Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ako dobro vidim celokupni kabel se ne sastoji iz vise tanjih unutrasnjih izolovanih zica vec je ispod spoljne izolacije neki deblji snop sitnih licni.
Imam neki kabel za punjac od metar ipo koji sam nasvaljao i spajao lemilicom tako da mogu i njega da koristim.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

US $1.76 41%OFF | Baseus 1m 2m Micro USB Cable for Xiaomi Redmi Note 5 Pro 4 Reversible Micro USB Charger Data Cable for Samsung S7 Mobile Phone
https://s.click.aliexpress.com/e/bxjIdimM

Uzeo dva komada do sad, jedan za sebe, jedan za moj stari P9 Lite kome se fabricki kabl raspao.

Nije mi problem da kupim novi, ali znam da je lutrija pogoditi koji kabel ima dobar kontakt sa telefonom. Bitno je da ne prekida punjenje na najmanje pomeranje telefona. Sad da li treba bas original da bude ili treba traziti neki kvalitetniji brend ne znam?
@ivanbass1 Ne bih bas da narucujem kablic za punjac sa drugog kraja planete, + nisam upoznat sa procedurom kupovine preko tih sajtova. To tom pitanju sam malo staromodan, volim da zguzvam pare u dzep i kupim u radnji.

Poslednja izmena:
Kad kupis nov kabl nema gubljenje kontakta. Zar ti nije lakse da kupis kabl za 3x manje para i da biras, da ti stigne kuci nego da izlazis napolje i kupis neki krs jer je izbor nikakav?

Tapatalk from Poco loco

Isto pucanje kablica sam imao na prosloj Lumiji, javilo se bas posle 2 god starosti telefona kao i sa P9 lite. Kupim tada novi kablic koji na mojoj Lumiji radi odlicno, kad sestra ukljuci njen LG L90 dovoljno je bilo da se telefon pomeri jedan mm levo/desno i da izgubi kontakt i prekine punjenje. Rodjak koristi Alcatel Idol 2 i kod njega isto kao i kod sestre. Znaci taj kablic nije bio funkcionalan sa 2 telefona a sa samo sa jednim jeste.

Upoznaj se, bice ti laksi zivot :)

Trenutno na telefonu maskica sa Alija, folija sa Alija, puni se kablom sa Alija, na punjacu sa Alija, internet dobija preko rutera sa Alija. Poklon devojci za novu godinu-sa Alija :D

Naruci za prvi put neku sitnicu, maskicu za telefon ili npr. kabl koji sam postavio, cisto da vidis kako funkcionise. Ja sam do sada porucivao uglavnom sa Alija i ponesto sa Ebaya, mada Joybuy ima dobre akcije za kablove i fles memorije, ima tema na forumu za popuste na tim sajtovima.

Za takve sitnice, kablove, maskice, punjace, zastitu za telefon mozes na "staromodan" nacin da das dva-pet puta vise novca i dobijes losiju stvar, nista vise.

US $0.52 36%OFF | GerTong Soft TPU Phone Case For Huawei Enjoy 8 Plus Y9 2018 Mate 10 Pro P20 Lite P8 P9 Lite 2017 Cover For Huawei Honor 9 8 Lite
https://s.click.aliexpress.com/e/KvE77wo

Ovu sam maskicu uzeo pre nekoliko meseci za P9 Lite, neuporedivo bolja od onih koje se lokalno prodaju za 500-1000din, a kosta dolar.

Poslednja izmena:
Isto pucanje kablica sam imao na prosloj Lumiji, javilo se bas posle 2 god starosti telefona kao i sa P9 lite. Kupim tada novi kablic koji na mojoj Lumiji radi odlicno, kad sestra ukljuci njen LG L90 dovoljno je bilo da se telefon pomeri jedan mm levo/desno i da izgubi kontakt i prekine punjenje. Rodjak koristi Alcatel Idol 2 i kod njega isto kao i kod sestre. Znaci taj kablic nije bio funkcionalan sa 2 telefona a sa samo sa jednim jeste.

U zivotu mi nije pukao kabl za android telefon ali nikada ne koristim ove sto stizu uz relefon jer su mi kratki. Imam po kuci bar 10 kablova od 2 i 3m, sljakaju svi godinama.
Naravoucenije, kupi krsteni kabl i ne zamaraj mozak glupostima ;)

Tapatalk from Poco loco

US $1.76 41%OFF | Baseus 1m 2m Micro USB Cable for Xiaomi Redmi Note 5 Pro 4 Reversible Micro USB Charger Data Cable for Samsung S7 Mobile Phone
https://s.click.aliexpress.com/e/bxjIdimM

Uzeo dva komada do sad, jedan za sebe, jedan za moj stari P9 Lite kome se fabricki kabl raspao.

I ja sam uzeo isti kabl, heh. Ona fora sa konektorom im je mnogo dobra, kao da imaš USB-C. Jedino mi ne ne sviđa što je krut...ali radi posao.

Iako je reverzibilan, nije isto s obe strane. Dva komada sam porucivao, na oba kad je "Baseus" znak na konektoru okrenut na dole lakse ulazi/izlazi iz telefona, a kad je okrenut suprotno teze je prilicno.

Primetih i ja ali mi je svejedno, dok radi u oba položaja ne bunim se...

Izgleda da fabricka folija nije previse kvalitetna, posle 2 god se skroz ogulila.
c3223b2379232205d9d44d0ad5a4f70e.jpg

Koliko vama traje punjenje? Za 5-100% kod mene treba 3 sata i 10min.

Drugari, P9 Lite uzet pre 2 godine preko mts, sad je na nougatu, kako pobrisati fabrički bloatware, jel radi unlock bootloadera i twrp s prve strane ovog threada? Jel' stavljao neko neki rom, koji se pokazao najbolje? Mada bih radije ostao na fabričkom romu uz root...

Kako prebaciti WhatsApp-ov i Viberov folder s fotografijama iz memorije telefona na sdcard ?

Poslano sa mog Lenovo PB1-770M koristeći Tapatalk

Drugari, P9 Lite uzet pre 2 godine preko mts, sad je na nougatu, kako pobrisati fabrički bloatware, jel radi unlock bootloadera i twrp s prve strane ovog threada? Jel' stavljao neko neki rom, koji se pokazao najbolje? Mada bih radije ostao na fabričkom romu uz root...
Iskreno ja sam ga koristio dve godine na fabrčkom romu,nekako mi custom romovi nisu ulivali poverenje.
Dok recimo sad sam sa MI A2 odmah prešao na custom rom.
Jedino što sam na huaweiu odradio to je da mu ubacim opciju za dual sim.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Kolegica ima ovaj mobitel sa verzijom VNS-L21C432B380 i zali se od kako je uradila update da ne skida mobilni sa punjaca koliko joj je baterija losa, jel ovo neka sveopsta pojava ili je baterija na izdisaju, kakva su iskustva sa ovom verzijom?

Ima li neko vremena da mi pomogne? Hteo sam da vratim drugu telefon na početna podešavanja. Telefon se restatovao, ali pošto je bio otključan ušao je twrp i ja sam nekako obrisao ceo firmware i sada telefon neće da se uključi. Probao sa nekoliko firmwre-a koje sam našao na netu i kako sam pročitao u uputstvu prebacio sam uh na sd karticu u folder dload , ali učita do 5% i neće dalje. Takođe sam probao da flešujem kroz twrp, ali ima neka greška; failed to mount vendor (invalid argument). Ne znam šta da radim, a moram telefon da mu vratim.

Poslednja izmena:
Ima li neko vremena da mi pomogne? Hteo sam da vratim drugu telefon na početna podešavanja. Telefon se restatovao, ali pošto je bio otključan ušao je twrp i ja sam nekako obrisao ceo firmware i sada telefon neće da se uključi. Probao sa nekoliko firmwre-a koje sam našao na netu i kako sam pročitao u uputstvu prebacio sam uh na sd karticu u folder dload , ali učita do 5% i neće dalje. Takođe sam probao da flešujem kroz twrp, ali ima neka greška; failed to mount vendor (invalid argument). Ne znam šta da radim, a moram telefon da mu vratim.
Koja ti je bila poslednja verzija pre nego si sve wipovo?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ma svejedno mi je. Bitno mi je samo nekako da uključim telefon. Može i custom rom.

Ma svejedno mi je. Bitno mi je samo nekako da uključim telefon. Može i custom rom.
Sad gledam to je stari tutorijal za emui 4 taj sa prve strane. Poenta je da sa twrp flesnes oeminfo recimo za c432 taj sa prve strane I u dload stavis taj servisni b160. Flesnes oeminfo, ugasis phone I drzis sve tri tipke. I to je to.

Ali ako nemas kod za otkljucavanje onda rizikujes da ga zakljucas a ne podignes sistem. Tako da vidi prvo dal imas kod zapisan.

Krenuo sam po upustvu sa prve strane, instalirao oem, ali sada ne mogu više da uđem u twrp. Ulazio sam tako što sam pritiskao zajedno volume up i power off. Sada neće

Krenuo sam po upustvu sa prve strane, instalirao oem, ali sada ne mogu više da uđem u twrp. Ulazio sam tako što sam pritiskao zajedno volume up i power off. Sada neće
Pa *mjau**mjau**mjau*a zuris. Ubaci na SD b160 I drzi sva tri dugmeta.

Pa *mjau**mjau**mjau*a zuris. Ubaci na SD b160 I drzi sva tri dugmeta.

Nisam stigao juče da ti se zahvalim. napravio sam telefon, onako kako si mi rekao. Smem li sada da updatujem normalno telefon pomoću firmarefinder? Moram li postepeno ?

Poslednja izmena:
Nisam stigao juče da ti se zahvalim. napravio sam telefon, onako kako si mi rekao. Smem li sada da updatujem normalno telefon pomoću firmarefinder? Moram li postepeno ?
Trebalo bi da dobijes Ota, a mozes i ffinder.
Pogresih malo pre. Zakacio sam servisne za p10 lite [emoji6]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno