Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ja ocu cim bude moglo

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pa šta je stiglo, manji broj korisnika ima L31 i on je dobio update. L21 je kod nas prisutan u mnogo većoj masi uređaja, takođe i u svetu, Evropi. Nije mi jasna strategija kojom ažuriraju telefone i šta se čeka.

Poslednja izmena:
Ljudine, imal k'o još neki savjet za ove zvučnike, msm jel imao neko problem još, mada čisto sumnjam..

Probaj zali ga pivom...Možda pivo neutrališe čaj...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Rasklopi i ocisti alkoholom (sto veci procenat) i sl., ne mozes mu tako nista sa spolja. Nekad odstoji i osusi se.

Nosi u servis najbolje, neka oni odrade, ali ce ti i naplatiti naravno iako je pod garancijom.

Cum se pokvasi to se odmah gasi, i nosi na ciscenje. Kakvi pirinci i ostalo.

Ali vidim da svi ukljucuju telefon, nemaju strpljenja.
Sent from my G

Poslednja izmena:
Toliko kukali za Nougat a sada ga necete stavljati?
Ja kukao nisam za tim Nugatom, cak mi se i on smucio zato sto je svaki dan bilo pitanje kada ce stici Nugat, kao da je sada to nesto bez cega se ne moze.

Meni isto L31 kao @Borisu
Cum se pokvasi to se odmah gasi, i nosi na ciscenje. Kakvi pirinci i ostalo.

Sent from my G

Ima tema na forumu za pirinac kada se telefon pokvasi i sada ti kazes kakav pirinac? Oproban recept :)
Bolje ga u to staviti nego sam prvi put otvarati telefon kao sto si preporucio.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Znam da ima tema. Moze stajati u pirincu dok ceka rasklapanje i ciscenje. Ne moze pirinac izvuci komplet vlagu, a pogotovo ne i ocistiti komponente zahvacene vlagom i njenim produktima.

Komponente se moraju cistiti, nije ih dovoljno samo osusiti, voda/caj i ostalo se osuse, ali ostanu tragovi kamenac/secer/prljavstina i ako se ne vidi golim okom, dovoljno da smeta.

Ih koliko sam stampanih ploca cistio alkoholom koje su posle toga radile, a na izgled sve cisto djelovalo i bez problema.

Neka radi sta hoce, sta me briga, ja kazem kako bih ja uradio.
Sent from my G

Poslednja izmena:
Ljudine, imal k'o još neki savjet za ove zvučnike, msm jel imao neko problem još, mada čisto sumnjam..
Probaj i da ga staviš u neku kutiju sa onim kesicama protiv vlage što se nalaze u kutijama za cipele i u nekim pakovanjima tehničkih uređaja.
d26e803e5d0da13930f8d2b606d0d1ab.jpg

P9 Lite

Poslednja izmena:
Hvala vam svima na savjetima ! Nego, gdje je ta tema da pročitam, koliko treba da stoji i tako to... A ako ne, najvjerovatnije odnijeti pa neka oni čiste...

Da li neko moze da mi objasni kako da promenim oeminfo sa L31C555 na C432?

Hvala vam svima na savjetima ! Nego, gdje je ta tema da pročitam, koliko treba da stoji i tako to... A ako ne, najvjerovatnije odnijeti pa neka oni čiste...
Najbolje koristi jos jedno mjesec dana pa cisti [emoji23] To se u startu radi, i ne ukljucuje se telefon. Nije to ciscenje od prasine, pa moze bilo kad. [emoji23]

Ko da su izbrisali tu temu, drzi 24-48h u zdjeli nekoj sa rizom da budu okruzen sa svih strana, kao uronjen.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi objasni kako da promenim oeminfo sa L31C555 na C432?
Za pocetak evo korisnog tutorijala za otkljucavanje bootloadera, i instaliranje TWRP.
https://youtu.be/QMUTqPtfd7E
Nakon instaliranja TWRP na XDA forumu mozes naci OEMC432 za L32. Prvo fleshujes OEM.a onda i recimo c432b161.
Ili druga varijanta. mozes da koristiti Toolkit ali iscitaj prvo sve pa onda kreni da cackas
https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873

Pozzz

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Eto ga, stavio sam ga u kutiju sa rižom i zatvorio... Ugl. ono kao uronjen je, pokriven i mikrofon i zvučnik i sve, jedino malo kamera i to gore viri... Ajde, nadam se da će uspjeti aBd...

Ja bih ga prvo dobro potopio u 98% alkohol pa tek onda susenje ;)

Potapanje u alkohol ili zalivanje istim lako moze da se zavrsi flekavim display-em...
Alkohol je za stampu i konektore, ne i LCD/LED panele

Za pocetak evo korisnog tutorijala za otkljucavanje bootloadera, i instaliranje TWRP.
https://youtu.be/QMUTqPtfd7E
Nakon instaliranja TWRP na XDA forumu mozes naci OEMC432 za L32. Prvo fleshujes OEM.a onda i recimo c432b161.
Ili druga varijanta. mozes da koristiti Toolkit ali iscitaj prvo sve pa onda kreni da cackas
https://forum.xda-developers.com/hu...nt/europe-vns-l31-toolkit-bootloader-t3432873

Pozzz

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Hvala ti Alexxx1 na pomoći!!! Upravo sam uspeo da ga apdejtujem na nougat, a počeo sam oko 21h. Sada je 02:00 :)

Da li naši mobilni operateri naplaćuju SMS za verifikaciju identiteta u okviru Huawei ID naloga?

Treba mi mala pomoc. Ulazio sam na neki sajt i ono mi ponudilo ono uvek ili samo jednom preko odredjene aplikacije i ja greskom kliknuo uvek. I sad mi otvara samo preko te aplikacije. Kako to da iskljucim?

Ali kažu da kada se stavlja u rižu treba izvaditi bateriju, a u ovog se ne može izvaditi...

Podesavanja/aplikacije/izaberi tu sto si namestio.
Videces opciju ,,podrazumevano otvaraj". Mislim da je to.

P9 lite uopste "ne vidi" wifi mrezu u jednom lokalu dok recimo lumia 640 se uredno konektuje, sta moze biti problem?

Sent from mTalk

Jedini problem sto mogu da prijavim za sada je senzor otiska prsta. Uopste nece da prihvati otisak i tako nekoliko puta,pa prihvati. Izgleda da ima period kada lose radi,pa naidje period kada dobro radi. Skorije sam menjao otisak, misleci da ce se popraviti situacija ali isto mu dodje da sa vremena na vreme nece da prihvati.

Poslednja izmena:
Meni je za sada fingerprint bez nekih grešaka... Evo testiram opet zvučnik i mikrofon, dobro je to, al' ne kristalno kao prije... Pošao u rižu ali pročitam da treba da se izvadi baterija i sve to a u ovog ne može...

Mogu da se skinu ledja pošto su na žabice ali ne bih ja to dirao bez preke potrebe

Znači kada bih stavio ovako sa baterijom da ništa ne diram ne bi možda pomogla riža ?

Kako se prave ovakvi folderi da mogu vise aplikacija da stavim?
796fe89f88abba31b7d52d4a437b7d7e.jpg

Nazad
Vrh Dno