Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Kako vam se čini baterija običnog P40? Tek sam ga upalio i za sad je to slabo (računam da je do privikavanja sistema na moje korišćenje), za 1h i 15 min je otišlo 16% baterije i to bez sim kartice. Pre njega sam koristio P40 lite i u identičnim uslovima je potrošnja bila dosta bolja?
Može li baterija na ovom tel izdržati ceo dan zahtevnijeg korišćenja?

Na mom P40 sa debloat urađenim (izbrisan huawei assistant npr i ostale nepotrebne stvari) izvlačim do 10h SOT na WIFI. Često mi je upaljen blutut i lokaciju povremeno ne gasim. Kamera jede bateriju najviše, pretpostavljam zbog AI. Ono što je najbolje je što baterija konstantno tako drži, bez većih oscilacija, npr ni sa uključenim prenosom podataka preko 4G ne dolazi do drastičnog pada baterije, ili random pražnjenja baterija, kao što je bio redovno slučaj na Xiaomi. Rekao bih da je baterija uporedna sa iPhone 11 Pro koji ima drug, s mešanom upotrebom, malo igrica nezahtevnih, 4G itd, vratim se posle 18h kući sa 30-40ak procenata preostalih,

Posle nekog vremena korišćenja P40 napisaću ovde uporednu analizu. Što se ekrana tiče P40 ga je pojeo iako po mom mišljenju P40 lite ima jedan od najlepših IPS ekrana. Kao i na lite verziji boje u normalnom rezimu su dosta isprane, dok su u vivid fenomenalne. Za sad nisam video razlike u brzini jer sam radio osnovne stvari samo. Kamera vidi više svetla u mraku nego moje oči. Otisak prsta odličan, na lite bolji jer je ipak fizički senzor. Infrared senzor lica mi je najveći utisak na tel, ono je zaista prebrzo i vrhunski

Ne bih se složio da P40 jede ekran P40 lite. Da, P40 lite ima fantastičan ekran. ALi ekran P40 nije toliko sjajan, bio sam baš razočaran ekranom na svom primerku, ima blagi zeleni tint i jednostavno prikaz nije kvalitetan kao kod nekih drugih AMOLED ekrana. Moj stari Xiaomi Mi 9t ima bolji ekran a klasa ili dve je ispod. Nije loš ali jednostavno nije fantastičan.

И мене занима каква је батерија на п40. Сад користим п40 лајт али планирам да у неко скорије време пређем на п40
S obzirom da sam koristio P40 lite pre P40 i da mogu da uporedim iz prve ruke, P40 Lite ima osetno bolju bateriju ali ne kao što npr GSMArena test pokazuje - 86h vs 121h. Na lite sam izvlačio 10+h SOT a na P40 uglavnom 8-10h SOT. P40 Sasvim lepo izgura dan i držaće bolje nego drugi telefoni sa sličnim kapacitetom, naročito ako uradš debloat. Nemoj da te plaši sam kapacitet, i ja sam bio vrlo skeptičan i dugo razmišljao da li da ga kupim zbog baterije i nisam se pokajao :)

Na mom P40 sa debloat urađenim (izbrisan huawei assistant npr i ostale nepotrebne stvari) izvlačim do 10h SOT na WIFI. Često mi je upaljen blutut i lokaciju povremeno ne gasim. Kamera jede bateriju najviše, pretpostavljam zbog AI. Ono što je najbolje je što baterija konstantno tako drži, bez većih oscilacija, npr ni sa uključenim prenosom podataka preko 4G ne dolazi do drastičnog pada baterije, ili random pražnjenja baterija, kao što je bio redovno slučaj na Xiaomi. Rekao bih da je baterija uporedna sa iPhone 11 Pro koji ima drug, s mešanom upotrebom, malo igrica nezahtevnih, 4G itd, vratim se posle 18h kući sa 30-40ak procenata
Hvala puno na informaciji. Imao sam malo problem da ubacim sim karticu delic je šira nego što je sam slot pa ću odložiti taman dok ne sredim gms. Za sad sot smo na wifi i blutut potrošio 40% posto baterije za 4,5h.

Što se ekrana tiče, pri kojim uslovima se taj problem Green tint a najbolje uoči? Jel pri gledanju sa strane na beloj pozadini?
Čini mi se da mu je bela malo zuckasta, kao i siva. Takodje mi se čini da su boje lepše na emui 11 nego na 10. Vratio sam nazad na emui 10 zbog gugla

Kako mogu koristiti Google mape za navigaciju, čitam na prethodnim stranama da je moguće? Mogu otvoriti mapu u pretraživaču, ali ne mogu pokrenuti navigaciju

Može, uspio sam, hvala. Danas mi je stigao p40pro, dok se malo poigram pa javljam utiske 🙂

Uzeo bih P40, taman je to što mi treba, ne bih davao veću cenu za Pro. Ne mogu da nadjem običan P40 na kp, par prodavaca mi nudi samo Pro. Ako neko ima prepruku za nekog prodavca sa kp ili možda radnje, neka mi pošalje na private.

Danas sam po prvi put koristio P40 na jakom Suncu. Uporedio sam ga sa s10 i pomalo je rezultat porazavajuc. Član duki92 je skrenuo pažnju na Green tint koji u zatvorenim uslovima i ne primecujem toliko ali na otvorenom ono je zaista nedovoljno. Prilozicu I fotografiju, levo je S10 (2 god maltretiran ekran) a desno je moj P40 pa procenite sami.

Poredio sam i sa P40 pro i taj displej na P40 pro je zaista bio fenomenalan bela je bila zaista bela. Sveopsti utisak mi je da je P40 Pro potpuno drugačiji od P40 prosto je klasu bolji i ko može da se strpi i da doplati zaista vredi. Kamera dosta bolje slike pravi glavnim senzorom koji je isti na oba. Kvalitet video stabilizacije je tek priča za sebe. Sveopšti utisak je da je mnogo bolji P40 pro

Prilozi

• IMG_20210421_144208.jpg
    IMG_20210421_144208.jpg
    200.8 KB · Pregleda: 58
Često mi se dešava da ne mogu bekapovati viber. Dobijam ovu grešku? Zna li neko sta se desava?

Prilozi

• Screenshot_20210422_070431_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_20210422_070431_com.viber.voip.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 51
Da li je zaista green tint na P40 zaista tako jak? Ne znam zasto ali nesto me kinji da predjem na doticni telefon.

I ja sam hteo da idem na P40 ali tek sad videh da on nema OIS na glavnoj kameri...Ne znam kako mi je to promaklo a gledao sam dosta reviewa gde se izjednačavaju kamere na ovim modelima. Razlika je i dalje skoro 200 eur što nije baš malo u odnosu na cenu P40 od 390 EUR.

Данас видео понуду на кп за п40 про 530е,неотпакован. Одлична цена, да сам тренутно при парама узео бих га 😄 П40 је око 450 ја мислим нов тако да уоште није велика разлика

530 je baš dobra cena ako je nov. A p40 nema izgleda nigde, ja bar ne nadjoh iako se kače cene od 390eur.

Oko 500e telefoni starosti mesec dva, na kp p40 pro bez problema se nalaze. PLUS verzija je bila 550-60 ovih dana, nov

I ja sam hteo da idem na P40 ali tek sad videh da on nema OIS na glavnoj kameri...Ne znam kako mi je to promaklo a gledao sam dosta reviewa gde se izjednačavaju kamere na ovim modelima. Razlika je i dalje skoro 200 eur što nije baš malo u odnosu na cenu P40 od 390 EUR.
Kako nema ois na glavnoj kameri? Upravo glavna i selfi kamera su jedine koje imaju sva tri P40 vodeca modela.
Kao neko ko ima P40 smatram da je opravdana razlika i da je Pro isplativ. Preporuka za Pro da se pogleda displej. Drugarov Pro sa kojim sam intezivno poredio svoj P40 je imao vrhunski displej, dok sam danas u Vipu video daleko lošiji displej na njihovom izložbenom P40 Pro modelu

Poslednja izmena:
Da li je zaista green tint na P40 zaista tako jak? Ne znam zasto ali nesto me kinji da predjem na doticni telefon.
Navikao sam se na tint ali kvari mi doživljaj. Ovih dana intezivno smaram drugare i uzimam im tel da poredim displej hahaha
True tone opcija boja na IPhone 12 je vrlo slična sa ovim displejem na mom primerku P40, daleko od nivoa Samsung i pojedinih ekrana na P40 pro i svih ekrana P40 pro plus

Kamera klasu iznad običnog P40 iako imaju isti glavni senzor.. Night mode posebno dominira na P40 pro. Poredio sam samo glavne kamere jer su iste. P40 ima za sad jednu jedinu manu a to je ekran na sta sam se prilagodio (osim kad ga ukrstim sa Samsung S serijom, poredio sam sa A52 u radnji i isti su skoro A52 I P40). Izuzetno brz tel sa generalno odličnim kamerama i slabasnim videom ako poredimo sa ostalim tel visoke klase. Izuzetno sam zadovoljan sa tim kako radi sveukupno osim sa displejem
Post automatically merged:

Da napomenem da se tint ne vidi toliko kad gledate tel ispred sebe, najviše se vidi na jakom svetlu pod uglovima. Nije to onaj tint koji se vidi na slikama kad na Googlu ukucate green tint na Mate 20 pro npr. Daleko je to blaže, ali kad se zn da to nije jeftin tel i da Xiaomi na tel od 200e ima slican ili bolji displej onda nije prijatno

• Like
Reagovanja: Him
Navikao sam se na tint ali kvari mi doživljaj. Ovih dana intezivno smaram drugare i uzimam im tel da poredim displej hahaha
True tone opcija boja na IPhone 12 je vrlo slična sa ovim displejem na mom primerku P40, daleko od nivoa Samsung i pojedinih ekrana na P40 pro i svih ekrana P40 pro plus

Kamera klasu iznad običnog P40 iako imaju isti glavni senzor.. Night mode posebno dominira na P40 pro. Poredio sam samo glavne kamere jer su iste. P40 ima za sad jednu jedinu manu a to je ekran na sta sam se prilagodio (osim kad ga ukrstim sa Samsung S serijom, poredio sam sa A52 u radnji i isti su skoro A52 I P40). Izuzetno brz tel sa generalno odličnim kamerama i slabasnim videom ako poredimo sa ostalim tel visoke klase. Izuzetno sam zadovoljan sa tim kako radi sveukupno osim sa displejem
Post automatically merged:

Da napomenem da se tint ne vidi toliko kad gledate tel ispred sebe, najviše se vidi na jakom svetlu pod uglovima. Nije to onaj tint koji se vidi na slikama kad na Googlu ukucate green tint na Mate 20 pro npr. Daleko je to blaže, ali kad se zn da to nije jeftin tel i da Xiaomi na tel od 200e ima slican ili bolji displej onda nije prijatno
Hvala.

Jedno pitanje. Uzeo sam p40 pro, malo sam slikao i primetio sam da na slikama dominira zelenkasta boja.. Da li je to i kod vas tako?

To sam i ja pitao. To je mana senzora. Kad ti treba blic onda upali onily sijalicu umesto ikone za blic i sve će biti ok. Prelistaj par postova gore

Spominjao se display na P40 PRO, dali postoje dvije vrste displaya (gora i bolja) ili su neki drugi problemi bili u pitanju ?

Postoje 3 vrste i prava je lutrija šta ćeš da dobiješ. Kod p40pro plus je isključivo Samsung panel.

Nikako, aplikacija preko koje je moglo da se proveri ne radi za p40 seriju

Neko svoje zapažanje u zadnjih par dana korišćenja pošto sam prešao sa p30 pro. Ekran svetliji mozda za 20% i oseti se tih 90hz., baterija bolja na p30 pro, kamera..možda sam očekivao više ali p30 pro radi isti možda nijansu bolji posao od p40 pro.

Imam P40 lite, ja nisam zahtevan korisnik i meni je zadovoljsvo raditi sa njim, sve mi radi što mi treba i nimalo mi ne smeta što nema gugl servise. Vidim u nekom postu da se može uraditi debloat , pa me interesuje kako i koje apk se mogu izbrisati na P40 lite.

Imam P40 lite, ja nisam zahtevan korisnik i meni je zadovoljsvo raditi sa njim, sve mi radi što mi treba i nimalo mi ne smeta što nema gugl servise. Vidim u nekom postu da se može uraditi debloat , pa me interesuje kako i koje apk se mogu izbrisati na P40 lite.
И ја презадовољан са P40 lite. Једино видео снимање је ужасно лоше кад упоредим са мојим старим ајфоном SE. Чак и нокиа 5.3 коју сам кратко користио има боље видео снимање. Све остало је одлично.

Jedno pitanje. Uzeo sam p40 pro, malo sam slikao i primetio sam da na slikama dominira zelenkasta boja.. Da li je to i kod vas tako?
Ja nisam primetio, koristim ga nekih mesec dana i fotke su odlične. Jesi prebacivao na komp? Ako nije do ekrana zbaci neku fotografiju gde se to primećuje.
I mene interesuje kako najlakše pogasiti bloat.

Ja nisam primetio, koristim ga nekih mesec dana i fotke su odlične. Jesi prebacivao na komp? Ako nije do ekrana zbaci neku fotografiju gde se to primećuje.
I mene interesuje kako najlakše pogasiti bloat.
Fotke su zelene kad se koristi blic. Bez njega fotke su brutalne

Nazad
Vrh Dno