Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Da ponovim.
Upravo taj cip u bateriji vodi racuna dokle puni bateriju, kojom strujom, kojim naponom. Komandu daje telefonu koji postupa po parametrima iz baterije. Taj cip pazi da se baterija ne prepuni, da je ne ispraznis previse i islicno, tako da nema potrebe da ti dodatno gasis punjenje na 80% jer ugradjeni cip u bateriji u saradnji sa elektronikom u telefonu, to uraditi umesto tebe.

I naravno da ce kapacitet pasti posle 6 meseci. Tih 20 posto rezerve koju cip ne dozvoljava da se napuni, zna da potraje tih 6 meseci.

tacno .. ima i klip na ty bas o tome , i fino je objasnjeno ...

@Alexxx1

Ja sam imao problema sa telefonom I u radnji gde sam kupio, promenili su mi softver na L31 c900b131. Sada mi bolje radi iako imam manji problem sa otvaranjem slika u WhatsAppu. Pisao sam na prethodnim stranama ali niko nije odgovorio. Da li da opet nosim negde na promenu odnosno da li su mi uvalili neki krs? Ponavljam sasvim lepo radi za sada osim ovog navedenog problema.

@Alexxx1

Ja sam imao problema sa telefonom I u radnji gde sam kupio, promenili su mi softver na L31 c900b131. Sada mi bolje radi iako imam manji problem sa otvaranjem slika u WhatsAppu. Pisao sam na prethodnim stranama ali niko nije odgovorio. Da li da opet nosim negde na promenu odnosno da li su mi uvalili neki krs? Ponavljam sasvim lepo radi za sada osim ovog navedenog problema.

U principu bitno je da telefon radi dobro, medjutim definitivno da su ti nestrucno ubacili softver. L31 za nase trziste mora biti sa verzijom C432 i jedino tako ces dobijati zakrpe i nadogradnje. C900 znaci gresku kod azuriranja. Vrati im telefon i nek ti lepo fleshuju C432 i Nougat B371 ili B381, jer imas puno pravo za update na N.
Pozdrav

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B380 uz pomoć Tapatoka

Druze, i te kako je zeznuto ako imas u telefonu verziju C900 to predstavlja globalni rom i za njega ne postoji bilo kakav update. C900 se dobija ubacivanjem pogresne verzije softvera tipa imas l21c66b131 pa dload metodom isforsiras update neodgovarajuce verzije l21c432b161. Tako zavrsis na l21c900b161 i tu je kraj daljem updatu bilo Ota bilo rucno. Tako da je nestrucnog budzenja bilo, mozda ne sa tvoje strane vec od tog od koga si kupio telefon. Ako ne zelis sam da ispravis verziju onda vrati telefon i objasni da je u telefonu verzija softvera koja ne dobija vise bilo kakvu podrsku. Nougat neces dobiti na C900, to ti je jasno. Pozdrav

VIP nam je pustio apdejt. Sam ponudio. Telefon je uzet u VIPu (oba). Znači da odnesem u servis da mi zamene firmware ako su pustili pogrešan apdejt? I kakva je to glupost da ne možeš da vratiš prethodnu verziju?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Vip sigurno nije pustio tu verziju c900b161. Ti si prvi koji to kaže.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

I žena je dobila isti apdejt. Tako da... manite to rekla kazala. Mene zanima kako da napakujem nugat, step by step, da ne bi listao, ako neko već ima link da uzmem i odradim to.

Vip pušta isključivo C66, a mi koji smo na C432 dobijamo direktno od Huaweia i zato dobijamo ranije. Neki uređaji iz Vipa su već stigli sa C432 dok su drugi peške prebacivani. Vip nikako nije mogao pustiti pogrešan softver i jedino ako se ručno flešne, a pretpostavljam da je upravo ovo slučaj, npr. C432 preko C66 dobija se C900.
Jedini način da se ovo reši je otključavanje bootloadera, TWRP, root, promena oeminfo na C432 i fleš C432 MM ROMa.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

I žena je dobila isti apdejt. Tako da... manite to rekla kazala. Mene zanima kako da napakujem nugat, step by step, da ne bi listao, ako neko već ima link da uzmem i odradim to.

Imas na prvoj strani nase teme. Napomena: Otkljucavanjem bootloadera gubis garanciju u slucaju da ga tokom fleshovanja brikujes. Pozdrav

VIP nam je pustio apdejt. Sam ponudio. Telefon je uzet u VIPu (oba). Znači da odnesem u servis da mi zamene firmware ako su pustili pogrešan apdejt? I kakva je to glupost da ne možeš da vratiš prethodnu verziju?

idi u vip ... i reci da ste vi jedini koji su dobili pogresan update od strane vip-a ... druze i ja i zena imamo vip-ov c66 moj uzet sa b153 njen sa b-ispod nesto (ne secam se) ja dobio c66b370 ona na b153 zatim posle oko 7 dana na b370 ... nemoj pricati bzvz stvari nego lepo priznaj da si probavao peske sve i svasta jer nisi imao strpljenja ili ti neko napunio glavu kako vip nece dati update... shvatite jedno ako u celom svetu vode polemiku da neki model mora dobiti update na 7-8-9.0 (lupam sad cifre) taj model ce i dobiti KAD-TAD samo treba da se ceka .... mislite malo svojom glavom ...

I kod moje zene ista situacija kako je @Goranb opisao... telefon uzet sa C66B131.. Pre oko 10 dana dobila B153 i 7 dana nakon toga B370..

Evo ja nisam dobio update. Nisam cackao nista, root, bootloader i sl. Drzim fon default jer mi treba a i nemam vremena da se zezam s tim. Imao sam 131, dobio sam 153 i to je to. Pisao sam vec u temi kada mi je 153 izasao ali 370 jos nisam docekao. Mnogi od vas su imali 370 kad sam ja tek dobio 153 tako da VIP definitivno ne isporucuje svima SW u isto vreme, bukvalno nema nikakvog pravila.

Poslednja izmena od urednika:
nemoj pricati bzvz stvari nego lepo priznaj da si probavao peske sve i svasta jer nisi imao strpljenja ili ti neko napunio glavu kako vip nece dati update... shvatite jedno ako u celom svetu vode polemiku da neki model mora dobiti update na 7-8-9.0 (lupam sad cifre) taj model ce i dobiti KAD-TAD samo treba da se ceka .... mislite malo svojom glavom ...

Nisam ništa isprobavao. To nikad ne radim na svoju ruku, niti sam rootovao ijedan telefon u životu (ručno sam radio apdejt na šesticu samo na P8 Lite). Šta je VIP radio, pojma nemam. Edit, sad sam video da je suprugin ustvari C900B151 a moj 161. Ona je dobila taj apdejt prošle godine. Ja sam telefon uzeo tek u januaru ove godine. Pisao sam VIp-u i rekli su da to samo zavisi od Huaweia a ne od njih, kao i da su različite serije telefona koje im stižu. Možda je to odgovor. Nije problem da se sačeka, samo mi je bilo čudno da, ako su već najavili za SVE P9 Lite, to bi trebalo da znači da dobijaju svi, bez obzira na verziju softvera.

Poslednja izmena:
Neces dobiti nista na C900 da ne ocekujes bzvze, a isto znaci da se onda u Vipu neko ucio na tvom telefonu. Trebas to vratiti onda da ti ubace pravu verziju ako zelis Nougat. Ako ti to nije bitno onda neka ostane na MM. Vecina ljudi i nema pojma sta je MM sta N telefon zadovoljava njihove potrebe i srecni i zadovoljni. Pozz

Sto se c66 tice, telefon kupljen sa b131, pre 15-20 dana je stigao b153 i upravo sada b370, tako da ce vremenom svima stici bez brige. Uglavnom znamo zasigurno da na c66 update dolazi nekom pre nekom kasnije

Na Global C900 nema update a to što pišeš da je jedan na B151 a drugi B161,Vipov C66B151 postoji al C66B161 ne,to je imao EU C432 B161.
A i ova zadnja C66B370 nadogradnja je čudna,po broju bi reko da je za DUAL sim a u filelist-u lepo piše:
<vendorInfo logfile="" name="VNS-L01-vip-rs" package="update_data_full_VNS-L01_vip_rs.zip" subpath="VNS-L01_vip_rs"/>
što bi se reklo da je za SINGLE sim i trebalo bi se zvati C66B371.A kolko znam Vip sa DUALOM nije ni prodavao,pa zato mi je i čudno.

Poslednja izmena:
Jeste cudno, ali za C66 Huawei nije isao sa pravilima parnih i neparnih kao kod verzija C432. Mozda u pocetku, al su kasnije odustali, jer je C66 samo single sim. A jeste oznaka za single sim Vns L01, a za dual sim L21, zasto je to sada sve L21....ko ce ga znati vise. Na Xda sam video oeminfo za C66 dual sim....odakle im to nemam pojma....

Evo ja nisam dobio update. Nisam cackao nista, root, bootloader i sl. Drzim fon default jer mi treba a i nemam vremena da se zezam s tim. Imao sam 131, dobio sam 153 i to je to. Pisao sam vec u temi kada mi je 153 izasao ali 370 jos nisam docekao. Mnogi od vas su imali 370 kad sam ja tek dobio 153 tako da VIP definitivno ne isporucuje svima SW u isto vreme, bukvalno nema nikakvog pravila.

Ne isporucuje svima u isto vreme, evo ja sam tek danas dobio 370 dok 153 ima vise od dva meseca.

Ne isporucuje svima u isto vreme, evo ja sam tek danas dobio 370 dok 153 ima vise od dva meseca.
Opa, evo ga i meni sada update na 370 :)
U 14h kad sam pisao post nije ga bilo, proverio sam :d
Javljam utiske kad se poigram malo.

Dok sam citao komentare ostalih sto su budzili to nakaradno, bio sam poprilicno skeptican povodom 7.0
Nakon instalacije sto se mene licno tice, telefon radi osetno brze nego ranije, potrosnja baterije je mozda cak i manja nego na 6.0 ali videcemo u narednom periodu. Za sada je vise nego odlicno

Imao sam mali bagic sa 370, pojeo mi je drugi ekran pa kad promenim wallpaper slika mi je pomerena u stranu ali cim sam dodao drugi ekran sve se vratilo u normalu.
Trebace mi malo vremena da podesim fon opet kako mi odgovara i videcemo kako se potrosnja ponasa sutra. Cini mi se da i fon daje malo bolji odziv nego pre. Nisam previse cackao fon ali za sada sam zadovoljan.

Nabijem ih stgao i meni 370. Od čekanja više mi se i ne instalira :)

\"synn\" je napisao(la):
I kako ste zadovoljni sa Androidom 7.0 za C66?
Prezadovoljan sam, sto se mene licno tice.
Baterija definitivno duze traje, mnogo bolja optimizacija, puno novih opcija.
Telefon leti u svakom pogledu.
Postao sam veliki fan Huawei telefona.

Kako podesiti mobilne podatke da mi prikazuje od pocetka obracunskog perioda potrosnju.
Podesim koliko mi je dozvoljeno tj,1024 mb ali mi uvek racuna od prvog u mesecu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Prezadovoljan sam, sto se mene licno tice.
Baterija definitivno duze traje, mnogo bolja optimizacija, puno novih opcija.
Telefon leti u svakom pogledu.
Postao sam veliki fan Huawei telefona.
Telefon leti, radi primetno brze. E sad, dali je to zbog 7.0 ili zbog novog sistema ne znam, videcemo vremenom dali usporava.
Ono sto je bitno za 5h otislo mi je 9% baterije. Normalno koriscenje, 20min razgovora, pola sata sot, whatapp, instagram, tapatalk... Ne curi baterija, sve je normalno. Dali je potrosnja manja to ne znam ali losija nije sigurno, to potpisujem.
Za sada ne primecujem neke bagove ali verovatno ce se vremenom pojavljivati neki. Za sada sam zadovoljan. Preporuka ;)

Zadovoljan sam. Brze reaguje, baterija osetno duže traje. Jedini bug sto sam do sada primetio je sa notifikacijama vibera.
Kao da se popravilo samo od sebe

Nazad
Vrh Dno