Opet problemi sa kontaktima... Nece ona slova rade sa strane... I opet primetim neki kontakt izolovan... Ide 30 na slovo T i opet slovo T pa taj kontakt....obrisem ga i rucno napravim novi kontakt, i on ga doda posebno ispod ostalih na to slovo, nebitno koje je slovo, probao vise novih napravim i isto... Dakle kinesko smece definitivno... Kao da je neko drugo slovo ili font pa zasebno pravi...
Nakon ažuriranja sistema na EMUI 12 i ja sam imao identičan problem. Obratio sam se Huawei podršci i u roku od 24 sata su mi odgovorili. Ovde ću postaviti deo mejla koji su mi poslali sa mogućim rešenjima.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrebne su nam dopunske informacije u vezi sa Vašim problemom. Zamolio bih Vas da nam dostavite sledeće podatke i informacije.
Koji je serijaki broj telefona?
Da li koristite predinstaliranu verziju aplikacije Kontakti ili koristite neku aplikaciju treće strane?
Da li su kontakti posle slova G dostupni kada ih potražite u kontaktima?
Da li su Vam možda duplirani kontakti (kontakti na telefonu i SIM kartici ili ako posedujete dve SIM kartice izmeću SIM kartica)?
Pokušajte da promenite promenite jezik sistema,
idite na
Podešavanja >
Sistem >
Jezik i unos >
Jezik i region . Kada se ekran osveži, vratite jezik.
Pokušajte da obrišete keš memoriju kontakata
Ova operacija neće izbrisati vaše podatke o kontaktima. Međutim, uverite se da želite da izbrišete podatke iz kontakata (a ne iz skladišta kontakata). Brisanje podataka o skladištu kontakata dovešće do brisanja vaših podataka o kontaktima.
Idite na
Podešavanja >
Aplikacije >
Aplikacije, pronađite
Kontakte, dodirnite
Skladište, zatim dodirnite
OBRIŠI PODATKE.
Ja sam problem sa kontaktima rešio sa promenom regiona. Prvo sam postavio region na Bosnu i Hercegovinu i izašao iz podešavanja. Nakon toga sam vratio region na Srbiju i sve je proradilo kao i pre.