema signala, za razliku od prethodnog s4 koji je bio dosta losiji od ovog. Ekran pregledan, dok na suncu kad ga tek izvadim iz džepa treba mu 2-3 sekunde dok ukapira gde se nalazi, a onda osvetljenje drzi na max bez potrebe da se tu ručno nešto dira. Baterija mu je dobra, gura blizu 6h sot na WiFi, a i na mobilni net drži preko 4h.
Zasmetalo mi je recimo što mi je 2 puta zaglupio na viberu u poslednjih mesec dana na b378, tj. viber zvoni iako me niko ne zove i nema šanse da prekine dok se tel ne restartuje. Takodje jos par puta sam ga restartovao zato sto se zaglupio. Zadnja kamera solidna, ja je preterano ne koristim, ali mogla bii da bude bolja u zatvorenom prostoru i u mraku, na otvorenom je odlična,dok je prednja po meni dosta dobra.
Nisam koristio s7 recimo koji se dosta poredi sa p9 pa da mogu da kažem kakav je, ali recimo ovaj fon bi mogao za ove pare za koje se prodaje da bude dosta bolji i stabilniji nego sto jeste.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Druga stvar je recimo sto se tice tih aplikacija tipa WhatApp Viber i tako te stvari meni nisu stizale notifikacije tj moras da podesavas nesto za optimizaciju baterije itd da bi ti poruke stizale i slicno sto je meni potpuno bezveze za tel koji toliko kosta... Neko ce reci sitnica mozda je, ne znam. Ima ljudi koji ne zele da se sa tim bakcu vec da plate tel i sve da radi normalno...

@ hsv Srpski mi nije maternji jezik tako da gresim
Covece pa to i jeste fora da mozes da ubijes aplikacije koje me zelis da ti sisaju bateriju u pozadini. Po defaultu su sve omogucene da rade a ti sam gasis koje ne zelis.
To po meni treba da ima svaki telefon danas. Jer fb insta viber i ostale aplikacije su uzasne pa imas mogucnost da ih blokiras u pozadini.

Po defaultu tel gasi i nema notifikacije. Bar je tako na mom telefonu. Meni nije problem da to podesim ali nekome moze biti komplikovano

Ako si na MM onda je tako, na N je obrnuto. U svakom slucaju korisna opcija svako iole tehnicki pismen ce pronaci to, mada malo ko ce shvatiti za sta sluzi :)

Zaista ne znam zasto ste toliko nezadovoljni kamerom. Evo par slika nocu, bez blica i filtera. Po meni i vise nego dobre
f45a3e898e4dd7e41b6cde0c8ea2ed07.jpg
0ca5fdad22e22093be7e270fcc3664e4.jpg
b1abe6765b35fc1de4ba6d40c73f51b6.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Ali tehnickih pismenih u Srbiji ima svega 5-10%, pitanje njihovo je samo da li moze da instalira viber, fejs, instagram i da kamera ima sto vise megapiksela, a ako su dve od 12mpx znaci da ima 24mpx :D

Plug and play za 95% ljudi, nece oni da ulaze u settings i namestaju.

Upravo tako

@cnikola Slike koje si postavio imaju ogroman izvor svetlosti i moguce je ako imas mirnu ruku ili oslonac i aplikaciju za kontrolu ISO i brzinu okidanja mozes napraviti ovakve slike sa telefonom od 50e... Ja govorim o automodu i slikanju na sijalici itd. Iliti onako kako vecina koristi telefon

Upravo tako

@cnikola Slike koje si postavio imaju ogroman izvor svetlosti i moguce je ako imas mirnu ruku ili oslonac i aplikaciju za kontrolu ISO i brzinu okidanja mozes napraviti ovakve slike sa telefonom od 50e... Ja govorim o automodu i slikanju na sijalici itd. Iliti onako kako vecina koristi telefon
Pa ja i pricam o auto modu i bez oslonca. Ruka mi bas i nije mirna :). Samo sto je ukljucen pro mode i sve na auto stoji. Naravno default camera app.

Imam jedan problem koji nikako da resim. Ako sada recimo dok kucam ovo na tastaturi pritisnem power dugme i zakljucam telefon sledeci put kada hocu da ga otkljucam a koristim onaj sablon, pojavi mi se tastatura preko sablona i od nje ne mogu da prevucem sablon. Niti mogu da je zatvorim posto je lock screen. Fp ne koristim

Drzimo se teme,ok?

Malo mišljenja o P9 posle 10 dana korišćenja od nekoga ko dolazi sa Nexus 5X (crkao, bootloop).

Uzeo sam verziju Blue - Vision Edition koju sa čekao više od mesec dana da nađem u oglasima a da ima domaću garanciju, plaćeno 350e.

Odmah sam stavio Nova Launcher jer ne gotivim EMUI, čekam Modern Design temu za EMUI 5.0 pa da i sve ostalo bude koliko toliko stock ali uglavnom sa Nova mi je sve ok. EMUI 5 je rešio dosta problema koje su ranije verzije imale i ništa mi ne smeta.

P9 je brži, daleko brži, suludo brži. Sve se instant otvara, nema kočenja i izbacivanja iz RAMa kao na 5X. npr. na 5X kad slušam Deezer i upalim kamericu on mi ubijao Deezer posle prve fotke kad krene da obrađuje HDR+. O kvalitetu izrade da i ne govorim, P9 je daleko bolje i kvalitetnije napravljen, osećaj u ruci odličan. Signal mobilne mreže je mnogo bolji od 5X, WiFi je sličan. Otključavanje preko otiska je mnogo brže. Zvučnik daleko ali daleko glasniji od 5X, a i izlaz za slušalice takođe, ovo nisam ni istraživao unapred ali sam prijatno iznenađen.

Baterija je odlična, ne može da se poredi sa 5X, SOT je 4-6 sati. Evo par primera kojih se sećam. SOT 3h 50m, skinut sa punjača 18 sati, ostalo još 22% baterije. SOT 2h40m, skinut sa punjača 7 sati, ostalo 55% baterije. Ne mogu da se bunim kad ga poredim sa 5X koji mi je pri ozbiljnom korišćenju jedva izdržavao 3h SOTa, ponekad čak i 2h30m.

Kamerica je odlična. Jeste da nije toliko dobra u uslovima slabog osvetljenja kao 5X ali je sasvim prihvatljiva. Očekivao sam da ću imati problema sa kamericom dolazeći sa 5X ali 100% sam zadovoljan. Ovo mi je bila najbitnija stvar u odabiru novog mobilnog jer baš puno fotkam i nisam pogrešio.

I najbolje od svega 3 godine VIP garancije, miran sam, tj. miran je onaj kome ga prodam za godinu ili godinu i po dana kad budem menjao za nešto bolje ako bude bilo išta dovoljno bolje.

Bukvalno isto sam napisao to je to.. Odlican review.

Jel vama stigao neki update? Meni je sad stigao neki od 316mb. Sa Vipa je fonScreenshot_20170420-210936.png

Poslednja izmena:
Jos nista, telenor mreza..

preko firmware findera sam nasao koje su izmene. Inace ni MTS nista za sada...
d03beabbacd8f85ff30e79fad9657e87.jpg

Bice sutra sigurno, obicno su svi u dan, dva :D

Ja nijedan update nisam dobio, a fon iz telenora. Moracu da opalim hard reset. Ne znam sta mu je, ili ta serija uopste ne dobija update xD

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Koji ti je poslednji firmware ?

C900B180, ako je to to?

Poslednja izmena:
Hmm to je MM.. Ajde otvori Hicare aplikaciju idi gore drugi tab Service i onda ovo OS update early adopters.
Evo ti i slika.
a229833b5a8733177aaa002c5c9a7ea0.jpg

Ma probao sam i preko toga, i iznacuje da nema nista... Prso

Nista u crkvu da ga okadis, jedan factory reset i boze pomozi :D

Okadim i krstim svetom vodicom [emoji23]
Ma dobice jedan hard reset, mozda se nesto i pojavi.
Mada ne zalim se, iovako radi jako dobro [emoji1]

Ono sto je po meni plus kod Havaja je sto svakim apdejtom ne pokvare nista a poprave sitnice. Vidim dosta se trude oko baterije i brzine sto je za pohvalu.

Vrh Dno