Šta je novo?

Huawei P50 serija

Hvala na odgovorima!

Mate 50 pro sam uzeo u obzir takođe, ali u proseku 80-100e skuplji. obzirom da uzimam dva telefona, to je već i cifra...150-200e razlike
Izmešana iskustva sa kamerom - tu su negde. A definitivno bolji u baterijii i optimizaciji.

Mnogo mi znači info oko HarmonyOS.
Jel to ono rešenje koje se nabavlja kabel i plaća online usluga?
Koliko sam shvatio, sa EMUI verzijom+microG radi ALI ima poneki problem, a sa HarmonyOS je to skoro 99% sve rešivo?!
EMUI 14 + micro G, jedino ne radi Gwallet i android auto

Ja se izvinjavam sto upadam ovako, nisam korisnik Huawei modela na zalost vec godinu dana, da li jos uvek android auto ne moze ni na koji nacin da radi?

Hvala ljudi, sutra idem da pogledam dva komada.
Oba su na Emui 14.

Usput, jel ima nešto specifično na šta da obratim pažnju, što se tiče funkcionalnosti?
Kako da proverim jel se taj model greje, tj kada je to izraženo?

Hvala još jednom, svako dobro svima!

Hvala ljudi, sutra idem da pogledam dva komada.
Oba su na Emui 14.

Usput, jel ima nešto specifično na šta da obratim pažnju, što se tiče funkcionalnosti?
Kako da proverim jel se taj model greje, tj kada je to izraženo?

Hvala još jednom, svako dobro svima!
Tesko to mozes dok ne osetis u rukama al sam siguran da je to redak slucaj. Kad kupujes obrati paznju, zakriven ekran da nije napukao i da li punjenje radi a ostalo je sto je vec u njemu. Nemoj da te buni battery helt. Moj je posle skoro 3 god na 91% i jos se dobro nosi.
Ja se izvinjavam sto upadam ovako, nisam korisnik Huawei modela na zalost vec godinu dana, da li jos uvek android auto ne moze ni na koji nacin da radi?
E neko je snimao da na Puri 70 pro ili ultri radi, mislim da je Misav iz Hr-a, ima na youtubu. Ali ja ne koristim pa nisam ni probao, mozda i radi, ali za Gwallet znam da ne radi, bar za sad

Slazem se, ali jedino je P50pro bolji po pitanja lezanja u ruci, i sto nema veliki noc nek rupicu prednje kamere. A savetujem ako moze novija verzija Huaweia, i to ako si u mogucnosti, flegsip
Nije tu nikakva velika razlika po pitanju ležanja u ruci, da je displej pola inča razlike u veličini, imalo bi značajne razlike, ovako govorimo o 3.2mm visine i 2.7mm širine, što je 10g težine, što je 1.9% odnosno 3.5% dimenzione i 4.8% masene razlike, stvarno minimalno. Noč jeste veliki ali funkcionalno bolji u smislu da ima Face ID koji radi dosta bolje nego fingerprint.

Hvala na odgovorima!

Mate 50 pro sam uzeo u obzir takođe, ali u proseku 80-100e skuplji. obzirom da uzimam dva telefona, to je već i cifra...150-200e razlike
Izmešana iskustva sa kamerom - tu su negde. A definitivno bolji u baterijii i optimizaciji.

Mnogo mi znači info oko HarmonyOS.
Jel to ono rešenje koje se nabavlja kabel i plaća online usluga?
Koliko sam shvatio, sa EMUI verzijom+microG radi ALI ima poneki problem, a sa HarmonyOS je to skoro 99% sve rešivo?!
Imaš više komada na KP za 300-330e, siguran sam da sve to može da se uzme na 300, tako da bi bilo 50, odnosno 100e ukupne razlike, što je verujem mala cifra za ono što dobijaš, ali ako je novac problem, razumem. Imaj na umu da je Mate 50 izašao godinu dana kasnije - znači godinu dana manje korišćenja i mogu se naći primerci u garanciji. Ja stvarno verujem da je Mate 50 Pro za 300e trenutno best buy, evo prodao sam moj i gledam šta da uzmem sada, nijedan telefon za takav novac nije tako kompletan uređaj.
Što se tiče kamere, nisu tu negde, Mate je dosta bolji s varijabilnom aperturom, noćne fotografije su dosta čistije, P50 ima samo jednu prednost po pitanju kamere a to je monohromatski senzor, verovatno najbolji ikada u nekom telefonu.
Prebacivanje na HarmonyOS je to sa online konverzijom, iako podržavam jer dobijaš noviji i optimizovaniji softver, nije nužno, microG na EMUI će ti odraditi skoro sve isto. Nije ni nužno da je sve bolje na Harmony, pisano je već na forumu, iako sve radi malo brže, bolje, fluidnije, moj je tel npr. dobio čudnu zelenu nijansu u aperture modu nakon konverzije, što nije neki problem ali eto.

Imaš više komada na KP za 300-330e, siguran sam da sve to može da se uzme na 300, tako da bi bilo 50, odnosno 100e ukupne razlike
Iskreno, našao sam lika koji prodaje dva komada, i daje ih oba za 450...kupio ćerkama i one odustale.... idem sutra da prelomim deluje mi kao odlična ponuda, batterije 100 i 96%.
Pa i ako se zeznem i ne budem zadovoljan opet kontam najgore što može je da zarobim pare na neki period i izgubim nešto malo u toj trgovini...
Insče si upravu, ima Mate 50 pro za 300 više komada

Ako mogu nekako da pomognem na p60pro sa microg radi sve sto streba meni! ima sitnih podesavanja u microg i to je sve...placanje ne koristim... Tako da za mene nema to znacaj... Sto se tice microgpodesavanja.... Kada instaliras microgservices i companion u podesavanjima imas da registrujes, dodas google nalog, pa u cloud push u advanced stavis da te pita koju app da registruje microg za push notifikacije... Pitace te jedno po jedno, ti odbij sve sto ne trazi google servise... Npr viber sa appgallery, ili huawei health itd odbijes denny... A instagram, socijalne mreze, prihvati.... Problem resen... To vazi i za google chrome, maps, yt itd.... Nikad lakse.... Ja ne koristim nista van appgalery i sve radi okay.... Neke aplikacije... Zakljucaj u pozadini flashcore, instagram, lunch battery stavi da rade konstantno u pozadini(insta, edge, flashcore itd. ...i telefon je stvarno kako treba...to zakljucavanje app u pozadini i startovanje i baterija koja se trosi malo dodatnije zbog microg services je smesna,koliko telefon postaje funkcionalan.... Naravno imam emui14. 2
Ako mogu nekako da pomognem na p60pro sa microg radi sve sto streba meni! ima sitnih podesavanja u microg i to je sve...placanje ne koristim... Tako da za mene nema to znacaj... Sto se tice microgpodesavanja.... Kada instaliras microgservices i companion u podesavanjima imas da registrujes, dodas google nalog, pa u cloud push u advanced stavis da te pita koju app da registruje microg za push notifikacije... Pitace te jedno po jedno, ti odbij sve sto ne trazi google servise... Npr viber sa appgallery, ili huawei health itd odbijes denny... A instagram, socijalne mreze, prihvati.... Problem resen... To vazi i za google chrome, maps, yt itd.... Nikad lakse.... Ja ne koristim nista van appgalery i sve radi okay.... Neke aplikacije... Zakljucaj u pozadini flashcore, instagram, lunch battery stavi da rade konstantno u pozadini(insta, edge, flashcore itd. ...i telefon je stvarno kako treba...to zakljucavanje app u pozadini i startovanje i baterija koja se trosi malo dodatnije zbog microg services je smesna,koliko telefon postaje funkcionalan.... Naravno imam emui14

Ako mogu nekako da pomognem na p60pro sa microg radi sve sto streba meni! ima sitnih podesavanja u microg i to je sve...placanje ne koristim... Tako da za mene nema to znacaj... Sto se tice microgpodesavanja.... Kada instaliras microgservices i companion u podesavanjima imas da registrujes, dodas google nalog, pa u cloud push u advanced stavis da te pita koju app da registruje microg za push notifikacije... Pitace te jedno po jedno, ti odbij sve sto ne trazi google servise... Npr viber sa appgallery, ili huawei health itd odbijes denny... A instagram, socijalne mreze, prihvati.... Problem resen... To vazi i za google chrome, maps, yt itd.... Nikad lakse.... Ja ne koristim nista van appgalery i sve radi okay.... Neke aplikacije... Zakljucaj u pozadini flashcore, instagram, lunch battery stavi da rade konstantno u pozadini(insta, edge, flashcore itd. ...i telefon je stvarno kako treba...to zakljucavanje app u pozadini i startovanje i baterija koja se trosi malo dodatnije zbog microg services je smesna,koliko telefon postaje funkcionalan.... Naravno imam emui14. 2
Ako mogu nekako da pomognem na p60pro sa microg radi sve sto streba meni! ima sitnih podesavanja u microg i to je sve...placanje ne koristim... Tako da za mene nema to znacaj... Sto se tice microgpodesavanja.... Kada instaliras microgservices i companion u podesavanjima imas da registrujes, dodas google nalog, pa u cloud push u advanced stavis da te pita koju app da registruje microg za push notifikacije... Pitace te jedno po jedno, ti odbij sve sto ne trazi google servise... Npr viber sa appgallery, ili huawei health itd odbijes denny... A instagram, socijalne mreze, prihvati.... Problem resen... To vazi i za google chrome, maps, yt itd.... Nikad lakse.... Ja ne koristim nista van appgalery i sve radi okay.... Neke aplikacije... Zakljucaj u pozadini flashcore, instagram, lunch battery stavi da rade konstantno u pozadini(insta, edge, flashcore itd. ...i telefon je stvarno kako treba...to zakljucavanje app u pozadini i startovanje i baterija koja se trosi malo dodatnije zbog microg services je smesna,koliko telefon postaje funkcionalan.... Naravno imam emui14

Nećeš imati nikakvih problema sa Emui i MicroG.
@dulic993 najbolje može da ti prenese iskustvo sa P50 pro.
Nema, ja koristim sve sa appgalery i sve radi kako treba... Sem placanja.....sve se moze samo minut, dva posla...

Iskreno, našao sam lika koji prodaje dva komada, i daje ih oba za 450...kupio ćerkama i one odustale.... idem sutra da prelomim deluje mi kao odlična ponuda, batterije 100 i 96%.
Pa i ako se zeznem i ne budem zadovoljan opet kontam najgore što može je da zarobim pare na neki period i izgubim nešto malo u toj trgovini...
Insče si upravu, ima Mate 50 pro za 300 više komada
Javi kad kupis telefon, me bitno koji izaberes, cisto da vidim utiske

Javi kad kupis telefon, me bitno koji izaberes, cisto da vidim utiske
Kupio! Ova dva P50 Pro po ovoj ceni nisam mogao da odolim. I da Fantastično stanje, bez tačkice oba, stalno u maskama i sa folijama, znaš kad se to vidi.
Verzije sa 256gb, sa originalnim punjačima 66W.

Upravo sedim za kompom i rešavam/setapujem sve. Ovo sa microG nije komplikovano uopšte, namestio sam basic google aplikacije, sve radi....... fantastično, google nalog, čak i gboard je tu, gde imam puno ''sačuvanih'' reči je tu. Mislim stvarno kao da je to tu. Sve se sinhronizovalo, baš ekstra - da ne ureknem!

Imam dosta poslovnih aplikacija, to tek sledi, za sada sve perfektno!

Nisam još namestio viber/whatsup to ću na kraju, znam da ima fora kad se izloguješ sa jednog telefona to ti je to. A moram dobro obratiti pažnju za backup viber/whatsup. To mi je bitno zbog istorije prepisaka sa ljudima,klijentima, kao i slike. Pa razmišljam čak i da uradim varijantu da platim Huawei na cloud mesec dana, kako bi uradio viber backup bez problema, svih slika i svega.

Veličina kao P30 Pro, kamera je mnooogo bolja , ajd meni i toliko ne bitno ja uglavnom imam 80% slika sa posla koje kakvih tablica,delova itd itd ali osetno bolja, brža, video zapis takođe.
Sve je naravno mnogo fluidnije, visoko osvežavanje ekrana..... Meni je ovo super jer je po obliku/velilčini isti kao telefon koji sam nosio do sada pa mi 1/1 legao.

Da li posle cele instalacije, da onemogućim auto-update aplikacijama? Ono....ako radi radi, da ne diram, eventualno baš neka ako se baguje pa ajde
Svaka čast ovima..... tačno bi rasturili tržište da se nisu zakačili... ali dižu se opet nema šta.

Ljudi šta da kažem, hvala vam od srca na uloženom vremenu, na pisanju i odgovaranju na pitanja koja verujem ste prežvakali X puta.
Potajno se nadam da ću temu posetiti isto kao posmatrač/davalac informacija a ne da pitam kako da rešim nešto :)

Svako dobro :)

Kupio! Ova dva P50 Pro po ovoj ceni nisam mogao da odolim. I da Fantastično stanje, bez tačkice oba, stalno u maskama i sa folijama, znaš kad se to vidi.
Verzije sa 256gb, sa originalnim punjačima 66W.

Upravo sedim za kompom i rešavam/setapujem sve. Ovo sa microG nije komplikovano uopšte, namestio sam basic google aplikacije, sve radi....... fantastično, google nalog, čak i gboard je tu, gde imam puno ''sačuvanih'' reči je tu. Mislim stvarno kao da je to tu. Sve se sinhronizovalo, baš ekstra - da ne ureknem!

Imam dosta poslovnih aplikacija, to tek sledi, za sada sve perfektno!

Nisam još namestio viber/whatsup to ću na kraju, znam da ima fora kad se izloguješ sa jednog telefona to ti je to. A moram dobro obratiti pažnju za backup viber/whatsup. To mi je bitno zbog istorije prepisaka sa ljudima,klijentima, kao i slike. Pa razmišljam čak i da uradim varijantu da platim Huawei na cloud mesec dana, kako bi uradio viber backup bez problema, svih slika i svega.

Veličina kao P30 Pro, kamera je mnooogo bolja , ajd meni i toliko ne bitno ja uglavnom imam 80% slika sa posla koje kakvih tablica,delova itd itd ali osetno bolja, brža, video zapis takođe.
Sve je naravno mnogo fluidnije, visoko osvežavanje ekrana..... Meni je ovo super jer je po obliku/velilčini isti kao telefon koji sam nosio do sada pa mi 1/1 legao.

Da li posle cele instalacije, da onemogućim auto-update aplikacijama? Ono....ako radi radi, da ne diram, eventualno baš neka ako se baguje pa ajde
Svaka čast ovima..... tačno bi rasturili tržište da se nisu zakačili... ali dižu se opet nema šta.

Ljudi šta da kažem, hvala vam od srca na uloženom vremenu, na pisanju i odgovaranju na pitanja koja verujem ste prežvakali X puta.
Potajno se nadam da ću temu posetiti isto kao posmatrač/davalac informacija a ne da pitam kako da rešim nešto :)

Svako dobro :)
Svaka cast i nek te sluzi! Sve sto treba, pitaj, tu smo 😀

Posle puno muke, uspeo sam i čuveni viber backup da uradim. Huawei drive/ google drive/ app gallery/ aurora store.....kuku lele ali evo izgleda sve je vraćeno uključujući i slike i video zapise u prepiskama. Ovo mi je bitno zbog posla *** da imam istoriju šta sam kome slao i šta je meni neko slao.

Sve živo sam tražio po qnetu, naišao na razne priče ali ništa konkretno sa rezultatima.

Čak ovako kako je trenutno mi je povukao i backup preko google drive na P50 pro, eksperimenta radi.

Da sumiram,
1) Na p30 pro je bio viber apdejtovan preko play store, i time je ostala opcija google drive a ne huawei drive kao kad se apdejtuje preko appgallery.
Potom na novom telefonu sam instalirao sa aurora store, pokrenuo, došao do dela za aktivaciju, izašao i izbrisao. Potom instalirao "zvanično" preko appgallery.

2) Prikačio stari telefon na PC, instalirao HiSuite i uradio backup sledećeg:
-viber app i viber app data
-viber images i viber videos folder
Sačuvao na PC to.
Bilo oko 12Gb otprilike

3) Prikačio novi telefon, P50 pro
-Restore
-viber app i app data
-viber images i videos folder
Sačekao da se završi.

4) Prebacio sim karticu, ušao u viber i uradio aktivaciju, tražiće putem poziva ili poruke kod za aktivaciju.

Aktivirao se i sve mi je identično kao na starom.

Obratiti šažnju sa prebacivanjem sim kartice i aktivacijom, postoji limit koliko puta dnevno može da se aktivira i potom se zabranjuje na 24h nova aktivacija. Ovo sam saznao jer smo prvo radili i pokušavali ženin viber jer je njoj kao manje bitan 😆

Trenutna verzija je 24.7.0.0 na oba telefona bila u vreme rada.

Nadam se da će pomoći još nekome kome je ovo bitno.

Za sada sam iskčjučio automatski update viber aplikacije i u aurora store i u appgallery.

Svako dobro narode! Pumpaj!!!

E bas mi je drago! I mene viber muci, i hvala na savetu, pokusacu ovo! Svako dobro, javljaj jos utiske i pumpaj!

Mislim da sam pisao rešenje za Viber backup na temi P60 pro.
Bitno je da ako prebacujete backup sa Google drive onda je bitno da instalaciju uraditi odmah sa Aurora stora, ne sa AppGalerije.
@zZavarivach možeš bez problema da uključiš update Vibera ako si već uradio backup ali samo u aplikaciji odakle si je prvi put instalirao, nikako u obe onda sve pobrljavi(naučio sam na teži način).

@zZavarivach , kako ste zadovoljni telefonom? Daj neki utisak posle 2 nedelje 😀
Nema šta sve je super. Leži mi jer je po dimenzijama isti kao P30 pro. Sve radi, neka tako ostane kuc kuc kuc u drvo.
Ume da se zabaguje Huawei share, pa ga isključim uključim pa proradi. Jednostavo vidi telefon, kao stisnem da pošalje ali ništa se ne desi piše samo fail.

Probao sam pre neko veče da slikam mesec uveče, znam da p30 pro ima onaj moon režim, međutim ovde sam se nešto razočarao. Nešto nije to to, ili je na p30 pro previše AI postprocesinga daleko ispred svog vremena 😄 ali mož'misliti to mi ne treba 2 puta u životu.
Za ono što meni treba i aplikacije koje koristim, i brzinu i mogućnosti - To je to.

Kući imam wifi6 pa mi je bonus to što može da se koristi u punom kapacitetu sada.
Ne mogu da se naviknem na budže tj kamere, uvek mi prsti završe tu preko njih i zamaste 🫣.

Rekao sam sebi da neću uzimati više zakrivljen ekran ali eto prekršio sam to obećanje. Kad staviš masku na telefon pa treba da prevučeš ono od gore ka dole malo se patim jer imam ćevape od prstiju verovatno. A i morao sam da iskčjučim opciju da se sakriju ona tri dugmeta jer ih jedva vratim posle 🤣

Nema šta sve je super. Leži mi jer je po dimenzijama isti kao P30 pro. Sve radi, neka tako ostane kuc kuc kuc u drvo.
Ume da se zabaguje Huawei share, pa ga isključim uključim pa proradi. Jednostavo vidi telefon, kao stisnem da pošalje ali ništa se ne desi piše samo fail.

Probao sam pre neko veče da slikam mesec uveče, znam da p30 pro ima onaj moon režim, međutim ovde sam se nešto razočarao. Nešto nije to to, ili je na p30 pro previše AI postprocesinga daleko ispred svog vremena 😄 ali mož'misliti to mi ne treba 2 puta u životu.
Za ono što meni treba i aplikacije koje koristim, i brzinu i mogućnosti - To je to.

Kući imam wifi6 pa mi je bonus to što može da se koristi u punom kapacitetu sada.
Ne mogu da se naviknem na budže tj kamere, uvek mi prsti završe tu preko njih i zamaste 🫣.

Rekao sam sebi da neću uzimati više zakrivljen ekran ali eto prekršio sam to obećanje. Kad staviš masku na telefon pa treba da prevučeš ono od gore ka dole malo se patim jer imam ćevape od prstiju verovatno. A i morao sam da iskčjučim opciju da se sakriju ona tri dugmeta jer ih jedva vratim posle 🤣
Ka pisao podrski da urade nadogradnju i stave swift down, da sa pola ekrana prevuces kontrol centar, a ostalo mi top

Zakrivljeni ekran je baš super ako imaš uključene geste. Ako imaš ravni ekran i masku onda je katastrofa ulovit čoškove da bi povukao gestu. Zato tu Navigation Dock spašava stvar.
Ka pisao podrski da urade nadogradnju i stave swift down, da sa pola ekrana prevuces kontrol centar, a ostalo mi top
Pisali su mnogi pa ništa, jedino je honor popustio za Huawei teško.

Nazad
Vrh Dno