Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ovo vec lici na P9 Lite, nakon 24h koriscenja, ~4h SoT, ostalo 38% baterije :)

B399, Lawnchair launcher.

Ne znam da li je do teme, ili do novije verzije softvera, ali sada je transparentan donji deo notification panela, doduse samo kada se jednom spusti(kada se vidi samo prvi red precica). Tema je Dark AOSP sa PS-a.
Screenshot_20180504-150235.png

Moguce je da je apdejt jer nijedna tema ne moze da ukljuci transparentnost. Ako je tako, valjalo bi da ja pustim nekako apdejt, nervira me to crnilo.

Jel ti telefon ROOTovan?

Ne. Lawnchair launcher, B399, DarkAOSP tema.

Onda je launcher u pitanju.

Nema launcher veze s time, tema moze da menja ikonice i boju notification shade, ali ne moze da ukljuci transparentnost, jer to zahteva izmenu valjda build.prop. Znaci samo root i/ili neki drugi rom. Ja nazalost nemam mesta da azuriram softver, tako da cu morati malo da sacekam da proverim.

To znam,zato sam pitao ra root. Kad pravim temu u SytemUI zadam bilo koju boju za notifikaciju al prozirnost postignem samo ako je rootovan i promenjen build.prop.
Mož je kod njega ispao neki dobar mix.

Ne. Lawnchair launcher, B399, DarkAOSP tema.

Ja imam poslednji build, B398 (dual sim), pa nemam taj transparent efekat na quick settingsu. Trenutno koristim Novu kao default launcher, a koristio sam i Lawnchair pa opet to nisam imao, sto znaci da si ti nesto tu menjao.

Telefon je u poslednjih pola godine povezan na racunar dva puta, jednom da se prebace slike pre hard reseta, drugi put da se dopuni.

Uradjen OTA update na B397, hard reset, OTA update na B399, clear cache, ubacen Lawnchair launcher i nakon toga Dark AOSP tema sa PS-a. U zivotu nisam ubacivao custom rom/kernel, ili editovao build.prop, u bilo kojem telefonu, ukljucujuci i ovaj.

Poslednja izmena:
Evo sad sam azurirao, i dalje je crn notif. shade. Da imam taj Dark AOSP probao bih da nije onda ipak do teme, pretpostavio sam da ne moze da tema menja jer to zahteva root.

Ja u 3 dana dobija b396 i danas b398

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Tako je i za B397 i B399, a poslednji pre je bio februara ako se dobro secam :d

Ja dobio 29-og proslog meseca oba 397 i 399 u razmaku od 6 sati,čudno.

Telefon je u poslednjih pola godine povezan na racunar dva puta, jednom da se prebace slike pre hard reseta, drugi put da se dopuni.

Uradjen OTA update na B397, hard reset, OTA update na B399, clear cache, ubacen Lawnchair launcher i nakon toga Dark AOSP tema sa PS-a. U zivotu nisam ubacivao custom rom/kernel, ili editovao build.prop, u bilo kojem telefonu, ukljucujuci i ovaj.

Sve sam pokušao, instalirao opet Lawnchair launcher, popalio sve Blur efekte u njemu, stavio AOSP Dark temu, pa posle još dosta njih, ali nema, i dalje crno kad se spusti quick settings panel.

Kod mene se tako vidi samo kada nema notifikacija. Cim se pojavi bilo sta u not.baru, postaje crno.
Screenshot_20180507-134442.png
Screenshot_20180507-115649.png

Kod mene se tako vidi samo kada nema notifikacija. Cim se pojavi bilo sta u not.baru, postaje crno.

Meni je crno i kad nemam neke poruke i kad imam. Bas cudno, isti telefon sa istim podesavanjima a to drugacije. Ja znam da Lite modeli u seriji telefona generalno nemaju taj transparent efekat da bi se stedelo na resursima telefona ali mi je nejasno kako ti imas a niko ovde od nas nema...

Meni je providno samo kad je telefon zaključan i kad kliknem power on/off dugne i povučem notification/quick settings panel na dole onda jeste, ali kad ga otključam i regularno spustim onda je crno, nebitno da l imao neko obaveštenje ispod panela ili ne.

Meni je providno samo kad je telefon zaključan i kad kliknem power on/off dugne i povučem notification/quick settings panel na dole onda jeste, ali kad ga otključam i regularno spustim onda je crno, nebitno da l imao neko obaveštenje ispod panela ili ne.

Isto i kod mene, drugacije nikako..

Sta je ovo, i majski update stigao :)

Samo security patch doduse, i dalje smo na Emui 5.0.2..

Poslednja izmena:
Ko još nije skinuo kod za odključavanje bootloadera,ima priliku sad.Link radi.
Bootloader kod.

Ashampoo_Snap_24. maj 2018_13h07m12s_005_.png

Poslednja izmena:
Nažalost video sam.

Mislim moci ce na DCphoenixu, al uz malu kupovinu kredita. Za dzabe ni kod babe [emoji41]

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde da skinem ove gluposti za unlock, drajvere i to, Huaweijev sajt je beskoristan? Ili može i preko nečeg drugog?

Imaš gore link za odključavanje bootloadera.
A treba ti IMEI telefona S/N serijski broj l ID telefona,ova zadnja dva ćeš dobiti kad ukucaš *#*#1357946#*#*.

Nazad
Vrh Dno