Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Opet ću ja - pored signala jačine mreže stoji uredno H (ili beše H+) i pojavljuju se strelice za saobraćaj, ali saobraćaja nema.

U podešavanjima stoji APN Vip sa nekim podešavanjima.

Pitam se da li nisu "presecali" zbog izmene ugovora, ili su podaci iz ovog meseca potrošeni. Kako beše radi Vip posle potrošenih podataka iz paketa - ćao nema više iliide po sporoj brzini?

Najbolje da odes do njih i proveris sta se desava.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kako vam drzi baterija? Ja sam zadovoljan.
fa0718a97abc5280f89bbc4560225a43.jpg
78538434a8e2fe7ced02f1220e1b56dd.jpg

Ako dobro vidim - 6 sati SoT skoro pa garantovani. Tokom dva-tri dana.
Koje osvetljenje i kakva upotreba su doveli do ovog rezultata?
Jel uspeo neko da "srubi" bateriju za jedan dan? Šta mu treba raditi za to?

Osvetljenje automatsko. Negde u proseku oko 50%. Upaljen wi fi konstantno. Klasicna upotreba oko 1 sat razgovora i upaljeno azuriranje aplikacija kao sto su facebook, viber, gmail...

Poslednja izmena:
Meni najvise pojede boom beach igrica. :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Kad sam ga uk5učio, baterija mu je bila na 62%. Drndao sam ga bez prestanka od 10-16:30h, uk5učen WiFi, podešavanja, čačkanje, skidanje aplikacija, nešto interneta, i konačno se ispraznio. Punio se do sad, ravno 3 sata, lol. Definitivno mi treba punjač od 2+ ampera.

Kako beše radi Vip posle potrošenih podataka iz paketa - ćao nema više iliide po sporoj brzini?

Meni su rekli da nakon potrošenog interneta blokiraju da5u potrošnju jer sam iskoristio onu promociju za mlađe od 30 god. (izgleda da 29-godišnjake smatraju suviše neodgovornima). Tako bar rekoše...nisam pitao šta biva ako se ne koristi ta promocija.

Poslednja izmena:
Komplikovano. :D

Settings -> Advanced Settings -> Battery manager -> Consumption level -> Hardware -> Screen

Sent from HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Malo su ga zakomplikovali, mada, može da se izbaci prečica za bateriju na home screen. Trenutno mi je SOT 3h 44min, sa baterijom na 62%...stvarno dobra baterija.

Zaista dobra baterija. Huawei sad generalno ima super modele, nekoliko Honor-a, ovaj model i standardni P9, Mate-ovi... Malo mi se vise svidjaju ti metalni, ali i P9 Lite ima mnoge adute, svaka im cast.

P9 lite ti je metalni, tj aluminiumsko kuciste. Samo zadnji poklopac je od plastike.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Pa samo to. :D

Sent from my ASUS_Z00TD using Tapatalk

I nije neki problem, dobro izgleda i ovako.

Screenshot_2016-06-25-02-52-05.png

Baš me zanima koliko bih još izvukao sa preostalih 20% baterije ali moram u san, čeka me kuluk. Ovaj rezultat je nakon celovečernjeg surfa...

ja ga pre neki dan drndao u mts ,prvih 20sek sam bio u fazonu da koristim p9 a ne p9 Lite.. odlična izrada na prvu loptu

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sto se tice fizickog izgleda i ekrana sve je skoro isto, sem zadnjeg dela naravno :)
Radi sasvim pristojno, tako da je verovatno mala razlika u brzini.

Jos uvek nista od romova i modova. Iskreno mislim da mu treba doraditi softverski kameru. Nije losa ali ima tu mesta za bolje...

Evo malo slika...
bc854a805155cb16ebd1dbbe28e61d3e.jpg

90383d0f4cef68a21030ea4ff2112b33.jpg

c797de87d9c7b4788be640a4520713aa.jpg
662495ae7d39f677a0b19e91f7387d3a.jpg

Ako neko zna kako da postavim link unutar slike pa klikom na sliku da se pojavi i link ka cloud-u neka kaze, ja pokusavam i ne mogu.

Poslednja izmena:
Odlicne slike. Jel neko primetio da se cuje neko zveckanje kad se telefon malo udari u delu gde je kamera. Na sitno da se udara i nesto sitno lupka.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Je l' provalio neko kako da se prebace aplikacije na SD karticu?

Ubacio sam L-launcher i dopada mi se kako izgleda...

Udjes u napredna podesavanja pa memorija i izaberes podrazumevana lokacija.

Udjes u napredna podesavanja pa memorija i izaberes podrazumevana lokacija.

To sam odavno odradio, ono što mi smeta je što kasnije ne mogu da prebacim aplikacije iz telefona na karticu, uopšte nemam tu opciju kad kliknem na neku aplikaciju, imam samo Clear Data/Cache...

Meni slike idu na sd karticu. Sve aplikacije su mi u internu memoriju. Nisam obratio paznju da nece da se prebace aplikacije na sd karticu.Jel nekom se cuje zveckanje kad se lupne malo mobilni.

Jel zna neko kako da se podesi koje aplikacije treba da se ukljuca a koje ugase u zastitnom zidu koji trosi energiju. To je ono u dodatnim podesavanjima.

Jel zna neko kako da se podesi koje aplikacije treba da se ukljuca a koje ugase u zastitnom zidu koji trosi energiju. To je ono u dodatnim podesavanjima.

Može malo preciznije, šta konkretno želiš da uradiš? Meni ne zvecka ništa, utegnut je k'o bombona...

Naleteo sam na temu o brzim punjačima za P9 na XDA (iz nekog razloga, P9 Lite još nema posebni podforum). Pošto se i P9 puni sporo kao i Lite, verujem da bi bilo od pomoći i za Lite:
http://forum.xda-developers.com/p9/how-to/charger-huawei-p9-t3373037

Koliko sam skontao, ovaj punjač bi (teoretski) trebalo da ubrza punjenje: http://www.aliexpress.com/item/Original-Huawei-Quick-Charge-2-0-Fast-Charge-9V-2A-Mobile-Phone-Charger-USB-Charging-US/32652810171.html

Radi na 5V/2A ili 9V/2A, oznaka mu je HW-059200EHQ (ovo E je oznaka za evropsku verziju, ima i CHQ). Sa kablom su par evra skup5i...ima ih i na E-bay. Kad uzmognem, naručiću pa da vidim.

Poslednja izmena:
Pa da se produzi maksimalno vek trajanja baterije i koje aplikacije treba biti ukljucene.
223dba304544306ae6670df196330bba.jpg

Kod mene sam samo ove tri aplikacije dozvolio. Jel treba tu jos nesto da se podesi.

Koristi opciju edit/izmeni, nemoj pisati post za postom.

Nazad
Vrh Dno