Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Upravo čitam da će Biden_ova administracija razmotriti situaciju sa Huawei_om...preispitati će stvari što se tiče sigurnosti i konzultirati sa tehnološkim tvrtkama...čak je i Američka asocijacija za čipove uputila zahtjev administraciji da razmotriti i odobri suradnju sa Huawei na polju čipova.

Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk

Moguće da Huawei čeka to da ozvaniči kad ce p serija doći na tržište. Inače, ukoliko se to desi, baj baj niskim cenama Huawei

Nikad i nisu bile niske, barem u trgovinama.

Upravo čitam da će Biden_ova administracija razmotriti situaciju sa Huawei_om...preispitati će stvari što se tiče sigurnosti i konzultirati sa tehnološkim tvrtkama...čak je i Američka asocijacija za čipove uputila zahtjev administraciji da razmotriti i odobri suradnju sa Huawei na polju čipova.

Nažalost, vest je sasvim suprotna.

3a0c4197fba7807320c7f5b0ff445cda.jpg

Nikad i nisu bile niske, barem u trgovinama.

Mislim za pad kasniji. Kad izađu, da skupi su, ali posle par meseci, bez gugla, cena pada strmoglavo. Pa letos si mogao da ubodeš p40 pro na KP za 600e, a telefon izašap pre par meseci

Ovo se uglavnom odnosi na 5G što ne znači da bi se situacija sa čipovima mogla promijeniti na bolje.

Ovo se uglavnom odnosi na 5G što ne znači da bi se situacija sa čipovima mogla promijeniti na bolje.

Nema veze 5g infrastruktura i 5g čipovi u telefonima. Totalno drugačije stvari ukoliko se gleda po ugovorima jer kao što rekoh, imali su oni licence i posle stavljanja Huaveja na ban listu ( koja se odnosila samo na 5g telekomunikacijske infrastrukture ). Što znači da su opet na neki načim te dve stvari podeljene

Nema veze 5g infrastruktura i 5g čipovi u telefonima. Totalno drugačije stvari ukoliko se gleda po ugovorima jer kao što rekoh, imali su oni licence i posle stavljanja Huaveja na ban listu ( koja se odnosila samo na 5g telekomunikacijske infrastrukture ). Što znači da su opet na neki načim te dve stvari podeljene
Čipovi su čipovi, Huawei više ne moze da pravi Kirine u TSMC-u, sad kupuje od Mediatek-a ali nije to-to.

Bila je priča da prave 4G Kirine, ali jednostavno imaju taj ban i tu nema pomoći. Koristi se USA tech za proizvodnju čipova i nema rešenja osim 3rd party kao Mediatek, čak je i Exynos bio pomenut.

Čipovi su čipovi, Huawei više ne moze da pravi Kirine u TSMC-u, sad kupuje od Mediatek-a ali nije to-to.

Bila je priča da prave 4G Kirine, ali jednostavno imaju taj ban i tu nema pomoći. Koristi se USA tech za proizvodnju čipova i nema rešenja osim 3rd party kao Mediatek, čak je i Exynos bio pomenut.

Da, sad nema pravljenja čipova. To stoji, samo kažem da je bio prvi ban za Telek.stavljen, ukoliko se dobro sećam, Huawei je normalno pravio 5g čipove, tek kasnije je stavljen ban i na to. Pa se nadam da će se ban na to skinuti, a ovo o čemu se govori u tekstu, o Telek. ostati.

Za sada ima čipova 9000 za P seriju. Tako bar iz Huaveja kažu, što znači da imaju prostora do septebra da nešto iskombinuju za dalje

Па обзиром да је матором ( кхм ) "ПреЦеднику" на пола метра био неки Чајниз сво време 'инагурације", ја очекујем одобрење Хуавеиу за коришћење гугл сервиса.

Послато са Nova 5T

Kad bi dobili odobrenje za mate seriju npr, razbili bi sa prodajom, a i potrebno je da ima neko pored samsunga i iphone.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Polako im pridružuju i Xiaomi. Gase Ameri Kinu i neće se to promijeniti.

Sent from my ASUS_I001DA using Tapatalk

Videćemo do kraja ove godine šta će biti. Samo neka P50 Pro izađe kako je zamišljeno, a ostalo ćemo lako

Poslednja izmena:
Huaweiu je ban aktiviran u septembru - do tada je trajala ona temp dozvola za poslovanje. Izbacili su nekoliko Nova modela sa Mediatek Dimensity SoC-om nakon toga.

USA im ne da Kirine da prave, Kirin 9000 je pokazao i zašto.

Xiaomi ne koristi usluge TSMC-a, kao ni BBK - oni kupuju Qualcomm i Mediatek SoC-ove. Opasnost Xiaomiu jeste isto GMS, dok BBK čak posluje u USA sa OnePlus-om, tako da oni nisu u problemu.

@joojant200

Sve isprobao, jedino sto se moze podesiti je nocni mod huawei brausera, ali po danu je to prakticno neupotrebljivo jer je tekst tamnoplav.

Btw, tel. je dobio emui 11. Ni to nije promijenilo nista.

Poslednja izmena:
Ovako izgleda ako koristiš Operu

Uspio sam. Opera, night mode, pa igranje sa slajderima. Hvala!

Opera je zakon [emoji1303]

@joojant200
Sve isprobao, jedino sto se moze podesiti je nocni mod huawei brausera, ali po danu je to prakticno neupotrebljivo jer je tekst tamnoplav.

npr ovo je kiwi browser sa kp

Zagrejao sam se opasno za p40 pro jer su me ni iP11 ni s20 ne svidjaju. Zanima me kakva je situacija sada sa aplikacijama? Jel stizu notifikacije za wa, viber, instagram. Jel rade Microsoft aplikacije, Unicredit banka, CarGo, Donesi. Sta konkretno ne radi? Znam da se ne mozes ulogovati na Chrome i mape, to mi nije potrebno. Jel ima telefon nekih skrivenih mana, i jel se isplati doplatiti 70e za P40 Pro Plus, jer ih ima za 650 sada?

Notifikacije za spomenute aplikacije stižu, Microsoft radi a ove ostale nusam koristio. Dodati 70€ za Plus model po meni se i te kako isplati. Što se tiče mana imaju samo jednu, nemaju Google Play Services [emoji6]

Poslednja izmena:
Jel moze pomoc.Menjao sam password na google nalogu i sad ne moogu da se ulogujem na ty vanced.Obrisao sam preko menagera sve i micro g i yt music i yt vanced sve ponovo inastalirao ulogovao se u Micro G sa mojim google account usao normalno u yt music ali nece da udje u yt vanced stoji krug kao da se ucitava ali nece da udje na nalog.Kako to da resim?

Jel moze pomoc.Menjao sam password na google nalogu i sad ne moogu da se ulogujem na ty vanced.Obrisao sam preko menagera sve i micro g i yt music i yt vanced sve ponovo inastalirao ulogovao se u Micro G sa mojim google account usao normalno u yt music ali nece da udje u yt vanced stoji krug kao da se ucitava ali nece da udje na nalog.Kako to da resim?
probaj
https://youtu.be/PRRA_RoGASM

Zagrejao sam se opasno za p40 pro jer su me ni iP11 ni s20 ne svidjaju. Zanima me kakva je situacija sada sa aplikacijama? Jel stizu notifikacije za wa, viber, instagram. Jel rade Microsoft aplikacije, Unicredit banka, CarGo, Donesi. Sta konkretno ne radi? Znam da se ne mozes ulogovati na Chrome i mape, to mi nije potrebno. Jel ima telefon nekih skrivenih mana, i jel se isplati doplatiti 70e za P40 Pro Plus, jer ih ima za 650 sada?
Ja sam uzeo p40 pro, pre nekih nedelju dana. Od starta sam rešio da se ne zaludjujem sa instalacijom Google servisa, već da ga koristim ovako kako jeste.
Naravno, imao sam neke aplikacije bez kojih nisam hteo ni da razmatram kupovinu, poput bankarske aplikacije, društvenih mreža (Facebook, instagram, viber, whatsapp), Google mapa (bez obzira na logovanje, važno mi je samo da radi navigacija i prikaz mape).
Sve to radi normalno, bez problema. Tako da sam baš zadovoljan i nisam se pokajao.
Što se tiče aplikacija za koje si pitao, Donesi radi, ima je i na App gallery. Microsoft aplikacije takođe.
Cargo ne radi, čak i da je instaliraš iz eksternih izvora. Unicredit mislim da je jedina banka u Srbiji koje nema na App gallery. Nek me neko ispravi ako grešim...

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dodata je i Unicredit aplikacija nedavno, mada je radila normalno i pre toga samo skineš Apk na kompu i kopiras na telefon. CarGo radi preko G Space, samo bez automatskog lociranja, mora da se ukuca adresa. Google Photos takodje radi normalno automatski upload preko Gspace - a

Kako radi taj g-space? Vidim da pomoću njega svi Huawei modeli imaju Google aplikacije

P30pro

Pozdrav. Ima li neko dobro uputstvo da preporuci za ubacivanje google servisa na P40 pro i da li je istina da moze bez podataka da se ostane zbog toga ako se ubaci sto sam nedavno cuo, sto mi bas nesto nema logike?

Kako radi taj g-space? Vidim da pomoću njega svi Huawei modeli imaju Google aplikacije

P30pro

Nešto kao emulator Google servisa... Dobiješ "folder" gde instaliraš aplikacije sa Play Store-a... Ja ga koristim samo za Google Drive i Google Photos, probao sam CarGo ali ne radi lociranje u toj varijanti. A sve ostalo što koristim radi sasvim normalno bez gms-a

Pozdrav. Ima li neko dobro uputstvo da preporuci za ubacivanje google servisa na P40 pro i da li je istina da moze bez podataka da se ostane zbog toga ako se ubaci sto sam nedavno cuo, sto mi bas nesto nema logike?
https://youtu.be/hiMJVOXch4w

Ovdje imaš cijelu proceduru...ako je potreban downgrade i instalacija GMSa. Bolje napraviti Backup podataka ako šta ne prođe kako bi trebalo. Ja sam inače uvijek radio Hard reset prije instalacije GMSa.

Licno ne koristim Huawei p40 lite E, ali sam ga cackao I nije lose. Koliko vidim nema ga na spisku za emui 11. Moj prosli mob Honor 8 lite je isto bio izuzet nekih vecih nadogradnji.

Da li jos nekom nece update Facebooka? Messenger je prosao neki update skoro, ali sad Fb nece. Izbacuje Download files disabled per corporate policy ako sam dobro zapamtio.

Nije valjda pao blok fba na azuriranja ili mora reinstall kad ne radi neki update?

Bez gms-a se moze. Ima par apps sa najnovijim verzijama, sve lepo radi. Jedino sto ne moze je prijava na YouTube. To mi smeta. Ostalo je ok.

Kamera je ok, bogata funkcijama. Imam utisak da dva navedena modela imaju bolju kameru, vise funkcija od moje Moto one action koja deluje sirotinjski.

Nazad
Vrh Dno