Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Ja na Huawei mail aplikaciji imam Gmail i poslovni nalog, a na Gmail aplikaciji sam isključio automatsku sinhronizaciju, i na oba naloga mi mailovi stižu normalno, bez dupliranja

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka
Ne znam, ja imam Gmail i hotmail i onda mi na Gmail prikazuje oba... Zato sam sad probao Huawei mail, al isto radi

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Uzeo sam P30Pro. Od zime 2009/2010 i Galaxy i7500 sam na Samsung, pa će biti potrebno malo navikavanja, ali za sada deluje da neće biti strašno.

Ne sviđa se oblik, ali sada su svi duguljasti.
Ne sviđa mi se zakrivljen ekran, ali sve je manje ravnih.
Default zvučne notifikacije me podsećaju na kineske igračke :d ali to se da promeniti.

Volume down double click sam prebacio da pokreće kameru, ali radi samo na lock screen. Jel ima neki shortcut za kameru kada je otvorena neka aplikacija?

Ko ga kupuje u VIP, ako je otišao da uzme uz najmanji NEO 3, neka preračuna, ako ne promene, ispadne jeftinije uz NEO 5. Telefon + 24 meseca pretplata košta 2700 dinara manje sa Neo5, nego Neo3. Em sam sada dao manje para, em izađe jeftinije.

Sad bi trebalo da nađem neko staklo. Na pultu u prizemlju Merkatora mi ponudili Nilkin, od ivice do ivice za 3.000 dinara. Imaju i neko za 2.500,ali.kazu da se to nikada ne zalepi dobro.

Kako se ponašati prema OTA updates kod Huawei?
Nudi mi sa 9.1.0.193 na 240.

@pj

Mnogo bre 3k za staklo. Narucio sa alija dva stakla, dve maske, ima da me izadje 5e.

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

I da ga čekam 3 meseca? :sceptic:

Sad vidim, za 1300 dinara sa sve UV lampom :)

@PJ izbegni Nillkin, imao sam ga neko vreme i skinuh ga, tesko djubre, em se ne zalepi kako trena, ulazi prasina ispod njega, touch je strasno los kad se stavi, a otisci prstiju su posebna prica. Imao sam ranijih godina dok sam bio na Sonyju Nillkin i bio je odlican, ovo sada je katastrofa...

Hvala za info. Dakle bolje neka NN sa kupujem prodajem, pa i ako ne valja, bar je jeftina.

Od jutros u nekoliko navrata mi se dešava da telefon bez prekida smanjuje i povećava osvetljenje ekrana. Malopre sam bio u details za potrošnju baterije i odjednom brojevi krenu da se povećavaju, kao brojač. Kad neposredno za tim se ekran zatamnio. I on odmah računa koliko duže će da traje baterija.

Kada sam video punjač, pomislio sam da unutra može da stane omanja nuklearka. Jutros se sa 8% na 100% napunio za manje od 1h. Nuklearka it is. Dok sam se obrijao, bio je već preko 50% :zgran:

Hvala za info. Dakle bolje neka NN sa kupujem prodajem, pa i ako ne valja, bar je jeftina.

Od jutros u nekoliko navrata mi se dešava da telefon bez prekida smanjuje i povećava osvetljenje ekrana. Malopre sam bio u details za potrošnju baterije i odjednom brojevi krenu da se povećavaju, kao brojač. Kad neposredno za tim se ekran zatamnio. I on odmah računa koliko duže će da traje baterija.

Kada sam video punjač, pomislio sam da unutra može da stane omanja nuklearka. Jutros se sa 8% na 100% napunio za manje od 1h. Nuklearka it is. Dok sam se obrijao, bio je već preko 50% :zgran:
40W čini čuda. Ne znam samo da li i u kojoj meri brzo punjenje ubija bateriju. Imao sam 3 meseca A70 sa 25W punjačem, a pre toga nosio onaj prvi Huawei P smart i pre toga S7 - dakle bez značajnog iskustva sa brzim punjenjem. Zapravo...ne sećam se kakav je punjač bio kod S7, nemam pojma koji je punjač kod njega, ali znam da radi lepo telefon (jer ga žena još uvek koristi).

Moj S7 je nakon dve ipo godine drastično smanjio kapacitet baterije. Sve vreme je bio na brzom punjenju, ali za toliko vremena bi baterija crkla, pa crkla.

Na Samsung postoji opcija da se smanji brzina punjenja. Da li postoji na Huawei? Nisam je ovde video.

Ne postoji, jedino da se koristi drugi kabl, koji ne podržava brzo punjenje.

Kako se isključuje onaj Huawei za prekidanje aplikacija da stedi bateriju. Amazfit aplikacija za sat mi nece raditi bez toga

Evo o update
5427595682157b0214e890eb70a8edf2.jpg

Moj S7 je nakon dve ipo godine drastično smanjio kapacitet baterije. Sve vreme je bio na brzom punjenju, ali za toliko vremena bi baterija crkla, pa crkla.

Na Samsung postoji opcija da se smanji brzina punjenja. Da li postoji na Huawei? Nisam je ovde video.

Naravno da ne bi crkla... Evo na mom s7 edge, star 3 godine, nikad nije brzo punjen (ali je punjen jednom dnevno, sto je ukupno oko 1000 puta), osvetljenje 50%, SOT je oko 5 sati (4g), a na WiFi oko 6 sati. Sve skoro isto kao prvog dana. Brzo punjenje ubija bateriju, znam dosta primera... Ako ne morate, nemojte fast charge.

Moj p10 puni dve godine u januaru, fast charge samo s vremena na vreme, punjenje nocu na obicnom punjacu, baterija 5,5-6 sati SOT. Ne smanjuje se, mislim da fast ipak steti bateriji...

Huawei P10

Koje je jacine npr taj tvoj obucan punjac? Koliko w

Sent from my Honor 20 using Tapatalk

Nillkin 3D DS+ MAX Full Coverage Glass je vrhunsko staklo, do ono CPplus nije ni za k... Jer nema full lepak vec samo po ivicama... A ovo sam uzeo sa ebay, nije bilo u Srbiji

Nillkin 3D DS+ MAX Full Coverage Glass je vrhunsko staklo, do ono CPplus nije ni za k... Jer nema full lepak vec samo po ivicama... A ovo sam uzeo sa ebay, nije bilo u Srbiji
Slažem se, isto imam prethodnih 3 meseca na telefonu i odlično se pokazalo. Hidrofobni premaz je odličan, nema razlike u touch-u i staklo nigde ne mrda. U paru sam kupio i njihovu silikonsku masku.

Sat vremena punjena sa punjačem od p30lite, sa 25 na 90%

Spori punjač od p9lite, isto vreme, od 27 do 62%

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Ja telefon menjam bukvalno samo zbog sporog punjenja, dojadilo mi je da punim telefon preko 3 sata. Najradije bih uzeo neki koji se napuni za 15-20 minuta.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Ja telefon menjam bukvalno samo zbog sporog punjenja, dojadilo mi je da punim telefon preko 3 sata. Najradije bih uzeo neki koji se napuni za 15-20 minuta.

Mislim da potpuno ispravno razmišljaš.

Evo npr danas, nestala mi baterija oko 4 popodne, gledam na sat i racunam da sam bez telefona negde do 19:30. Bukvalno cu brze napuniti akumulator za auto nego P9 lite :)

Gde se nalazi ili kako se zove podešavanje da u tačkici u uglu Gmail (i svih ostalih app) piše broj?

Prilozi

• Screenshot_20191205_223610.jpg
    Screenshot_20191205_223610.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 132
Vrh Dno