Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ovo je smešno,samo se setite cene kad je izašao P10-Lte,al ipak stigo novi Baja P20-Lite.A mi ostali na 5.0.2.;)

Ashampoo_Snap_13. april 2018_11h53m32s_004_.png

Za te pare ću da uzmem 2kom Xiomi Mi a1

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A P20 lite plavi je 55.559. :d

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

50 K dati za ovo:

Chipset: HiSilicon Kirin 659
CPU: Octa-core (4x2.36 GHz Cortex-A53 & 4x1.7 GHz Cortex-A53)
GPU: Mali-T830 MP2

Pronaći razliku u odnosu na P9 Lite. Jedina razlika je bezobrazluk i overklokovan procesor. Što je neko rekao, jedan te isti chipset prodaje se sa godišnjim iteracijama od + 100 eura. Apsurd je da njegova cena raste, umesto drastično opada jer je HiSilicon Kirin 659 16nm tehnologija. Pa naš ovaj telefon iz prve polovine 2016. godine je sa apdejtom na Nougat klokovan 100 Mhz i time postao Kirin 655.

Ovo je samo uputa budućim kupcima. Prodaju isto za mnogo više.

Ne nasedajte, jer ništa posebno nećete dobiti za uloženo.

Ništa ekipa, polako se selimo svi u drugi deo kine. :d

Nema tu mnogo da se bira Xiomi ili Huawei P10l a ja ću ipak pre Xiomi

Xiaomi iako koristi isti čipset u par verzija, barem nije bezobrazan i povećava drastično cenu, nego tek po malo, što se jedva i oseti. I onda pri tome se zadrži taj prvobitan smisao, dobar telefon za male pare, da bude pristupačno svima. Ovo što je Huawei uradio sada je sramota.
Neko spomenu valjda na prethodnoj stranici kako to nama nekima gasi aplikacije i slično i kako to nije tačno. Jer ono kao nama se to priviđa. Ja ne mogu mesendžer head da držim i da koristim neku drugu aplikaciju jer počinje da baguje neviđeno. Ajde to što je i mesendžer đubre, ali opet, dešava mi se da uključim tviter, pregledam nešto, stisnem home odem u drugu app, vratim se u tviter posle minut, telefon ponovo učitava. Isto i sa Chrome, otvorim npr dva taba, home, druga app, vratim se u Chrome i ono opet učitavanje džaba tih šatro skoro 1gb slobodno ram kada je softver loš i agresivan i gasi sve živo.

EMUI 5 je totalni promašaj... Sa androidom 6.0 moj p9l je super radio... A posle apdejta mnogo gore... agresivno zatvaranje aplikacija, sporo otvaranje kamere itd. Emui 8.1 je mnogo ali mnogo bolji, na p20 odlicno drzi aplikacije... Vec dva dana se druzimo i za sad sam prezadovoljan. Pretpostavljam da ce i Lite sa 4gb rama biti dobar, mada je cena previsoka za kirin 659...Malo sam razocaran sto na p20 nije debitovao kirin 980 ali dobro i 970 se odlicno pokazao.

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

I ja se nešto razmišljam da predajem na A1. Znam da je A1 bolji i sada već ima za 180-190€, ali opet sd625 jeste dobar procesor mada je i on sada već dosta star. Nisam pametan šta raditi, jer bi mi doplata bila sa ovog bila jedno okvirno 80-90€, a p9lite mi je u mint stanju.

Pa I Kirini serije 6 baš novi

za nase uslove ovo je naravno previse , ali gledajte to drugacije , p20 kosta oko 650e p20 pro oko 900 e i sta se cudite sto p20 lite kosta oko 400 e ... npr. u engleskoj p20 na ugovor kao vip ono NEO sve je 40 funti mesecno na 2 god , sto vam dodje 960 funti pa sad vi racunajte koliko je to u dinarima :) ... a iphone sto kosta preko 1000 e vam nije puno ili smrdljivi samsung koji je oko 1000 ... p20 vam je telefon A klase i njihov flagship tekuce godine pa sta ocekujete da kosta 200 e ... spustite se malo na zemlju i u realnost cena ... bice to sve jeftinije za godinu dve jer kao i svaki telefon koji je stariji od 6 meseci do godinu ipo je vec star telefon .. tako da se strpite i mocicete p20 pro da uzmete za 400-500 e

Ma nije to poenta priče nego da su praktično smo displej promenili i da se traži uz paket 3x više para za Lite model što je bar po meni stvarno smešno i ne znam ko će normalan po toj ceni da ga kupi, osim nekoga ko se ne razume i zaleti se. Sada p20 i pro su već druga priča.

za nase uslove ovo je naravno previse , ali gledajte to drugacije , p20 kosta oko 650e p20 pro oko 900 e i sta se cudite sto p20 lite kosta oko 400 e ... npr. u engleskoj p20 na ugovor kao vip ono NEO sve je 40 funti mesecno na 2 god , sto vam dodje 960 funti pa sad vi racunajte koliko je to u dinarima :) ... a iphone sto kosta preko 1000 e vam nije puno ili smrdljivi samsung koji je oko 1000 ... p20 vam je telefon A klase i njihov flagship tekuce godine pa sta ocekujete da kosta 200 e ... spustite se malo na zemlju i u realnost cena ... bice to sve jeftinije za godinu dve jer kao i svaki telefon koji je stariji od 6 meseci do godinu ipo je vec star telefon .. tako da se strpite i mocicete p20 pro da uzmete za 400-500 e

Kakve veze ima sto P20 kosta toliko? Zbog toga mora Lite verzija da bude za tek neki procenat nize cene? To ne moze da opravda tako visoku cenu za model koji ne nudi nista posebno, osim ekrana, dok se u slicnom hardverskom smislu moze naci dosta jefitnijih modela od P20 Lite.

Ne vredi te pare p20 lite

Kakve veze ima sto P20 kosta toliko? Zbog toga mora Lite verzija da bude za tek neki procenat nize cene? To ne moze da opravda tako visoku cenu za model koji ne nudi nista posebno, osim ekrana, dok se u slicnom hardverskom smislu moze naci dosta jefitnijih modela od P20 Lite.

to sve pitaj proizvodjaca , zasto bi u srbiji bile drugacije cene u odnosu na ostatak trzista u svetu ... briga njih koja je drzava u pitanju , oni ti daju tu cenu a ti ako hoces uzmi ako neces ne moras niko nas ne tera ...

Pa zato su i ubacili onaj P Smart model da Lajtu mogu napucati cenu.

Ako mogu P10 lite, Honor 9 lite i P Smart da budu oko 200e, ne moze P20 lite da bude preko 300, ni u Srbiji ni u Engleskoj ni u Kini. To je nenormalno, P10 je jedva preko 300, P20 vec ima za 500e...

Poslednja izmena:
Najveci napredak je bio sa P8 Lite na P9 Lite, ogromna razlika.

Nakon toga samo povecanja cene i inkrementalna poboljsanja, meh. P10 Lite jos da svari covek, fast charging i dual band wi-fi. P20l cist sminkeraj.

Sve lepše od lepšeg,prvo nabiju cene pa ukinu linkove za odključavanje bootlodera,znači ko je skinuo skinuo je a i nadogradnja na B396/397 nešto sporo stiže!!!

Sve lepše od lepšeg,prvo nabiju cene pa ukinu linkove za odključavanje bootlodera,znači ko je skinuo skinuo je a i nadogradnja na B396/397 nešto sporo stiže!!!
Posaljes im na mail imei i serijski broj i poslace ti u roku.od 24h. Ja sam tako dobio za p10l pre pola godine. Pitas ove nase huawei support Srbija, isto me nesto zezao sajt. Nema razlogs da ti ne posalju samo naravno stave upozorenje da se otkljucavanjem gubi garancija sto vec i znamo [emoji41]
Imas i neke programe koji se placaju tipa DC unlocker nisam siguran koliko je al tipa 5, 10 eur.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znači vraćamo se na staro,tako sam dobi kod za G300 pre 6 godina,napredak nema šta.

Konacno, B397.

Nazad
Vrh Dno