Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

I meni se to dešavalo pa se samo od sebe popravilo, bluetooth se isključi ali bude bleda ikona. Restartovanje kod mene nije imalo efekta.

P9 Lite

Poslednja izmena:
Da , ne mogu da se setim kako dolazi do toga. Posle restarta sve ok. Mislim da se desi problem posle menjanja tema.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Ili da probaš da resetuješ postavke mislim da će rešiti problem, ali briše ti otiske prstiju lozinke i ikone ti vraća na fabrički raspored.
26ef8e0bfc0cb067f66a3a0023b3aafa.jpg
12b802d3d1e05a9fcc4439ced7d8d718.jpg

P9 Lite

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci pomogao restart telefona. Neznam sta mu bi do sad se to nije desavalo

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Kod mene nakon promene teme zablokiraju 4 jezgra ova koja rade na vecoj frekvenci i pomaze samo restart. A simptomi su drasticns potrosnja baterije, za sat dva skine 50%. Tako ds preporuka ako menjate teme nije na odmet restart posle toga.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Nisam nekoliko dana proveravao na hi care i dobro si me podsetio Hvala ti, sinoc sam ga updatovao na Nougat, prvi utisci su fenomenalni osim da čini mi se malo brže troši bateriju ali brzina rada, količina slobodnog rama je neverovatna, kad ga očistim u menadžeru ima i po 2.19gb slobodno memorije, što na Mm nije bio nikako slučaj, instalira aplikacije 5 puta brže nego na Mm, Emui i notifikacije su prelepe, jednom rečju odradili su odličan posao, ja sam zadovoljan a videcu dalje kako ce da se ponaša
f7b0622d512f2cc6861a7ca6841071cc.jpg
1af1378eb13d0b4e0b78edf4d2976819.jpg
08cc906e0404d207e8c82d28e7fcac88.jpg

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Ma nije do toga - gotovo nikad ne praznim do 5%, ovo je bilo testa radi. Pre dva dana sam imao blizu šest i po sati na mm, sada pet i po na n, sigurno mi nije baterija oslabila za dva dana. ☺
Ali i ja sam prezadovoljan fluidnošću i lepotinjom n. Jedino nisam siguran za RAM menadžment da li mi se dopada - ima više slobodne memorije,ali za sada nisam siguran da bolje barata memorijom, mislim na multitasking. Mada nisam baš obratio pažnju na taj element u ovih par dana, videću u narednom periodu.
Inače, video sam na xda da neki likovi tvrde da im je baterija mnogo bolja na B370/B371, pa mi je palo na pamet da nisam odradio fabrički reset, a možda je trebalo... A mrzi me da radim reset, posebno što nisam ni siguran da je lošija baterija na n - tek mi je drugi ciklus punjenja od prelaska na n.

Svi današnji uređaji se gase na određenom procentu kada dođu na minimum zbog degradacije baterije. Litijum baterije imaju određeni ciklus punjenja i pražnjenja i to je to. Jel video neko noviji aparat star 3 4 godine da mu ne valja baterija? Ja ne. Degradacija od 20 30% za 3 godine je sasvim normalna. Alcatel Idol sam dao pre 3 godine i danas mu baterija drzi ceo 1 dan sa poštenim masiranjem.
Što se tiče baterije na N ja sam na beti i nekada baterija ide brze.nekada ne. U zavisnosti kakvi su signali operatera,wifi itd. I to je normalno jer predajnici ne rade nikada istom jačinom,ekran sam po sebi na auto menja osvetlenje,kad sam u kući manje troši nego napolju na suncu jer napolju je na maksimumu ...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Svi današnji uređaji se gase na određenom procentu kada dođu na minimum zbog degradacije baterije. Litijum baterije imaju određeni ciklus punjenja i pražnjenja i to je to. Jel video neko noviji aparat star 3 4 godine da mu ne valja baterija? Ja ne. Degradacija od 20 30% za 3 godine je sasvim normalna. Alcatel Idol sam dao pre 3 godine i danas mu baterija drzi ceo 1 dan sa poštenim masiranjem.
Što se tiče baterije na N ja sam na beti i nekada baterija ide brze.nekada ne. U zavisnosti kakvi su signali operatera,wifi itd. I to je normalno jer predajnici ne rade nikada istom jačinom,ekran sam po sebi na auto menja osvetlenje,kad sam u kući manje troši nego napolju na suncu jer napolju je na maksimumu ...

Gase ali idi malo na Battery university i dobro se raspitaj oko Litijumskih baterija, ja sam imao P6 pa sam ga praznio do kraja i punio do kraja i ostavljao preko noći na punjaču pa je baterija izgubila na kapacitetu mnogo, čak se i nadula, jedva sam ga otvorio da zamenim bateriju, instaliraj programčić Accu Battery koji je odradjen po naučnim istraživanjima koji ce ti reci pravi kapacitet baterije i koliko je koja aplikacija potrosšila miliampera i koliko si mu miliampera dopunio i brzinu punjenja koja zavisi i od punjača i od kabla, aplikaciju sam preveo na srpski ima više od mesec dana ali su mi programeri odgovorili da ce biti ubačen u sledecoj verziji, Probaj aplikaciju pa javi utiske

Pa ok nisam rekao da je treba cediti kao suvu drenovinu ali ima odredjeni nivo gde se aparat sam gasi da baterija ne bi isla na 0

Prosecan cpu usage kako prikazuje cpu monitor iz developer opcija je oko 35%... Da li je to normalno? I dalj smatram da ovaj uredjaj treba da radi brze pa trazim razlog zasto je moj nesto sporiji... Preko koje aplikacije bih mogao da pratim sva jezgra ponaosob?

Zar nisu pustili B170 ota update??
Gledam ima ga firmware finderu, ali kada se proverava na telefonu zadnja verzija B161?
Da li je neko stavio B170 to je single sim ili za dual sim firmware??

Ne znam da je taj update uopšte nekome direktno stigao, osim da nije manuelno preuzeo sa Huawei servera i ubacio. Ali i onako nema ništa tu interesantno, čeka se ono glavno.

Sa Firmware Findera mozete probati samo one verzije koje imaju oznaku FullOTA_MF-PV i velicinu oko 1,9GB. Tako da ste tu sigurni da su svi podaci. Sve ostalo tipa 400MB ili 1,7GB macka u dzaku i garant pola aplikacija fali.

Poslednja izmena:
Ja sam trenutno na na nougat beti B335 cini mi se.Firmware finder ne radi na ovoj verziji.

Ma nije do toga - gotovo nikad ne praznim do 5%, ovo je bilo testa radi. Pre dva dana sam imao blizu šest i po sati na mm, sada pet i po na n, sigurno mi nije baterija oslabila za dva dana. ☺
Ali i ja sam prezadovoljan fluidnošću i lepotinjom n. Jedino nisam siguran za RAM menadžment da li mi se dopada - ima više slobodne memorije,ali za sada nisam siguran da bolje barata memorijom, mislim na multitasking. Mada nisam baš obratio pažnju na taj element u ovih par dana, videću u narednom periodu.
Inače, video sam na xda da neki likovi tvrde da im je baterija mnogo bolja na B370/B371, pa mi je palo na pamet da nisam odradio fabrički reset, a možda je trebalo... A mrzi me da radim reset, posebno što nisam ni siguran da je lošija baterija na n - tek mi je drugi ciklus punjenja od prelaska na n.
Ja sam odradio fabrički reset danas pa cu videti kakva je situacija sa baterijom, za sad mi se čini da je isto kao na mm

Nisam nekoliko dana proveravao na hi care i dobro si me podsetio Hvala ti, sinoc sam ga updatovao na Nougat, prvi utisci su fenomenalni osim da čini mi se malo brže troši bateriju ali brzina rada, količina slobodnog rama je neverovatna, kad ga očistim u menadžeru ima i po 2.19gb slobodno memorije, što na Mm nije bio nikako slučaj, instalira aplikacije 5 puta brže nego na Mm, Emui i notifikacije su prelepe, jednom rečju odradili su odličan posao, ja sam zadovoljan a videcu dalje kako ce da se ponasa.

Na XDA forumu citam da verzija B371 ( single sim) nije kompletna i da fali dosta aplikacija, dok je sa verzijom B370 ( dual sim ) sve u redu. Nekima na verziji B371 ne radi ni kamera, bateriju brzo izvuce i sl.

Na XDA forumu citam da verzija B371 ( single sim) nije kompletna i da fali dosta aplikacija, dok je sa verzijom B370 ( dual sim ) sve u redu. Nekima na verziji B371 ne radi ni kamera, bateriju brzo izvuce i sl.

Meni na B371 Sve brate radi super, sve aplikacije ima, bateriju cu da testiram pošto sam ga danas vratio na fabrička i radi fenomenalno, videcu dalje kako ce da se ponaša, kameru su lepo odradili i dosta brzo je pokreće.

Meni na B371 Sve brate radi super, sve aplikacije ima, bateriju cu da testiram pošto sam ga danas vratio na fabrička i radi fenomenalno, videcu dalje kako ce da se ponaša, kameru su lepo odradili i dosta brzo je pokreće.

Dobro je, imao si srece ili su to ispravili juce. Evo linka gde u update fajlovima stoji Full Data file missing za L31C432B371
https://forum.xda-developers.com/hu...android-7-emui-5-0-vns-l-cb360-links-t3565117

Dobro je, imao si srece ili su to ispravili juce. Evo linka gde u update fajlovima stoji Full Data file missing za L31C432B371
https://forum.xda-developers.com/hu...android-7-emui-5-0-vns-l-cb360-links-t3565117

Dobro je ali da je bilo manji fajl od 2Gb ne bih preuzimao a ovaj je bio 1.99Gb jer znam da mora da bude toliko veliki pošto sam drugarici na Honor 8 Odradio update na Nougat i bio je 2Gb, za sad radi nemam zamerki, dok sam ga izpodešavao pa cu da vidim kako ce da se ponaša, za sad bi se čini da dobro bateriju drži [emoji4] [emoji4]

Dobro je ali da je bilo manji fajl od 2Gb ne bih preuzimao a ovaj je bio 1.99Gb jer znam da mora da bude toliko veliki pošto sam drugarici na Honor 8 Odradio update na Nougat i bio je 2Gb, za sad radi nemam zamerki, dok sam ga izpodešavao pa cu da vidim kako ce da se ponaša, za sad bi se čini da dobro bateriju drži [emoji4] [emoji4]

Super, onda su to ispravili. Da si instalirao samo pre dva dana a da nisi recimo obratio paznju na velicinu updata sada bi trazio Rollback na MM ;)

Super, onda su to ispravili. Da si instalirao samo pre dva dana a da nisi recimo obratio paznju na velicinu updata sada bi trazio Rollback na MM ;)

Nervira me što malo po malo sam uključi GPS to isto i na Honor 8 kod drugarice se dešava a ne znam koja aplikacija ga uključuje.
Dobro sam prošao sa update da sam preuzeo onaj bilo bi drž ne daj :)

Ne znam da je taj update uopšte nekome direktno stigao, osim da nije manuelno preuzeo sa Huawei servera i ubacio. Ali i onako nema ništa tu interesantno, čeka se ono glavno.
Stigao meni, tj. bez ikakvog hakovanja i preuzimanja sa raznoraznih linkova. Lepo otvorio Hi Care na telefonu i preuzeo.

Ja sam odradio fabrički reset danas pa cu videti kakva je situacija sa baterijom, za sad mi se čini da je isto kao na mm

Sada mi se vec cini da ce baterija biti kao na MM - pronasao sam par stvari koje su praznile bateriju danas: 1. bio mi je ukljucen onaj WiFi scanning koji mi je na MM bio iskljucen; 2. PM Plus (Huawei app sa Google prodavnice) je stalno nesto radio u pozadini, verovatno zabagovao na Nugatu; 3. ****ni Avast antivirus (preinstaliran na N) mi je ukljucen, sada sam iskljucio sve opcije koje sam mogao.

Avast stize sa Nugatom?

Sent from TT

Za L31ITAC555 nisu pustili OTA.

Može li P9 lite da se rutuje a da se ne izgubi garancija?

Poslato sa telefona

Nazad
Vrh Dno