Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ima nekih sitnih bagova, npr sa wallpaperima ili nekad izbaci dok pokusavam onaj quick reply u notifikacijama... Tako mi je ta opcija radila i na lg spiritu... Kameru malo sporije otvara nego pre i kao da je losija kamera, ili sam ja lud. Generalno osetno brze radi, ali npr prebacivanje na yt u full screen i nazad je sada iz nekog razloga sporo. Gboard bolje radi, ranije je znao zamrznuti iz cista mira, a sad se nekad izgubi dual language ili miltilingual, kako vec se zove, pa se vrati... Baterija mozda malo losija ili ista, tesko je oceniti. Nisam radio hard reset, nikako da se nakanim zbog backup-a. Mozda ce posle bolje raditi. Tako da sve u svemu malo poboljsanje, ali bilo bi mnogo vece da su to odradili kako treba. Dobar telefon, ali softver i dalje krs. Kad vidim kako leti nexus 5x kod drugara svaki put se iznerviram...

l21c66b370

Bolje odradi odmah,jer ćeč kad tad morati a i zbog stabilizacije baterije.

Potrosnja baterije je cak i manja a fon meni radi primetno brze. Kamera je brza. Meni se cak cinilo da mi je na 6.0 usporila malo ali evo je leti opet. 1.1 sec da opali sliku sa zakljucanog ekrana. Do sada nikada nije islo ispod 1.2. Da se razumemo odmah, podesena mi je precica, sa zakljucanog ekrana slikam, fon pali ekran, pali kameru, fokusira i slika. Za ovu kameru to je odlican rezultat.
Kvalitet kamere tj. slika cu da proverim, nisam nesto obracao paznju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Читајући ову тему одлучио сам да се учланим... Од недавно сам власник овог модела и после пар дана ми је понудио прелазак на андроид 7.0 батерија је постала катастрофа... Одрадио сам ресет и сада је ЕКСТРА. Међутим оно што ме мучи је вибер. Одрадио сам сва подешавања (ишчитао брдо форума). Док је телефон на wi-fi - у све је у реду. Чим је ван домета вибер је непоуздан... Час ради час не... Врло ми је битан и потпуно ми је неприхватљиво да по везивању на wi-fi добијем 30-40 порука од пре пар сати... Има ли лека или да мењам телефон?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Jesi li gledao Setings/application pa Viber. Da nije iskljucen na.data konekciju?
e287b0393d37b2a4d76ef7faa7dbd6d8.jpg

Poslednja izmena:
Udjes u opciju "Brisanje ekrana za zakljucavanje" u Menadzeru telefona i postavis da ti Viber radi i nakon gasenje ekrana.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B380 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Onda te nesto zeza sistem. Obrisi pa opet instaliraj aplikaciju. Nema mnogo prituzbi do sada da na N zeza Viber....

Пробао... Први пут користим huawei. Свиђа ми се. Имао сам идеју да га продам и узмем неки други модел (honor 8) али имам познаника коме се и honor тако понаша... Не одустаје ми се од huawei - а

И да напоменем да некад' ради како треба... Али већином не

Mene su na MM zezale notifikacije na Viberu, mailovi i sl. Medjutim, od kako sam presao na N tih problema nema. Sve notifikacije stizu istog trenutka, bez kasnjenja.

Постоји ли могућност да је до телефона? Иначе је дуал сим...

Nije do telefona. Samo softverski problem, ali ako si radio Wipe data/factory reset iz Recovery nakon instalacije Nougata ne bi trebalo da te zeza.

Сада ми мораш помоћи... Нисам баш неки стручњак... Радио сам factory reset... То што помињеш је нешто друго? Опрости ако питам глупости...

Ugasis telefon, drzis power+volume up nekoliko sekundi i odatle ides na wipe data.

Да... Урађено... Управо тако. Опрости нисам баш стручњак. Чекаћу још мало, можда се појави нека "закрпа" а ако не... Оде на добош... У сваком случају хвала пуно на помоћи

Koju verziju firmware imas L21C432B... ili neku drugu?

Nougat b370 full Ota je bio skoro pre dva meseca, a proslog meseca je bila samo manja zakrpa b380. Tako da ako si reset radio nakon b380 a i dalje te zeza viber onda vuce neku gresku od prethodne verzije B370. Resenje je jedino rollback na MM pa opet full instalacija B370. Pozdrav

Odradio sam cerki update fona sa VIPa na 7.0 B370 i nisam odradio factory reset. Kako se pokazalo u praksi da ostane ovako i radi kako treba ili je ipak generalno neophodan factory reset?
Nemam uvida u rad telefona pa pitam da znam sta moze da me ceka.

Odradio sam cerki update fona sa VIPa na 7.0 B370 i nisam odradio factory reset. Kako se pokazalo u praksi da ostane ovako i radi kako treba ili je ipak generalno neophodan factory reset?
Nemam uvida u rad telefona pa pitam da znam sta moze da me ceka.
Ja nisam radio reset ni poslje B370 ni B380 al ja sam na C432 sve radi kako treba baterija drzo dosta dugo jedino se nfc pali kad se mob ugasi i upali ali ne ispalti mi se samo zbog toga raditi reset

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Kod mene sa zvaničnim OTA C432B381 sve gora situacija... Kameru pali par sekundi, posle fotkanja ume da zamrzne i na 10ak sekundi dok ne dođe sebi, juče je dva puta morao da padne restart držanjem power dugmeta jer se spucao, počele i notifikacije da kasne, posle par sati rada bez prevelikog korišćenja max slobodne memorije koliko mogu da izvučem ne prelazi 700 MB...

Kakva aplikacija, takve i notifikacije :)

Od Lumie 735 na P9 lite ista stvar sa Viberom.
Apsolutno djubre.

Sa Whatsappom/Messengerom nisam imao na L735 problema, nemam ni sad.

Nesrecni Viber imam instaliran jer ga pojedini prijatelji/rodbina josuvek koriste, sto mi je nejasno stvarno, najlosija chat app. Gora je i od Messengera koji postaje gadniji iz dana u dan, al bar stizu notifikacije.

Poslednja izmena:
Zna li neko gde de mogu da skinem melodije zvona? U Nugatu izgleda ima 10 melodija i to sve neka bzvz muzika.

Evo neko moje vidjenje ovog telefona poslije update-a na Nougat i duzeg koristenja, verzija c432b381. Brze i fluidnije radi nego na MM, softwer je potpuno ispeglan sto je za pohvalu, nema kocenja, stajanja aplikacija i ostalih bagova. Svaki put otvara i ucitava istom brzinom bez obzira koliko je aplikacija aktivno u pozadini. Kameru otvara bez problema, do neke 2sec maksimalno cekanje, sto je ok. Baterija je dobra, poslije FR kao i na MM ili malo losija, uglavnom izvuce od 5h do 6h SoT-a, osvjetljenje automatsko, wifi stalno upaljen. Sve u svemu okej. Jedina mana ovog telefona sto Huaweiu najvise zamjerim je ocajan multitasking. Jednostavno telefon ovih specifikacija treba bolje da upravlja sa app i kontrolise multitasking. Od najobicnije app za poruke do nekih najzahtijevnijih svaki put se iznova ponavlja ucitavanje. Al' sta bi, morali su negdje zategnuti, kad bi sve bilo idealno, drugi tel se ne bi proizvodio. :)

Od kad to?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Nova zezancija... Danas nije hteo da mi pokreće aplikacije. Na bilo šta da tapnem - muk... Ni da mrdne. Restart i opet isto. Odradio očistio keš particiju i došao je sebi... Videćemo dokle.

Nazad
Vrh Dno