Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jel boat browser manje trosi bateriju od hroma?

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Štiklirano je, ali samo prikaže ikonicu za poruke. Čak ni ne upali ekran.
Mislim da sam provalio šta je u pitanju. Kad staviš otključavanje časopisa onda pali ekran i prikaže poruku, ako staviš neki drugi stil zaključavanja ekrana od neke druge teme onda samo uključuje ekran i ne prikazuje poruku, konkretno pričam za Viber. Ideš na postavke>zaključavanje ekrana i lozinke>stil zaključavanja ekrana i odabereš prvu stavku otključavanje časopisa i u menadžeru obaveštenja mora da bude uključen prikaz na zaključanom ekranu.

P9 Lite

Poslednja izmena:
CM browser se meni pokazao kao najbolji. najbrze otvara, najmanje buguje, odlican.

P9 Lite TT

Čime vi čistite mobitel ?
Mislim i na ekran ali i sa " leđa " :p
U mene bijeli pa se veoma lahko s " leđa " isprlja, do sada sam ili vlažnom ili običnom maramicom, dok čekam masku sa ebaya..
btw. evo updateovah aplikacije, sa 22% skoči na 30% zauzeta memorija...

Poslednja izmena:
Skinuo sam boat browser da vidim.izbrisao posle 5 minuta. Jos samo mi fali tu kada udjem u pretrazivac, da mi se pojavljuje reklama za malog premijera

Skinuo sam boat browser da vidim.izbrisao posle 5 minuta. Jos samo mi fali tu kada udjem u pretrazivac, da mi se pojavljuje reklama za malog premijera

ali njegove crte lica, ako mislimo na istog...neshto ne pojmljivo.

Pisao sam o problemu sa ekranom u donjem delu na p9 lite. Vip resio problem zamenom uredjaja. Dobio verziju dualsim u roku od 10 dana. Sve pohvale za vip.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

407dc78eb603674a6f0dd50d8598971e.jpg

Vidi se gde je problem bio.

Evo ga, napravio sam Assitant, rekoh da probam :D
Nego, koristi li još neko, jel' vam sporiji mobitel poslije toga, i možel' se ovo kako izbrisat hahah
I da, pročitah ovdje da se nekima ne sviđa, a evo ja malo probavao i dopao mi se, radi čega vi ne koristite koji ne koristite, radi sigurnosti ?
I da, ako recimo želim onesposobiti ovo samo trebam Deinstall zadnji update Google app ?

Poslednja izmena:
Ja sam probao pre par nedelja, lepo izgleda, lepo radi. Ali ja bez Chrome ne mogu, sve mi je tu, od bookmarks, do sifri za sve naloge na svim mogucim sajtovima i forumima. I ne mogu da se odvojim od njega. :D

Eto ga, ja probah Assistent, sad promijenio jezik, još sam izbriso one update što sam uradio Googlea, ionako ne koristim nešta mnogo to, tako da samo sam za potrebe Assistanta updaetovo... Ma dobar je Assistant, koristan i sve to, al' msm da nemam neku potrebu da ga koristim, htio sam da probam, i eto, probao... I vratio na staro...

Evo stakla za preporuku dobro upakovano i stiglo za 10 dana, juče sam zalepio i nema vazduha oko logoa videćemo ubuduće.

15cbadbe75f83adfa6e4c472ba182977.jpg

Tempered Glass Film Explosion Proof Screen Protector For huawei Ascend P6 P7 P8 P9 lite Honor 6 7 3C 4x 3X mate7 Cleaning Kit
http://s.aliexpress.com/jY7nYZrM
(from AliExpress Android)

Meni se izbušila fabrička folija :)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zapravo, da bi imali Assistant, msm da jedino treba biti updateovan Google i Chrome aplikacije... A Music, Keyboard i ostalo msm da nema potrebe... I biti na engleskom, u mene ove dvije već updateovane, tako da samo mijenjanje na eng i eto opet Asistenta :p
Nego, raja je li ko od vas igrao neke " teže " igre na ovom mobitelu, kako je podnio ?

Evo stakla za preporuku dobro upakovano i stiglo za 10 dana, juče sam zalepio i nema vazduha oko logoa videćemo ubuduće.

Tempered Glass Film Explosion Proof Screen Protector For huawei Ascend P6 P7 P8 P9 lite Honor 6 7 3C 4x 3X mate7 Cleaning Kit
http://s.aliexpress.com/jY7nYZrM
(from AliExpress Android)

Meni su ovo poslali sa maskom, jer nisu imali onu koju sam ja hteo. A satro su poslali i moju masku u medjuvremenu, ali evo vec vise od 60 dana kako sam narucio i nema. Otvorio dispute, bas sam sad hteo da po treci put idem u support.

Imam p9 lite, a keva p8 lite i primetio sam da njen telefon vidno brze otvara chrome ili google search aplikaciju. Na mom telefonu treba sekund dva da se google otvori tj od klika na google polje za search na home-u pa do trenutka da mogu da kucam, i jos postoji i mali lag pri kucanju u pocetku... Telefon je iz vipa. Pre ovoga sam imao lg spirit koji je uzasno sporo radio iako su ga inace ljudi hvalili. Pocinjem da sumnjam u to da vip daje neke fals telefone ili nesto. Nije da se zalim i moj telefon radi dosta brzo, ali zar ne bi trebalo da je brzi od p8 lite, i uz toj moj nema ni dva meseca, i mislim da je takav od starta. U podesavanjima za bateriju je uvek na performance. Samo bih voleo da znam da li je do mog uredjaja ili jednostavno do telefona. Ali opet p8 lite chrome otvori momentalno, a kod mene treba sekund dva sigurno... Cisto da napomenem ja imam i fb i messenger instaliran, ako ima neke veze.
Imao sam p8 lite uporedo sa p9 lite sa svim mogucim aplikacijama instaliranim i brat bratu p9 lite je drasticno, bas osetno brzi. Velika je razlika u brzini. Mozda ti nesto u pozadini gusi.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Zapravo, da bi imali Assistant, msm da jedino treba biti updateovan Google i Chrome aplikacije... A Music, Keyboard i ostalo msm da nema potrebe... I biti na engleskom, u mene ove dvije već updateovane, tako da samo mijenjanje na eng i eto opet Asistenta :p
Nego, raja je li ko od vas igrao neke " teže " igre na ovom mobitelu, kako je podnio ?

Ja pikam jednu prezahtevnu igru, Marvel Contest of Champions. Imao sam 6 meseci verziju P9l sa 2GB rama pa sam sad uzeo sa 3GB zimus i oseti se razlika, bolje sljaka na 3GB. Bateriju jede zivu naravno, sa 100 na recimo 20% stuce kad bi igrao iz komada za 4h sigurno, igra je sama po sebi prezahtevna (a zauzima i skoro 2,5GB), dosta se greje telefon, ne preterano kao neki drugi modeli recimo ali to je i normalno. Bas nonstop pikam z aci svakodnevno, cela ekipa mi je tu zezamo se dakle bas ga terorisem. Posle nekoliko dana ne koriscenja phone managera oce da krene da zabada, u tom slucaju reset, ciscenje kesa i sve ko novo opet. Pored ovoga sto sam naveo nikakve druge probleme nemam, cak mi za vreme igranja u pozadini uvek rade messenger i viber, a neretko pustim i muziku paralelno. Instagram, fb, chrome i ostale gluposti pogasim i to je to.

Tek sad kad sam sve ovo napisao shvatam koliko ga zapravo gazim i kolko se on jadan dobro drzi, bas je zverka :D

Da li ima neko problema sa jacinom zvona. Kad pustim na najjace kao da probija zvuk. Do pola ima bas posle pa vise nema.

Pa normalno da za heavy-gaming+muziku+messenger+vibet u isto vreme treba vise od 2GB ram-a :D

Nisam video po temi da ima puno ljudi koji tako koriste telefon, ja igram igrice na njemu ali su to uglavnom neke lagane arcade ili puzzle tip za razmisljanje.

Najteze sto sam igrao je Asphalt, tu na High ima malo seckanja, mada ja sto se toga tice imam dosta istancan ukus, vidim i najmanji stutter u igrama koji ljudi uglavnom i ne vide :D

Na Medium je radio kao podmazan, a kvalitet grafike se nije smanjio sa se moze reci da je igra postala mnogo ruznija [emoji4]

P9 Lite TT

Aaa, nisam stvarno znao da može tako da podnese :p Ma ja nemam nešto puno app, ono Messenger, Viber, Facebook ne koristim nego Lite, jer je FB očajan, iz update u update sve gori i tako imam neke muzike a i koristim često recimo kameru :D I da, sada kad sam probavao Assistant, bio sam updateovo sve one Googleove app, od Google App one glavne koju treba updatovati, zatim Chrome koji također koristim, pa još nekakve džidže, ali sam Google " na " i sve ostalo šta ne koristim, ono muzika, play i filmovi, džaba updateovati kada uopće ne koristim, tako da to treba updateovati, a ne dam da se samo, džaba samo zauzima :p I da, YT koristim dosta... A igrice za sada probao one što ne zahtijevaju, probao Subway Surfer, naravno veoma glatko radi i tako neke male poput Color Switch i tako, a zahtijevnije nisam, a evo vidim da mogu..
Nego kako se vama dojmio Assistant, ja kao što rekoh unupdateovo sam sve one Googleove koje mi ne trebaju kao i samu Google App, ne koristim... Meni onako, svidjelo mi se, nije da je nešta prepametno, ali eto, vala, ne treba mi...
btw. za sada sam zadovoljan telefonom, dobri su i ovi Manageri, Datoteke i to jer ne trebamo one silne Cleanere skidati i Lockere...

Pa normalno da za heavy-gaming+muziku+messenger+vibet u isto vreme treba vise od 2GB ram-a :D

P9 Lite TT

Pao ono, jes da bude :D Dobro se drzi nego meni ne prodje dan da ne upalim tu igru i onda nikako ne znam realno vreme baterije, ja sam maltene nonstop na punjacu jer stvarno dosta vuce. Naravno punim kad ga ne koristim.

A taj assistant i to nista ne znam od guglovih app koristim 'samo' YT, gmail, keyboard i Chrome mada i njega cu da smaknem sad i da se vratim na CM browser. FB, Twitter i Messenger sam upravo sklonio (hvala onom ko pomenu Metal, prijatno sam iznenadjen aplikacijom, videcemo jos dok se naviknem). Za instagram moram da smislim neku zamenu da i on odleti tako da ce ostati samo Viber od tih ocajnih koje terorisu telefon.

Da li neko zna kakva je priča sa OTA update, dakle samo bootloader otključan sa official recovery i bez roota. Da napomenem, kada sam proverio fastboot bio je već factory otključan.

Poslednja izmena:
Pitanje je jasno, da li ću moći OTA da uradim ili ne? Baš ovakvo pitanje nije bilo.

Pitanje je jasno, da li ću moći OTA da uradim ili ne? Baš ovakvo pitanje nije bilo.
Ako je otkljucan bootloader telefon ne dobija OTA. Medjutim, ako instaliras stock recovery metodom tri dugmeta automatski ti opet zakljuca bootloader. Imas i opciju relock bootloader preko adb-a fastbota.

Ja koliko znam, otključan bootloader ne sprečava OTA ažuriranje, ali root da, pretpostavljam i custom recovery. Ali samo otključan bootloader ne utiče.

Jeste, evo sad i ja videh. Otkljucan bootloader utice jedino na garanciju telefona u slucaju da je kvar nastao usled neispravnog ili modifikovanog softvera.

Jeste, evo sad i ja videh. Otkljucan bootloader utice jedino na garanciju telefona u slucaju da je kvar nastao usled neispravnog ili modifikovanog softvera.

U prevodu ako prilikom reklamcije telefona utvrde da je mobilni pokvaren softverski a otkljucan mu je tada bootloader onda ne vazi garancija. Jel tako.

Vrh Dno