Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Problemi sa B381 se nastavljaju... Pre par dana dok sam nešto čitao na TT stigla mi je notifikacija sa FB. Kada sam tapnuo da otvori app telefon je samo stao i ni makac. Na dugme sam isključio ekran ali se nije više hteo uključiti. Jedino rešenje je bio nasilni reset.
Večeras sam na poslu i telefon mi je stajao u torbici. Malo pre sam izašao na pauzu i izvadio telefon koji je bio totalno mrtav. Opet je morao da padne reset.
Nešto mi se čini da će za vikend opet da padne rollback na MM.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
radeo sam taj roolback kada sam bio na 370,nego sam mislio da ima neka druga procedura za ovaj b380.Ok hvala

Ne uspevam da nadjem u temi a secam se da je bilo pominjano negde, odradio sam preko FF-a Nugat (C440B370) i sad mi na svakom restartu pali onaj mrtvi NFC, kako to da resim?

Edit: Doduse nisam stigao hard reset da uradim jos, postoji li sansa da ce to da resi?

Poslednja izmena:
Ako si odradio Hard reset i nastavilo je da se desava, mislim da nema resenja.

Ako si odradio Hard reset i nastavilo je da se desava, mislim da nema resenja.

Upravo edit odradih, nisam jos uvek. Baterija mi se cini alarmantno losija bukvalno dok sam ga cackao da vidim kako to sve izgleda za 15 minuta mi je svuklo 10% samo dok sam isao kroz podesavanja i UI, iskreno se nadam da ce i to posle reseta koji sad radim da se sredi. :/

Posle uradjenog update treba mu bar 2 dana da "legne" os. Posle je druga priča

Utesi me malo, prvi put radim ovako nesto pa reko da ne bude da sam ja unakazio, bukvalno mi se istopila baterija posle updatea :D

Meni je prva 2 3 punjenja bilo "loše". Mada generalno šta znači 5 6 7 sati sot ako imaš poziva 20min. Meni je prosek 2 dan 3 sata poziva oko 3 sata sot i meni je sasvim ok.

Poslednja izmena:
Nema NFC-a posle hard reseta! Mnogo dobra stvar ovaj Huawei Backup. Lepo sam sacuvao tamo 2-3 aplikacije (+ kontakte, poruke, pozive itd) i sad samo vratio. Tipa Viber sve mi poruke sacuvane, Google keyboard podesavanja ne moram sve od nule, odlicna stvar.

Znači za VNSL21 C900B161 nikad nece pustiti Nugat ako sam dobro skapirao (VIP je u pitanju)?

Sent from my m2 note using Tapatalk

U temi com.android.systemui/theme.xml -u upišes:
<color name="qs_panel_background_lite">#HEX KOD TVOJE BOJE</color>

sanse nema da nadjem to ... moze pomoc ? ...

EDIT: kad sam update na 7 obrisao mi se ceo imenik SA KARTICE kako nznam , e sad ja sam to imao na kompu , prebacene kontakte, koje sam izbrisao jer sam prebacio na fon sve , i sad ja insta neki program koji je uspeo da mi vrati oko 60% kontakata i hajde reko ok , medjutim danas zovem kolegu i kaze ne postojeci broj i kad sam ga video ja mu kazem da me zove na mob i on to uradi ali izadje drugi broj medjutim sa istim onim imenom kako sam ga ja memorisao !! mene sad zanima da li je moguce da su mi ti kontakti tu negde samo se ne vide i da li je moguce ih vratiti .. jos nesto meni je sinhronizacija sa google nalogom ukljucena stalno ali nznam kako ja sad mogu da vidim na google nalog gde mi to sinhronizuje , i kako iz naloga da vratim na telefon ... nadam se da me razumete jer ne znam kako da objasnim prostije ... :zgran::wall:

Poslednja izmena:
Pa sčime si napravio bacup kontakata stime vrati,ako si sinhronizovao sa Google nalogom,to lako vratiš,Postavke/Nalozi/Google/Sinhronizuj Kontakti.
Što se tiče promene pozadine,to šljaka bez probema.Odpakuješ neku temu nađeš com.andoid.systemui (ako nema napraviš) opet odpakuješ, edituješ themes.xml upisavši taj red što sam napisao,spakuješ com.andoid.systemui,zameniš sa starim,opet spakuješ,preimenuješ zip u hwt,ubaciš na SD u folder HWThemes i u temama izbereš.......Ništa lakše.

veče ljudi :) imam p9 lite, danas sam probala otključavanje i zaključavanje na otisak prsta i sve je bilo okej, međutim kada sam htela da isklj.tu opciju i vratim na NIŠTA, meni je to polje isključeno i piše mi ovo 'onemogucio administrator,smernice za šifrovanje ili skladištenje akreditiva', ima li neko ideju kako bih mogla ovo da resim?
Hvala unapred .

Ja sam resio taj problem ovako: advanced settings/security/clear credentials i kliknes na OK.

Ljudi posle updatea na sedmicu obavezno morate uraditi hard reset, inače će da vas je.e baterija, govorim iz ličnog iskustva, posle reseta baterija mi je poletela.

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Kunem se da je hard reset takav mit da bi morali Mythbusterse ponovo da okupljaju zbog toga..
Ko ce 'normalan' to ikad da radi? Najbolje da izbace update u javnost koji ti shebe telefon sve dok ne uradis magicni reset..
I na Windowsu mi to nikakva poboljsanja nije donelo nikad.. manite se toga vise radite hard reset jednom nedeljno..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Kunem se da je hard reset takav mit da bi morali Mythbusterse ponovo da okupljaju zbog toga..
Ko ce 'normalan' to ikad da radi? Najbolje da izbace update u javnost koji ti shebe telefon sve dok ne uradis magicni reset..
I na Windowsu mi to nikakva poboljsanja nije donelo nikad.. manite se toga vise radite hard reset jednom nedeljno..

Ja poslije updatea na 370 i ja 380 nisam radio hard reset baterija drzi dosta dugo svako malo mi bude oko 7h SOT-a brz je ko sto je bio ne znam stvarno sta se svima vama desava kad stavite novi sustav da uvijek mora ici hard reset

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Ne bih se složio baš stim.Otvori update.app i data zip pa proveri šta je sve unjemu,od kernela (boot-a) pa do recovery,recovery2 i drugih particija,sve se menja,posle update-a mora pasti FR .Ni sam nisam odradio odmah,mislio ajd da probam,al odmah problemi,NFC uključen pri restartu,USB gebugging mi zavrćao uši i druge “sitnice“ a baterija da be pričam,al dođe sebi posle par punjenja.Tako da predlažem ako si odradio update odmah odradi i FR,da se nebi zezao kasnije.

Cini mi se da prelaskom na NOUGAT 7.0 baterija duze traje. Ima i dobre opcije za optimizaciju baterije.

Pa bas kontra je kod vecine :)
traje krace,I meni je takodje trajala krace,zato I vratih na sesticu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21

Meni duze ili identicno kao na MM.. nikako krace.

Ja se na bateriju ne žalim meni je ok

Radio sam rollback na MM,na b160 sam verzij,ali mi sad za OTA nudi onaj update od 1,2gb sto izaziva bootloop.
Kako da resim to,da mi ponudi normalan update?

BATERIJA, BATERIJA, BATERIJA Jednu stvar koju treba vecina vas da shvati sto se tice baterije i da tu pricu jednom za svagda zavrsimo, Baterija na P9lite je 2900mah rated iako je deklarisano 3000mah a svako ko ima telefon duze od 6 meseci i puni ga do 100% i prazni ispod 20% baterija je sigurno izgubila 100mah i vise tj sad ima 2900 a to je dobrih i do 1h SOT pri malom osvetljenju tj u procentima je izgubila 6% do 10% kapaciteta tako da nikada nece davati iste performanse ni sa MM kao kad je bila nova, to treba da se svi pomirite a ako zelite da znate pravo stanje vase baterije i koliko koja aplikacija trosi i koliko je miliampera ubaceno u bateriju i brzinu punjenja punjaca koja zavisi i do kabla instalirate lepo Accy battery i imacete kompletan uvid u stanje baterije, i najbitnija stvar je da bi baterija sto manje gubila kapacitet punite je do 80% i samo jednom mesecno ispod 20 zbog kalibracije charging porta da ne pokazuje 20% a ima 50% baterije i Lipolimer baterije trpe bolje maltretiranje u vidu dopunjavanja nego jedno punjenje do 100% Naucnici su to lepo sve ispitali
b86a9251ff5c23953e74ae53f3b40344.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ljudi,moze pomoc,zeznuo sam se i flesovao roolback file za MM a bio sam na MM i sad mi fon upao u bootloop,ne mogu ni da ga ugasim ni da udjem u recovery,samo stoji Huawei logo?
Sta da radim?

Mora da može da se ugasi. Drži power malo duže

koliki vam je firmver u internoj memeoiji na N

Vrh Dno