Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Hvala. Kolko puta ga fleshovah, reko daj barem nesto korisno da podelim sa ostalima [emoji41]
Uraducu i proceduru vracanja na stock rom, jer to je sledece pitanje. A kako se vrce na stock [emoji23]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Odgledao sam do kraja i lajkovao, mada sam i znao postupak iz dugogodišnjeg flešovanja svega i svačega na prethodnim uređajima. Btw nije vredno gubitka garancije. Ne dobija se mnogo, emui 5.1 je šarena laža. Sve to mahom isto radi sve, osim ako nekom ne treba root iz nekog razloga. Odličan trud svakako, uprošćeno do sitnih delića stakla. Bravo.

Samo da ponovim da mi je jedino razočarenje na aparatu audio izlaz. Sa super slusalicama je kanta. Gazi ga i HTC od 40e.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mislim da je boljka kod Huawei uređaja glavna softver, recimo imao sam prilike da vidim kod kolega na poslu Xperia, Samsung i ostali urešaji rade mnogo fluidnije i lepše za oko. Ne kažem da je hardverska slika bolja, ali sam nekog mišljenja da ovaj uređaj mora da "leti" jer mahom ima bolje specifikacije i chipset od konkurencije, ne računajući premium i high mid-range uređaje. To je moja zamerka, audio izlaz je sasvim solidan po mom nekom ukusu kvaliteta i jačine.

Solidan toliko da ga htc hd2 gazi kso balegu

Meni je ok izlaz. Koristio sam ga na par proba za puštanje matrica i zvuk je sasvim solidan što se tiče kvaliteta. Jedino što je možda nešto tiši. :)

Sent from honor 8 lite using Tapatalk

Pa to tiši. Generalno prosek ,šteta za ovakav aparat.

Odgledao sam do kraja i lajkovao, mada sam i znao postupak iz dugogodišnjeg flešovanja svega i svačega na prethodnim uređajima. Btw nije vredno gubitka garancije. Ne dobija se mnogo, emui 5.1 je šarena laža. Sve to mahom isto radi sve, osim ako nekom ne treba root iz nekog razloga. Odličan trud svakako, uprošćeno do sitnih delića stakla. Bravo.
Hvala. Sta znam, nije los Emui 5.1 ipak je bolji multitasking, duze drzi aplikacije u pozadini, kamera, otg, aktiviran Hicloud, baterija tu i tamo. Mozda jedino da je stavio google na minimumu "Gapps Pico" samo play store. Kome treba ostalo nek poskida caskom. Ovako je u sistemu i dzaba zauzima prostor. Ja sam probao jos nekolko romova tipa Midgard, Xpectro... Ali je ipak Hassanov trenutno najbolji.

Hvala. Sta znam, nije los Emui 5.1 ipak je bolji multitasking, duze drzi aplikacije u pozadini, kamera, otg, aktiviran Hicloud, baterija tu i tamo. Mozda jedino da je stavio google na minimumu "Gapps Pico" samo play store. Kome treba ostalo nek poskida caskom. Ovako je u sistemu i dzaba zauzima prostor. Ja sam probao jos nekolko romova tipa Midgard, Xpectro... Ali je ipak Hassanov trenutno najbolji.

Da li se isplati prelazak na elite room,sa stock roma.
Koje su konkretne prednosti a koje mane u odnosu na oficijalni room.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Da li se isplati prelazak na elite room,sa stock roma.
Koje su konkretne prednosti a koje mane u odnosu na oficijalni room.

Mana nema u odnosu na officijelni. Sve ostalo su prednosti[emoji23]

Mana nema u odnosu na officijelni. Sve ostalo su prednosti[emoji23]

Moze li ovaj elite rom,da se instalira sa interne memorije telefona,nemam sd karticu,pa mi se ne kupuje zbog tiga samo,a koristim dual sim?

Moze li ovaj elite rom,da se instalira sa interne memorije telefona,nemam sd karticu,pa mi se ne kupuje zbog tiga samo,a koristim dual sim?

Ako pratis video uputstvo videces da je to nemoguce bez SD kartice jer se interna memorija kompletno brise. I ovim postupkom se ne dira region i oeminfo particija tako da telefon ostaje dual sim ako je vec bio dual sim.
Pozzz

e22f316664e6b13527f79de0c8b5a0b2.jpg
3d9bf6bfe672dceb7458fab7b0389179.jpg

@Zeljko, kad updatujes ako nije problem screen shoot od kog datuma je security update. Onaj deo o telefonu pri dnu gde je info i kernelu i tt.

To samo single si sada ide mi dual smo ma stand by

B386 sa FF još uvijek nece
0eeb5b2ad4cbbc5218cac774bda5424c.jpg

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Мени јутрос стигло!

Kompletno uputstvo za vracanje sa custom romova i ujedno i debrand metoda. Za Huawei p9 lite i sa tutirijalima mislim da smo ovim zaokruzili pricu. [emoji41]

https://youtu.be/fB3kl9KrWC8

Alexxx ..svaka cast na trudu ...odlicna i stvarno detaljna uputstva ..:laugh:
Ja sam se licno nekoliko puta vracao do sada pa i sa Elit 5 roma ...sa 5.1 jos uvek nisam ... verovatno za koji dan .. :sceptic:
Ali ja sam koristio samo rollback paket sa madjarskog a i naseg zvanicnog sajta (skinuto jos dok je bilo .. :) .. ) ... pa posle njega B161 i update dolazi sam bez FF-a ... to jest preko zvanicne aplikacije za azuriranje ...od B371 pa nadalje.
Sa rollback paketom zakljuca bootloader pa onda B161 isto dload metodom i dobijes i stock recavery ... cini mi se ovako jednostavnije ...e sad da li je i bolje to vec neznam ... :crash:

Alexxx ..svaka cast na trudu ...odlicna i stvarno detaljna uputstva ..[emoji23]
Ja sam se licno nekoliko puta vracao do sada pa i sa Elit 5 roma ...sa 5.1 jos uvek nisam ... verovatno za koji dan .. :sceptic:
Ali ja sam koristio samo rollback paket sa madjarskog a i naseg zvanicnog sajta (skinuto jos dok je bilo .. :) .. ) ... pa posle njega B161 i update dolazi sam bez FF-a ... to jest preko zvanicne aplikacije za azuriranje ...od B371 pa nadalje.
Sa rollback paketom zakljuca bootloader pa onda B161 isto dload metodom i dobijes i stock recavery ... cini mi se ovako jednostavnije ...e sad da li je i bolje to vec neznam ... :crash:

Hvala. Pa zanimljiva je i ta metoda. Mada, samo dload metodom i sa full update.app tesko da moze sa custom rootovanog na MM. Zvanucni rollback ukljucuje prvo onsj manji fajl dloada, koji vraca na c900b300 pa onda dload b160 onda mozda i moze, ali opet za mene je to preveliki rixik da zapne negde obzirom da je skroz rootovan, otkljucan. Taj zvanicni prvi manji fajl za rollbsck proverava root status i moze da zavrsi na device booting i cao [emoji41]Ovako sam siguran da je b160 bez greske.

Poslednja izmena:
Da ...prvo rollback paket to jest c900b300 proteram sa dload ..pa potom b161 isto dload metodom ...nisam imao do sada nikakvih problema ... i onda kad sam na Marshmallow b161 sam dobija ota na Nougat do zadnje verzije.

stigla nadogradnja i bila oko 570mb , vip mreza , model l21c66b373 ... sad je 5.0.1 , ali ne vidim nikakve promene sve je isto ....

Da ...prvo rollback paket to jest c900b300 proteram sa dload ..pa potom b161 isto dload metodom ...nisam imao do sada nikakvih problema ... i onda kad sam na Marshmallow b161 sam dobija ota na Nougat do zadnje verzije.
Nema vise ota sa MM na N, ukinuto je to pre mesec, dva. Idu samo Ota za N. Kazem, mozds radi to ali za mene je to riskantno. Pogotovo sto je data particija f2fs kod Elite.

Ma slazem se ja sa tobom ...ali mi da ne volimo riskantno ne bi uopste ni flesovali ...:smash::smash:

Ma slazem se ja sa tobom ...ali mi da ne volimo riskantno ne bi uopste ni flesovali ...:smash::smash:
Da, al nekako uvek ostavim sebi vise prostora za manevrisanje, sta ako [emoji41] Tako da jedan dload mogu da progutam i to kad znam da je oeminfo ispravan, da softver lepo legne, ali vise.... Iz razloga sto kod custom romova neki patchevi mogu da ostete oeminfo. I brze se rolla nazad ako se flesne samo oeminfo. Ovako imamo jedan korak viska na b300.

Alexxx jel radi tom tvom metodom i single sim oem info .. ?

Poslednja izmena:
Jel radi tom tvom metodom i sinle sim oem info .. ?
Radi svaki, samo dobri fajlovi da se poskidaju. Ja koristim DS, jer ne vidim poentu da fleshujem SS.... Ako ga budzimo onda ide u full opremi [emoji23] Mislim o garanciji je ovde bespredmetno govoriti. A i ako se telefon ne pokvari u prvih 6 meseci, gurace to [emoji41]

Nazad
Vrh Dno