Kako vam se čini baterija običnog P40? Tek sam ga upalio i za sad je to slabo (računam da je do privikavanja sistema na moje korišćenje), za 1h i 15 min je otišlo 16% baterije i to bez sim kartice. Pre njega sam koristio P40 lite i u identičnim uslovima je potrošnja bila dosta bolja?
Može li baterija na ovom tel izdržati ceo dan zahtevnijeg korišćenja?
Na mom P40 sa debloat urađenim (izbrisan huawei assistant npr i ostale nepotrebne stvari) izvlačim do 10h SOT na WIFI. Često mi je upaljen blutut i lokaciju povremeno ne gasim. Kamera jede bateriju najviše, pretpostavljam zbog AI. Ono što je najbolje je što baterija konstantno tako drži, bez većih oscilacija, npr ni sa uključenim prenosom podataka preko 4G ne dolazi do drastičnog pada baterije, ili random pražnjenja baterija, kao što je bio redovno slučaj na Xiaomi. Rekao bih da je baterija uporedna sa iPhone 11 Pro koji ima drug, s mešanom upotrebom, malo igrica nezahtevnih, 4G itd, vratim se posle 18h kući sa 30-40ak procenata preostalih,
Posle nekog vremena korišćenja P40 napisaću ovde uporednu analizu. Što se ekrana tiče P40 ga je pojeo iako po mom mišljenju P40 lite ima jedan od najlepših IPS ekrana. Kao i na lite verziji boje u normalnom rezimu su dosta isprane, dok su u vivid fenomenalne. Za sad nisam video razlike u brzini jer sam radio osnovne stvari samo. Kamera vidi više svetla u mraku nego moje oči. Otisak prsta odličan, na lite bolji jer je ipak fizički senzor. Infrared senzor lica mi je najveći utisak na tel, ono je zaista prebrzo i vrhunski
Ne bih se složio da P40 jede ekran P40 lite. Da, P40 lite ima fantastičan ekran. ALi ekran P40 nije toliko sjajan, bio sam baš razočaran ekranom na svom primerku, ima blagi zeleni tint i jednostavno prikaz nije kvalitetan kao kod nekih drugih AMOLED ekrana. Moj stari Xiaomi Mi 9t ima bolji ekran a klasa ili dve je ispod. Nije loš ali jednostavno nije fantastičan.
S obzirom da sam koristio P40 lite pre P40 i da mogu da uporedim iz prve ruke, P40 Lite ima osetno bolju bateriju ali ne kao što npr GSMArena test pokazuje - 86h vs 121h. Na lite sam izvlačio 10+h SOT a na P40 uglavnom 8-10h SOT. P40 Sasvim lepo izgura dan i držaće bolje nego drugi telefoni sa sličnim kapacitetom, naročito ako uradš debloat. Nemoj da te plaši sam kapacitet, i ja sam bio vrlo skeptičan i dugo razmišljao da li da ga kupim zbog baterije i nisam se pokajaoИ мене занима каква је батерија на п40. Сад користим п40 лајт али планирам да у неко скорије време пређем на п40