Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Ako ti radi EMUI11 nemas apsolutno nikakvog razloga da prelazis na v12.
Ja bejah budala pa se apgrejdovah i sad mogu da se pozdravim sa Samsung GW...
Da, ali ne mogu eliminisati prozor koji vise puta dnevno, svaki dan, iskace o predlogu za instalaciju emui12...To postaje uzasno dosadno, smeta. Ako ima nacina da se stopira ovo iskakanje, bilo bi dobro da cujemo kako, kao i gdje se event. nalazi instalacioni skinuti emui12

Hvala.
Hvala. Brzina rada kakva je, ima li makar manjih poboljsanja u odnosu na emui11 ? Baci molim te jedan screenshot tog control panela.
Evo na P30 PRO kako izgleda

Ok update, što reče neko kozmetičke prirode, lepo i fluidno radi.
Čak mi se i font više sviđa ovaj "tanji i mršaviji" nego onaj stari.

Prilozi

• Screenshot_20220501_163328_com.huawei.android.launcher.jpg
    Screenshot_20220501_163328_com.huawei.android.launcher.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 102
Opet problemi sa kontaktima... Nece ona slova rade sa strane... I opet primetim neki kontakt izolovan... Ide 30 na slovo T i opet slovo T pa taj kontakt....obrisem ga i rucno napravim novi kontakt, i on ga doda posebno ispod ostalih na to slovo, nebitno koje je slovo, probao vise novih napravim i isto... Dakle kinesko smece definitivno... Kao da je neko drugo slovo ili font pa zasebno pravi...

Prilozi

• Screenshot_20220510_113959.jpg
    Screenshot_20220510_113959.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 60
Kako da vratim slike iz gugl slika u telefon da budu na memoriju telefona? Il moram jednu pojednu skidat? Nenamerno sam pritisnuo tamo i gugl mi je sve slike povuko iz telefona a ja to nezelim.

Da li je neko primetio pojacanu potrosnju baterije na emui 12?
Jaca u odnosu na 11.

Meni je skoro identična, za nijansu mi je bolja baterija na 12ici.

Primetio sam nešto drugo doduše.
Dešava mi se da mi telefon sam izađe iz aplikacije.
Brave, GPhotos, Youtube, bilo šta, nema pravila i potpuno se random dešava.
Jednog trenutka sam u aplikaciji, drugog trenutka sam izbačen na početni ekran.

Samo je spusti ili je ubije?

Meni je skoro identična, za nijansu mi je bolja baterija na 12ici.

Primetio sam nešto drugo doduše.
Dešava mi se da mi telefon sam izađe iz aplikacije.
Brave, GPhotos, Youtube, bilo šta, nema pravila i potpuno se random dešava.
Jednog trenutka sam u aplikaciji, drugog trenutka sam izbačen na početni ekran.
desilo mi se sa apk datoteke i gphotos. valjda ce peglati nadalje 12icu a ne slati samo bezbedonosna.
Kako da vratim slike iz gugl slika u telefon da budu na memoriju telefona? Il moram jednu pojednu skidat? Nenamerno sam pritisnuo tamo i gugl mi je sve slike povuko iz telefona a ja to nezelim.
Ako nisi resio, loguj se preko chrome na google photos i mozes da skines sve odjednom. u apk nzm iz kog razloga nema te opcije.
Samo je spusti ili je ubije?
Mini je ubio navedene. gphotos i datoteke apk.

EDIT: Chrome pojacano crpi bateriju koliko mi se cini.

Poslednja izmena:
Bezbednosna zakrpa

Prilozi

• Screenshot_20220520_202329_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20220520_202329_com.huawei.android.hwouc.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 43
Evo i meni na P30 majska zakrpa.

Prilozi

• Screenshot_20220523_190703_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20220523_190703_com.huawei.android.hwouc.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 36
Opet problemi sa kontaktima... Nece ona slova rade sa strane... I opet primetim neki kontakt izolovan... Ide 30 na slovo T i opet slovo T pa taj kontakt....obrisem ga i rucno napravim novi kontakt, i on ga doda posebno ispod ostalih na to slovo, nebitno koje je slovo, probao vise novih napravim i isto... Dakle kinesko smece definitivno... Kao da je neko drugo slovo ili font pa zasebno pravi...

Nakon ažuriranja sistema na EMUI 12 i ja sam imao identičan problem. Obratio sam se Huawei podršci i u roku od 24 sata su mi odgovorili. Ovde ću postaviti deo mejla koji su mi poslali sa mogućim rešenjima.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrebne su nam dopunske informacije u vezi sa Vašim problemom. Zamolio bih Vas da nam dostavite sledeće podatke i informacije.

Koji je serijaki broj telefona?

Da li koristite predinstaliranu verziju aplikacije Kontakti ili koristite neku aplikaciju treće strane?

Da li su kontakti posle slova G dostupni kada ih potražite u kontaktima?

Da li su Vam možda duplirani kontakti (kontakti na telefonu i SIM kartici ili ako posedujete dve SIM kartice izmeću SIM kartica)?

Pokušajte da promenite promenite jezik sistema,

idite na Podešavanja > Sistem > Jezik i unos > Jezik i region . Kada se ekran osveži, vratite jezik.

Pokušajte da obrišete keš memoriju kontakata

Ova operacija neće izbrisati vaše podatke o kontaktima. Međutim, uverite se da želite da izbrišete podatke iz kontakata (a ne iz skladišta kontakata). Brisanje podataka o skladištu kontakata dovešće do brisanja vaših podataka o kontaktima.

Idite na Podešavanja > Aplikacije > Aplikacije, pronađite Kontakte, dodirnite Skladište, zatim dodirnite OBRIŠI PODATKE.

Ja sam problem sa kontaktima rešio sa promenom regiona. Prvo sam postavio region na Bosnu i Hercegovinu i izašao iz podešavanja. Nakon toga sam vratio region na Srbiju i sve je proradilo kao i pre.

Vec neko vreme mi ne radi prepoznavanje otiska. Pokušao sam da obrisem i opet memorisem otisak, ali nema sanse, zabaguje na pretposlednjem ocitavanju. Ili je problem zastitno staklo ili oslabeo senzor, ili bug... Jel se desava jos nekom?

Prilozi

• Screenshot_20220601_122955_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20220601_122955_com.android.settings.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 27
Vec neko vreme mi ne radi prepoznavanje otiska. Pokušao sam da obrisem i opet memorisem otisak, ali nema sanse, zabaguje na pretposlednjem ocitavanju. Ili je problem zastitno staklo ili oslabeo senzor, ili bug... Jel se desava jos nekom?
Јел забагује или ти напише - неуспешно ? Ја од првог дана имам тај проблем да много тешко могу да додам отисак (тек из 5/6/7 пута прихвати) и да ми отисак десног кажипрста у 80% случајева не препознаје па све левим откључавам.

Оно што сам приметио са ЕМУИ 12 је да константно се форсира аутоматска надоградња апликације преко Хуавери стора. 100 пута сам искључио и ево после последње надоградње он сам вратио на аутоматски и надоградио их све. Дефинитивно мој последњи хуавеи уређај.

Јел забагује или ти напише - неуспешно ? Ја од првог дана имам тај проблем да много тешко могу да додам отисак (тек из 5/6/7 пута прихвати) и да ми отисак десног кажипрста у 80% случајева не препознаје па све левим откључавам.

Оно што сам приметио са ЕМУИ 12 је да константно се форсира аутоматска надоградња апликације преко Хуавери стора. 100 пута сам искључио и ево после последње надоградње он сам вратио на аутоматски и надоградио их све. Дефинитивно мој последњи хуавеи уређај.
Ispiše neuspešno. Neće ni jedan prst.
A to oko Huawei Store ja sam to sve isključio i mislim da mi se ne azurira automatski, bar vidim po viber aplikaciji. Ranije je i mene to mucilo, jer kad se Viber nadogradi preko Huawei store onda ne radi google backup, a ako nadogradim sa play stora sve se vrati u normalu. Za sada nisam primetio da se sam ukljucuje autoupdate na Huawei store tj App Gallery. Bas cu da ispratim.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa custom romovima? Za par dana mi istice garancija pa bih malo da se zezam. Imam iskustva sa time ali su od pre 3-4 godine pa sam malo zardjao. Zanima me procesura, ima li ima otkljucavanje bootloadera, rootovanja itd. Kao i preporuka za neki custom roam. Inace telefon posle 2 godine i dalje ekstra, ne planiram da ga menjam, samo malo da ga osvezim. Model ELE L29.

Ima li neko iskustva sa custom romovima? Za par dana mi istice garancija pa bih malo da se zezam. Imam iskustva sa time ali su od pre 3-4 godine pa sam malo zardjao. Zanima me procesura, ima li ima otkljucavanje bootloadera, rootovanja itd. Kao i preporuka za neki custom roam. Inace telefon posle 2 godine i dalje ekstra, ne planiram da ga menjam, samo malo da ga osvezim. Model ELE L29.
Ništa od toga nema za Huawei, nažalost. Zaključan bootloader. Inače bi baš zbog nedostatka GMS-a na novijim modelima to bio mnogo manji problem a ROM-ovi bi bili vrhunski. Mislio sam i da će sam Huawei to raditi, ali draža mi špijunaža izgleda.

• Like
Reagovanja: fix
Za Huawei vec dve godine nema otkljucavanja bootloadera, niti ima custom romova.

Prava steta. Onda da menjam temu ili launcher. Neki predlog za eventualnu zamenu za ovaj telefon? Svidja mi se ip 13mini, al preskupo. U android svetu ne vidim nista po razumnoj ceni, a da je osetno bolje od p30.

Ispiše neuspešno. Neće ni jedan prst.
A to oko Huawei Store ja sam to sve isključio i mislim da mi se ne azurira automatski, bar vidim po viber aplikaciji. Ranije je i mene to mucilo, jer kad se Viber nadogradi preko Huawei store onda ne radi google backup, a ako nadogradim sa play stora sve se vrati u normalu. Za sada nisam primetio da se sam ukljucuje autoupdate na Huawei store tj App Gallery. Bas cu da ispratim.
Ja sam imao taj problem na p30. Nikako nisam mogao da dodam otisak prsta i ustanovio sam da sam nesto zeznuo sa flešovanjem... Na kraju sam ga skroz brikovao zbog toga ali kolega sa foruma mi je rešio problem i na kraju je sve radilo kako treba. Flešnuo mu je bio neki njegov firmver koji je bas za taj primerak bio...c242 koliko se sećam...

Nažalost mislim da je to hardverski problem, meni je posle godinu i po riknulo skroz, na primer kada koristim onu opciju brze provere stanja telefona, tu opciju mi automatski preskoči, zvao sam podršku i oni su mi rekli da je verovatno crkao taj čitač

Nažalost mislim da je to hardverski problem, meni je posle godinu i po riknulo skroz, na primer kada koristim onu opciju brze provere stanja telefona, tu opciju mi automatski preskoči, zvao sam podršku i oni su mi rekli da je verovatno crkao taj čitač
Probao sam brzu proveru, ima je ta opcija i regularno ocitao senzor. Mislim da je nesto softverski, jer unutrasnji deo otiska ocita, ali kad krene po spoljnom onom krugu u zavrsnim koracima verifikacija blokira. Ne bi citalo uopste otisak da je crko senzor. Mozda je oslabio, ili to ili softverski.

Prilozi

• Screenshot_20220620_134819_com.huawei.hwdetectrepair.jpg
    Screenshot_20220620_134819_com.huawei.hwdetectrepair.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 20
Posto sam malo cackao po YT da vidim dal se nekom to dešava sa otiskom nisam video slican problem, da bih slucajno naisao na oficijelni postupak gde u poslednjem koraku kaže da ako imate problem sa dodavanjem otiska jednostavno uradite reboot uredjaja. I uradio reboot i dodao otisak bez problema. Mislim koja glupost.....

Posto sam malo cackao po YT da vidim dal se nekom to dešava sa otiskom nisam video slican problem, da bih slucajno naisao na oficijelni postupak gde u poslednjem koraku kaže da ako imate problem sa dodavanjem otiska jednostavno uradite reboot uredjaja. I uradio reboot i dodao otisak bez problema. Mislim koja glupost.....

I čuveno pitanje operatera i servisera: Da li ste resetovali telefon...? 😂😂😂

Da li je možda neko upoređivao uzivo p30 običan sa Samsung s21 fe ? Da li je bolji samsung? Imam ponudu novi Samsung za moj p30 sa doplatom 250e.

Onda nije vredno dodati još 250e. Huawei ispade najbolji za uloženo dobijeno 😁
Hoću da zamenim Huawei ali se on ne da, nikako da nadjem nešto bolje sa doplatom do max 250e.

Nazad
Vrh Dno