Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Prešao sa P30PRO na S21FE 5G, bez značajnih prednosti, osim mane u trajanju baterije i brzini punjenja. Ja ovih 120Hz apsolutno ne primetim. Možda bih provalio na testu brzog skrolovanja, ali kažem, možda.

Kada popravim konektor za punjenje na Huawei, možda razmotrim i da ga vratim nazad.

Prešao sa P30PRO na S21FE 5G, bez značajnih prednosti, osim mane u trajanju baterije i brzini punjenja. Ja ovih 120Hz apsolutno ne primetim. Možda bih provalio na testu brzog skrolovanja, ali kažem, možda.

Kada popravim konektor za punjenje na Huawei, možda razmotrim i da ga vratim nazad.
Hvala, posebno je dobro sto se oglasio neko sa poprilicnim iskustvom.

Da li je po vama P30 vreme doslo za zameniti nekim drugim telefonom? Uskoro ce a13. Dobija li se nesto novijim modelima? P30 jos uvek odlicno sluzi. Misljenja.
Iskreno receno ne vidim jos uvek ni jedan jedini razlog zbog kog bi ga menjao... Fluidno sve radi, 256GB prostora i vise nego dovoljno... Sta god bi pokrenuo mislim da ne koristi vise od 6GB tako da i da ima 12 isto mu dodje... Ekran, osvetljaj, jasnoca odlicna i nista oku vidljivo nije preterano bolje na nekom sa vecom rezolucijom ili brzim osvezenjem... Kamera odlicna i sobzirom da slike odaaavno ne izradjujem ne vidim neku biiitnu razliku i zmedju p30pro i nekog modela iz visoke klase... Spominju video u 4k i bla bla a vecina kameru ni ne pipa dalje od podrazumevane vrednosti.... Tako da.... Ko ima viska para i lozi se na to da ima najnoviji model to je ok... Ali ovako... I da te fore oko Android 12 itd... Ma daaajte ljudi budite iskreni... 80% ljudi koje ja znam ida imaju modele iz vise klase ni nemaju pojma koje im opcije sve telefon ima i niti ih koriste... Drugo vecina nas tel drzi u futroli i kad stavis na sto vise se ne prepoznaje razlika u telefonima dok ga ne okrenes i prepoznas po zadnjoj kameri a i tada telefoni koji zadnju stranu imaju prelepu u nekoj boji to ne dolazi do izrazaja zbog futrole...

Ja ga zamenio sa Samsungom, Note 10+. Subjektivni utisci - Note je lepši i ima lepši displej, lepše su mi boje, kontrast.
Baterija je lošija.
Mene je na P30 Pro najviše nervirala kamera, to je bio jedini razlog da ga promenim. Inače je telefon radio odlično, brz, dobra baterija, bez ikakvih bagova...
Za nešto značajno bolje od njega treba dodati solidno para. U njegovoj ceni nema ništa bolje, po meni.

Iskreno receno ne vidim jos uvek ni jedan jedini razlog zbog kog bi ga menjao... Fluidno sve radi, 256GB prostora i vise nego dovoljno... Sta god bi pokrenuo mislim da ne koristi vise od 6GB tako da i da ima 12 isto mu dodje... Ekran, osvetljaj, jasnoca odlicna i nista oku vidljivo nije preterano bolje na nekom sa vecom rezolucijom ili brzim osvezenjem... Kamera odlicna i sobzirom da slike odaaavno ne izradjujem ne vidim neku biiitnu razliku i zmedju p30pro i nekog modela iz visoke klase... Spominju video u 4k i bla bla a vecina kameru ni ne pipa dalje od podrazumevane vrednosti.... Tako da.... Ko ima viska para i lozi se na to da ima najnoviji model to je ok... Ali ovako... I da te fore oko Android 12 itd... Ma daaajte ljudi budite iskreni... 80% ljudi koje ja znam ida imaju modele iz vise klase ni nemaju pojma koje im opcije sve telefon ima i niti ih koriste... Drugo vecina nas tel drzi u futroli i kad stavis na sto vise se ne prepoznaje razlika u telefonima dok ga ne okrenes i prepoznas po zadnjoj kameri a i tada telefoni koji zadnju stranu imaju prelepu u nekoj boji to ne dolazi do izrazaja zbog futrole...
Najrealnija slika koja moze. Pitanjem sam mislio na funkcionalnost novog telefona obzirom na nove A. Inace i ne vidim konkurenta u segmentu P30 u ovom trenutku. Telefon je babaroga. Hteo da cujem misljenja ostalih.

Ja ga zamenio sa Samsungom, Note 10+. Subjektivni utisci - Note je lepši i ima lepši displej, lepše su mi boje, kontrast.
Baterija je lošija.
Mene je na P30 Pro najviše nervirala kamera, to je bio jedini razlog da ga promenim. Inače je telefon radio odlično, brz, dobra baterija, bez ikakvih bagova...
Za nešto značajno bolje od njega treba dodati solidno para. U njegovoj ceni nema ništa bolje, po meni.
I mene je nervirala kamera dok nisam isključio AI i zaboravih šta još ima "pametno" da se isključi.
Poslednja stvar je bila problem, fokus u više daljina, na predmetima na maloj udaljenosti. Upotreba na 0.9x je prebacila na drugu kameru into je rešeno. Ali to mi je problem i na S21FE, tako da to nije do konkretnog modela.

Nisam poredio fotke sa oba telefona, jer ih gotovo uvek gledam na samom telefonu, pa svaka izgleda odlično.

@Pikolo, Ako ti telefon i dalje dobro radi nema potrebe menjati. E sad, ako ti je dosadio Huawei, pa bi želeo da probaš neki drugi brend, a "zaluđen" si telefonima kao nas većina ovde, onda menjaj.

Da li je po vama P30 vreme doslo za zameniti nekim drugim telefonom? Uskoro ce a13. Dobija li se nesto novijim modelima? P30 jos uvek odlicno sluzi. Misljenja.
I ja isto to razmišljam... Razmišljam se o S21 seriji. Video snimanje mu je jedina mana, a fotografije nista bolje nisu na s20-s21 po meni. Definitivno best buy do 300€ ko planira da kupuje uređaj u tom cjenovnom rangu.

Ne mogu da se otmem utisku i razmisljanju sta bi bilo da Huawei nije ostao bez google. P30 i dalje, konkretno moj ima 2 godine, a inace posle 3 godine nema nekog dostojnog protivnika. I dalje radi kao prvog dana, samo me sve vise strah od crkavanja baterije, ali sta da se radi. Ici ce zamena i onda jos lepog vremena i uzivanja u druzenju sa p30.

Nije od danas fora, kako na emui 12 znati koliko % je brightness level?

Da li je neko imao proble lm da ga sagovornici prilikom uspostavljanja razgovora ne čuju prve 2-4 sekunde prilikom uspostavljanja veze? To se dešava uglavnom kad ja pozivam, ne i kada mene neko nazove...
Kako se to rešava?

Pre je 0.5 do 1 sekund. Kod mene je uvek tako na P30PRO. Nerviralo me prvih meseci. Posle se navikao.
Mislim da je neko pomenuo da to ima veze sa BT uređajima. Ja sam uvek držao zakačen bar sat.

Pre je 0.5 do 1 sekund. Kod mene je uvek tako na P30PRO. Nerviralo me prvih meseci. Posle se navikao.
Mislim da je neko pomenuo da to ima veze sa BT uređajima. Ja sam uvek držao zakačen bar sat.
Hvala na brzom odgovoru.
Moguće da je do toga, uvek je prikačen sat i bt headset ponekad.

Vi koji ste prešli na poslednju verziju software a P30PRO, da li vam je ostala native podrška za call recording?

Ja sam samo primjetio da mi ne radi nova verzija Vanced-a... Sad mi krivo što sam odradio update, ali dobro... lijepo sve ovo izgleda

Da li se isplati da se predaje na xiaomi 11t sa p30? Ako je neko koristio xiaomi 11t pa da mi prenese iskustva. Hvala.

Ima li nekih bagova primetnih na Emui 12, kakva je kamera, baterija, jel moze da uporedi neko?

Ima li nekih bagova primetnih na Emui 12, kakva je kamera, baterija, jel moze da uporedi neko?
Slažem se sa prethodnim komentarom, s tim da mi ne smeta podela na notification i control panel. Sviđa mi se što je dodata opcija da se AOD prikaže na par sekundi, nakon što se dodirne ekran (ne mora sve vreme da bude upaljen).

Slažem se sa prethodnim komentarom, s tim da mi ne smeta podela na notification i control panel. Sviđa mi se što je dodata opcija da se AOD prikaže na par sekundi, nakon što se dodirne ekran (ne mora sve vreme da bude upaljen).
Eto to za AOD nisam znao dok ne procitah komentar vaš hvala.

Drugari voleo bi da prokomentarisete ovo stanje sa baterijom.? 10% je potrosio za tacno 1h vremena koriscena kuci wifi drustvene mreze youtube dal je to ok?

Да ли је неко покушао да врати софтвер на неку старају верзију ?

Nazad
Vrh Dno