Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Baš sam se namučio, a evo za sve koji sa C900 prelaze na C432 :

Ovde pogledati i skinuti sve što treba :
https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873
- Instaslirati adb drajvere - adb-setup-1.4.3
- Instaslirati HiSuite
- Startovati VNS-L21-L22-L31 Toolkit
- Otkljucati bootloader – pronaći po uputstvu Huawei ključ za vaš telefon
- Instalirati iz recovery - twrp – Flash TWRP
- Rutovati telefon ROOT
- Iz Dual/Single SIM - Individual - instalirati oeminfo.img i custom.bin
- Pokrenenuti flash sa kartice vol+,vol- i power koji se nalazi u dload folderu
I to je to.
Nadam se da sam pomogao!
Hvala svima koji su mi pomogli, najviše HVALA za kole0603 i Djolepn!

Prebacih i ja sa c900 na N. Kako? Nemam pojma. Sad da mi neko trazi da ponovim postupak sa c900 na c432b130 i na N ne bih znao da ponovim.

Do sada jedini prob imam sa notifikacijama koje se gube iz notification bar-a.Desi se da cujem da je iskocilo nesto i vidim ikonicu ali posle sekund dva nestane. Na nekoliko aplikacija mi se desilo isto.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jesi odradio hard reset?

Baš sam se namučio, a evo za sve koji sa C900 prelaze na C432 :

Ovde pogledati i skinuti sve što treba :
https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873
-Instaslirati adb drajvere - adb-setup-1.4.3
-Instaslirati HiSuite
-Startovati VNS-L21-L22-L31 Toolkit
-Otkljucati bootloader – pronaći po uputstvu Huawei ključ za vaš telefon
-Instalirati iz recovery - twrp – Flash TWRP
-Rutovati telefon ROOT
-Iz Dual/Single SIM - Individual - instalirati oeminfo.img i custom.bin
-Pokrenenuti flash sa kartice vol+,vol- i power koji se nalazi u dload folderu
I to je to.
Nadam se da sam pomogao!
Hvala svima koji su mi pomogli, najviše HVALA za kole0603 i Djolepn!
Samo dopuna, ovaj postupak se koristi i za prelazak iz single u dual sim, kao i oni koji imaju recimo c66 u c432, ko zeli, naravno. I vazno, funkcionise samo za MM, oni koji su presli na N sa ovim toolkitom i fajlovima koji idu uz njega tesko da ce uspeti.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Ja sasm na poslu pa ne mogu da vratim moje aplikacije pa da napisem ovde kad upalim tel pojavi se ono da je telefon root. E sad ja sam pomocu tri dugmeta iz dloada flesovao c432 on je stigao do 100 posto i pisalo je fajled posle toga je odradio factori reset i vise se ono ne pojavljuje kad upalim telefon. E sad dal ga je unroot il nije neznam. Neznam ni kako da proverim

Jedna samo stvar mi nije jasna. Flash TWRP. To je onaj sto mi je vec ponudjen sto sam skunuo uz onaj paket?

Ja sasm na poslu pa ne mogu da vratim moje aplikacije pa da napisem ovde kad upalim tel pojavi se ono da je telefon root. E sad ja sam pomocu tri dugmeta iz dloada flesovao c432 on je stigao do 100 posto i pisalo je fajled posle toga je odradio factori reset i vise se ono ne pojavljuje kad upalim telefon. E sad dal ga je unroot il nije neznam. Neznam ni kako da proverim
Isto i kod mene. Ali kad sam video u avout da je c432 nisam dalje obracao paznju i kad je instalirao N laknulo mi da je sve ok.

To je to. Uspeo si. Zakljucan ti je.bootloader i unrootivan po defaultu. Sad ides na Ffinder i skidaj B371 preko Updatera.

Poslednja izmena:
E hvala samo da skupim hrabrost i uradicu i ja. Hvala na pomoci ako mi nesto zapne pisacu ovde

Za N moram da sacekam do sutra nisam uradio beckap aplikacija jer sam na poslu a aplikacije ostale u komp:) A i moram da odgledam onaj video da vidim kako ide preko proxija

Greškom sam prebacujući na l31c432 ubacio oem za dual sim, pa me zanima da li radi SD kartica kada je dual sim telefon ili moram ponovo da se igram?
I još jedno pitanje, da li radi FF za l31, tj da li ima full verzija, jer sam već bio instalirao neku bez pola aplikacija pa ne bih da se ponovo zeznem?

Radi kartica i na dual sim, a za ovo drugo ako već ne dobiješ regularnim putem isto možeš preko FF, ali pazi da bude onaj od 1.9 GB. :)

Uspesno instaliran Nogaut 7.0:) izvinite sto ne odgovaram na pp poruke trenutno nemam taptalk

Ako mislis na OTA nisam dobio. A ako idem preko FF treba samo da skinem neki fajl od 1.9gb i onom metodom (vol+ vol - power) da instaliram?
Hvala na odgovoru.

Ne mora metoda tri dugmeta ja cim sam skinuo sam pokrenuo azuriranje

Dobro veče. Ovde u Sloveniji smo ostali na VNS-L21C703B130 . posle sam otišao sam na FF gde mi je izbacio VNS-L21C703B140. Pokušaču preko toolkita da nabacim NOUGAT.

Ako mislis na OTA nisam dobio. A ako idem preko FF treba samo da skinem neki fajl od 1.9gb i onom metodom (vol+ vol - power) da instaliram?
Hvala na odgovoru.

Imas tutorial i video u prvom postu.

Edit: Prvo proveri u HiCare aplikaciju. Ti be vec trebao da imas update.

Poslednja izmena:
Koliko je vama vremena trebalo da se tel pokrene posle otkjučavanja bootloadera?

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока

Dobro veče. Ovde u Sloveniji smo ostali na VNS-L21C703B130 . posle sam otišao sam na FF gde mi je izbacio VNS-L21C703B140. Pokušaču preko toolkita da nabacim NOUGAT.

Nije da je Slovenija ostala, vec niko nije dobio regularnim putem OTA update na modelom sa 2gb.

To je od nekog operatera koliko mi se čini, tako da ćeš se načekati za Nougat. Možeš uraditi isto ovu varijantu da Toolkitom promeniš na C432, flešneš C432B161 i onda FF Proxy na N. :)

Preko hicare sam i dobio tu verziju bez svih aplikacija. A sada u hicare nemam nista. Da li je bolje sacekati OTA ili ovo preko FF?

Joj da, to je bio bug pa su povukli apdejt sa HiCare. Naravno da je bolje sačekati regularan OTA, ali ako si nestrpljiv kao mi i znaš šta radiš, i FF je dobro rešenje. :)

Zna li neko dali je ova B370 i B371 jos uvek beta ili je oficijalna zavrsena verzija?

Ja sam za sada prezadovoljan Nogautom :) Samo da pitam da li ce da mi uradi beckap aplikacija sa hicare one sto sam imao pre nego sto sam instalirao Nogaut?

Danas mi je prvi put zakocio, nakon razgovora. Displej potamneo i sam se resetovao posle minut dva. Na njemu je trenutno Nougat B371.

Verovatno je one-time bug.

Meni je odmah nakon factory reseta, na B371, crashovao Play Store vise puta u par minuta.

Posle toga nikakvih problema nisam imao.

Nazad
Vrh Dno