Nije ciklus bockanje na punjač nego 100% kapaciteta
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
To odredjuje cip u bateriji a ne sama baterija.
Nije ciklus bockanje na punjač nego 100% kapaciteta
Opet ti ponavljam nisi sagledao problem od pocetka do kraja. Kad u baterijama za telefone ne bi bilo dodatne elektronike, onda bi ti bio potpuno u pravu.Idi na Battery University sajt ako Univerzitet ne zna sta pise i izucava onda smo svi Doktori nauka...
Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka
Elektronika sluzi za merenje napona i stopiranja punjenja jer kad elektronika ne bi stopirala punjenje iznad 4,4 v baterija bi eksplodirala a nisi svestan koliko je litijum otrovan. Ja sam punio jednu bateriju bez elektronike, i bila je eksplozija samo takva a nisam mogso 2h da provetrim sobu jer ujeda za pluca.Ja imao Lion bateriju na mom lap topu i bila crkla. Dao je jednom serviseru, on je nekako resetovao cip u batery packu i baterija radila jos 2 godine bez problema. Znaci celije su bile OK, ali je cip govorio lap topu kao da je baterija crkla i da je za zamenu.
Baterijske celije su jedna komponenta u bateriji za telefon. Baterija za telefon se ne sastoji samo od baterijskih celija.
Proizvodjaci namerno ugradjuju programirani lazni kvar baterije da bi skratili vek trajanja i eksploatacije uredjaja i da bi nam sto pre prodali novi uredjaj. Ista fora je i sa tonerima za stampace low cost televizorima, mobilnim telefonima i ko zna s cime jos.
Kad u baterijama za telefone ne bi bilo dodatne elektronike, onda bi ti bio potpuno u pravu.
Punjenjem do 80% do 4,0v se broj ciklusa punjenja ucetvorostrucava, u tome je poenta umesto 300 do 500 Dobijes i do 4 puta vise ciklusa, postoji mnogo tema na netu i istrazivanja a taj cip na pojedinim baterijama zna da daje lazne parametre, zato je potrebno jednom mesecno bateriju isprazniti ispod 20% da bi se elektronika Kalibrisala, tj da ne bi pokazivala 20% A ima 50% Mislim da sam bio jasan.Da ponovim.
Upravo taj cip u bateriji vodi racuna dokle puni bateriju, kojom strujom, kojim naponom. Komandu daje telefonu koji postupa po parametrima iz baterije. Taj cip pazi da se baterija ne prepuni, da je ne ispraznis previse i islicno, tako da nema potrebe da ti dodatno gasis punjenje na 80% jer ugradjeni cip u bateriji u saradnji sa elektronikom u telefonu, to uraditi umesto tebe.
I naravno da ce kapacitet pasti posle 6 meseci. Tih 20 posto rezerve koju cip ne dozvoljava da se napuni, zna da potraje tih 6 meseci.
Telefon kad napuni celije na 80%, pokazace na displeju da ih je napunio bateriju 100%.
Ako ti prekines punjenje na 80% po displeju na telefonu, onda ces celije ustvari napuniti ne do 80%, nego do 80% od 80%, tj 64%.
Tako i treba da se radi retko kad do 100% i ne dozvoljavati ispod 20% jer to unistava bateriju, u prvoj godini se i ne primeti drasticno, bolje je dopunjavanje jer se ono ne racuna kao ceo jedan ciklus punjenja, ne kosta mnogo dopuniti 20min a znaci.Moj p9 Lite ima 6 meseci, od supruge ima godinu dana. Kapacitet baterije isti kao i prvog dana. Nikakve razlike u trajanju baterije. Uopšte ne gledam kad i kako ga punim, jedino što ne puštam da padne ispod 10 i retko kad punim do 100 posto.
Uff... Aj da ponovimo... Ni jedan telefon koji sam imao do sada nisam pazio kako punim. Dopunjavanje, padanje na 5% i niže, neskidanje sa punjača nekad i 24h, od kako koristim smartphone igranje igrica i gledanje YT dok je na punjaču...
Da uzmem za primer ove koji su se zadržali kod mene duže od 6 meseci, Lumia 520, godinu dana kod mene, godinu dana kod ženčeta, baterija je oslabila zanemarljivo, Lumia 630, 11 meseci kod mene, više od godinu dana kod keve, baterija izvlači do dva dana, Lumia 640 bila 9 meseci kod mene identičan rad baterije do zadnjeg dana kao i prvog, Huawei P9 lite, 20. juna će mu biti punih godinu dana, na MM mi i dalje izvlači kao i kad sam ga uzeo. Naravno, moguće je da je nastalo neko smanjenje kapaciteta, ali da je toliko malo da ga je teško uočiti.![]()
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Bolje stavi c432b161Da li ja na VIP-ove VNSL21-C900B161 mogu da stavim C66 pa da dobijemo Nugat?
Imas uputstvo na prvoj strani. Pratis uputstvo za konvertivanje u Oem C432 dual sim dobices otkljucanu opciju za jos jednu sim karticu i plus bices na verziji C432. PozzzzJel ista procedura, samo skinem fajl i pustim apdejt?
Za koji L31? [emoji14] Za L31C636 ima i B385/386. :dKo ima verziju L31 na Ffinderu ima novi update b382 i b383. U opisu izmene stoji [Optimizations]
Improved device security with Google security patches.
Verovatno ce biti i za L21 modele uskoro. Pozdrav
Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B380 uz pomoć Tapatoka
Za koji L31? [emoji14] Za L31C636 ima i B385/386. :d
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ne može biti isto, zato što proporcije ekrana, ivica i gornjeg panela gde je slusalica, prednja kamera nisu iste.Da li neko zna da li je isto kaljeno staklo za p9 i p9 lite?
Preporucujem samo ljudima koji su vec zeznuli telefon pogresnim verzijama pa su zavrsili na C900
Kako misliš ne postoji za single sim? Naravno da postojiNisam ništa zeznuo, oba telefona su dobijali regularno ove apdejte preko VIP. Niko ništa nije apdejtovao na svoju ruku. Dakle, mene interesuje da sa C900 pređem na Nugat i da sve ostane kako jeste. Neverovatno je da ne postoji Nugat za single sim P9 Lite.
Kako znaš? Baš nešto proizvođače briga da paze na dugovečnost naših baterija i da ih pune do 80%... Njima je u interesu da im telefoni imaju što bolju autonomiju, to sigurno neće postići tako što će se odreći 20% kapaciteta. Ako ti usput prodaju poneku zamensku bateriju, još bolje.
Druze, i te kako je zeznuto ako imas u telefonu verziju C900 to predstavlja globalni rom i za njega ne postoji bilo kakav update. C900 se dobija ubacivanjem pogresne verzije softvera tipa imas l21c66b131 pa dload metodom isforsiras update neodgovarajuce verzije l21c432b161. Tako zavrsis na l21c900b161 i tu je kraj daljem updatu bilo Ota bilo rucno. Tako da je nestrucnog budzenja bilo, mozda ne sa tvoje strane vec od tog od koga si kupio telefon. Ako ne zelis sam da ispravis verziju onda vrati telefon i objasni da je u telefonu verzija softvera koja ne dobija vise bilo kakvu podrsku. Nougat neces dobiti na C900, to ti je jasno. PozdravNisam ništa zeznuo, oba telefona su dobijali regularno ove apdejte preko VIP. Niko ništa nije apdejtovao na svoju ruku. Dakle, mene interesuje da sa C900 pređem na Nugat i da sve ostane kako jeste. Neverovatno je da ne postoji Nugat za single sim P9 Lite.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari