Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Zeza me punjac univerzalni,cas puni sporo cas brzo.Ako neko ima brzi punjac da mu je visak,neka se javi u inbox.
Koliko vama u proseku sa igricama drzi baterija Sota ekrana?Meni od 8 do 9.5h.

Zeza me punjac univerzalni,cas puni sporo cas brzo.Ako neko ima brzi punjac da mu je visak,neka se javi u inbox.
Koliko vama u proseku sa igricama drzi baterija Sota ekrana?Meni od 8 do 9.5h.
Zavisi kojim igricama. [emoji6]

U Ludo Club identično Fb, Insta ili slično.
CoD: Modern Warfare oko 4h SoT, što je bomba!

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Pozdrav drustvo.
Da li se nekom desava da kada izadjete iz jedne pa udjete u drugu aplikaciju ova prethodna ostane kao jedva vidljiva u pozadini. Kao nekad na Samsungovim ekranima kada je postojao onaj burn in efekat na ekranu. Ajde konkretno izasao sam iz Youtuba i usao u Zedge, listam i vidim da se nesto preslikava u pozadini, kad ono Youtube. To je cist primer onog sto sam poslednje zapamtio. I uvek bude kada je pozadina aplikacije tamna. Pocinje jako da me nervira pa bih da znam da li neko ima takvo iskustvo.
Inace telefon je P30 lite.

Pa ne bi trebalo da bude burn in, jer je lcd, koliko ja znam. Probaj aplikaciju sa storea lcd burn-in wiper

Sent from my P30 using Tapatalk

Pa ne bi trebalo da bude burn in, jer je lcd, koliko ja znam. Probaj aplikaciju sa storea lcd burn-in wiper

Kada proverim sa aplikacijom kako se telefon malo zagreje vidi se u pozadini druga aplikacija. Ali samo poslednje otvorena pre trenutne...i to samo na sivoj pozadini, evo bas sad gledam, ni na jednoj drugoj. Prvi put mi se ovo desava.

To je image retention i od toga pate lcd ekrani. Dok se burn in javlja kod amoleda.

Ja sam isti problem sa flare u noćnim uslovima imao na prethodnom telefonu (moto z). I ispostavilo se da su mikro ogrebotine stakla preko kamere krivac. Što se tiče "žutice" sve se da srediti ili korekcijom u nekom programu ili samim podešavanjima i efektima iz galerije ili pokušavanjem sa ručnim podešavanjima kamere...
Npr. ista situacija one slike ali uz korekcije
698156445376676cb4ddc8e4c1ae2818.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
I pored nekih malih ogrebotina u uglu glavne kamere, flare nije problem!

Problem je zapravo u zamrljanom staklu kamere. Pre (bukvalno svakog) fotografisanja neophodno je obrisati staklo kamere i boooooom!!!

Evo primera kako se i pri izuzetno jakom direktnom svetlu LED lampe flare nije javio kao prilikom gornje slike koje sam okačio!
Dakle - samo treba očistiti staklo kamere.

Artifakti koji se na slici vide posledica su prejakog direktnog svetla usmerenog ka kameri, kao i RYYB senzora.

A ja se spremao da menjam staklo kamere i ceo zadnji panel.

Slike su za primer. [emoji1787]
e95a8bb7d42d1402c02c3ca74be94d61.jpg

3a3cc32d8cde411f33b73a97811f3c68.jpg

Poslednja izmena:
hmmm
Da li je neko povezivao telefon sa windows 10 računarom / laptopom preko bluetootha?
Znate ono aplikacija your phone companion na telefonu i aplikacija your phone na kompjuteru?

Najpre instalirao sve to pre par dana, i povezao i radi super za sms ali nikako za pozive. Onda pročitao da to za pozive radi samo sa samsung S serijom. I ništa, kao koristiću za sms
I onda, malopre odjendom zvoni mi telefon, pojavi mi se notifikacija na kompjuteru da imam poziv, ja se lepo javim na kompjuteru i normalno razgovarao. Prekinuo vezu, rekoh daj da probam da pozovem sad nekog i radi čitanje kontakata ali nikako i poziv.

Da li je to nešto huawei dodao ili microsoft?
Ima li neko da zna nešto o tome? J
Ja konkretno koristim Huawei P30

Planiram kupovinu p30 pro, gledam po oglasima uglavnom je zastupljena verzija od 6gb rama, da li ima neke osetne razlike izmedju ove i verzije od 8gb?

Planiram kupovinu p30 pro, gledam po oglasima uglavnom je zastupljena verzija od 6gb rama, da li ima neke osetne razlike izmedju ove i verzije od 8gb?
265Gb prostora. Meni je jedino to zafalilo. Planiram NM card. Veruj, ako fordiraš fotografije + video idi odmah na jaču varijantu.

265Gb prostora. Meni je jedino to zafalilo. Planiram NM card. Veruj, ako fordiraš fotografije + video idi odmah na jaču varijantu.

Sto se tice storage 128gb mi je dovoljno, trenutno imam s8 od 64gb i nije mi zafalilo porstora, samo me interesuje ta stvar vezana za ram memoriju, da li se moze osetiti razlika, pogotovo sto huawei ima agresivniji memory managementa

Sto se tice storage 128gb mi je dovoljno, trenutno imam s8 od 64gb i nije mi zafalilo porstora, samo me interesuje ta stvar vezana za ram memoriju, da li se moze osetiti razlika, pogotovo sto huawei ima agresivniji memory managementa
Meni ne, imam 6Gb rama i sve ok.
Ako imaš prilike idi na jači model uvek. To ti je dugoročna investicija, sve su zahtevnije app.

Ovo mi je drugi ili treći put da LinkedIn se premetne na kineski i veze nemam kako je to moguće. Jel zna neko o čemu se radi? Nije samo ovo problem, nego kad odem na Careers samo sve sami kinezi jedan do drugoga. Jednom sam već reinstalirao LinkedIn zbog ovoga i evo ga opet. U nekom trenutku telefon me upozori da nešto sa ikonom LinkedIn-a i kineskim slovima može da me prati i štatijaznam i šta god da izaberem opet dobijem kineske hijeroglife.

Jel doživeo ovo još neko?
c502609b146483ea667171aee1bb612c.jpg

Ovo mi je drugi ili treći put da LinkedIn se premetne na kineski i veze nemam kako je to moguće. Jel zna neko o čemu se radi? Nije samo ovo problem, nego kad odem na Careers samo sve sami kinezi jedan do drugoga. Jednom sam već reinstalirao LinkedIn zbog ovoga i evo ga opet. U nekom trenutku telefon me upozori da nešto sa ikonom LinkedIn-a i kineskim slovima može da me prati i štatijaznam i šta god da izaberem opet dobijem kineske hijeroglife.

Jel doživeo ovo još neko?
c502609b146483ea667171aee1bb612c.jpg

Proveri da ti nije ukljucen autoupdate aplikacija sa AppGallery. Ako je to ukljuceno, a AppGallery postavljen na kineski region onda postoji mogucnost. Ili da ti telefon nije sa EU verzijom firmware. Screenshot_20200503_095945_com.huawei.appmarket.jpg

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Kupio sam p30 128/6 pre nedelju dana.
Prezadovoljan sam telefonom,sve leti, kamera odlična, displej odličan, baterija mi traje do 2 dana, kad igram igrice izvučem nešto manje od 7h što je vrh. Jedino mi ne odgovara što nema lampicu za notifikacije i ne vidim kad se napuni telefon. Lepo bi bilo da ima neka app koja može da pokaže koliko je posto dok se puni kao na Samsung telefonima? I dialer mi se ne sviđa, na Samsung s8 je bio vrhunski ali navići cu se nije strasno.

Imam mate 20 pro koji je u nekim stvarima bolji al se opasno razmisljam da uzmem P30 zbog ravnog ekrana i 6.1 velicije ekrana.

Kupio sam p30 128/6 pre nedelju dana.
Prezadovoljan sam telefonom,sve leti, kamera odlična, displej odličan, baterija mi traje do 2 dana, kad igram igrice izvučem nešto manje od 7h što je vrh. Jedino mi ne odgovara što nema lampicu za notifikacije i ne vidim kad se napuni telefon. Lepo bi bilo da ima neka app koja može da pokaže koliko je posto dok se puni kao na Samsung telefonima? I dialer mi se ne sviđa, na Samsung s8 je bio vrhunski ali navići cu se nije strasno.
Uključi aod i imaćes indikator napunjenosti baterije

P30 Pro

Šta je to aod i kako da ukljucim? Onaj listić mali što je unutar baterije jel znači nešto?

Aod je always on display, ukljucujes ga u home screen and wallpaper
Onaj listic u bateriji ti pokazuje da se telefon puni, ako je jedan onda je sporo punjenje, ako su dva i onda je fast charging

AOD ili ti Always On Display je opcija koju ćeš naći u opcijama za početni ekran i pozadine, služi da pokaže notifikacije za sve aplikacije a izmedju ostalog vidiš i stanje baterije u %

Edit: evo već je srki odgovorio

P30 Pro

Poslednja izmena:
Proveri da ti nije ukljucen autoupdate aplikacija sa AppGallery. Ako je to ukljuceno, a AppGallery postavljen na kineski region onda postoji mogucnost. Ili da ti telefon nije sa EU verzijom firmware. Pogledajte prilog 284700

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Biće da si u pravu, AppGallery je taj koji je jeo g***a.
Hvala!

Da li neko od vas koristi intesin wave2pay?

Nazad
Vrh Dno