Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Navodno popravljena kamera, da nema vise nesnosnog kocenja pri otvaranju i koriscenju generalno.

Skinuo sam update i uradio HR, posto sam imao i battery drain, videcemo kako ce sad biti. Za sad, kamera deluje popravljeno, secne po malo, ali ne zabada kao ranije.

Stigo. Pa se digo sistem.
c0d2bc3550984f0783c585181170e77f.jpg
77ec4fcfc9270357a9158ca0c439d1ab.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

U pocetku mi nije toliko smetalo ali sada me mnogo nervira sto ne drzi aplikacije u memoriji uopste. WhatsApp, Viber, Discord. Brate zakljucam ga, posle 5 min, reloaduje aplikaciju ako hocu da otvorim. Mnogo su usrali to. Trebalo bi sa 2gb rama i vise nego dobro da drzi nekoliko aplikacije konstantno.

Boli vas uvo, ja tek pre par dana dobio 376 i apsolutno se slazem sa konstatacijom iznad u vezi ubijanja taskova. Na pocetku ni meni to nije smetalo ali otkako sam otisao na 376 smem ruku da dam da je task killer jos agresivniji.
Iskreno, ovo nije nikakav napredak. Od pocetka nam taj task killer smeta do ludila a ako je stvarno agresivniji nego ranije kao sto mi se cini onda su bas preterali.

Tapatalk

Sada kada ste napisali proverim Update I meni stoji iste veličine Update samo je 397 na kraju. Videćemo da li ima nekih promena, a i meni smeta u poslednje vreme ubijanje aplikacija. Možda sada bude bolje.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I na B397 je katastrofa kamera, posle dana koriscenja, nakon hard reseta, otvara sporo kameru.

Opet mora third party app da se koristi..

Huawei dosta štuca da li je zbog softvera ili je slab hardver ne znam, meni se desilo da emui blokira i pita me da li da zatvorim ili čekam... Telefon imam mesec dana.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Huawei dosta štuca da li je zbog softvera ili je slab hardver ne znam, meni se desilo da emui blokira i pita me da li da zatvorim ili čekam... Telefon imam mesec dana.

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk
Softver je u pitanju, definitivno.

Slab hardver sigurno nije u pitanju, chipset u P9 Lite je po performansama samo za nijansu losiji od SD 625, a telefoni na MiUI sa 625, kao i na Android One, rade daleko bolje.

Stvarno i posle Update otvara kameru skoro 5 sek. :-(

Gesendet von meinem HUAWEI VNS-L21 mit Tapatalk

pinujte kameru u onom multitaskingu ili kako se vec to zove , i nece vam toliko seckati kamera ... a ako vam smeta sto vam gasi aplikacije u backroundu udjete u developer options i tamo imate da namestite sta da vam radi u pozadini stalno .... a takodje imate i u batery opcijama da namestite sta da vam gasi telefon u standbay rezimu ...

Poslednja izmena:
Narode koliko mislite da vredi nas telefon danas? Hocu da prodajem, 3GB Rama verziju imam, crni stanje odlicno (silikon i folija od prvog dana, nigde pecku nema osim malo oko USB-a od punjaca). Radi kao prvi dan, imam kutiju i nekoriscene sluske originalne, punjac je naknadno kupljen jer je originalni izgubljen. Nisam nikad prodavao telefon ovako, uvek je isao na poklon nekome posle mene pa sam totalno neupucen. Svaki savet je dobrodosao :)

Procene su zabranjene. Pogledaj na oglasima(KP) koje su cene, na Benchu nisam vidjao da se cesto prodaje P9 Lite.

Ja ovaj telefon koristim vec pola godine i posle bilo kog update-a nisam problem sa otvaranjem kamere. Jeste da secne kad se otvori, ali nikakvih 5 sekundi ili slicno.

Jeste malo ubrzao updejt otvaranje kamere. Ali dok ga ne prodam po nekoj maloj ceni i ne kupim nesto bolje nece mu pomoci nijedan updejt.

Ovo je definitivno najbolji ROM koji sam koristio, nikad više EMUI :d
bca33c4dfdc8a0c262916a07d2e10108.jpg

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Da li ima neke probleme? Link ka uputstvu za instaliranje?

Baterija meni traje isto kao i na drugim ROM-ovima. Deluje mi brze i fluidnije od Nougat RR-a. Evo linka za download, potrebno je samo da se registrujete pre toga:
http://www.meticulus.co.vu/p/forum.html#nabble-td7
Flashujte sa EliteTWRP, sa ostalim ne prolazi verifikaciju.
Sto se tice problema, samo USB tethering i audio preko BT-a ne rade, za snimanje video klipova mora da se ukljuci h264 codec u extras opcijama i da se snima u 720p jer 1080p ne radi najsjajnije.

Ja ovaj telefon koristim vec pola godine i posle bilo kog update-a nisam problem sa otvaranjem kamere. Jeste da secne kad se otvori, ali nikakvih 5 sekundi ili slicno.

Takodje i kod mene. otvara kameru al bukvalno za 1sec. Cimne na trenutak i to je sve. Pokusacu da aploudujem video ako je moguce. Celo vreme slusam poplake o kamueru, nesto kao generalni bug...ali ovde to radi sasvim OK.

Problem sa kamerom je verovatno u beauty modu koji ne moze da se iskljuci, i kome treba vremena i blokira kameru. Telefon otvori kameru odmah, ali ne moze da se koristi 5s dok beauty mod ne prodje inicijalizaciju. Mnogo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*no...

Problem sa kamerom je verovatno u beauty modu koji ne moze da se iskljuci, i kome treba vremena i blokira kameru. Telefon otvori kameru odmah, ali ne moze da se koristi 5s dok beauty mod ne prodje inicijalizaciju. Mnogo *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*no...

Kako ne može da se isključi. Klikneš na ikonicu na vrhu i isključen. B397 je na telefonu.

Nisam uopste video tu opciju, :)
Iskljucio i odmah se brze otvara.
Jos uvek se ceka 1-2s dok pokrene kameru, ali kada prikaze preview nema cekanja...
Iskljucite beauty mode

o cemu pricas ?!?! i pre onog 1og update-a je imao taj beauty mod pa nije zapucavala kamera .. nema to veze sa time , prosto su softverski malo zeznuli stvar i to je to ...

Od ovog poslednjeg updejta stanje je za nijansu bolje. Cak sam primetio da ima malo vise slobodne ram memorije. Brze kameru otvara. Mozda i baterija bolje.

Stigao B399, aprilski security update.

Moze se reci da su korektni sa security azuriranjem, a to sto smo ostali na 7.0 i nismo dobili ni Emui 5.1 je druga prica :D

Na FF-u se pojavila i B501 verzija, majski security update.

Poslednja izmena:
Telefon se preporodio uz Lawnchair launcher, neuporedivo bolje radi nego sa fabrickim.

Vi i dalje koristite fabricki? :S:
Ja od prvog dana peglam nova launcher, ne mogu da zamislim ista drugo na fonu.

Tapatalk

Nazad
Vrh Dno