Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Neko mi je rekao da firmwire finder vise ne radi, jel to tacno? A hteo bih apdejtovati sa 501 na 503.. OTA mi ne stize vec neko vreme.
Radi,meni juce stigao update sa play prodavnice za novu ver. FF.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Radi,meni juce stigao update sa play prodavnice za novu ver. FF.

Aplikacija kao aplikacija postoji i radi. Ali radi samo kada je u pitanju stara verzija firmware apdejta. Ako si na 501/502 onda ne mozes koristiti firmware finder da apdejtujes na 503/504. To sam procitao na xda forumu, a ne znam jeli tcno.

Kupih ovaj telefoncic majci za 30evrova. Ima naprsao ekran, ali tac radi bez problema. Trebala bi mi preporuka od kurajbera gde da narucim ekran da ne dajem 50e ovde. Takodje mi treba i pomoc kako da ga azuriram na nugat posto mi sam ne nudi azuriranje. Trenutno je 6.0 android, VNS-L21C432B161. Pokusavam uz pomoc onog firmware findera ali mi nesto ne ide. On nadje update, upali VPN i sistem nadje azuriranje. Skine ga ali prilikom provere pronadje gresku u paketu i tu se resetuje i to je to. Gde gresim?

Aplikacija kao aplikacija postoji i radi. Ali radi samo kada je u pitanju stara verzija firmware apdejta. Ako si na 501/502 onda ne mozes koristiti firmware finder da apdejtujes na 503/504. To sam procitao na xda forumu, a ne znam jeli tcno.
Da verovatno si u pravu meni je verzija 504 pa ne mogu da proverim dali radi.

Da prijavim da sam uspesno azurirao telefon preko firmware findera. Fora je sto ne moze odmah na najnoviju verziju, nego sam prvo morao na neku verziju izmedju, pa onda na ovu najnoviju.

drugar je sinoc pregazio zenin P9 kolima i telefon je ceo smrskan ali "radi" bez displeja... jedino sto nam treba je da se nekako izvuku kontakti koji nisu bili sinhronizovani...

zna li neko za provereni postupak ili program kojim bi se moglo to resiti posto sve sto smo probali trazi potvrdu i na samom telefonu sto je u ovom slucaju nemoguce.

hvala unapred.

p.s: telefon je P9 (bez lite) ali vidim da je mnogo vise pisano u ovoj temi pa sam zato postavio ovde.

Poslednja izmena:
Beše HiSuite na računaru traži neku dozvolu na telefonu? Ima opcija za kontakte.
Drugo, ako je bila prijavljena na gmail onda automatski se radi sinhronizacija.
Ako nije to uradila, onda neki softver. Vidim sad na kratku pretragu da ima neki dr.fone za PC, a ima i gomila sličnih.

sad cu da mu javim da proba HiSuite.
ne radi se automatska sinhronizacija kontakata, secam se da sam morao nesto rucno kod sebe da podesavam kad sam presao na android. kod nje nije bilo ukljuceno ali kod mog ortaka jeste na telefonu medjutim kontakti uopste nisu sinhronizovani niti se vide u gmail kontaktima. to je bas proveravao kad se ovo kod nje desilo i bilo mu je u startu ukljuceno na telefonu.
cudi me da takve osnovne stvari ne uproste.

inace su prbali bas taj neki dr. phone koji isto trazi potvrdu na uredjaju ili skeniranje QR koda.

ima li mozda neka opcija za ubacivvanje telefona u neki mod drzanjem odredjenih tastera pa da mu se pristupi?

takodje nije bio ukljucen ni usb debugger pa ga ne prepoznaje komp kad se prikaci preko kabla...

Nisam siguran da moze Hisuite bez ekrana. Ako hoces da narucite ekran za njega ja cu ti zameniti bez problema. Eventualno mozemo da iskombinujemo nesto sledecih par dana ako uzmem neki P9 koji zeza pa da prebacimo ekran ili plocu... Necu znati par dana sigurno jel mi kolega sa P9 nije tu, na nekom putu je.

Tapatalk from Poco loco

hvala Saj, prenecu mu i to pa kako odluci, njima je bitno samo da izvuku kontakte, drugi telefon je vec dobila.
ako ostane kao jedino resenje zamena ekrana javim ti se onda ako mi potvrde...

Ok, ako hoce, zamenicu im ja. Ako nece, daj ga u delove da ga razbucam.
Zavisi koliko je ostecen, pitanje je dali je samo ekran ili je mozda i na ploci nesto. Moze da bude mac sa dve ostrice a moze i da se popravi za 20-ak $.
Edit: Ne ugradjujem se nista, nego znamo se, nije mi tesko. Odradim to uz kafu kod mene.

Poslednja izmena:
ma za nadoknadu je najmanji problem, ne bi ni radio dzabe svakako nego je bas u tome problem sto i ti kazes, telefon je pregazen i bas muski smrskan... nekako zvoni ali je pitanje sta je unutra citavo i da li bi uopste moglo da se ista zameni...
ortakova sestra je skoro menjala ekran ali na p10 modelu i cekala 2 meseca tako da ni to ne pije vodu...

odnece ga sutra u huawei ovlasceni servis pa da vidi sta oni mogu i sta ce joj reci...
glupa stvar koja moze lako da se desi kao sto i jeste ali nisam znao da je prosto nemoguce iscupati nekako imenik.
mada tu su svi sistemi zastite i verifikacije koji tome i sluze pa i nije neko veliko cudo sto ne moze lako da se peistupi...

Da, za Hisuite bas ne mogu da se setim kako je bilo. Znam da trazi neku dozvolu na telefonu, ali mi se cini da je to bilo zbog onog prebacivanja ekrana na racunar, da se tako kontrolise ekran, ali ne znam za druge opcije, pregled medija, poruka, kontakta, itd, da li trazi dozvolu. Svakako ne skodi da proba. Ima sigurno neki softver za tu ekstrakciju, pogotovo u slucaju neupotrebljivih ekrana.

nismo nista nasli za sada, svaki program trazi neku potvrdu sa samog uredjaja.
odnece ga svakako sutra u huawei servis pa neka vidi sa njima...

Ako ode u servis oni ce to srediti vec nekako, ako nista drugo imaju delova. Ako je toliko unisten gazenjem ne preporucujem popravku.

Tapatalk from Poco loco

popravka se ne isplati sigurno nego eto, mozda oni mogu nekako da to rese... javim na kraju sta je bilo, cisto da zatvorim "tiket" :)

Jel ima neki poseban razlog do telefona sto ne mogu na telefonu da postignem download preko 30Mbit preko wifi-ja (do rutera sam), a na kompu mi je 58Mbit? Krenulo jako da trokirao, izmerio bilo oko 5Mbit, resetovao tel. pa se podiglo na 30Mbit.
Na SBB-ue sam i imam njihov ruter.

Kakve ima veze koliko imas na kompu kada modem na telefonu ima svoje limite koje si upravo otkrio.

Tapatalk from Poco loco

Jesi siguran? Meni nikada nije isao preko 30.

Tapatalk from Poco loco
Da potvrdim da je i kod mene isao do 50.
A i takodje da moj P9 lite prelazi u ruke sina a da ja prelazim u Šaomi tabor.
Sve u svemu prezadovoljan sam bio sa P9 lite sem multitaskinga ostalo je sve bilo vise nego ok.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Huawei P9 Lite (2016),šteta što nije dobio update na Android 8 (EMUI 8),i pored toga telefon je super (još ga imam kao rezervu).
I sam sam prešaona Xiaomi Redmi Note 5 Pro,jeste bolji telefon al istorija se opet ponavlja:ako na Xiaomi uređaju drugi put otključavaš BL,imaš vremensko ograničemje,pa čekaj,Huawei je to rešio,nema zvaničnog otključavanja.
Drugo:Redmi se odvaja od Xiaomi-ja,kao što se Honor odvojio od Huawei-a,opet ludilo među modelima telefona kao što je bio slučaj kod RN-5.

Ja menjao kolegi. Sta te zanima?

Btw, jel ima neko crknuti p9lite a da mu ne treba? Moze i polomljen. Treba mi ona mala ploca s mikrofonom.

Poslednja izmena:
Pocela je da mi se kida poljna izolacija kabla punjaca (deo koji ide u telefon), i cackajuci to sam otkrio da su unutrasnje licne pocele da se kidaju. Jel moze to da steti bateriji?

Nece bateriji da steti direktno osim sto ce da izgori na kraju kad ti se zapali stan. Ali svejedno te to nece pogoditi uopste jer ces se ugusiti od dima na spavanju. To je uglavnom bezbolno tako da mozes biti bez brige.

Tapatalk from Poco loco

Hoce, samo se potrudi da izolacija na zicama ne nastrada jer ti si sledeci u nizu :d
Savet je da kupis pleteni kabl, mnogo su izdrzljiviji. Izolirka je prva pomoc.

Tapatalk from Poco loco

Nazad
Vrh Dno