5.65 GBkoliki vam je firmver u internoj memeoiji na N
Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
5.65 GBkoliki vam je firmver u internoj memeoiji na N
Instaliraj adb driver na kompu pa ubaci stock recovery.img gde je instaliran...ubaci fon u fastboot mod I instaliraj stock recovery ili twrp...kucas fastboot flash recovery recovery.img pa fasboot reboot...ako ces twrp moras da otkljucas bootloaderLadno ne moze da se ugasi,drzao sam 20 sekundi.Sta li je moglo da se desi sa telefonom?
Ne mogu ni da udjem ni u stock recovery,jedino mogu u Fastboot mode
Instaliraj adb driver na kompu pa ubaci stock recovery.img gde je instaliran...ubaci fon u fastboot mod I instaliraj stock recovery ili twrp...kucas fastboot flash recovery recovery.img pa fasboot reboot...ako ces twrp moras da otkljucas bootloader
Sent from my HUAWEI VNS-L21 Revolution ROM using Tapatalk
Ako si na MM imas sreceZar ne postoji neki alat,neki softvware za flesovanje telefona pomocu kompjutera?
Nema potrebe raditi "hard reset" , nakon prelaska sa MM na NOUGAT.\"karakondzula01\" je napisao(la):Ljudi posle updatea na sedmicu obavezno morate uraditi hard reset, inače će da vas je.e baterija, govorim iz ličnog iskustva, posle reseta baterija mi je poletela. Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka
Pa sčime si napravio bacup kontakata stime vrati,ako si sinhronizovao sa Google nalogom,to lako vratiš,Postavke/Nalozi/Google/Sinhronizuj Kontakti.
Što se tiče promene pozadine,to šljaka bez probema.Odpakuješ neku temu nađeš com.andoid.systemui (ako nema napraviš) opet odpakuješ, edituješ themes.xml upisavši taj red što sam napisao,spakuješ com.andoid.systemui,zameniš sa starim,opet spakuješ,preimenuješ zip u hwt,ubaciš na SD u folder HWThemes i u temama izbereš.......Ništa lakše.
ti ovo ocigledno znas pa ti je lako... to mi i jeste problem sto nema nigde tih kontakata , ali sta sad shit i gotovo ...
Zavisi od verzije, kako kome, nije svima isto, nemoj govoriti u ime svih, kod mene je tek posle reseta baterija ok.Nema potrebe raditi "hard reset" , nakon prelaska sa MM na NOUGAT.
Baterija mi posle prelaska na NOUGAT traje 15-20% duze.
Fanstastican su posao odradili.
BATERIJA, BATERIJA, BATERIJA Jednu stvar koju treba vecina vas da shvati sto se tice baterije i da tu pricu jednom za svagda zavrsimo, Baterija na P9lite je 2900mah rated iako je deklarisano 3000mah a svako ko ima telefon duze od 6 meseci i puni ga do 100% i prazni ispod 20% baterija je sigurno izgubila 100mah i vise tj sad ima 2900 a to je dobrih i do 1h SOT pri malom osvetljenju tj u procentima je izgubila 6% do 10% kapaciteta tako da nikada nece davati iste performanse ni sa MM kao kad je bila nova, to treba da se svi pomirite a ako zelite da znate pravo stanje vase baterije i koliko koja aplikacija trosi i koliko je miliampera ubaceno u bateriju i brzinu punjenja punjaca koja zavisi i do kabla instalirate lepo Accy battery i imacete kompletan uvid u stanje baterije, i najbitnija stvar je da bi baterija sto manje gubila kapacitet punite je do 80% i samo jednom mesecno ispod 20 zbog kalibracije charging porta da ne pokazuje 20% a ima 50% baterije i Lipolimer baterije trpe bolje maltretiranje u vidu dopunjavanja nego jedno punjenje do 100% Naucnici su to lepo sve ispitali![]()
Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka
Kako da iskljucim od Phone manager-a screen lock data usage? U notfikacijama sam iskljucio da me ne obavestava ali i dalje posle nekog mirovanja me obavesti da su neke aplikacije dok je tel mirovao povukle par Kb.
U podesavanju ides na =mobile data= gore desno =settings= tu imas opciju =lock screen data usage reminder = koja treba da je ugasena.... koristio sam to neko vreme mada mi je brzo dosadilo pa sam ugasio ...mozda je I bolje da neznam koliko trose .. [emoji14] [emoji12]Kako da iskljucim od Phone manager-a screen lock data usage? U notfikacijama sam iskljucio da me ne obavestava ali i dalje posle nekog mirovanja me obavesti da su neke aplikacije dok je tel mirovao povukle par Kb.
Bravo!
Kolko sam trazio i promaklo mi je. I meni je bilo zanimljivo da koristim ali nema svrhe da me obavestavao za 20Kb, drugo da ima da se namesti da ako neka aplikacija predje npr 1Mb za xx vremena da onda to i ispise.
BATERIJA, BATERIJA, BATERIJA Jednu stvar koju treba vecina vas da shvati sto se tice baterije i da tu pricu jednom za svagda zavrsimo, Baterija na P9lite je 2900mah rated iako je deklarisano 3000mah a svako ko ima telefon duze od 6 meseci i puni ga do 100% i prazni ispod 20% baterija je sigurno izgubila 100mah i vise tj sad ima 2900 a to je dobrih i do 1h SOT pri malom osvetljenju tj u procentima je izgubila 6% do 10% kapaciteta tako da nikada nece davati iste performanse ni sa MM kao kad je bila nova, to treba da se svi pomirite a ako zelite da znate pravo stanje vase baterije i koliko koja aplikacija trosi i koliko je miliampera ubaceno u bateriju i brzinu punjenja punjaca koja zavisi i do kabla instalirate lepo Accy battery i imacete kompletan uvid u stanje baterije, i najbitnija stvar je da bi baterija sto manje gubila kapacitet punite je do 80% i samo jednom mesecno ispod 20 zbog kalibracije charging porta da ne pokazuje 20% a ima 50% baterije i Lipolimer baterije trpe bolje maltretiranje u vidu dopunjavanja nego jedno punjenje do 100% Naucnici su to lepo sve ispitali![]()
Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka
Ima li koga?Da li mozda neko ima sledeci problem? Naime, jedva mi otvara slike u WhatsAppu. Tu bas baguje ali nije da ide glatko ni u samoj galeriji. Sugestija? I ako neko ima resenje, molim vas korak po korak, potpuni sam laik. Hvala unapred.
Idi na Battery University sajt ako Univerzitet ne zna sta pise i izucava onda smo svi Doktori nauka...Ne veruj u sve sto procitas. Nije sve crno belo. Najgore je biti poluinformisan.
Treba uzeti u obzir da baterija gubi kapacitet rastom broja punjenja. Danasnje baterije za prvu ugradnju trpe oko 300-500 punjenja bez osetnog gubitka kapaciteta (po navodima proizvodjaca). Ako ih punimo svaki dan, to je 300-500 dana a ako ih punimo na 2 dana to je onda 600-1000 dana bez gubitka kapaciteta baterije. A ako ih punimo 2x na dan onda je to samo 150-250 dana.
Ako punimo paterijudo 80% to zahteva cesce punjenje pa cemo pre iskoristiti taj "garantovani" broj ciklusa punjenja.
Znaci matematika nije tako jednostavna.
Ja na primer uvek punim telefon kad mi telefon javi da treba da ga punim i punim ga do 100%.
Konkretno Samsung A5 (2015) imam vec 2 godine i nisam primetio da se kapacitet baterije smanjio. Verovatno da kapacitet jeste smanjen, ali ona i danas izdrzi 2 dana bez vecih problema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari