Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

I dalje ne razumem da das za telefon 500-600e i onda mu metnes masku od 300 dinara [emoji16]

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Slazem se da treba mozda neku bolju uzeti, ali su mi ove jeftine stvarno vrsile posao, nisam nikad do sad razbio telefon nijedan, a toga sam se uvek plašio. Na G2 mi je posao vrsila maska od 3 dolara, na Flex 2 je vrsila posao maska od nekih mozda 4, na V20 fantasticna bila jedna od mozda 6 dolara, malko deblja, al je bio ko tenk u njoj, na p30 pro mi super posao vrsi ova, vec mi je ispadao na cosak na beton, preživeo. Plus, video sam na reklami na instagramu ovu što sad imam, od 2.45, kako je prodaju za 19.90, navodno ta je original, tako da nije toliko jeftina [emoji16]

Slazem se za ringke pogotovu fusion x samo dodaje dosta na velicini telefona
Dodaje ali nije strasno, stavio UV staklo i bukvalno skoro ceo telefon zatvorio (ima oko 1mm iznad kamere).Telefon ne klizi, lepo izgleda i sto je najbitnije ispod ruku osecas da je telefon zasticen od pada (sa prethodnim telefonom sam platio skolu sa maskom od 300 dinara pa otud "metnem" u postu) [emoji16]

Slazem se da treba mozda neku bolju uzeti, ali su mi ove jeftine stvarno vrsile posao, nisam nikad do sad razbio telefon nijedan, a toga sam se uvek plašio. Na G2 mi je posao vrsila maska od 3 dolara, na Flex 2 je vrsila posao maska od nekih mozda 4, na V20 fantasticna bila jedna od mozda 6 dolara, malko deblja, al je bio ko tenk u njoj, na p30 pro mi super posao vrsi ova, vec mi je ispadao na cosak na beton, preživeo. Plus, video sam na reklami na instagramu ovu što sad imam, od 2.45, kako je prodaju za 19.90, navodno ta je original, tako da nije toliko jeftina [emoji16]

Znas kako sve te telefone koje si naveo sem ovog zadnjeg mislim da su IPS ekrani i imaju mesa oko ekrana ako me razumes. Ovi novi em AMOLED, em zakrivljeni em skoro da mesa i nema, staklo se uglavnom ne menja a ekran kosta ko bubreg [emoji28]

Znas kako sve te telefone koje si naveo sem ovog zadnjeg mislim da su IPS ekrani i imaju mesa oko ekrana ako me razumes. Ovi novi em AMOLED, em zakrivljeni em skoro da mesa i nema, staklo se uglavnom ne menja a ekran kosta ko bubreg [emoji28]

Bogami, jest' i to [emoji848]

Ja sam uzeo ovu masku na aliju za tri dolara ili tako nesto, zalepio staklo od 2500 dinara u servisu, i zasad sam jako zadovoljan, ne smeta mu maska, dok sam sa jednom drugom maskom primetio da pocne da odlepljuje staklo kad je stavim, tako da sam tu drugu batalio i cao...
e581da68f4307a3919b2349e54da094b.jpg

Koje ti boje telefon kada si uzeo ovakvu boju?

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Onda dobro, ne ide da se stavi ovakva maska ako je u nekoj boji :)

Pa jeste, greota bi bila, al opet, budući da je veoma klizav, sa suzama u očima bi i onom narandzastom navukao masku...

Mislio sam da se stavi providna maska

Ma one jeftine uglavnom požute, zato sam za ovaj i uzeo crnu. Pa svakako ce sa maskom biti manje lep, pa i sa providnom...

Ja uzeo sa KP-a(1000din sa dostavom PE-a) Nillkin Nature providnu(telefon crne boje) i savršeno mu naleže. Ali sam odmah čim sam ga kupio uzeo onu od 300 din, koja mu nije baš knap nalegla, ali bolje i nju nego ništa. Nema šanse da tako klizav i skup telefon ni minut koristim bez maske/futrole.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Nadam se da ne kvarim temu ali me zanima posto od skoro imama P30 pro da li je neko koristi neki drugi cusom room?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Kako u galeriji na EMUI10 P30PRO selektovati veliki broj fotografija od jednom? Na Samsung se to radi tako što uhvatiš prvu gore levo, povučeš desno do kraja i vučeš na dole dokle hoćeš. Ovde moram da prevučem prst preko svake fotografije koju želim da markiram. I negde na pedesetom redom (od 300+) dođem do ivice ekrana i aktiviram back gesture i on sve "demarkira" :d
Nikada nisam bio brand addict, ali od kad imam Huawei, počinjem da verujem da me je Samsung razmazio...

I dalje me fascinira baterija, u toku ove sedmice 40 sati (od ujutru do sutra uveče) sa preko 9h SOT i 60+ sati (od ujutru do prekosutra uveče) sa oko 5h SOT. Bukvalno 3 punjenja sedmično. Verujem da će samim tim i baterija imati veći lifetime, jer sa Samsungom za 7 dana obrnem 7 ciklusa punjenja.

Baterija je vrhunska, meni izdrži ceo dan sa preostalih oko 20% uglavnom, što je nezamislivo :D treći telefon u životu koji izdrži svaki dan bez punjenja (OP5T, PocoF1), šta god radio, i najbolji s baterijom od ta 3.

Galeriju ne koristim, namestio šta da mi ide u GPhotos, ostalo me ne zanima. Sad sam ušao prvi put u galeriju, stvarno jeste čudno to što ne mogu da se selektuju lepo. Probaj neku drugu galeriju, nije im ova fabricka nista posebno.

@PJ Ne može drugačije

P30 Pro

Poslednja izmena:
Pa probaj sa google photos, tamo moze, a i vec je imas instaliranu

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Pa probaj sa google photos, tamo moze, a i vec je imas instaliranu

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Hvala za predlog. Nekako sam prevideo da Photos može da radi i u lokalu.
Prebacio sam svih 1000+ fotografija. Za poslednjih 867 komada je bilo potrebno nekoliko minuta da uradi "move to Album". Predpostavljam da je to do aplikacije, ne do telefona. U svakom slučaju je rešeno. Hvala jos jednom :)

Nadam se da ne kvarim temu ali me zanima posto od skoro imama P30 pro da li je neko koristi neki drugi cusom room?

Naravno da ne kvariš temu. Pitanje je svakako bolje od "koju masku da kupim?" :)
Da li postoje custom romovi za Huawei, generalno?

Nisam siguran 100 %, ali mislim da na Huawei telefonima nije moguće instalirati custom rom zbog zaključanog boot loadera za koji ne daju mogućnost da se odključa.

Nisam siguran 100 %, ali mislim da na Huawei telefonima nije moguće instalirati custom rom zbog zaključanog boot loadera za koji ne daju mogućnost da se odključa.
Aha, nesto sam gledao ds postoji mogucnost otkljucavanja boot loadera. Ali nema veze.

A sta bi se eventualno dobilo sa tim costum rom??? Telefon iz visoke klase sa 8GB radne memorije i 256GB interne memorije, vrhunskom kamerom i svim ostalim funkcijama koje zadovoljavaju potrebe kako običnog tako i zahtevnijeg korisnika... Vrhunska baterija, ma sve je bre kako treba i više od toga... Da li je potrebno igrati se sa relativno skupim telefonom i ugradjivati neki costum rom koji će na svakih 15dana imati neki update jer nikad neće sve raditi baš savršeno.... Moje mišljenje je da su ta vremena prošla.... Iznosim samo svoje misljenje....

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

I ja sam mislio da su prošla. A onda sam prešao na Huawei i smorio se. Nedostaje mi nekoliko sitnica na koje sam navikao na prethodnom telefonu. Možda naviknem, ali evo mesec ipo dana mi ne ide.

I ja sam mislio da su prošla. A onda sam prešao na Huawei i smorio se. Nedostaje mi nekoliko sitnica na koje sam navikao na prethodnom telefonu. Možda naviknem, ali evo mesec ipo dana mi ne ide.
Potpisujem, prešao sa Xiaomi Redmi Note 5 Plus, MIUI me razmazio [emoji16] Nikako da naviknem na EMUI [emoji17]

Po meni je Emui dosta lepsi i bolji sistem,pogotovu posle apdejta na 10 i android 10.To je moje misljenje.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

EMUI je 3 klase ispod MIUI, bukvalno po svakoj stavci. Presao sam sa novog MIUI ali na Androidu 9, na EMUI Android 10 ovde, nisu za poredjenje. Nije stvar navike, navikao sam se na ovo, ali jednostavno zaostaje.

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Manje fluidno radi, lošiji ram management, manje featuresa, lošiji dizajn (koliko god da je subjektivno,svi se slažu), lošije fabričke aplikacije.

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Ali ovde niko ne kuka na Emui, a u svakoj Xiaomi temi vecina kuka na Miui. Cesto posetim temu za mi9 i ono je show koliko se kuka te ne radi ovo, te ono, pa s rootom skrkaju sve itd. Emui ima manje dodataka to jeste, ali meni fluidnije radi Emui, i daleko je stabilniji, tacnije nema tih sitnijih musicarenja kao miui. Ram menadzment radi kako ga ti podesis tako da ni to nije problem.

Vrh Dno