Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Uzeo pocophone i preporodio se. Neuporedivo je brzi i bolji u svim aspektima. Zanimao me je Huawei ali krsten telefon kosta 450e na oglasima, a za lajtove nemam nameru da dajem skoro 300. Tako je izbor pao na Xiaomi i ne da nisam zazalio nego sam prezadovoljan. Potpuno druga klasa, ogroman skok. Sve preporuke ti dajem, neces se pokajati.

U principu, zavrsavao mi je P9 lite posao ali... Pocinje opasno da mi smeta task killer i samo 2gb rama, sve mora da ucitava od nule a nije bas ni sampion brzine. Baterija mi je i dalje ok, izguram dan bez problema. Kamera mi zavrsava posao ali daleko od toga da je dobra za danasnje potrebe. Poceo sam da kuburim i s prostorom lagano.
Sve u svemu, doslo je vreme da se rastajemo. Sluzio me je korektno ali vec neko vreme ne zadovoljava moje potrebe.
Pobrisao sam sve, resetovao sam ga na fabricka podesavanja i ovih dana ide u tudje ruke.

Tapatalk from Poco loco

Ako trazis Huawei, P20 je dobar izbor. Ako si otvoren za nove opcije onda Xiaomi...ako volis cist android onda Mi A2 a ako zelis pravu zver od telefona onda pocophone F1...Imam sva tri. P20 ima najbolju kameru, A2 mi je drag zbog cistog androida ali poco je najbrzi i najfluidniji!

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Imam B503 veeziju. Telefon je sa 1 karticom, da li može da se odradi da može sa 2 kartice da radi i kako?

@[SAJ]ber Kurajber
Sada sam malo pogledao pocophone F1 i mogu reci da je opasna zverka. Kamera mi deluje po prilicno kvalitetna. Nocu sto sam video neke fotke nisu najbolje ali dnevne i pod svetlo cini mi se odlicno da prave. Cak je jedan i prekomentarisao u videu izgleda lepse na fotki nego uzivo, tako je i delovalo :D
Kako vidim on je best buy sada za neku finu cenu, a kvalitet slican mnogo skupljim.

Opisao si p9 lite kako bi ga i ja opisao. Jos neki kraci period i mislim da cu ga menjati. Bice 2 god. sada u decembru kako ga imam. Definitivno cu imati u vidu f1.
Hvala na sugestiji i tebi @vostic.pfn na sugestiji.

Jeste opasna zverka i sve je istina. Preko dana je kamera retko dobra, za nocne slike treba peglanje sw-a. Iskreno, meni je F1 skroz prirodan prelaz sa P9 lite. Jako lep fon i jako dobar, ne da neces zazaliti nego bices odusevljen.

Ja sam moj P9 lite prosledio dalje pre par sati. Ostalima zelim sve najbolje i da vas lepo sluze telefoni.

Tapatalk from Poco loco

Ljudi, vratite se na temu, nemojte pričati ovde šta hoćete da kupite.
Još jednom da pitam, imam B503 verziju sa jednom karticom. Može li se na 7.0 otključati da radi i 2 kartica i kako?

Ljudi, vratite se na temu, nemojte pričati ovde šta hoćete da kupite.
Još jednom da pitam, imam B503 verziju sa jednom karticom. Može li se na 7.0 otključati da radi i 2 kartica i kako?
Imaš na prvoj strani ove teme. U principu ti treba oeminfo c432 dual sim i servisni rom za dload za dual dim. E da, ako nemaš bootloader kod Huawei je ukunio besplatni servis da šalje kodove. Možeš kupiti kod za otkljucavanje bootloadera sa Hcu client. Kosta 3 ili 4 eur. Naravno kod sačuvaj i možeš da koristiš neograničeno dugo ako želiš da otkljucavas, probaš neki custom rom i tt.

Evo i jednog mog tutorijala za vraćanje sa cusyom roma, ali je postupak isti i za konvertovanje.
Tu imaš i fajlove u opisu.
Nadam se da rade još uvek jer odavno nemam p9l koji je bio I jos uvek je mahina. https://youtu.be/fB3kl9KrWC8

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znači da zaboravim, kad je trebalo nisam, sad više nema povratka.
Hvala i pozdrav

Nije previše, ali neću da bacam ni dinara više za stvar koja polako gubi na ceni, prodaću.
A možda imam i zapisano od prošli put kada sam menjao sa onog famoznog 66, ali suviše je to komplikovano da ponovo radim.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Nije previše, ali neću da bacam ni dinara više za stvar koja polako gubi na ceni, prodaću.
A možda imam i zapisano od prošli put kada sam menjao sa onog famoznog 66, ali suviše je to komplikovano da ponovo radim.
Pozdrav
Znaci ipak prodajes i to dva komada [emoji39]. Mora to jos mala korekcija jer im je pala cena do te mere da je steta da se poklone. Ali na zalost tako je sa svim modelima.

Poslato sa VKY-L29C432B375

Ja sam moj bukvalno poklonio. Realno, pala im je cena strasno, necu da se zamlacujem s prodajom. Bila je jos varijanta da ostane u rezervi.

Tapatalk from Poco loco

Ja sam moj bukvalno poklonio. Realno, pala im je cena strasno, necu da se zamlacujem s prodajom. Bila je jos varijanta da ostane u rezervi.

Tapatalk from Poco loco
P9l je steta da se proda, a noviji modeli u toj klasi pa.... nista specijalno bolji u realnoj upotrebi. U krajnjem slucaju moze H8l koji kosta sad cirka oko 120 a eto ima i Emui 8 i krece Gpu turbo.

Poslednja izmena:
Posle 2 god upotrebe Lumije 920 sam video ogromnu razliku u tadasnjim telefonima koji su bili oko 200e, evo koristim P9 lite nesto manje od 2 god i kad sada pogledam telefone od 200e ne vidim neki veliki napredak. Pogotovu kod Huawei modela, naslednici jesu nesto bolji ali su u sustini skoro isti.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Posle 2 god upotrebe Lumije 920 sam video ogromnu razliku u tadasnjim telefonima koji su bili oko 200e, evo koristim P9 lite nesto manje od 2 god i kad sada pogledam telefone od 200e ne vidim neki veliki napredak. Pogotovu kod Huawei modela, naslednici jesu nesto bolji ali su u sustini skoro isti.

Apsolutno. Ne treba zuriti sa kupovinama. U krajnjem slucaju evo moze se naci p10 za 250 eur ili cak p10 plus za 300 eur ako je nekom do perfektne kamere. Inace davati po 300 eur za mid rang telefone je bacanje para, ali bukvalno.

Poslednja izmena:
Naslednici jesu malo bolji. Podignut im je clock pa su 20% brzi, bolje kamere, malo vise mesta, ekrani malo veci, ram ali i cena pristojno veca. Kad pogledas koliko treba da doplatis da bi fon stvarno bio bolji onda ti se ne uzima.
Huawei je zadnje 2 godine po 50$ dizao cene i to je razlog zasto ih necu vise. Ne dam tolike pare na lajtove a pogotovu ne one pare za jace verzije.
Poco za ove pare brise patos kao best buy telefon, bukvalno mi je bio izbor koji se sam nametnuo.
Stari P9 lite je otisao devojci kojoj je njen zavrsio u solji i izdahnuo, pirinac nije pomogao.

Tapatalk from Poco loco

Naslednici jesu malo bolji. Podignut im je clock pa su 20% brzi, bolje kamere, malo vise mesta, ekrani malo veci, ram ali i cena pristojno veca. Kad pogledas koliko treba da doplatis da bi fon stvarno bio bolji onda ti se ne uzima.
Huawei je zadnje 2 godine po 50$ dizao cene i to je razlog zasto ih necu vise. Ne dam tolike pare na lajtove a pogotovu ne one pare za jace verzije.
Poco za ove pare brise patos kao best buy telefon, bukvalno mi je bio izbor koji se sam nametnuo.
Stari P9 lite je otisao devojci kojoj je njen zavrsio u solji i izdahnuo, pirinac nije pomogao.

Tapatalk from Poco loco
Slazem se. Poco je super telefon. Mozda bude moj sledeci izbor.

Prodajem 2 komada, ćerke koristile, sad nabavljeni novi telefoni.
Realno ovaj P9L je dobar telefon i poredeći sa P10L koji ima moja sestra, mislim da je mnogo bolji, nema bagova kao na njenom.
Ostavio bih jedan kao zamenu za pomoćni telefon, a trenutno to je lumia 640.
Neću ih dati ispod 90, pa neka oba ostanu! :)

I jedno pitanje, kakva je kamera na tom Pocophonu? U kom rangu je kamera? Poredeći sa Samsungom gde bi se mogla svrtstati? I mene zanima taj telefon, ali kamera me plaši.

Poslednja izmena:
Jesi ti to upravo daj oglas ovde u temi?! :d Mogao si i broj telefona da napises.

Ne znam kakva je kamera jer nemam Samsung da uporedim. Pogledaj neki review. Meni je kamera odlicna, barem preko dana. Uostalom, dodji u poco temu pa pitaj, ovde bi trebalo da se drzimo koliko toliko na P9 lite. Necu da trujem temu jos vise.

Tapatalk from Poco loco

Poslednja izmena:
Neko možda problem sa Gboard tastaturom? Nemam zvuk pri kucanju. Sve je uključeno u zvukovima i postavkama tastature ali neće da radi. I kad proradi, nakon resete opet je kao mutiran.

Evo u decembru 2 god. uzasno mi je usporio. Kameru kada ukljucujem treba jedno 5-7 sec. dok ne dodje trenutak da mogu da okinem sliku. Jedino factory restart da odradim da vidim kolko vajde imam od toga. Neki savet pre factory restarta? Nemam bas jako puno aplikacija, imao bi mozda do 10 da obrisem koje ne trebaju. Slika i videa onako imam, dosta toga prebacim na komp. Par stotina slika ima zajedno sa viber slikama.
Baterija ok jos drzi.

Poslednja izmena:
Radio sam factory reset i brzina otvaranja kamere se nije promenila, nekad i do 10 sekundi.

Kod mene otvara za par sekundi

GerTong Soft TPU Phone Case For Huawei Enjoy 8 Plus Y9 2018 Mate 10 Pro P20 Lite P8 P9 Lite 2017 Cover For Huawei Honor 9 8 Lite
https://s.click.aliexpress.com/e/KvE77wo

Evo vam jedna vrh maskica, za 1$, lezi odlicno u ruci, ima gomila modela, rupice 100% precizne.

Ne vidim da postoji tema za p9 lite mini pa reko da postavim u ovoj temi pitanje.

Da li postoji kod modela p9 lite mini opcija da kada se zatvori flip(wallet) maska da se ugasi svetlo na telefonu?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zna li neko koji je zadnji firmware za p9 lite 2016? Meni stoji na 501 i ne dobijam nista vec duze vreme..

Zna li neko koji je zadnji firmware za p9 lite 2016? Meni stoji na 501 i ne dobijam nista vec duze vreme..
Kod mene 504(dual sim pa je,zato paran).i koliko vidim to i jeste zadnji .

Ima li neko preporuku za prodavca na Ali expresu da narucim ekran?
Da li bi ga mogao ja sam promeniti?

Imam ja preporuku za prodavca, odmah salje, brzo stize, salje i staklo i alat... Koja ti boja treba?
Inace, ako nisi operisan od toga i ako znas sta radis nije nauka zameniti. Pogledaj video na YT kako se radi pa proceni. Ja svima menjam stakla, promenio sam bar 50 komada.

Tapatalk from Poco loco

Neko mi je rekao da firmwire finder vise ne radi, jel to tacno? A hteo bih apdejtovati sa 501 na 503.. OTA mi ne stize vec neko vreme.

Nazad
Vrh Dno