Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Mislim da je A5 bolji. Ja sam imao P9 lite a sef na poslu A5. Cinio mi se bolje. Multitasking na P9 lite mi je bio los

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Danas sam išao do mts poslovnice, uzgred pogledao telefone u ponudi. U početku sam se ložio na P9lite, a sada RN3Pro ne bih menjao za njega, eventualno zbog kvalitetnije kamere, ali što se dijagonale tiče, RN3Pro mi, u početku, izgledao ogroman, a sada P9Lite baš malecki.

Sent From my RedmiNote3Pro

Jeste,i ja imam problem jos uvek sa navikavanjem na 5,2"....takodje presao sa RN3

Sent from my Huawei P9 Lite

Imao sam prilike da uporedim P9 lite i Samsung S6 USA model (ne znam jel se razlikuje). Huawei je radio mnogo glatkije i bolje u multitaskingu. Samsung ima malo bolji ekran i kameru naravno dosta bolju, ali sam se razocarao koliko je nesto sav njanjav u radu. Nisam primetio da ista bolji multitasking ima, cak naprotiv.

Sent from my m2 note using Tapatalk

ja kad udjem u kontakt osobe kojoj zelim da dodam fotografiju stoji prefiks i sve ali mi se nigde ne pojavljuje silueta umesto koje treba da stavim fotku samo ime broj mobilnog e-mail ali nigde silueta

Udes u kontakt pa dole na izmeni

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

znam i nigde mi se ne pojavi silueta nego ime broj mobilnog broj drugog telefona kuca email i ton poziva ili ja radim nesto pogresno

Kontakt mora da bude na memoriji telefona. Na sim kontakt ne moze da stavi sliku

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Ja se ipak posle kraceg vremena vracam na 5.5" dijagonalu....nisam mogao da se naviknem na 5,2" kod ovog p9l....:(

Uzmi u obzir da RN3Pro nema band 20,što se 4G tiče, plus lošija kamera, 4K može i na RN3Pro, ali mora da se odradi root.

Sent From my RedmiNote3Pro

Sta mu dodje taj band 20? 4g mi je normalno radio pre na rn3 MTk

Band 20 = 800 MHz
Band 3 = 1800 MHz

Naši operateri koriste te frekvencije za 4G (negde je oznaka i LTE), pa kada se kupuju telefoni (pogotovo kinezi ili USA tržište) mora da se vidi računa o ovome ...

Prvo su krenuli da pokrivaju gradska područja sa 1800 MHz, pa u zadnje vreme idu na 800 MHz jer ta frekvencija daje veću pokrivenost (ali i manje brzine).

Zašto 800 MHz?

Ukoliko ste se do sada zapitali zbog čega je kupovina navedene frekvencije toliko bitna, odgovor leži u tehničkim karakteristikama – spektar u opsegu od 800 MHz efikasniji je za pokrivanje velikih delova teritorije i unutrašnjosti objekata. Primera radi, 4G LTE bazna stanica koja koristi frekvencijski spektar u ovom opsegu ima oko dva i po puta veću pokrivenost nego ona na frekvenciji od 1.800 MHz. Matematika je prilično jednostavna.

Sa druge strane, možda i najveća prednost signala od 800 MHz jeste njegova upotrebljivost u manjim, slabo razvijenim i ruralnim delovima zemlje – manje baznih stanica, a veća pokrivenost kvalitetnim signalom.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Poslednja izmena:
znam i nigde mi se ne pojavi silueta nego ime broj mobilnog broj drugog telefona kuca email i ton poziva ili ja radim nesto pogresno
Evo, iznad imena proba, kod mene je sada ubačena slika, tu treba da dodirneš i tražiće ti da ubacis sliku.
b3998e2788a808989d10f7bfcc0c7510.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Imam jos jedan problem sa telefonom. Cesto mi ne stizu poruke na vajber,sve dok ne udjem u samu aplikaciju,a tamo me saceka na desetine neprocitanih poruka,a pritom mi je stalno ukljucen 4g i wifi. Isto mi se desava sa aplikacijom "Rezultati" gde bi trebala da mi stigne notifikacija kada bude promena rezultata,ali telefon se ne oglasava. Moze li to nekako da se resi,vec me iritira...?

Poslednja izmena:
Pa mora da se zastiti aplikacija od potpunog gasenja pri zakljucavanju, ima to u opcijama da se sredi s tim sto cesto ne radi kako treba, jos jedna lepota EMUI-ja.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Jel se desava nekome kada se otkljuca otiskom telefon, da udje u neku aplikaciju? Na primer galeriju, fejs i sl?

Nope. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Imam Huawei P9 Lite, kupio sam ga u prosli petak... Jednostavno receno zbog ovog fona sam opet poceo verovati Androidu... Strasan fon.. Jedino sto me nervira je to kad igram igrice i ako je telefon u Pametnom rezimu, a ne u rezimu za Performanse ona se pojavljuje kao pad osvetljenje mogu reci "treptaji" koji se naizmenicno pojavljuju, da li je sad to do fona ili do tog rezima, posto kad ukljucim performanse toga nema... :D Preporuka

Pa onda je do rezima vedovatno. Ja to nisam primetio na svom.

Danas izaslo novo azuriranje za moj uredjaj,vec drugo po redu,verzija VNS-L21C432B131. Proverite i vi.

Sta ispravlja? Ja ga nisam dobio jos.

Nista bitno. :)

Jel ima da se skine negde, pošto VIP dok otključa update za sve korisnike, izaćiće treći naslednik ovog fona :D

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja sam uzeo zeni iz vipa i danas je stigao prvi update b131 sigurnosna zakrpa 01.06.2016

Jel se desava nekome kada se otkljuca otiskom telefon, da udje u neku aplikaciju? Na primer galeriju, fejs i sl?

Možda si u podešavanjima za skener otisaka namestio da ti otvara nešto kad ga otk5učaš tako? Ja ga i ne koristim, nisam mnogo čačkao te opcije...

Nisam tu nista cackao. Samo otkljicavanje telefona otiskom.

Nazad
Vrh Dno