Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Kako kad. Dan ipo sa 5 6 sati sota i 2 sata telfoniranja,2 dana puna i kusur sa 3.sata sota i 2 sata telefoniranja. Ugrubo

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Fabricki MM! Drugi dan koriscenja, nocu gasim telefon. Oko 15 min razgovora, oko sat - sat i po vremena surfa, Vibera i FB, pola na wifi pola na 3G i baterija je na 45%. Kako stoje stvari, potrajace i sutra.

Gasio ili ne, isto ti dodje. Preko noci bi trebalo da skine 2-3%, ako je upaljen.

Kratko pitanje. Koristim samo Wi-Fi I nisam siguran koji preferred network type da izaberem. Menjao sam ih I cini mi se u nekim situacijama da telefon radi fluidnije kad izaberem 3g only. Sta predlazete?

I ja koristim 3g only, jer 4G nemam svuda, a i slabiji je signal na 4G pa baterija krace traje.

Skinut u 4h nocas sa punjaca i.malo koriscen...Screenshot_20170507-121347.png

Poslato sa HUAWEI VNS-L31 uz pomoć Tapatoka

Kratko pitanje. Koristim samo Wi-Fi I nisam siguran koji preferred network type da izaberem. Menjao sam ih I cini mi se u nekim situacijama da telefon radi fluidnije kad izaberem 3g only. Sta predlazete?

Kod mene je podeseno na '2g, 3g, 4g auto'. Do sad nisam imao nekih problem. Cini se da radi fino.

Razocaran sam u bateriju na Nugatu.
Moze li neko da ostavi link odakle da skinem b161 MM softver i proceduru kako tacno da odradim downgrade,korak po korak?

Sent from Sony Z2

Prvi post.

Hvala,pogledacu bas.

Sent from Sony Z2

Nocas sam procitao pola ove teme i opet sam na pocetku :)
Kolega je kao i vecina iz znatizelje radio update preko firmware findera i naravno da je opalio pogresan file (dobrano problijedio i donjeo fon meni a ni ja nisam domaci sa andoidom). Radi se o P9 lite kupljenom kao slobodan (L21.C432B160 je bio na pocetku, dual sim) On je stavio B371 koji je koliko sam skuzio za single sim i nakon reboota u info telefona pise NRD90M TEST KEYS. Nije moguce napraviti reset posto pokaze pocetni crni display i crvenim slovima upozorenje (vjerujem da vecina zna o cemu pisem..). Probao sam dload i tri gumba ali to ne prolazi, flash stane na 5% i nakon nekog vremena baci me na eflashm koji isto tako ne prolazi. Moze li nam netko molim vas objasniti sto i kako napraviti da vratimo b160 MM? Hvala !
Skinuo sam i toolkit, moze li se preko njega nesto napraviti. Ne zelim sam cackati da ne skuham fon jos vise...

Nije problem u tome da li je za single SIM već je sigurno flešovan firmware od 1.24GB, a ne od 1.94GB.
Za vraćanje meni je uspevalo (tri puta do sada) sa rollback fajlom. Nije bilo potrebe za otključavanjem, rootovanjem i sl. :)

Pa neka proba onda da skine rolbak i firmver. Mada ne vidim razlog da se pati da li ce da prodje ili ne to sa rolbek file (meni nije). Kako god eto onda ima 2 opcije. Moze da proba to sto kazes sa rolbek file,ako je bio dual sim onda dual sim rolbek.

Nije problem u tome da li je za single SIM već je sigurno flešovan firmware od 1.24GB, a ne od 1.94GB.
Za vraćanje meni je uspevalo (tri puta do sada) sa rollback fajlom. Nije bilo potrebe za otključavanjem, rootovanjem i sl. :)
Uprvo to, stavio je taj manji firmware. Probao sam rollback i ne mogu doci do njega posto kada je ugasen i palim ga sa tri gumba odmah izbaci ona crvena slova upozorenja.

Da jenom resimo kako rece covek sa XDA problem lova u magli i vracanja sa bla bla na bla bla .
to finally solve this problem...

1) Get u a copy of the FULL-L21C432B370
2) unpack the "update.zip" that u get the update.app
3) extract the "recovery.img" with the mentioned tool from the update.app
4) boot into the bootloader
5) flash the TWRP for nougat (my signature)
6) reboot into the recovery
7) flash the L21C432B130 DS oeminfo with the toolkit (Dual-/Single-SIM tab)
8) don't let the device reboot (on the reboot attempt when the device turns off, press and hold [Vol- Power])
9) flash the recovery from the L21C432B370 update.app u extracted before
10) copy the L21C432B130 update.app onto ur sd-card (dload)
11) place the sd-card inside the device (still booted in fastboot)
12) unplug the device from any kind of usb connection
13) hold power until the device turns off
14) start immediately, when the screen is black, pressing [Vol- Vol+ Power]
15) wait until the update is done
16) reboot
17) do a dummy setup and head directly to settings->advanced settings->Reset->Factory Reset
18) DON'T ROOT THE DEVICE!
19) install all updates until u are back on L21C432B370 (via settings->update)
20) DONE!
21) (optional) now u can unlock ur device and flash the twrp and root from my signature

Hope all problems are now solved

Regards,
Sebastian
Sad kome je uspelo kome nije rolbek fajlom to je diskutabilno jednostavno svako je nesto drugo radio ,stavio i kako god. Ovo je jedini nacin da se vratis bez gledanja u pasulj.

Uh, rijeseno :)
Ubio me u pojam, milion zezanja i na kraju eto palo mi na pamet reko idem probati ponovo rollback ali da mob nije spojen usb-om na pc i proslo....a tko bi se sjetio da mob ne smije biti spojen, ne radim ovakve stvari na dnevnoj bazi. Nekome je ovo macji kasalj a mene toliko spetljalo da moram sada popiti jednu ljutu :)

I o tome je pisano na xda baš. Ako je usb na pc staće na 5%

I s tim sam se zezao cijelo vrijeme a u biti sve se rijesi za 5min. Da sam barem to procitao ali ocito mi je promaklo u cjelonocnom kopanju po netu. Bitno da je rijeseno.
Hvala svima na brzim odgovorima i pomoci !!cheers

Vratih ja na MM b160.
MM je stabilniji softver,bolji je multitasking na njemu i sto je najvaznije znatno bolja baterija je na njemu.

Sent from Sony Z2

Vratih ja na MM b160.
MM je stabilniji softver,bolji je multitasking na njemu i sto je najvaznije znatno bolja baterija je na njemu.

Sent from Sony Z2

To ocigledno zavisi od korisnika do korisnika, ne mozemo se svi sloziti oko toga. Najbolje je da sami probamo i vidimo.

Mene nervira izbacivanje app iz memorije. Tapatalk učitava ponovo posle 2 minuta. Džabe i katanac. Tako je bilo i na MM. B381 je u pitanju. Baterija je ovakva kod mene:
3a5f5eaa9b982f32e59a2569b27b1cf4.jpg
b511d3b48b63196872a2479f32d10476.jpg

Podesite svoj telefon,po svojoj potrebi (uđite u podešavanje i malo razgledajte i naćićete šta vam treba a šta ne,možete da brišete,zaustavite,zabranite pristup net-u...).
Lako je reći TROŠI BATERIJU a nisi ni svestan šta sve imaš pred instalirano.Npr.imaš pred instalirano kao na slici,siguran sam da vam sve te aplikacije ne trebaju.
Npr. kao, apikacia Slike (Google Picasa),sve slike koje imaš,šalje na tvoj nalog (ajde to bi bilo OK) al kad napraviš FR,vraća u manjoj rezoluciji (primer,slika kontakta),a da ne pričamo o aplikacijama poput FB. ili Messenger...
U svakom slučaju bolje je nadograditi preko OTA (gde koristi IMEI kao identifikaciju regiona) nego nasilno preko F.F. i sam sam instalirao B371 pa B381 i video da našto nije uredu,pa se vratio na B161 i sa OTA na B371,sad je OK..
A kao što možete da vivdite (slika 2) B381 (manji .Zip),to je skroz druga konfiguracija,drugi boot.img (kernel)...
A što se tiče baterije,slika pokazuje.
Ashampoo_Snap_2017.05.08_12h15m56s_001_.pngAshampoo_Snap_2017.05.08_14h18m53s_002_.pngScreenshot_20170508-104910.png

Upravu čovek skroz. E loš baterija od 3000mah ne može da ttaje 3 dana sa 8 sati sota i pozivima to je činjenica. Jedino magija

Ffinder radi super do verzije b380/b381 koji su nepotpuni i kako su dospeli na listu zvanicnih...to je pitanje. Jer Ffinder koristi samo zvanicne fajlove sa Huawei servera. Medjutim, ako se opet pojavi prvo update na Ffinder nece me nista spreciti da ga opicim kao i vecina nas, jer znatizelja je cudo ;)

Poslato sa HUAWEI VNS-L21C432B370 uz pomoć Tapatoka

Ja se ne slazem da je MM bolji, da ima bolji multitasking i da baterija traje duze. Vidim da se neki zale od N, ali kod mene je sasvim ok. Jutros sam namerno ukljucio dve igrice, i dve aplikacije i postavio gi da se refresuju u pozadini [bas da vidim oce li da radi posto se neki zale]. Gad god sam hteo da udjem, vec su bile otvorene. Zaista nije mi jasno, jel' cela stvar kako kome se uredjaj pogodi, ili nekome nesto nije podeseno kako treba? A sto se tice baterije, nije nista manje nego sto je bila na MM, cak je verovatnije i bolja. Kao primer dajem da za 8 u sleep modu, potrosi 1% dok je wifi ukljucen 24/7.

Da napomenem, da multitasking nije mi radio dobro na MM. Otvorim dve igre i kad da prebacim drugu igru, one je vec ugasena. Osven ako nije u razmaku od par minuta, tad bi radilo.

Da se nadovežem, nisam primetio probleme otkako sam prešao na Nugat, sem zezancija sa Nova launcherom i widgetima. Baterija mi traje kao i na MM, preko noći mi uključen WiFi potroši svega 1-2% baterije, multitasking mi je kao i na MM (otprilike) - znači, loš, EMUI je veoma agresivan sa aplikacijama u pozadini...
Elem, za sada nisam zažalio zbog prelaska.

Nakon ponovnog instaljranja MM sad sam napunio bateriju pa cu bas da ispratim potrosnju.Nemoguce da je baterija oslabila a fon kupljen za novu godinu.
U svakom slucaju nije problem dici softver opet na N.

Sent from Sony Z2

Ciao

Sad ispada da ko je dobio OTA Nougat Update dobio, ko nije i neće.
Ovaj moj L31C440B132 izgleda i neće.

Nazad
Vrh Dno